Cum să fixați frânele pe o bicicletă

Pot exista multe probleme și soluții pentru frânele de biciclete. Acest articol va încerca să acopere problemele comune cu sistemele de frânare de tip caliper și menționează doar frânele coasterului.

Pași

Metoda 1 din 6:
Verificarea etrierelor
  1. Imagine intitulată Fixele fixe pe o etapă de bicicletă 1
1. Verificați plăcuțele de frână.Primul lucru pe care va trebui să-l cunoașteți este dacă plăcuțele de frână sunt prea uzate pentru a funcționa eficient.Ar trebui să existe cel puțin /4 inch (0.6 cm) de cauciuc (placa de frână) între clemă și anvelopă atunci când etrierul este cuplat pentru a frâna bicicleta. Dacă tampoanele sunt uzate, va trebui să le înlocuiți.
  • Imagine intitulată Fixele fixe pe o etapă de bicicletă 2
    2. Verificați cablurile.Strângeți mânerele de frână și asigurați-vă că cablul se mișcă.Dacă nu, cablul dvs. poate fi blocat în carcasa cablului sau clema din mâner poate fi slăbită.
  • Imagine intitulată Fixele fixe pe o etapă de bicicletă 3
    3. Asigurați-vă că etrierul se mișcă când cablul îl trage pe el.Fie strângeți mânerul și urmăriți etrierul apropiat și deschideți sau ați funcționat pe altcineva în timp ce urmăriți.Dacă cablul de la mânerul frânei se deplasează, dar capătul de la șaibă nu, cablul poate fi rupt în interiorul carcasei cablului, iar întregul ansamblu de cablu va trebui înlocuit.
  • Imagine intitulată Frânele fixe pe o etapă de bicicletă 4
    4. Urmăriți etrierul pentru a vă asigura că ambele părți se fixează pe roata bicicletei.Dacă o parte este blocată, puteți găsi că doar un singur tampon este angajarea roții și acest lucru nu vă va oferi o frânare eficientă.Este posibil să trebuiască să slăbiți șuruburile care dețin șaiba pe bicicletă și să o lucrați și să o eliberați de mecanism.Unele ulei de mașină ușor va ajuta să mențină aceste părți în mișcare lubrifiate.
  • Metoda 2 din 6:
    Schimbarea plăcuțelor de frână
    1. Imagine intitulată Fixele fixe pe o etapă de bicicletă 5
    1. Achiziționați noi plăcuțe de frână.Dacă aveți marca și modelul bicicletei, un magazin de biciclete vă poate furniza probabil plăcuțele de frână corecte pentru bicicleta dvs.Sunt "universal" tampoane disponibile la magazinele cu discount, dar acestea lucrează în mod obișnuit numai pe biciclete ieftine.
  • Imagine intitulată Frânele fixe pe o etapă de bicicletă 6
    2. Scoateți piulița și șaibele de pe vechile plăcuțe de frână și trageți pad-ul liber de brațul de etrier.Pe majoritatea bicicletelor, acest lucru se poate face fără a scoate șaibul din cadrul bicicletelor. Dacă etrierul trebuie îndepărtat pentru a permite spațiului să funcționeze pe acesta, scoateți piulița în centrul superior al etrierului, glisați ansamblul afară și înlocuiți piulița de pe șurub fără a permite ansamblul să se desprindă.Aceasta păstrează toate șaibele, distanțierele și brațele de șaibă în poziția corectă în timp ce lucrează la el.
  • Imagine intitulată Frapele fixe pe o etapă de bicicletă 7
    3. Instalați noile plăcuțe, având grijă să păstrați suprafața plăcii "Adevărat", sau aliniate cu anvelopa.Pentru a preveni scârțâia tampoanelor, puneți-vă ușor tampoanele, astfel încât marginea de tragere să contacteze roata.Asigurați-vă că înălțimea tamponului este aproape de centrul marginea metalică a roții.Tampoanele montate prea scăzute pot aluneca de pe jantă, provocând o situație periculoasă sau dacă sunt montați prea mult, tamponul se va freca pe peretele lateral al anvelopei, care este, de asemenea, nedorit.
  • Metoda 3 din 6:
    Servind cablurile
    1. Imagine intitulată Frapele fixe pe o etapă de bicicletă 8
    1. Lubrifiați pivotul etrierului.
  • Imagine intitulată Fixele fixe pe o etapă de bicicletă 9
    2. Verificați ajustarea cablurilor de frână.Când frânele nu sunt aplicate, acestea ar trebui să fie legate de /4 inch (0.6 cm) de la janta roților și când pârghia este stoarse, acestea ar trebui să facă contact complet la aproximativ jumătate din distanța pe care le va călători pârghia.
  • Imagine intitulată Frapele fixe pe o bicicletă Pasul 10
    3. Lubrifiați cablurile.Puteți utiliza un lubrifiant într-un aerosol cu ​​un tub pentru a pulveriza uleiul în carcasa cablului la Ferrell unde cablul intră în carcasă sub pârghiile de frână.Un ulei de mașină ușor, cu o mică duză similară cu "3 în 1" Uleiul sau un ulei de cablu de frână special achiziționat la un magazin de biciclete este recomandat.WD-40 și produse similare pot "spalare" lubrifiant din fabrică de pe cablu și când se evaporă, va exista un reziduu de lubrifiant foarte mic pe cablu.
  • Imagine intitulată Frapele fixe pe o etapă de bicicletă 11
    4. Scoateți cablul din carcasă, numai dacă este foarte rigid sau dificil de operat.Acest lucru se face prin îndepărtarea clemei la șaibă sau pârghie de frână, și scoateți-o la capătul opus.Dacă scoateți cablul, utilizați un solvent de aerosoli (sau chiar WD-40) pentru a spăla orice murdărie sau resturi din tubul de cablu în timp ce cablul este în afara.Aplicați un strat ușor de grăsime de litiu sau ulei de mașină la cablu și reinstalați-l dacă nu este deteriorat.
  • Imagine intitulată Frapele fixe pe o etapă de bicicletă 12
    5. Filetați capătul liber al cablului prin clema de la capătul pe care l-ați îndepărtat anterior și verificați "călătorie gratuită" (Distanța Pârghia de frână poate fi strânsă înainte ca frâna să contacteze roata).Când plăcuțele de frână sunt legate de /4 inch (0.6 cm) de la roată cu pârghia eliberată, strângeți clema.
  • Imagine intitulată Frapele fixe pe o etapă de bicicletă 13
    6. Înlocuiți fie cablul, fie ansamblul complet al cablului dacă pașii de mai sus nu au rezolvat problema cablului care nu se mișcă când se aplică frânele.Cumpărați același cablu cu diametru, montat din fabrică, cu aceeași lungime ca și echipamentul original.Făcând Ferrells, tăind cablurile la lungimea corectă, iar cablurile de filetare tăiate cu clești prin cleme este o corvoadă dificilă.
  • Metoda 4 din 6:
    Servind pârghiile de frână
    1. Imagine intitulată Frânele fixe pe o etapă de bicicletă 14
    1. Verificați clemele de cablu de pe partea inferioară a pârghiilor de frână pentru a vă asigura că sunt sigure.
  • Imagine intitulată Fixele fixe pe o bicicletă Pasul 15
    2. Lubrifiați "pivot" PIN pe mânerul pârghiei.
  • Metoda 5 din 6:
    Care deservind etrierele
    1. Imagine intitulată Frânele fixe pe o bicicletă Pasul 16
    1. Asigurați-vă că etrierele sunt centrate pe roată.
  • Imagine intitulată Frânele fixe pe o etapă de bicicletă 17
    2. Asigurați-vă că arcurile sunt tensionate la fel de tensionate pe fiecare braț de etrier.Când stoarce mânerul de frână, fiecare parte a etrierului trebuie să avanseze spre roată aceeași.Dacă o parte are mai multă mișcare decât cealaltă, va trebui să stabiliți brațele se mișcă liber și bine lubrifiate. Strângeți arcul de pe partea laterală care deplasează cea mai mare cantitate prin îndoirea acesteia cu o pereche de clești, fiind atenți să nu poreclați arcul sau să-l rupeți.
  • Metoda 6 din 6:
    Coaster frâne
    1. Imagine intitulată Frânele fixe pe o bicicletă Pasul 18
    1. Rotiți pedalele înapoi pe bicicletă dacă este echipat cu frâne de coaster.Pedalele ar trebui să călătorească doar 1/4 rândul său, iar frânele ar trebui să se angajeze.Toate acestea apar în interiorul carcasei axului din spate, iar service-ul nu este recomandat pentru un novice.
  • Imagine intitulată Fixele fixe pe o bicicletă Pasul 19
    2. Verificați brațul de frână.Pe "Bendix" Tip frâne de coaster, brațul de frână este un plat, oțel "braţ" atașat la puntea spate opusă lanțului, care este fixată în cadrul inferior. Uită-te pentru a vedea dacă clema a devenit liberă, permițând brațul să se rotească cu axul.Dacă s-a detașat, reîncărcați brațul de frână îndreptat spre partea din față a bicicletei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu cumpărați un plăcuță de frână mai mică
  • Dacă nu sunteți sigur cum să montați sau să dezactivați plăcuțele de frână, nu o faceți. Obțineți ajutor de la cineva care face.
  • O roată care se montează incorect va face adesea frânele. Este posibil să nu aveți o problemă de frânare deloc!
  • Citiți manualul de proprietari
  • Dacă toate celelalte eșuează sau dacă nu știți ce faceți, luați-o la un mecanic de bicicletă.
  • Do nu Obțineți orice ulei de orice fel pe noile plăcuțe de frână - le va face să-și piardă capacitatea de frânare. Dacă se întâmplă acest lucru, noile plăcuțe sunt în viitorul apropiat.
  • Avertizări

    Asigurați-vă ferm tamponul de frână, astfel încât plăcuțele dvs. nou instalate să funcționeze eficient
  • Plimbați încet pentru a testa mai întâi frânele!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Noi plăcuțe de frână
    • Tipul de schimb de piese de schimb.
    • Instrumente de bază de mână.
    • Ulei lubrifiant.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar