Cum să fii o femeie independentă

Sentimentul capabil să vă manipuleze propria viață poate fi foarte împuternicită. Ca femeie, s-ar putea să simți că trebuie să lucrați puțin mai greu pentru a fi cu adevărat independent. Independența reală înseamnă a fi capabili să aibă grijă de tine, atât emoțional, cât și fizic. Există mai mulți pași pe care îi puteți lua pentru a deveni o femeie independentă. Și amintiți-vă - independent nu înseamnă că nu vă puteți sprijini pe alții atunci când aveți nevoie. Înseamnă doar că este alegerea ta.

Pași

Metoda 1 din 3:
Devenind independent emoțional
  1. Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 1
1. Să te cunoști. Fiind independente înseamnă a fi responsabil de viața ta și de a-ți lua propriile decizii. Pentru a face acest lucru cu succes, trebuie să înțelegeți cine sunteți cu adevărat. Știind și iubirea dvs. este primul pas spre a fi capabil de independență.
  • Fiți atenți la starea dvs. de spirit. Emoțiile tale sunt factori importanți în modul în care luați decizii, deci monitorizați-le. Fiți conștienți de ceea ce vă face fericiți și ceea ce este nesatisfăcător.
  • Știți cum vă afectează mediul. Observați modul în care reacționați în diferite setări sau situații.
  • Practici cum ar fi meditația, exercițiile de respirație și jurnalitatea de recunoștință vă pot ajuta să aflați mai multe despre dvs. în timp ce deveniți o persoană mai pozitivă.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 2
    2. Asigurați-vă propriile alegeri. Efectuarea unor decizii importante pe cont propriu este o componentă cheie de a fi o femeie independentă. Pentru a vă simți încrezător, faceți acest lucru, utilizați o atenție deosebită atunci când faceți alegeri mari. Amintiți-vă, cel mai bun mod de a lua o decizie mare este de a echilibra ceea ce vrea inima ta cu ceea ce mintea ta este cea mai buna.
  • Faceți o listă cu riscurile și recompensele implicate. La examinarea listei tuturor potențialelor recompense împotriva riscurilor, decideți dacă șansele sunt în favoarea dvs. sau împotriva dvs.
  • Nu vă fie frică să cereți sfaturi. Tu ești încă cea care face decizia, chiar dacă asculți o intrare de la cineva în care aveți încredere.
  • Luați în considerare modul în care ați simți dacă decizia dvs. au fost difuzate în știrile de noapte. Este o decizie pe care ați fi mândru?
  • Decizia compromite valorile, caracterul sau integritatea dvs? Este posibil să trebuiască să luați o decizie nepopulară, dar faceți ceea ce simțiți este chiar în conformitate cu aceste lucruri.
  • Înțelegeți ce puteți și nu puteți controla. Odată ce acceptați acest lucru, vă puteți concentra asupra lucrurilor pe care le puteți schimba în orice situație. Concentrându-se asupra lucrurilor pe care nu le puteți controla vă poate face să vă simțiți neliniștiți și copleșiți.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 3
    3. Învață să se auto-calmeze. Fiind o femeie independentă înseamnă că vă puteți îngriji emoțional. Învață să-ți recunoști emoțiile. Fii bun cu tine în timpul orelor de stres sau nefericire. Meriți propria dvs. răbdare.
  • Acest lucru va fi diferit pentru toată lumea, deci găsiți ceva mic pe care îl puteți face pentru a vă calma dacă aveți nevoie. Dacă sunteți la lucru, încercați să vă întoarceți și să luați un minut pentru dvs. Du-te la toaletă și splash o apă rece pe fața ta. Sau ieșiți din e-mail pentru un minut și un text un prieten.
  • Animalele de companie sunt minunate pentru a vă ajuta să vă liniștești. Dacă aveți o pisică, petiți-l. Acest lucru vă va ajuta să vă ocupați de stresul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 4
    4. Fii confortabil de tine. Învățarea de a vă bucura de propria companie este o mare parte din a fi independent. Nu trebuie să depindeți întotdeauna de ceilalți pentru a vă bucura de o activitate. Pentru a vă obișnui cu propria companie, practicați timpul petrecut de dvs. - cu scop.
  • Du-te la un film de unul singur. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la cineva care vorbește în timpul previzualizărilor sau de a porni popcornul.
  • Dine singur. Mergând la un restaurant de unul singur poate fi intimidant. Dar ați putea găsi că este foarte plăcută. Veți alege să alegeți timpul și locul, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la apetitul unei alte persoane. Dacă vă temeți că ați putea fi plictisit, luați o carte sau o revistă cu dvs.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 5
    5. Creați relații pozitive. Fiind într-o relație de perpendent poate afecta foarte mult capacitatea dvs. de a fi independent. Evaluați toate relațiile dvs. (personale, romantice, profesionale) și asigurați-vă că există o dăruire și luați în fiecare relație. Asigurați-vă că nevoile dvs. sunt îndeplinite în fiecare dintre relațiile dvs.
  • Încercați să fiți mai asertiv în relațiile dvs. Vorbiți dacă simțiți că nu sunteți apreciați.
  • Încercați să faceți mai mult timp pentru dvs. și faceți unele dintre lucrurile pe care le iubiți, chiar și atunci când partenerul dvs. nu are nici un interes în aceste lucruri. Acest lucru vă va permite să echilibrați fiind independent în relația dvs cu timpul petrecut împreună.
  • Metoda 2 din 3:
    Recuperarea finanțelor tale
    1. Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 6
    1
    Urmăriți-vă cheltuielile. Independența financiară este o parte importantă a unei femei independente. Primul pas pentru a vă gestiona cu succes banii este să vă dați seama cât de mult cheltuiți în fiecare lună. Urmăriți cheltuielile dvs. timp de cel puțin două luni pentru a obține o idee clară despre ieșire.
    • Urmăriți cheltuielile minore, precum și cele mai importante. Diagrama cât de mult cheltuiți pe chirie, plăți cu carduri de credit, alimente și transport. Veți dori, de asemenea, să rețineți cât de mult cheltuiți pentru divertisment și socializare.
    • Încercați să utilizați o aplicație sau un sistem bancar online pentru a vă urmări finanțele ușor și exacte.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 7
    2. Găsiți motivația. Dați seama de ce este atât de important pentru a deveni independent. Vrei să ai propria casă? Fiți siguri în timp ce vă îndreptați spre pensionare? Scrieți orice prioritățile financiare. Vizualizarea motivației dvs. vă va ajuta să găsiți entuziasmul pentru a începe un regim financiar constant.
  • Dacă nu sunteți sigur ce vă motivează, să vă angajați să petreceți o săptămână în care observați tot ceea ce vă face să vă simțiți emoționați, angajați sau aprinși. Scrieți fiecare dintre acele lucruri în jos, indiferent cât de mici. Apoi, puteți să vă întoarceți și să vă uitați la această listă pentru a vedea lucrurile care vă fac cu adevărat să vă simțiți fericiți și motivați.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 8
    3. Face un buget. Alocați-vă o anumită sumă de bani pentru a petrece în fiecare zonă a vieții voastre. De exemplu, factorul-l, dacă știți că vă place să vedeți un film o dată pe săptămână. Aflați o sumă confortabilă de bani pentru a cheltui și a salva în fiecare săptămână sau lună.
  • Construiți o anumită flexibilitate în bugetul dvs. În acest fel, nu vă veți găsi complet derailit dacă prețurile gazelor merg în sus sau pisica dvs. trebuie să facă o excursie la veterinar.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 9
    4. Aflați despre investiții. Pentru a fi cu adevărat independent financiar, trebuie să faceți unele cercetări și planificare. Aflați despre posibilitățile de investiții și de economisire. Dacă simțiți că ar ajuta, căutați ajutorul unui planificator financiar profesionist sau a unui consilier.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 10
    5. Creșteți venitul dvs.. Femeile fac de obicei mai puțini bani decât bărbații pentru a face același loc de muncă. Evaluați valoarea dvs. profesională și determinați dacă este un moment adecvat pentru a cere o creștere. Există o șansă bună pe care o meritați una.
  • Fa un plan. Programați o întâlnire cu șeful dvs. pentru a discuta obiectivele și compensarea carierei. Fi foarte clar despre ceea ce cereți.
  • Fi deschis la negocieri.
  • Rămân calm și încrezător în timpul întâlnirii.
  • Metoda 3 din 3:
    Câștigând încredere în tine
    1. Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 11
    1. Fii tu însuți.O componentă cheie în a fi o femeie independentă este încrezătoare în cine sunteți. O parte din acest lucru presupune că este adevărat pentru tine. Nu încercați să fiți o imagine în oglindă a altor femei. Aflați-vă propriile forțe și interese și concentrați-vă asupra acelora.
    • Nu cade victimă tendințelor de modă rău. Privind cel mai bine vă va ajuta să vă simțiți cel mai bine. Rochie într-un stil care este măgulitor și te face să te simți confortabil și încrezător.
    • Evitați presiunea de a se conforma sexului dvs. Multe femei simt că anumite presiuni să arate și să acționeze în anumite moduri pur și simplu pentru că sunt femei, dar nu trebuie să faceți dacă nu faceți sau să fiți luați în considerare ceva "feminin" Dacă nu vrei. Nu trebuie să purtați machiaj sau să îmbrăcați un anumit mod. De asemenea, nu trebuie să vă placă activități stereotipice de sex feminin, cum ar fi cumpărăturile sau filmele romantice.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 12
    2. Infrunta-ti temerile. Poate că există o teamă specifică care vă împiedică să fiți independenți. Poate că sunteți nervos să trăiți singuri sau să aveți probleme de anxietate generală. Nu sunteți singuri, și există pași pe care îi puteți lua pentru a vă depăși temerile.
  • Încercați terapia de expunere. Expunerea dvs. la temerile dvs. în doze mici sa dovedit foarte eficientă. De exemplu, dacă suferiți de anxietate atunci când întâlniți oameni noi, cereți unui prieten să meargă cu dvs. la un nou eveniment social. Lucrează treptat la nervi pentru a participa singur.
  • Solicitați ajutor profesional. Dacă anxietățile vă împiedică să deveniți independenți sau să obțineți un alt scop, încercați să vedeți un profesionist de sănătate mintală. Consilierea poate ajuta la reducerea anxietății.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 13
    3. Acceptați ajutorul. Fiind independent înseamnă a fi în controlul alegerilor dvs., dar nu înseamnă că nu vă puteți baza pe alții. Femeile formează legături puternice cu prietenii și membrii familiei. Nu vă fie frică să cereți și să acceptați ajutor atunci când aveți nevoie de ea.
  • Să fie specific atunci când cereți ajutor. Fi cinstit despre ceea ce aveți nevoie și permiteți-i pe cineva să vă ofere asistență.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 14
    4. Gandeste pozitiv. O atitudine pozitivă vă va ajuta să întâlniți altora ca o femeie încrezătoare. De asemenea, vă va ajuta să vă simțiți bine despre dvs. și vă va oferi forța pe care trebuie să o fiți independenți. Evitați gândurile negative. În schimb, aveți timp să vă complimentați în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată Fii o femeie independentă Pasul 15
    5. Luați responsabilitatea pentru dvs. Tu ești singurul care vă poate schimba cu adevărat viața. Recunoașteți că sunteți responsabil pentru alegerile dvs. Odată ce vă dați seama că sunteți în control, vă veți simți mai încrezător. Acest lucru va duce la o independență sporită.
  • sfaturi

    Extindeți cercul dvs. social - diferite persoane vor face apel la diferite părți ale dvs.
  • Cereți ajutor atunci când aveți nevoie de ea - de la un prieten, o familie sau un terapeut.
  • Faceți lucruri noi - Aflați un sport, preluați gătitul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar