Cum să creați personalități bune pentru personajele dvs

Cele mai multe povestiri au nevoie de caractere puternice pentru a muta acțiunea înainte și pentru a desena în cititor. Cu toate acestea, crearea de caractere puternice și relativabile poate fi o luptă. Dacă încercați să construiți un personaj cu o personalitate de neuitat, începeți să căutați inspirație în oameni reali și alte personaje pe care le admirați. Odată ce aveți o idee despre ceea ce mergeți, faceți timp pentru a defini trăsăturile care vă fac caracterul unic. În cele din urmă, creați un fundal puternic pentru caracterul dvs. și determinați rolul lor în poveste.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea inspirației pentru personajele dvs
  1. Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 1
1. Căutați inspirație în oameni reali. Oferind trăsăturile de caracter trasate din personalitățile oamenilor reali este o modalitate excelentă de a le face să se simtă relativabile și realiste. Gândiți-vă la persoanele pe care le cunoașteți ale căror personalități au făcut o impresie asupra dvs. Ce a fost despre personalitatea lor care a rămas cu tine? Dacă trebuia să definiți personalitatea lor în doar câteva cuvinte sau propoziții, ce ați spune?
  • S-ar putea să fiți inspirați de dvs., prieteni, membri ai familiei, profesori și mentori, figuri publice sau chiar persoane pe care le-ați întâlnit doar în trecere.
  • Notați câteva dintre trăsăturile cheie ale personalității. Sunt timizi sau ieșiți? Sunt bubble și animate sau mai mult rezervate când vorbesc? Care sunt interesele și hobby-urile lor? Ce fel de lucruri doresc sau cred?
  • Folosirea oamenilor reali pentru inspirație nu este același lucru cu a construi un personaj direct pe o persoană reală. Doar împrumutați trăsături pe care le găsiți interesante, ca și zâmbetul cel mai bun prieten al prietenului sau frica fratelui tău de a zbura.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 2
    2. Evaluați ce face ca personajele dvs. preferate să fie excelente. Faceți o analiză atentă a câtorva dintre personajele dvs. fictive preferate și încercați să definiți ceea ce este vorba despre ele care îi face atât de atrăgătoare pentru dvs. Notați o scurtă descriere a personalității personajului și apoi faceți o listă a lucrurilor care fac ca personajul să se simtă deosebit, realist sau relaționabil pentru dvs.
  • De exemplu, poate că sunteți fascinat de complexitatea lor sau poate că vă aflați în legătură cu defectele și nesiguranța lor. Poate că vă bucurați de modelele lor de vorbire realiste sau detaliile mici ale interacțiunilor lor mundane cu alte personaje.
  • Amintiți-vă, nu trebuie să vă place caracterul ca persoană care să le aprecieze ca un personaj! Mare răufăcător și antiheroes poate fi complet disprețuită, dar încă fascinantă dacă este dată suficientă complexitate.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 3
    3. Familiarizați-vă cu arhetipurile de caractere. Un arhetip este un simbol sau un exemplu tipic de ceva care este recunoscut instantaneu majorității oamenilor. Arhetipurile de caractere pot face puncte de pornire excelente sau fundații pentru construirea de caractere complet depuse. Luați în considerare ce arhetip se potrivește cel mai bine personajului dvs. și gândiți-vă cum puteți lucra în interiorul și în jurul "regulilor" arhetipului pentru a vă face caracterul unic.
  • Exemple de arhetipuri includ eroul, ticălosul, războinicul, liderul, nebunul, fata femmei și femeia înțeleaptă.
  • Unele genuri au propriile arhetipuri. De exemplu, în setările de liceu, probabil că veți întâlni arhetipuri ca Jock, Nerd, Cheerleader și Prep.
  • Gândiți-vă la modul în care personajul tău se potrivește cu mucegaiul arhetipului, dar, de asemenea, gândiți-vă de căi în care s-ar putea să nu se potrivească. De exemplu, poate personajul tău este o majoretă, dar ea este, de asemenea, membru al unui club de dungeoni și dragoni la școala ei. Aceasta este o modalitate bună de a evita căderea înapoi pe clișee și stereotipuri.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 4
    4. Utilizați instrumentele de evaluare a personalității pentru a vă ajuta să vă definiți caracterele. Teste de personalitate ca Indicatorul de tip Myers-Briggs (MBTI) Evaluarea poate fi o modalitate excelentă de a vă fixa personalitățile personajelor și de a vă ajuta să înțelegeți mai bine comportamentele și motivațiile lor. Dacă aveți deja o idee generală despre cine este caracterul dvs., încercați să luați unul dintre aceste teste "ca" caracterul de a câștiga câteva informații mai profunde în ceea ce le face să bifați.
  • Puteți găsi versiuni gratuite ale MBTI și alte teste de personalitate pe site-uri precum 16Personalități, Trueity și Hanmemetrics.
  • Majoritatea testelor de personalitate oferă o serie de declarații (cum ar fi "am o imaginație vie" sau "vă gândiți adesea la omenire și destinul său") și vă cereți să evaluați cât de puternic sunteți de acord sau nu sunteți de acord cu fiecare declarație. Gândiți-vă la modul în care personajul dvs. ar răspunde fiecăruia dintre aceste întrebări.
  • Teste de personalitate precum MBTI clasifică personalitățile într-un număr setat de "tipuri."De exemplu, dacă personajul tău este un lider puternic, ei poate fi un tip (extrovertit, intuitiv, gândire, judecând).
  • Partea 2 din 3:
    Definirea trăsăturilor primare ale personajului dvs
    1. Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 5
    1. Determinați obiectivele și motivațiile majore ale personajului dvs. Sentimentele, credințele și acțiunile personajului dvs. nu vor avea prea multă sens decât dacă aveți un bun simț al dorințelor, nevoilor și obiectivelor lor subiacente. Identificați obiectivele dvs. caracterul dvs. încearcă să realizeze și să se gândească la ce (și cum doresc să le atingă.
    • Aceste obiective și motivații pot fi fie mari, fie mici în scară. De exemplu, într-o scenă individuală, poate că scopul personajului tău este să alunece dintr-o parte neobservată. Motivația ei ar putea fi că se simte copleșită și vrea să fie singură.
    • La o scară mai mare, poate că scopul personajului dvs. este de a câștiga albina de ortografie de stat. Motivația ei subiacentă ar putea fi să obțină aprobarea profesorului său preferat sau de a-și arăta unul dintre rivalii ei în școală.
    • Amintiți-vă că ceea ce dorește personajul dvs. nu este întotdeauna același cu ceea ce au nevoie. De exemplu, poate personajul tău dorește să fie o stea de film celebră, dar ceea ce are cu adevărat nevoie este să fii iubit pentru cine este.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 6
    2. Definiți temerile și nesiguranța personajului. Temerile fundamentale ale personajului dvs. sunt la fel de importante ca și dorințele și motivațiile lor. Gândiți-vă la ceea ce caracterul tău încearcă să evite și de ce. Cum afectează temerile lor alegerile și reacțiile la situațiile în care se găsesc?
  • De exemplu, poate personajul tău este frică de respingere. El ar putea evita să-i spună interesul iubirii cum se simte cu adevărat din cauza acestei frică.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 7
    3. Dați-vă interesele și pasiunile de caractere. Caracterul dvs. se va simți mai real dacă au hobby-uri, interese, convingeri și opinii bine definite. Gândiți-vă la ceea ce ar putea să vă bucurați de caracterul vostru în timpul liber, ce fel de cărți sau filme se vor bucura sau cum se vor simți despre o anumită problemă controversată.
  • Interesele și opiniile personajului dvs. nu trebuie să se alinieze cu propria dvs. de fapt, caracterul dvs. va fi în cele din urmă mai bogat și mai interesant dacă diferă de dvs. în diferite moduri.
  • Cercetare Interesele, hobby-urile și opiniile personajului tău, astfel încât să le puteți descrie realist. De exemplu, dacă personajul dvs. se bucură de apicultură, citiți ce este implicat. Dacă există articole WikiHow pe acest subiect, ați putea începe acolo.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 8
    4. Lăsați personajul tău să aibă defecte. Nimeni nu este perfect în viața reală, așa că personajul tău nu se va simți real decât dacă au câteva defecte și imperfecțiuni. Personajul dvs. ar putea avea un defect major sau mai multe mai mici. Gândiți-vă cum aceste defecte își pot modela acțiunile și alegerile.
  • De exemplu, poate că personajul tău este întotdeauna în dificultate, pentru că ei au un timp greu spunând că nu când prietenii lor îi cer pentru favoruri - indiferent cât de ridicol solicită.
  • Evitați defectele care fac ca personajul dvs. să pară și mai perfect (de exemplu, făcând personajul "prea bun" sau "prea frumos").
  • Pe cealaltă parte a monedei, afăcătorilor și a altor personaje "rele" se pot simți mai interesante și mai realiste dacă le dați o calitate răscumpărătoare aici și acolo!
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 9
    5. Furnizați-vă caracterul cu trăsături unice, obiceiuri și ciudățenii. Personalitatea personajului tău poate crește din ceea ce se gândesc și se simt în interior, dar este important să se gândească la modul în care apare din exterior. Gândiți-vă la ceea ce ar face ca personajul tău să iasă în evidență oamenilor care le observă. Acest lucru ar putea fi orice de la apariția lor la modul în care sună atunci când vorbesc.
  • De exemplu, poate personajul tău are o frazăfrază (cum ar fi "GOSH!"Sau" Nu spui."), Sau poate că au un obicei de a fi nervos cu mânecile lor când vorbesc.
  • Personalitatea personajului tău ar putea fi exprimată vizual prin lucruri cum ar fi cum se îmbracă sau stilul lor părul lor.
  • Partea 3 din 3:
    Punerea personajelor în context
    1. Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 10
    1. Creeaza o preistorie pentru caracterul tău. Trecutul unui personaj ar putea afecta opiniile, dorințele, temerile, alegerile și acțiunile. Hartă câteva evenimente-cheie în viața personajului tău și gândește-te la modul în care aceste evenimente ar fi putut forma cine sunt și cum se comportă.
    • De exemplu, dacă personajul tău a fost o dată într-un accident de mașină rău, ei ar putea fi frică de conducere sau de a fi în mașini. Poate că vor trebui să se confrunte cu această teamă la un moment dat pentru a muta povestea înainte.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 11
    2. Dezvoltați contextul cultural al personajului dvs. În cazul în care provine caracterul dvs. poate avea, de asemenea, un impact asupra credințelor, obiectivelor și motivațiilor lor. Gândiți-vă la tipurile de oportunități, provocări și presiuni sociale personajul dvs. ar putea experimenta pe baza și unde au crescut.
  • Poate personajul tău este o femeie tânără în anii 1950 America mică, de exemplu. Ea poate simți o tensiune între presiunea socială pentru a se căsători și a începe o familie și dorința proprie de a ieși și de a obține ceva mare (ca și cum ai deveni doctor).
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 12
    3. Definiți relațiile cu alte caractere. În majoritatea poveștilor, personajele nu acționează în mod izolat. Ei interacționează cu alte caractere - ca interese de dragoste, rivalii, concurenți, coechipieri, prieteni, dușmani sau uneori o combinație a tuturor acestor lucruri! Gândiți-vă la modul în care personalitatea personajului dvs. ar putea afecta modul în care acestea reacționează la cei din jurul lor.
  • De exemplu, dacă personajul tău este puternic și competitiv, s-ar putea confrunta cu alte personaje care împărtășesc aceste trăsături - chiar dacă acestea sunt din punct de vedere tehnic pe aceeași "."
  • Un personaj timid se poate simți intimidat de un personaj cu o personalitate mai puternică. Unul dintre obiectivele lor din poveste ar putea fi să-și depășească teama și să învețe să se ridice la caracterul mai puternic.
  • Imagine intitulată Creați personalități bune pentru caracterele dvs. Pasul 13
    4. Determinați rolul personajului dvs. în complot. Pentru ca personajul dvs. să aibă valoare în povestea dvs., ei vor trebui să contribuie la complot într-un fel. Modul în care funcțiile dvs. de caractere în complot vor fi cel puțin parțial determinate de personalitatea lor - și invers. Gândiți-vă la modul în care motivațiile, obiectivele și acțiunile personajului dvs. pot ajuta la conducerea povestii înainte.
  • De exemplu, poate personajul tău intră într-un argument major cu fiul său din cauza unei diferențe fundamentale a valorilor. Acest conflict ar putea declanșa fiul să fugă de acasă, stabilind complotul povestii în mișcare.
  • Descrierea caracterelor de probă

    Descrierea caracterului non-fiction

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de descriere a caracterului anime masculin

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Cum scrieți un caracter animal?
      Lucy V. Hay
      Lucy V. Fân
      Scriitor profesionist
      Lucy V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.Lucy V. Hay
      Lucy V. Fân
      Scriitor profesionist
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Cele mai bune personaje animale sunt întotdeauna cele care au un sentiment de adevăr și autenticitate atașate de ei. De exemplu, dacă scrieți despre o pisică sau un câine, atunci veți dori ca personajele să aibă atribute foarte speciale pe care oamenii le vor recunoaște. Acestea ar fi ceea ce le face ca pisica sau ca câine, cum ar fi personalitatea exuberantă a câinelui.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 2
    • Întrebare
      Cum pot să depășesc blocul scriitorului?
      Lucy V. Hay
      Lucy V. Fân
      Scriitor profesionist
      Lucy V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.Lucy V. Hay
      Lucy V. Fân
      Scriitor profesionist
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Scriitorii bloc de obicei are de-a face cu încrederea. S-ar putea să vă simțiți stresați, de exemplu, sau este posibil să nu credeți în tine sau în munca dvs. Lucrul în care vine sursa de stres sau de lipsa de încredere este cheia pentru a vă debloca capacitatea de a scrie.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 1
    • Întrebare
      Ceea ce face un caracter unic?
      Lucy V. Hay
      Lucy V. Fân
      Scriitor profesionist
      Lucy V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.Lucy V. Hay
      Lucy V. Fân
      Scriitor profesionist
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Încercați să dezvoltați caractere care sunt oarecum diferite de ceea ce suntem obișnuiți. Foarte des, vedem aceleași tipuri de caractere în particular roluri. Pentru a adăuga o varietate, uitați-vă la ceea ce sa făcut înainte și ce stereotipuri există deja pentru a le schimba sau a le răsuci.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 1
    Vedeți mai multe răspunsuri
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar