Cum se creează o atmosferă pozitivă în clasă

O atmosferă pozitivă în clasă este esențială pentru studenții să învețe și să se dezvolte. Cercetările arată că o atmosferă pozitivă crește realizările academice ale studenților și duce la creșterea stimei de sine. Crearea unui mediu pozitiv al clasei face eforturi atât din partea profesorului, cât și a studenților. Prin stabilirea unui exemplu pentru studenții dvs. și prin utilizarea întăririi pentru a promova comportamentul pozitiv, puteți transforma clasa dvs. într-un mediu plăcut și încurajator.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilind un exemplu pozitiv
  1. Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă în clasă Pasul 1
1. Fi întotdeauna pozitiv. Cel mai important instrument în crearea unei atmosfere pozitive pentru clasă este ca profesorul să fie un model consistent de rol. Fiind pozitiv, nu înseamnă că este fericit tot timpul. Mai degrabă, înseamnă abordarea tuturor problemelor cu o atitudine pozitivă și constructivă.
  • Există puține modalități de a fi pozitive, cum ar fi zâmbind dimineața când sosesc elevii tăi.
  • De asemenea, ar trebui să fii pozitiv atunci când apar probleme dificile. De exemplu, dacă o poveste de știri înfricoșătoare vine în clasă, vorbește despre lucruri pe care elevii le pot face pentru a ajuta. Sau discutați cum este bine să fii trist și nimeni nu ar trebui să fie privit în jos pentru a-și exprima emoțiile într-un mod sănătos.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă a clasei Pasul 2
    2. Modelul abilităților sociale bune. Elevii dvs. vor imita comportamentul pe care îl afișați. Dacă reacționați cu furia atunci când un student greșit, elevii dvs. vor crede că acesta este modul corect de a răspunde la frustrare și vor face același lucru. Pe de altă parte, dacă afișați autocontrol în fața frustrarii, elevii dvs. vor face același lucru.
  • Important abilități sociale pozitive includ empatie, toleranță, răbdare și comunicare eficientă.
  • Ca exemplu de bună comunicare și răbdare, dacă un student perturbe clasa, nu ignora comportamentul și apoi se aprinde brusc cu furie. În schimb, cereți calm elevului să respecte timpul clasa. Dacă elevul continuă să fie perturbatoare, spuneți-le că trebuie să le trimiteți la birou și veți fi în jos mai târziu, astfel încât cei doi puteți discuta problema.
  • De asemenea, puteți lăuda studenții atunci când prezintă bune abilități sociale și subliniază comportamentul lor ca model pentru restul clasei.
  • Imagine intitulată Creați o atmosferă pozitivă în clasă Pasul 3
    3. Utilizați modele de roluri puternice. Integrați modelele de rol din comunitate în clasă. Mai multe modele de roluri din diferite plimbări ale vieții, elevii dvs. văd, cu atât mai mult vor simți că o atitudine bună se poate aplica oricărei situații.
  • Aduceți o poliție sau un pompier din comunitate și să le discutați despre modul în care abordează aspectele dificile ale locurilor de muncă cu o atitudine pozitivă.
  • Includeți oamenii obișnuiți.Invitați un funcționar de vânzări și o chelneriță să vorbească despre modul în care se ocupă de clienții și provocările dificile de a lucra în domeniul serviciului clienți.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind armarea pozitivă
    1. Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă a clasei Pasul 4
    1. Recunoașteți comportamente pozitive. Dacă subliniați exemple bune de comportament pozitiv, elevii dvs. vor învăța să recunoască aceste comportamente și să încerce să le emită. Încurajați-vă elevii să aspire la aceste modele.
    • Atunci când un student se angajează într-un comportament pozitiv, cum ar fi ajutarea unui alt student sau rezolvarea pașnică a unui conflict, recunoașteți comportamentul fie prin aducerea acesteia la atenția elevului individual, fie spre atenția întregii clase.
    • De exemplu, dacă un student urmăresc să sprijine un student care este agresat, ați putea recunoaște elevul mai târziu și să spuneți: "Acesta este un fel de comportament pozitiv care ajută pe toată lumea să se simtă mai fericiți și mai confortabili."
  • Imagine intitulată Creați o atmosferă de clasă pozitivă Pasul 5
    2. Laudă comportamente pozitive. Lăudând elevii dvs. atunci când se angajează în comportamente pozitive, oferă o consolidare pozitivă pentru comportamentul dincolo de recunoașterea simplă. Ea permite studentului să știe că au făcut o treabă bună și au ajutat clasa să se miște într-o direcție pozitivă.
  • Pentru a fi eficient, lauda ar trebui să fie specifică, sinceră și adecvată din punct de vedere cultural.
  • De exemplu, dacă un student scrie o hârtie bună, laudă utilizarea specifică a elevului de material de lecție ("o treabă excelentă seguing de la introducerea în corpul lucrării"), asigurați-vă că lauda este sinceră și nu laudă elevului În fața clasei, dacă le va face să se simtă incomod.
  • Este important să laudeți efortul, precum și de rezultatele. Dacă un student încearcă din greu să realizeze o sarcină, să-și laude eforturile și să le încurajeze să încerce să încerce.
  • 3. Încurajați-vă elevii să se încurajeze reciproc. Armarea pozitivă nu trebuie să vină de la dvs. singur! Spuneți elevilor să vă complimenteze reciproc atunci când observă comportamente pozitive. De asemenea, puteți încorpora feedback-ul de la egal la egal în sala dvs. de clasă.
  • De exemplu, cereți studenților să ofere feedback cu privire la prezentarea unui alt student.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă în clasă Pasul 6
    4. Evitați armarea negativă. Consolidarea negativă implică pedepsirea comportamentelor nedorite în loc de a lăuda comportamentele dorite. Consolidarea negativă, utilizată singură, tinde să construiască resentimente și neîncredere între elev și profesor, și scade stima de sine a elevilor. Înlocuiți armarea pozitivă pentru armarea negativă ori de câte ori este posibil.
  • De exemplu, dacă aveți un student neclintit, faceți un efort concertat pentru a utiliza tehnici pozitive de armare atunci când elevul se comportă bine în loc să le numească doar atunci când se comportă prost.
  • Dacă aveți nevoie să disciplați un student, faceți acest lucru privat, pentru a evita jenații. Acest lucru va lăsa elevul să știe că le respectați ca o persoană, chiar dacă sunteți supărat cu ei în acel moment.
  • Metoda 3 din 3:
    Clădind încrederea
    1. Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă în clasă Pasul 7
    1. Să-ți cunoști studenții. Elevii dvs. vor fi mai înclinați să acționeze în moduri pozitive dacă se simt ca și cum profesorul lor îi pasă de ele ca indivizi. Pentru a construi relații cu elevii dvs., interacționați cu ei în situații informale, cum ar fi înainte și după clasă, și folosiți metode de instruire care le încurajează să împărtășească opiniile și experiențele lor personale cu clasa.
    • De exemplu, înainte de clasă, stați lângă ușă și salutați fiecare dintre elevii dvs. după nume când ajung. Luni dimineața, cereți-i să împărtășească ceva distractiv pe care au făcut-o în weekend.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă a clasei Pasul 8
    2. Împărtășește-ți viața cu studenții tăi. Relațiile de construire este o stradă cu două sensuri. În plus față de a arăta un interes în viața studenților dvs., ar trebui să împărtășiți aspecte ale vieții dvs. și elevilor dvs. Acest lucru vă va ajuta elevii să se simtă ca și cum vă cunosc ca pe o persoană și nu ca o figură de autoritate.
  • Ar trebui să împărtășiți detalii despre viața dvs., dar evitați supraîncărcarea. De exemplu, dacă vă întoarceți de la o vacanță cu prietenii, ați putea vorbi despre locurile pe care le-ați vizitat, dar evitați să vorbiți despre băutură sau petreceri.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă în clasă Pasul 9
    3. Utilizați umorul. Umorul este esențial pentru construirea unei atmosfere pozitive. Umorul vă ajută elevii să se simtă confortabil și la înălțime în clasă. Includeți umorul în planurile dvs. de lecție și utilizați-l în fiecare zi.
  • O modalitate bună de a include umorul în lecțiile dvs. este de a prefața fiecare lecție cu un desen animat. Dacă vă uitați prin benzi desenate ca partea îndepărtată sau Calvin & Hobbbe, puteți găsi scenarii care se potrivesc cu aproape orice plan de lecție!
  • Asigurați-vă că vă păstrați umorul pozitiv și evitați sarcasmul.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă în clasă Pasul 10
    4. Hold întâlniri de clasă. Întâlnirile de clasă oferă studenților un sentiment de proprietate asupra situației lor. Faceți timp pentru o întâlnire de clasă săptămânală în care elevii pot discuta în mod liber ce înseamnă să aveți o atmosferă pozitivă în clasă.
  • Începeți întâlnirea cu o întrebare de discuție, cum ar fi: "De ce este important să respectați culturile altor persoane?"Cum pot studenții să includă pe alții în activități?
  • Utilizați autoritatea dvs. ca profesor la discuții moderate. Încurajați discuții pozitive și constructive.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă de clasă pozitivă Pasul 11
    5. Învățați și să aplicați regulile. Elevii dvs. se vor simți mai siguri, pozitivi și de încredere dacă știu ce se așteaptă de la ei în clasă.
  • Face regulile ușor de înțeles. De exemplu, în loc de a avea o regulă care spune "menține o atmosferă ordonată", au o regulă care spune "rămâneți în locul dvs. atunci când profesorul vorbește."
  • Permițând elevilor dvs. să ajute la ambarcațiunile regulilor este o modalitate bună de a le oferi un sentiment de proprietate și responsabilitate pentru clasă.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă a clasei Pasul 12
    6. Da fiecare responsabilitate a elevului. Când studenții dvs. au responsabilități în sala de clasă, se vor simți mai personal în menținerea unei atmosfere pozitive. Asigurați-vă că fiecare elev are responsabilitatea pentru un aspect al sălii de clasă.
  • De exemplu, dacă aveți un animal de companie de clasă, ați putea avea un elev responsabil pentru hrănirea acestuia și un alt student responsabil pentru păstrarea cuștii curată.
  • Aveți grijă să nu oferiți câțiva studenți o mulțime de responsabilitate și alți studenți foarte puțin responsabilitate. Dacă nu există suficiente sarcini pentru a merge în jur, rotiți ceea ce elevii sunt responsabili pentru ce sarcini pe săptămână.
  • 7. Includeți o varietate de abilități în activități de clasă. Este important să se străduiască pentru un echilibru de activități din sala de clasă, astfel încât elevii cu interese diferite să rămână angajați. Activități de planificare în care studenții folosesc abilități diferite îi ajută să se refere pozitiv la material. Unele activități ar trebui să se concentreze asupra introspecției, în timp ce altele ar trebui să fie mai extrovertite. De asemenea, puteți încorpora diferite subiecte în lecția dvs., indiferent de clasa pe care o predați.
  • De exemplu, încercați să încorporați arta într-o lecție științifică sau geografie într-o lecție engleză.
  • Imaginea intitulată Creați o atmosferă pozitivă a clasei Pasul 13
    8. Păstrați-vă clasa organizată. Elevii tind să se simtă mai pozitivi, productivi și de încredere în medii curate și organizate. Luând câteva minute în fiecare zi pentru a vă îndrepta poate merge mult la menținerea unui mediu pozitiv în sala dvs. de clasă.
  • Depozitați consumabilele în recipiente ușor de găsit cu etichete. De exemplu, puteți păstra toate consumabilele de colorare într-un recipient purpuriu și toate jucăriile de construcție într-o cutie galbenă.
  • Lăsați studenții dvs. să vă ajute să organizeze sala de clasă. Acest lucru le va oferi un sentiment de proprietate asupra mediului lor și se vor simți investit în păstrarea acestuia în ordine.
  • sfaturi

    Permiteți elevilor dvs. să ia pauze ocazional, astfel încât să se poată întoarce la sarcina la îndemână cu focalizare reînnoită. Puteți permite elevilor să socializeze, să le ghideze printr-o scurtă meditație sau să petreacă câteva minute întinzând sau să facă yoga.
  • Dacă aveți un student care are izbucniri comportamentale în clasă, vorbește cu părinții lor și cu ceilalți profesori, astfel încât să puteți lucra împreună pentru a le ajuta să aibă mai mult succes în sala de clasă.
  • Nu o luați personal dacă elevii se dezmembrează în clasă. Elevii învață cum să facă față emoțiilor lor și au nevoie doar de îndrumare. În loc să reacționeze negativ, să notați și să lucrați cu elevul pentru a rezolva problema.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar