Cum să găsiți accelerația medie

Accelerarea este o cantitate care descrie schimbarea vitezei, includ atât modificările la viteză, cât și schimbările în direcție. Puteți găsi accelerația medie pentru a determina viteza medie a obiectului pe o perioadă de timp. Pentru că nu este ceva ce majoritatea oamenilor calculează în viața de zi cu zi, problemele de accelerare se pot simți puțin nefamiliare, dar cu abordarea corectă, veți înțelege în cel mai scurt timp.

Pași

Partea 1 din 2:
Calcularea accelerației medii
  1. Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 1
1. Înțelege accelerarea. Accelerarea descrie cât de repede este ceva accelerarea în sus sau încetinirea. Conceptul este într-adevăr atât de simplu, deși manualul de matematică îl poate descrie ca fiind "Schimbați viteza în timp." Accelerarea descrie, de asemenea, direcția în care se mișcă ceva, pe care îl puteți include ca o descriere scrisă sau ca parte a matematicii:
  • De obicei, dacă un obiect accelerează dreapta, sus, sau redirecţiona, Oamenii o scrie ca un număr pozitiv (+).
  • Dacă un obiect accelerează stânga, jos, sau înapoi, Utilizați un număr negativ (-) pentru accelerare.
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 2
    2. Scrieți definiția ca o formulă. După cum sa menționat mai sus, accelerarea este Schimbarea vitezei asupra schimbărilor în timp. Există două modalități de a scrie acest lucru ca o formulă de matematică:
  • Aav = /Δt (Simbolul δ sau "Delta" doar mijloace "Schimbare.")
  • Aav = /(TF - tI) În această ecuație, vF este viteza finală și vI este inițial sau pornire, viteza
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 3
    3. Găsiți viteza inițială și finală a obiectului. De exemplu, dacă o mașină merge de la parcare pe trotuar pentru a se deplasa la o viteză de 500 de metri / secundă spre dreapta, viteza inițială este de 0 m / s, iar viteza finală este de 500 m / s drept.
  • De acum înainte, vom folosi numere pozitive pentru a descrie mișcarea spre dreapta, așa că nu trebuie să specificăm direcția de fiecare dată.
  • Dacă mașina începe să meargă înainte și se termină să se întoarcă înapoi, asigurați-vă că scrieți viteza finală ca număr negativ.
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 4
    4. Rețineți schimbarea în timp. De exemplu, mașina ar putea dura 10 secunde pentru a ajunge la viteza finală. Cu excepția cazului în care problema spune altfel, aceasta înseamnă de obicei tF = 10 secunde și tI = 0 secunde.
  • Asigurați-vă că vitele și orele dvs. sunt scrise în unități consistente. De exemplu, dacă viteza dvs. este scrisă în mile pe oră, timpul ar trebui să fie scris și în ore.
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 5
    5. Utilizați aceste numere pentru a calcula accelerația medie. Puneți vitezele și timpul în formula pentru a găsi accelerația medie. În exemplul nostru:
  • Aav = /(10s - 0s)
  • Aav = /(10 s)
  • Aav = 50 m / s / s Acest lucru poate fi, de asemenea, scris ca 50 m / s.
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 6
    6. Înțelegeți rezultatul. Accelerarea medie descrie cât de repede se schimbă viteza în timpul examinării, în medie. În exemplul de mai sus, mașina se accelera spre dreapta și, în fiecare secundă, accelerată cu o medie de 50 m / s. Rețineți că detaliile mișcării exacte se pot schimba, atâta timp cât mașina se termină cu aceeași schimbare totală a vitezei și schimbarea în timp:
  • Mașina ar putea începe la 0 m / s și se accelerează la o rată constantă timp de 10 secunde, până când ajunge la 500 m / s.
  • Mașina ar putea începe la 0 m / s, să accelereze rapid la 900 m / s, apoi să încetinească până la 500 m / s până la a 10-a secundă.
  • Mașina ar putea începe la 0 m / s, rămâne încă timp de 9 secunde, apoi sari la 500 m / s foarte rapid în a 10-a secundă.
  • Partea 2 din 2:
    Înțelegerea accelerației pozitive și negative
    1. Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 7
    1. Știți ce reprezintă viteza pozitivă și negativă. Deși viteza se specifică întotdeauna o direcție, poate fi obositoare să continuați să scrieți "sus" sau "Nord" sau "spre perete." În schimb, cele mai multe probleme de matematică vor presupune că obiectul se mișcă de-a lungul unei linii drepte. Mutarea într-o direcție pe această linie este descrisă ca o viteză pozitivă (+) și mișcarea în cealaltă direcție este viteza negativă (-).
    • De exemplu, un tren albastru se deplasează la est la 500 m / s. Un tren roșu se mișcă la fel de repede, dar din moment ce se află în direcția opusă, acesta călătorește la -500 m / s în schimb.
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 8
    2. Utilizați definiția accelerației pentru a determina + sau - semne. Accelerarea este schimbarea vitezei în timp. Dacă sunteți confuzați dacă să scrieți accelerația ca pozitivă sau negativă, verificați modificarea vitezei și vedeți ce iese:
  • vfinal - viniţială = + sau - ?
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 9
    3. Înțelegeți accelerarea în fiecare direcție. Să spunem un tren albastru și un tren roșu se îndepărtează unul de celălalt cu o viteză de 5 m / s. Putem imagina acest lucru pe o linie numerică, cu trenul albastru care se deplasează la +5 m / s de-a lungul părții pozitive a liniei numerice, iar trenul roșu se deplasează la -5 m / s de-a lungul părții negative. Dacă fiecare tren începe să accelereze până când ajunge mai repede la 2 m / s în direcția în care se mișcă, fiecare tren are o accelerație pozitivă sau negativă? Sa verificam:
  • Trenul albastru se mișcă mai repede de-a lungul părții pozitive, deci crește de la +5 m / s la +7 m / s. Viteza finală minus viteza inițială este de 7 - 5 = +2. Deoarece schimbarea vitezei este pozitivă, deci este accelerarea.
  • Trenul roșu se mișcă mai repede de-a lungul părții negative, așa că începe -5 m / s, dar se termină merge -7 m / s. Viteza finală minus viteza inițială este -7 - (-5) = -7 + 5 = -2 m / s. Deoarece schimbarea vitezei este negativă, deci este accelerarea.
  • Imagine intitulată Găsiți accelerația medie Pasul 10
    4. Înțelegeți încetinirea în jos. Să spunem că un avion începe să călătorească la 500 de mile pe oră, dar apoi încetinește până la 400 de mile pe oră. Deși se mișcă încă într-o direcție pozitivă sau înainte, avionul accelerare a fost negativ, pentru că se mișcă Mai puțin repede înainte decât înainte. Puteți verifica acest lucru la fel ca și exemplele de mai sus: 400 - 500 = -100, astfel încât accelerația este negativă.
  • Între timp, dacă un elicopter se mișcă -100 de kilometri pe oră și se accelerează la -50 mile pe oră, a suferit o accelerație pozitivă. Acest lucru se datorează faptului că schimbarea vitezei a fost în direcția pozitivă: -50 - (-100) = +50, chiar dacă schimbarea nu era suficientă pentru a inversa direcția elicopterului.
  • sfaturi

    Accelerarea și viteza sunt amândouă vector cantități, adică includ direcția de mișcare. Concepte care nu dau informații despre direcția sunt numite scalar cantități. Viteza, lungimea și numărul de mere într-un coș sunt toate cantitățile scalare.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar