Cum de a construi o mentalitate de gândire pozitivă

VIDEO

O mentalitate este, în esență, răspunsul dvs. emoțional la activitățile zilnice normale. Acest lucru este important pentru sănătatea și calitatea vieții. Este posibil să nu vă puteți schimba slujba, familia, unde locuiți sau alte constrângeri majore care pot sta la baza gândirii negative. Dar puteți aborda frustrările vieții cu pozitivitate prin provocarea gândurilor negative și îmbunătățirea perspectivelor dvs. asupra vieții.

Pași

Metoda 1 din 4:
Provocând gânduri negative
  1. Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 1
1. Identificați gândurile dvs. negative. Practicanții de terapie comportamentală cognitivă cred că avem capacitatea de a ne schimba comportamentul prin schimbarea gândurilor noastre. Gândurile sunt catalizatorul care duce la comportamente. Primul pas în controlul gândurilor dvs. este conștientizarea.
  • Imaginea intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 2
    2. Păstrați un jurnal de gândire. Dacă aveți probleme cu identificarea gândurilor dvs. negative, luați în considerare păstrarea unui jurnal de gândire. În acest jurnal, scrieți modul în care percepeți lucruri diferite: tu, munca sau școala, părinții, politica, mediul și așa mai departe.
  • Acest lucru vă va forța să acordați atenție vocii critice din cap și să ascultați ce spune.
  • Luați câteva minute în fiecare zi pentru a vă aminti ori când ați crezut ceva negativ.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 3
    3. Liniște-ți criticul interior, concentrându-se pe pozitiv. Când auziți vocea din cap, spuneți ceva negativ, faceți o pauză și înlocuiți negativul pentru ceva pozitiv.
  • De exemplu, dacă mintea voastră continuă să spună cât de mult vă urăști principalul, puteți spune: "Acesta este un loc de muncă dur și face tot ce poate."
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 4
    4. Păstrați un jurnal de recunoștință. Înregistrați instanțele care apar în viața voastră că sunteți recunoscători. Să le exprime într-un jurnal, scrisoare sau alt fel de scriere. Notați câteva dintre lucrurile pe care sunteți recunoscători. Scrieți în acest jurnal de câteva ori în fiecare săptămână.
  • Cercetările arată că un jurnal de recunoștință este mai eficient atunci când persoana scrie despre o mână de profunzime, mai degrabă decât o listă de rufe. Petreceți câteva minute de reluare și savurați aceste momente pe care le scrieți.
  • Jurnalul de recunoștință vă va ajuta să vă amintiți lucrurile pozitive din viața voastră.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 5
    5. Practicați imaginile pozitive. Imaginați-vă în scenarii de succes cu cât mai multe detalii posibil. Păstrați gândurile negative cum ar fi "Nu pot face acest lucru" la Bay. În schimb, concentrați-vă asupra modului în care puteți face ceva: "Pot termina acest proiect. Voi cere un mic ajutor și se va face."
  • Când vă străduiți să fiți încrezători în activitățile dvs. și Outlook, veți crește potențialul dvs. pentru a vă atinge obiectivele.
  • Metoda 2 din 4:
    Îmbunătățirea perspectivelor dvs
    1. Imaginea intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 6
    1. Găsiți partea pozitivă a provocărilor vieții. Continuați să vă deplasați înainte și nu vă concentrați asupra modului în care poate fi viața dificilă. Gândiți-vă la aventurile pe care le aveți în viață din cauza acestor provocări. Dacă lucrurile erau drepte și netede, viața voastră ar putea fi destul de neinteresantă. Gândiți-vă la modul în care ați depășit provocările și deveniți o persoană mai bună din cauza lor.
    • De exemplu, dacă sunteți supărat că ați fost concediat, gândiți-vă cum ați reușit să cheltuiți timp prețios cu copiii dvs.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 7
    2. Modificați-vă reacțiile la frustrările vieții. De multe ori putem simți că suntem înconjurați de frustrările vieții. Poate că ați pierdut greutatea și ați câștigat-o înapoi sau a plouat la grătarul dvs. de vecinătate. Când ne împingem de evenimente frustrante, începem să observăm și să fim frustrați de lucruri minore, cum ar fi să nu găsim un loc de parcare sau să lovim toate luminile roșii în trafic. Dar dacă vă modificați reacția la aceste frustrări, ei nu vor avea o astfel de puternică deasupra voastră.
  • Comparați frustrarea actuală a celor similare din trecut. Va face această frustrare o diferență pe termen lung, sau vă pierdeți energia să vă ocupați de nimic?
  • De exemplu, să spunem că sunteți sandwich-uri nefericite pentru un loc de muncă. Puneți o arie în ea, aranjând carnea colorată cu legumele. Gândiți-vă la ceva frumos de spus clientului. Adresați-vă managerului dacă există altceva pe care îl puteți controla despre mediul înconjurător, cum ar fi muzica.
  • Dacă urăsc traficul, planificați înainte și ascultați muzica preferată în mașină.
  • Ia măsuri pentru a schimba evenimentul frustrant. Dacă urâți să lucrați, ați putea gândi astfel pentru că doriți să aveți o altă carieră. Faceți o schimbare pentru a repara situația.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 8
    3. Ia timp pentru a vă relaxa. De multe ori, suntem înfășurați în negativitate deoarece suntem stresați, copleșiți, frustrați sau supărați. Când ne permitem timp să ne relaxăm și să recuperăm, putem găsi spațiu pentru a aborda problemele cu o atitudine pozitivă. Începând deoparte timpul în fiecare zi pentru a face ceva relaxant, indiferent dacă acesta citește o carte, urmărind emisiunea TV preferată sau vorbind la telefon cu un prieten.
  • Încerca meditaţie sau yoga, sau petrece câteva minute luând unele respirații adânci.
  • Imaginea intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 9
    4. Activitățile de care sunteți bune la. Frustrarea și negativitatea apar adesea pentru că simțim o lipsă de eficacitate sau o lipsă de succes pentru eforturile noastre. Un răspuns productiv este de a face ceva la care sunteți bun la. Când vă simțiți bine despre abilitățile dvs., mentalitatea dvs. se va îmbunătăți în direcția pozitivă. Creșteți cât de des vă faceți activitățile preferate.
  • De exemplu, dacă vă place tricotat, faceți o pauză și lucrați la un proiect de tricotat. Veți obține o energie pozitivă din această activitate deoarece vă puteți vedea progresul. Această energie pozitivă va influența modul în care vă simțiți în legătură cu alte proiecte.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 10
    5. Evitați mass-media care cauzează gândirea negativă. Cercetările arată că gândirea negativă este susținută de mass-media cu comparații negative. Dacă observați că mass-media vă simțiți negativ, o abordare este de a evita acel suport media. Dacă v-ați găsit frecvent comparându-vă la un anumit model sau atlet, evitați revistele, spectacolele sau jocurile care le caracterizează.
  • Chiar și expunerea temporară la mass-media care descriu imagini ideale a fost demonstrată negativ impact asupra stimei de sine și a imaginii de sine.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 11
    6. Încercați umor. Distracția și râsul vă poate spori starea de spirit și vă pot spori reacțiile pozitive la lucruri și la oameni.
  • Participați la un spectacol de comedie, vizionați televiziunea de comedie sau citiți o carte de glume. Acest lucru va ajuta la construirea unui simt al umorului care este asociat cu jucăia și pozitivitate.
  • Metoda 3 din 4:
    Interacționând cu ceilalți
    1. Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 12
    1. Înconjoară-te de oameni pozitivi. Când un prieten este negativ, negativitatea lui poate avea tendința de frecare asupra ta. De exemplu, dacă această persoană vorbește întotdeauna negativ despre școala dvs., ați putea începe să gândiți și în mod negativ. Acest lucru se datorează faptului că acesta este tot ce vă concentrați. Dacă vă gândiți la aspectele pozitive ale școlii dvs., veți începe să le vedeți mai clar.
    • Construi o rețea de oameni care abordează viața cu pozitivitate. Petreceți mai puțin timp cu cei care vă aduc în jos.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 13
    2. Fi pozitiv cu alte persoane. Uneori simțindu-se negativă este omniprezentă și afectează toate interacțiunile noastre. Negativitatea poate face ca oamenii să nu vrea să-și petreacă timpul cu dvs., adăugând la un ciclu de sentiment negativ. O modalitate de a izbucni din acest ciclu și de a construi o mentalitate pozitivă este de a practica sprijinul social. Extinderea comentariilor pozitive față de ceilalți vă pot ajuta să construiți o mentalitate de gândire pozitivă.
  • De exemplu, puteți ajuta pe cineva să se simtă bine despre ei înșiși, recunoscându-l și arătând ceva pozitiv. Compliment-l cu privire la cât de bine poate cânta, de exemplu.
  • Fiind frumos cu alții este asociat cu rezultate pozitive în familie, sănătate și carieră, care vă va ajuta să vă construiți mentalitatea de gândire pozitivă.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 14
    3. Arată interesul și mândria altora. Când interacționați cu ceilalți, le puteți ajuta să se simtă pozitiv. Aceasta va crește, la rândul său, mentalitatea dvs. pozitivă. Creșteți gândirea pozitivă în altele, arătând interesul și consolidarea mândriei pe care o simțiți.
  • Când vă întâlniți cu un prieten, petreceți timpul vorbind despre ceea ce este nou cu ea. Conduceți conversația departe de tine și concentrați-vă pe ascultarea ei.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 15
    4. Ia notă de când îi ajuți pe alții. Notați căile pe care le-ați ajutat pe altcineva și ați contribuit la bunăstarea lui. Sună oarecum gratuit sau auto-servire. Dar cercetările arată că acest tip de comportament vă poate ajuta să vă simțiți că faceți o diferență prin a rămâne pozitiv.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 16
    5. Alăturați-vă unui grup social. Aparținând unui grup social poate contribui la reducerea gândirii negative. Afilierea religioasă poate, pentru mulți oameni, să cultive o mentalitate pozitivă.
  • Metoda 4 din 4:
    Având un stil de viață sănătos
    1. Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 17
    1. Dormi suficient. Este mult mai ușor să se ocupe de frustrările vieții și să rămâi pozitiv atunci când nu alergi pe gol. Corpul tău are nevoie de odihnă pentru a se recupera, care vă va ajuta mintea să lucreze mai productiv și pozitiv. Scopul de a obține 7-8 ore de somn în fiecare noapte.
    • Dacă aveți probleme în a adormi noaptea, încercați să diminuați lumina puțin înainte de culcare. Opriți toate ecranele (computer, televizor, telefon) cu cel puțin 30 de minute înainte de a vă culca. Acest lucru vă va ajuta mintea să se așeze pentru somn.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 18
    2. Mănâncă bine. Hrăniți corpul cu combustibil bun care vă va ajuta să mențineți o atitudine pozitivă. Evitați alimentele prelucrate și prăjite. Consumați o mulțime de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, proteinele și boabele integrale.
  • Mănâncă alimente bogate în vitamine care sunt cunoscute pentru calitățile lor de stimulare a starea de spirit. Acestea includ seleniu, cum ar fi boabe, fasole, fructe de mare și meaturi slabe - acizi grași omega-3, cum ar fi pește gras și nuci - și folat, cum ar fi verdele cu frunze și leguminoase.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 19
    3. Bea multa apa. Starea de spirit negativă au fost legați de deshidratare. Asigurați-vă că obțineți suficientă apă pe tot parcursul zilei. Scopul pentru 72 de uncii de fluide (pentru femei) sau 104 uncii de fluide (pentru bărbați).
  • Unele dintre aporturile zilnice de lichid apar prin alimentele pe care le consumați. Este o idee bună să trageți pentru aproximativ 8 ocoluri de apă în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Construiți o mentalitate de gândire pozitivă Pasul 20
    4. Fă sport regulat.Pe măsură ce vă exercitați, corpul dvs. eliberează endorfine, care sunt substanțe chimice legate de sentimente pozitive. Exercițiul regulat poate împiedica stresul, depresia și alte afecțiuni.
  • Obțineți cel puțin 20-30 de minute de exercițiu de trei ori pe săptămână.
  • Expert Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Cum dezvolt o mentalitate pozitiva?
      Tracey Rogers, Ma
      Tracey Rogers, Ma
      Antrenor de viață certificat
      Tracey L. Rogers este un antrenor de viață certificat și astrolog profesionist cu sediul în zona Metropolitană din Washington, DC. Tracey are peste 10 ani de experiență de coaching și astrologie de viață. Lucrarea ei a fost prezentată pe radio sindicalizată la nivel național, precum și pe platforme online, cum ar fi Oprah.COM. Ea este certificată de Institutul pentru scopul vieții și are un MA în învățământul internațional de la Universitatea George Washington.Tracey Rogers, Ma
      Tracey Rogers, Ma
      Antrenor de viață certificat
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Efectuarea unei schimbări nu ar trebui să necesite o mulțime de eforturi. Dacă doriți să schimbați ceva de genul mentalității dvs., credeți că se va întâmpla fără efort. Încă mai trebuie să faceți parte, dar dacă puneți o mulțime de eforturi, ar trebui să vă schimbați modul în care vă schimbați sau vă gândiți să vă îmbunătățiți mentalitatea, astfel încât să nu vă frustrați sau să vă descurajați.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 0
    Pune o intrebare

    Video: Cum de a construi o mentalitate de gândire pozitivă

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar