Cum să răspundeți la întrebarea de slăbiciune într-un interviu

"Care este cea mai mare slăbiciune a ta?"Poate fi cea mai universală întrebare de interviu. Dacă un intervievator îi izvorăște în mod neașteptat, vă puteți găsi nesigur de ce să vă spun și să vă luptați să vă recuperați încrederea. Dar o parte a punctului de întrebare este de a vedea cum vă ocupați de o situație dificilă sau ciudată - precum și pentru a măsura cât de cinstiți, conștienți de sine și proactivi sunteți. Evitați să fiți prinși de gardă prin pregătirea întrebărilor în avans. Dacă un intervievator vă întreabă întrebarea de slăbiciune, abordați-o cu pozitivitate și încredere.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea punctelor slabe
  1. Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 1
1. Brainstormați-vă slăbiciunile și provocările anterioare. Dacă vă pregătiți pentru un interviu, probabil ați petrecut deja mult timp gândindu-vă la punctele forte. Acum, faceți puțin timp să vă gândiți la unele dintre provocările majore pe care le-ați confruntat cu locurile de muncă anterioare sau în școală. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, întrebați-vă:
  • Ce fel de probleme au apărut pe evaluările angajaților anterioare? Au existat probleme recurente pe care supraveghetorul tău le-a adus în mod regulat cu tine?
  • Care au fost unele lucruri pe care le-ați plăcut cu adevărat despre ultimul loc de muncă și doriți să evitați în viitoarele locuri de muncă?
  • Care sunt unele zone în care doriți să vă îmbunătățiți, personal sau profesional?
  • Imaginea intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 2
    2. Să notați obiceiurile sau caracteristicile de personalitate care ar putea fi deficiențe. Luați în considerare modul în care atitudinile dvs. personale și comportamentele dvs. ar fi putut afecta performanța dvs. de muncă în trecut. Nu vă judecați cu asprime - luați în considerare în mod obiectiv personalitatea dvs. și încercați să vă gândiți la câteva exemple concrete. De exemplu, dvs .:
  • Încercați prea greu pentru a vă mulțumi altora?
  • Fă-ți frustrat cu ușurință când un proiect nu merge la fel de bine ca și cum ți-ar plăcea?
  • Procrastinate prea mult?
  • Evitați să cereți ajutor chiar și atunci când aveți nevoie de ea?
  • Nu are încredere în tine sau în wok?
  • Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 3
    3. Evaluați-vă abilitățile interpersonale. Fiind capabil să funcționeze bine cu alții este o parte importantă a majorității locurilor de muncă. Gândiți-vă la ce fel de probleme s-ar fi putut confrunta în acest domeniu și cum aceste probleme au afectat munca dvs. Luați în considerare unele dintre următoarele:
  • Aveți un timp greu de rezolvat conflictul?
  • Ai vreodată un timp greu să comunicați cu ceilalți?
  • Te lupți cu a fi încrezător și asertiv atunci când vorbiți cu un grup sau comunicând față în față?
  • Fă-ți frustrați cu colegii tăi cu ușurință?
  • Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 4
    4. Căutați deficiențe în domeniul dvs. de competențe legate de locul de muncă. Uită-te cu atenție la descrierea postului și gândiți-vă la zonele în care aveți experiență sau încredere. De exemplu, sunteți familiarizat cu tehnologia și software-ul curent în câmpul dvs? Lucrarea se potrivește bine cu experiența anterioară de muncă pe care ați avut-o? Au existat câteva zone ale ultimului dvs. loc de muncă în care v-ați luptat în special și doriți să vă îmbunătățiți (e.G., Grant scris sau cercetare)?
  • Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 5
    5. Scrieți o listă a punctelor slabe. Odată ce ați avut timp să vă gândiți la slăbiciunile voastre, să le scrieți jos. Includ atât deficiențele generale (e.G., probleme cu încredere sau abilități interpersonale) și deficiențe mai specifice tipului de muncă pe care doriți să o faceți. De exemplu:
  • "Am un timp greu de rezolvat conflictul."
  • "Eu am ghici prea mult, ceea ce mă poate face indecisiv."
  • "Nu am prea multă experiență în scris."
  • Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 6
    6. Pregătiți-vă să vorbiți despre 3 din slăbiciunile dvs. Unii intervievatori vă pot cere să abordăm mai mult de o singură slăbiciune. Înainte de a intra într-un interviu, decideți ce slăbiciuni doriți să vorbiți. Alegeți o slăbiciune primară pentru a se concentra, dar fiți pregătiți să abordăm și un cuplu altora.
  • De exemplu, ați putea planifica să vorbiți în primul rând despre modul în care a trebuit să lucrați din greu pentru a vă construi încrederea ca vorbitor public. Ați putea urmări prin abordarea lipsei de experiență cu a face foi de calcul și tendința dvs. de a lua prea multe proiecte simultan.
  • Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 7
    7. Lipiți de slăbiciunile care nu sunt critice pentru slujbă. Evitați să aduceți orice slăbiciune care ar putea fi văzuți ca să vă împiedicați să faceți locul de muncă pe care îl solicitați. În schimb, concentrați-vă pe problemele periferice ale funcțiilor de bază ale locului de muncă și că lucrați deja pentru a rezolva.
  • De exemplu, dacă solicitați un loc de muncă ca lector, nu accentuați o teamă de vorbirea publică.
  • Partea 2 din 3:
    Planificarea răspunsului dvs
    1. Imaginea intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 8
    1. Găsiți exemple despre modul în care ați crescut din provocările anterioare. Gândiți-vă la modul în care slăbiciunile voastre au afectat capacitatea dvs. de a îndeplini sarcini sau de a atinge obiectivele. Cum v-ați ocupat de acele situații? Cum ați face acum o situație similară, bazată pe experiența și creșterea economică ca persoană și un profesionist?
    • De exemplu, poate că nu ați reușit să îndepliniți un termen limită de proiect la un loc de muncă anterior, deoarece ați luat prea multe proiecte simultan. Ați devenit mai bine la prioritizarea sarcinilor dvs. după aceea? Dacă v-ați confruntat cu o situație similară acum, ați cere ajutor de la un coleg sau de supraveghetor în loc să încercați să vă descurcați singuri?
  • Imaginea intitulată Răspundeți la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 9
    2. Descrieți modul în care gestionați și îmbunătățiți slăbiciunile dvs. Odată ce ați identificat punctele slabe, veniți cu anumiți pași specifici în care luați în mod activ în aceste zone. Acest lucru ar putea include lucruri cum ar fi luarea de cursuri pentru a închide golurile în competența dvs., adoptând strategii pentru a vă ajuta să rămâneți mai bine organizați sau să obțineți coaching-ul pentru a vă îmbunătăți abilitățile de comunicare.
  • De exemplu, "nu am experiență la locul de muncă în scrierea de granturi, dar am luat mai multe clase de garanție online și lucrez la câștigarea unei certificări."
  • Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 10
    3. Scrieți un script. Înainte de a intra în interviu, dați-vă exact ceea ce doriți să spuneți și să-l scrieți. Nu aveți nevoie să memorați fiecare cuvânt, ci să-l practicați suficient pentru a putea să atingeți cu încredere toate punctele pe care doriți să le adresați. De exemplu, ați putea scrie ceva de genul:
  • "În ultimul meu loc de muncă, am avut o tendință de a lua prea multe proiecte simultan și am avut un timp greu să recunosc când aveam nevoie de ajutor. După ce am pierdut un termen important al proiectului, am început să fac un efort să-mi aleg proiectele mai atent și să-mi administrez timpul mai bine. Am lucrat cu supraveghetorii și colegii mei să ne despărțim responsabilitățile într-un mod mai logic și mai eficient. Din cauza acestei experiențe, am acum o idee mult mai bună despre ce fel de volum de muncă pot gestiona eficient."
  • În cazul în care nu ați luat deja pași pentru a vă aborda deficiențele dvs., puteți scrie pași posibili pentru a vă îmbunătăți în viitor . "Tocmai am făcut minimul pentru a ajunge la colegiu. Nu m-am împins să fac tot posibilul, fie la evenimente / cluburi din campus, fie în campus, etc. Când mă uit înapoi, există atât de multe oportunități pe care le-am pierdut prin a fi leneș. De acum înainte, intenționez să profite la maximum de fiecare ocazie pe care o primesc în viață!"
  • Partea 3 din 3:
    Manipularea întrebării în timpul unui interviu
    1. Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 11
    1. Fii încrezător. Evitați sunetul apologetic sau prea negativ atunci când vorbiți despre slăbiciunile dvs. Nu există nici o rușine în a avea sau admite la o slăbiciune. Toată lumea le are. Potențialul dvs. angajator dorește să știe că sunteți suficient de conștienți de sine pentru a vă recunoaște, dar, de asemenea, suficient de încrezător și proactiv pentru a lucra la depășirea acestora. Nu faceți lumină despre întrebare, ci răspundeți-o într-o manieră optimă și auto-asigurată.
  • Imaginea intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 12
    2. Păstrați-l. Nu este nevoie să mergeți la o mare lungime despre slăbiciunile voastre. Nu intrați în detalii excesive sau nu vă permiteți să vă emoționați prea emoțional. Stai care este slăbiciunea voastră într-un mod clar, concis și treceți rapid la ce acțiuni ați luat (sau luați) pentru a depăși această slăbiciune.
  • Imaginea intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 13
    3. Fi cinstit. Potențialul dvs. angajator încearcă să aibă un sentiment de cine sunteți cu adevărat. Ei doresc, de asemenea, să știe că sunteți drept și sincer. Să fie direct despre slăbiciunea voastră și să le arătați că acesta este ceva ce v-ați gândit să doriți să vă îmbunătățiți.
  • Imagine intitulată Răspunde la întrebarea de slăbiciune într-un interviu Pasul 14
    4. Evitați clișeele și răspunsurile "umile-brad". Nu dați răspunsuri care încearcă să rotească o calitate bună ca o slăbiciune, cum ar fi "Dedic prea mult timp pentru munca mea" sau "Sunt perfecționist."Aceste tipuri de răspunsuri se întâlnesc ca fiind false și nesincer, iar potențialii angajatori nu vor fi impresionați de ei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar