Cum să acționăm ca un adult

Ești 18 și mai în vârstă, dar simți ca un copil? Aveți un timp greu de a acționa ca un adult față de ceilalți, chiar dacă sunteți legal sunteți unul? Fiind un adult poate fi un lucru dificil de făcut, mai ales dacă nu sunteți sigur că este vorba de un adult. Efectuarea de ajustări ale stilului dvs. de viață și atitudinea generală față de ceilalți vă poate aduce un pas mai aproape de a acționa ca un adult.

Pași

Partea 1 din 2:
Ajustarea stilului dvs. de viață
  1. Imagine intitulată acționează ca un pas adult 1
1. Rochie ca un adult. Acționați partea prin investiții în îmbrăcăminte care vă face să vă simțiți ca un adult. Comerțul cu cămășile de bandă pentru butoanele cu colare, mergeți la un blazer frumos în locul unei jachete denim și investiți într-o pereche frumoasă de pantofi.
  • Mergeți la cumpărături cu un adult și cereți opinia lor cu privire la selecțiile dvs. Căutați îmbrăcăminte care este de înaltă calitate și bine făcută. Stiluri rapide de modă sau la modă pot arăta bine în acest moment, dar este o mișcare mai inteligentă pentru a investi în bucăți care vă vor dura mai mult de câteva săptămâni.
  • Puneți un efort în apariția dvs. făcându-vă părul, asigurându-vă că hainele tale sunt curate și punând pe Köln sau parfum.
  • Imaginea intitulată acționează ca un pas adult 2
    2. Păstrați-vă zona de viață curată și ordonată. Spațiile de locuit dezordonate vă pot face să vă simțiți că trăiți într-o cameră de dormit colegiu sau o cameră de copil. Curățați chiuveta plină de mâncăruri murdare sau grămezi de rufe situate în jurul camerei sau apartamentului dvs. Reduceți dezordinea prin reorganizarea spațiului dvs. pentru a fi mai funcțională. Concentrați-vă pe prezentarea unui spațiu de locuit curat și organizat.
  • Uita-te la Cum să vă organizați dormitorul și Cum să curățați adânc o casă Pentru sfaturi și trucuri pentru păstrarea spațiului dvs. curat.
  • Imaginea intitulată acționează ca un pas adult 3
    3. Găsiți un mentor. Un mentor este cineva care dă ajutor și sfaturi unei persoane mai puțin experimentate. Un bun mentor vă va ajuta să vă construiți încrederea în sine și în valoare de sine. Ei vă vor învăța noi abilități sau vă vor ajuta să îmbunătățiți abilitățile pe care le aveți deja și să le acționați ca un model de rol sau pe cineva pe care îl puteți căuta.
  • Ajungeți la consilierul dvs. de îndrumare la școală sau la liderii comunității dvs. De asemenea, puteți căuta un mentor într-un membru al familiei sau într-un prieten apropiat de familie.
  • Uită-te la programele precum Clubul Boys and Girls, care leagă tinerii la modele și mentori în comunitatea lor.
  • Imaginea intitulată acționează ca un pas adult 4
    4. Aflați o nouă abilitate. Acest lucru ar putea fi gătit, conducere sau chiar croșetare. Concentrați-vă pe construirea încrederii în sine prin învățarea mai mult despre o abilitate sau activitate care vă interesează.
  • Obținerea permisului de conducere este un pas mare de a deveni mai responsabil și independent. Nu mai trebuie să depindeți de altcineva, cum ar fi părinții dvs., să vă conduceți în jur sau să aderați la programul altcuiva când trebuie să ajungeți la o întâlnire sau o întâlnire importantă.
  • Chiar dacă decideți să nu obțineți o mașină, licența dvs. înseamnă că aveți întotdeauna opțiunea de a închiria o mașină pentru o călătorie sau de a conduce mașina altcuiva ca șofer desemnat după o noapte.
  • A fi mai bine la gătit este o modalitate excelentă de a câștiga mai multă independență și de a deveni mai încrezător ca o persoană.
  • Începeți mici și abordați mâncăruri mici ca un sandwich pentru prânz sau amestecați prajiti la cină. Uită-te online la rețete simple care durează mai puțin de 30 de minute pentru a pregăti. Oferiți-vă să gătiți pentru părinții dvs. într-o noapte sau pentru ca un prieten să vă arate noile abilități. Cu cât practici mai mult gătitul, cu atât mai încrezător veți deveni în bucătărie.
  • Imaginea intitulată acționează ca un pas adult 5
    5. Preluați controlul asupra finanțelor dvs. Acesta este unul mare, dar majoritatea adulților au finanțele lor sub control și în ordine.
  • Creați o întâlnire cu un consilier financiar pentru a discuta modalități inteligente de a investi banii. Creați un buget, defalcat pe lună. Concentrați-vă pe punerea cât mai multor bani în contul dvs. de economii. Acești bani ar putea merge la alte lucruri foarte adulte ca o mașină, o casă sau o călătorie mare.
  • Evitați împlinirea îmbrăcămintei sau a altor elemente inutile. Acest lucru va arăta adulților din viața voastră că sunteți serios că sunteți responsabili pentru modul în care și când vă petreceți banii.
  • Luând controlul asupra finanțelor dvs. vă va oferi, de asemenea, ca persoană și vă oferă mai multă încredere în sine în compania altor adulți.
  • Partea 2 din 2:
    Ajustarea atitudinii și a comportamentului
    1. Imaginea intitulată acționează ca un pas adult 6
    1. Utilizați manierele. Spuneți vă rog și vă mulțumesc, spuneți-mă să mă scuzați într-o cameră aglomerată și să vă binecuvântați când cineva strănește. Trimiteți mulțumesc cărți, apelați-vă la mama înapoi și mestecați cu gura închisă. Afișarea manierelor bune arată respectul față de ceilalți, ceea ce îl va face pe alții să vă respecte ca un adult.
  • Imaginea intitulată acționează ca un pas adult 7
    2. Luați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. Dacă intrați într-un argument cu cineva, asumați responsabilitatea pentru partea dvs. în confruntare și vă cereți scuze pentru acea persoană. Dacă vă dați în mod accidental mașina părinților dvs. într-o noapte, vă asumăm responsabilitatea pentru acea acțiune și spuneți-le ce sa întâmplat. Dețineți-vă la greșelile dvs. este o mare parte a unui adult, chiar dacă înseamnă să se confrunte cu consecințele.
  • Imagine intitulată acționează ca un pas adult 8
    3. Nu vă fie frică de feedback negativ, atâta timp cât este constructiv. O mare parte a unui adult este dispus să lucreze la îmbunătățirea dvs., în fiecare zi. Feedback de la un profesor, un manager sau un coleg vă poate ajuta să vă dezvoltați într-un adult mai bun, atâta timp cât este constructiv și nu este rău sau insultător. Mulți adulți se confruntă cu critici în munca lor și acasă. Manipularea criticii cu harul și deschiderea arată că sunteți o persoană matură și încrezătoare.
  • Dacă primiți feedback negativ, concentrați-vă asupra modului în care vă puteți îmbunătăți activitatea pe baza acestui feedback. Nu depășiți comentariile negative sau cu privire la rezultatul negativ. În schimb, uitați-vă la modul în care puteți utiliza feedbackul într-un mod pozitiv pentru a vă îmbunătăți la locul de muncă sau la studiile dvs.
  • Imaginea intitulată acționează ca un pas adult 9
    4. Fi încrezător, dar nu arogant. Abordarea situațiilor cu încredere și scop, mai ales dacă are de-a face cu școala dvs. sau cu slujba dvs. Dar evitați să acționați blocat sau arogant față de ceilalți. Acest lucru vă va înstrăina doar de alți oameni și va duce la confruntare.
  • A fi încrezător, mai degrabă decât arogant, vă va permite, de asemenea, să luați în considerare punctele de vedere ale altor popoare și să arătați că puteți acționa ca un bun lider și un model de rol pentru alții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar