Cum se calculează o plată de leasing

Plata tipică de leasing lunar are 2 componente de bază: taxe de depreciere și finanțare. Pentru a găsi deprecierea, scade suma pe care o va merita mașina la sfârșitul contractului de închiriere de la prețul curent al autocolantului. Apoi, scăzând că suma de la prețul de vânzare pe care l-ați negociat pentru a afla cât de mult veți plăti în depreciere. Înmulțirea deprecierii prin rata dobânzii vă împiedică plata de leasing total înainte de impozitul pe vânzări. Dacă plătiți o taxă lunară de vânzări, veți multiplica această sumă de rata de impozitare a vânzărilor aplicabile pentru a obține plata dvs. de leasing total. Toate aceste calcule pot părea un pic confuz, dar odată ce îl rupeți, puteți evita supraîncărcarea dvs. de închiriere.

Pași

Metoda 1 din 4:
Determinarea costurilor de depreciere
  1. Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 1
1. Scaderea plății în avans și a altor credite din prețul mașinii. Orice plătiți în avans, cum ar fi o plată în avans sau valoarea unui comerț, vine de pe prețul de vânzare negociat al mașinii. Apoi, ați adăuga orice taxe sau alte sume, cum ar fi un împrumut auto anterior, dealerul a fost de acord să plătească. Această sumă este menționată ca "Cost capitalizat net."
  • De exemplu, să presupunem că doriți să închiriați o mașină cu un preț de autocolant de 30.000 de dolari pe care l-ați negociat până la 26.000 de dolari. Aveți o plată în avans de 1.000 de dolari și un comerț în valoare de 3.000 de dolari. Costul dvs. capitalizat net ar fi de 22.000 de dolari.
  • Dacă ați dat de asemenea 5.000 de dolari pe mașina dvs. curentă, pe care distribuitorul a acceptat să îl plătească, ați adăugat acest lucru înapoi la cost, oferindu-vă un cost capitalizat net de 27.000 de dolari în loc de 22.000 de dolari. Notă, totuși, că 27.000 de dolari este încă mai mică decât prețul autocolantului de 30.000 $ pentru mașină.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 2
    2. Reduceți costul capitalizat net prin valoarea reziduală a mașinii. Costul capitalizat net este ceea ce ați plăti pentru mașină dacă ați cumpărat-o direct. Cu toate acestea, aveți leasing, nu cumpărați, în acest moment. Când se încheie contractul de leasing, mașina va avea în continuare valoare dealerului, cunoscută sub numele de "valoare reziduala." Scăderea valorii reziduale de la costul capitalizat net vă spune cât de mult veți plăti în depreciere pe parcursul contractului de leasing.
  • De exemplu, dacă închiriați o mașină cu un cost capitalizat net de 22.000 de dolari, care are o valoare reziduală de 16.500 de dolari, ați plăti 5.500 de dolari în depreciere pe parcursul contractului de leasing.
  • Dealerul vă poate oferi un procent mai degrabă decât o figură specifică de dolar. În acest caz, veți multiplica prețul autocolantului al mașinii cu procentul pentru a găsi valoarea reziduală. De exemplu, o mașină cu un preț de autocolant de 30.000 $ și un procent rezidual de 55% ar avea 16.500 de dolari în valoare reziduală.
  • Deprecierea nu este o linie dreaptă. În mod tipic, o mașină se depreciază cel mai mult în primul an, apoi mai mult pe parcursul primilor 5 ani. Cele mai multe mașini pierd aproximativ 60% din valoarea lor în primii 5 ani.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 3
    3. Împărțiți costul total de amortizare prin numărul de plăți lunare de leasing. Pentru a afla cât de mult veți plăti în depreciere în fiecare lună, luați numărul pe care l-ați primit atunci când ați scăzut valoarea reziduală de la costul capitalizat net și împărțiți-l cu numărul de plăți de închiriere. Rețineți că este doar una din cele 3 părți ale plății totale de leasing, deși este de obicei cea mai mare parte a plății dvs. de leasing.
  • De exemplu, să presupunem că le puteți închiria o mașină timp de 3 ani sau 36 de luni. Mașina are un preț autocolant de 30.000 de dolari și o valoare reziduală de 16.500 $. Ați negociat prețul de autocolant până la 26.000 de dolari și ați aplicat 4.000 de dolari în plăți și credite, lăsând un cost capitalizat net de 22.000 de dolari. Pe parcursul contractului de închiriere, veți plăti 5.500 de dolari în depreciere sau $ 152.78 o lună.
  • Metoda 2 din 4:
    Calcularea taxelor de finanțare
    1. Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 4
    1. Adăugați costul capitalizat net și valoarea reziduală. Costul capitalizat net este prețul de vânzare negociat al mașinii, minus plata dvs. în avans și orice alte credite, plus orice sold anterior de împrumut pe care distribuitorul a acceptat să îl plătească. Valoarea reziduală a mașinii este suma pe care o va merita mașina la sfârșitul contractului de închiriere. Finanțarea se bazează pe un procent din totalul acestor 2 valori.
    • De exemplu, presupuneți că le puteți închiria o mașină cu un preț de vânzare negociat de 26.000 de dolari. Aveți o plată de 1.000 de dolari și o tranzacție în valoare de 3.000 de dolari. Scăderea celor două credite de la prețul de vânzare vă oferă un cost capitalizat net de 22.000 de dolari. Mașina are o valoare reziduală de 16.500 $. Când adăugați costul capitalizat net de 22.000 $ și valoarea reziduală de 16.500 $, veți obține 38.500 $.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 5
    2. Se înmulțește cu numărul de luni din leasing. Începeți cu suma pe care ați primit-o când ați adăugat costul capitalizat net și valoarea reziduală. Când multiplicați acest număr după numărul de luni din leasing, veți obține un număr foarte mare - dar nu lăsați să vă sperie. Acesta este doar un pas de lucru.
  • De exemplu, să presupunem că le puteți închiria o mașină timp de 36 de luni, cu un cost capitalizat net de 22.000 de dolari și o valoare reziduală de 16.500 $. Adăugarea costurilor capitalizate nete și a valorii reziduale vă primește 38.500 $. Când înmulțiți 38.500 $ cu 36, veți obține 1.386.000.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 6
    3. Utilizați numărul mare pentru a găsi "Factorul de bani" cu o taxă de închiriere. Dacă aveți a "taxa de închiriere" (uneori, de asemenea, numită a "Inchiriere de inchiriere") În contractul dvs. de închiriere, vă spune suma totală pe care o veți plăti în finanțare pe termenul contractului de leasing. Împărțiți acest număr de numărul pe care l-ați primit când ați înmulțit suma costului capitalizat net și valoarea reziduală de numărul de luni din leasing. Rezultatul este "Factorul de bani," care determină taxa dvs. de finanțare lunară.
  • De exemplu, le-ați închiriat o mașină timp de 36 de luni. Costul capitalizat net este de 22.000 de dolari, iar valoarea reziduală este de 16.500 USD, pentru un total de 38.500 USD. Acest număr înmulțit cu 36 este de 1.386.000. Contractul de închiriere specifică o taxă de închiriere de 3.465 USD. Când împărțiți 3.465 cu 1.386.000, veți obține 0.0025. Asta e tactia ta "Factorul de bani."
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 7
    4. Împărțiți rata dobânzii cu 2.400 pentru a găsi factorul de bani. Dacă vi se oferă o rată procentuală anuală (APR) de către dealer în loc de o taxă totală de leasing, încă mai folosiți "Factorul de bani" Pentru a afla cât de mult veți plăti pentru finanțare în fiecare lună. Cu toate acestea, matematica este puțin mai simplă decât dacă aveți o taxă de închiriere totală.
  • De exemplu, să presupunem că le puteți închiria o mașină la 6% APR. Puneți semnul procentual și pur și simplu împărțiți 6 cu 2.400. Rezultatul este 0.0025, care este factorul dvs. de bani.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 8
    5. Înmulțiți totalul costului capitalizat net și valoarea reziduală de către factorul banic. Reveniți la numărul pe care îl obțineți când ați adăugat costul capitalizat net și valoarea reziduală a mașinii. Când vă multiplicați această sumă de factorul de bani, aflați ce va fi taxa dvs. de finanțare lunară.
  • De exemplu, să presupunem că le puteți închiria o mașină cu un cost capitalizat net de 22.000 de dolari și o valoare reziduală de 16.500 $, pentru un total de 38.500 de dolari. Factorul de bani pentru leasing este 0.0025. Când multiplicați 38.500 $ cu 0.0025, primești 96 de dolari.25. Aceasta este suma pe care o veți plăti în finanțare pentru fiecare lună a contractului de leasing.
  • Metoda 3 din 4:
    Imaginând plata totală a contractului de leasing
    1. Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 9
    1. Combinați deprecierea și finanțarea pentru a obține plata lunară de bază. Deprecierea și taxele de finanțare sunt componentele de bază ale unui contract de închiriere de mașini. Dacă locuiți într-o zonă în care nu trebuie să plătiți o taxă lunară de vânzări, această sumă va fi plata dvs. lunară reală.
    • De exemplu, dacă aveți o taxă lunară de depreciere de 152 USD.78 și o taxă lunară de finanțare de 96 USD.25, plata de leasing lunar de bază ar fi de 249 USD.03.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 10
    2. Calculați orice taxă lunară de vânzări. Canada și majoritatea statelor americane impun impozitul pe vânzări pe leasingul auto, exprimate în mod obișnuit ca procent. În funcție de locul în care locuiți, este posibil să fiți impozitați pe valoarea totală a contractului de închiriere sau pur și simplu pe plățile dvs. de leasing.
  • Dacă sunteți impozitat numai pe plățile lunare, luați plata lunară de bază și înmulțiți-o prin rata de impozitare a vânzărilor. De exemplu, să presupunem că trebuie să plătiți o taxă de vânzări de 7%, iar plățile dvs. lunare sunt de 249 USD.03. Dacă convertiți 7% la o zecimală (0.07), apoi multiplicați 249 $.03 până la 0.07, obțineți o plată fiscală lunară de 17 USD.43.
  • Unele zone impozitul pe baza valorii totale de leasing. În acest caz, ați adăuga costul capitalizat net al contractului de închiriere cu taxa de finanțare totală, apoi multiplicați de impozitul pe vânzări. De exemplu, un contract de închiriere cu un cost capitalizat net de 22.000 de dolari și o taxă de finanțare de 3.465 USD ar avea o valoare totală de leasing de 25.465 USD. Cu o taxă de vânzări de 7%, aceasta ar însemna impozitele de vânzare de 1.782 USD.55 pentru contractul de leasing total (25,465 x 0.07), sau $ 49.52 pe lună pe o închiriere de 36 de luni (1,782.55/36).
  • Unele state necesită ca impozitul pe vânzări să fie colectate în întregime atunci când începeți contractul de închiriere. Chiar dacă impozitul pe vânzări în aceste state nu influențează plățile lunare, este încă o idee bună să știți cum se calculează.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 11
    3. Adăugați taxa lunară de vânzări la plata dvs. de leasing de bază. Dacă plătiți o taxă lunară de vânzări, luați suma pe care ați calculat-o și adăugați-o la plata de leasing de bază. Această sumă este plata dvs. de leasing total pentru mașină.
  • De exemplu, să presupunem că plata dvs. lunară lunară este de 249 USD.03 și plătiți o taxă de vânzări de 7% pe această sumă sau $ 17.43 o lună. Acest lucru ar face plata efectivă de leasing $ 266.46 o lună.
  • Metoda 4 din 4:
    Negocierea celei mai bune plăți de leasing
    1. Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 12
    1. Alegeți un vehicul cu o viteză de depreciere mai mică. Taxele de depreciere reprezintă o mare parte din plata dvs. lunară de leasing, deci are sens că, dacă închiriați o mașină cu o rată de depreciere mai mică, veți avea o plată lunară mai mică a contractului de leasing. Dacă faceți cumpărături pentru un contract de închiriere, concentrați-vă pe cât de mult se va deprecia mașina asupra termenului de leasing, mai degrabă decât prețul autocolantului mașinii.
    • Puteți obține adesea o plată de închiriere mai mică dacă închiriați o mașină uzată, în special una care iese din primul său contract de leasing. Amintiți-vă că mașinile se depreciază mai mult în primul lor an - rata de depreciere mai mică pe o mașină mai veche ar putea traduce într-o plată globală de leasing.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 13
    2. Verificați scorul dvs. de credit înainte de a începe să faceți cumpărături pentru un contract de închiriere. Veți avea mai multă putere de negociere dacă scorul dvs. de credit, în special atunci când vine vorba de negocierea ratei de finanțare. Cele mai bune rate sunt disponibile numai pentru "bine calificat" Clienții care au scoruri care sunt cel puțin la jumătatea mediului-la 700 de ani. Utilizați un serviciu online gratuit sau aplicație mobilă, cum ar fi credit karma sau wallethub, pentru a verifica scorul dvs. de credit.
  • Dacă aveți un credit slab, este posibil să nu puteți obține deloc un contract de închiriere. Dacă vă calificați pentru un contract de închiriere, așteptați ca rata dobânzii să fie la fel de mare ca 15%. Dacă aveți un credit puternic, pe de altă parte, este posibil să puteți obține o rată la fel de scăzută ca 2%.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 14
    3. Comparați ofertele de dealer. Diferiții dealeri pot oferi aceeași mașină la prețuri diferite sau pot avea oferte de finanțare diferite. Odată ce ați decis să faceți un model și un model de vehicul, să faceți cumpărături și să comparați ofertele de leasing de la cel puțin 3 dealeri dacă este posibil.
  • Dacă aveți o mașină la comerț, obțineți o ofertă atât la prețul vehiculului, cât și la valoarea comercială în același timp. În caz contrar, un dealer ar putea să vă citeze un preț scăzut de vânzare pe vehicul, apoi să luați această sumă pe ceea ce vă vor oferi altfel în comerț.
  • Imaginea intitulată Calculați o plată de leasing Pasul 15
    4. Propuneți prețuri și termeni mai favorabile pentru leasing. Chiar dacă nu vă place să faceți acest lucru, probabil că sunteți familiarizat cu negocierea prețului unei mașini pe care doriți să le cumpărați. Același lucru este valabil și pentru contracte de leasing. Înarmați cu citate de comparație de la alți dealeri, începeți negocierile spunând un dealer Termenii sau prețul lunar pe care îl preferați pentru mașină.
  • Dealerii au adesea oferte speciale, mai ales atunci când doresc să-și reducă inventarul, cum ar fi atunci când sosesc modele noi în septembrie. Utilizați acest lucru în avantajul dvs. pentru a mânui dealerul în jos la preț. Amintiți-vă - Cu cât prețul de vânzare este mai mic, cu atât costul dvs. capitalizat net, care la rândul său scade plata lunară de leasing.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Acest articol discută modul în care se calculează o plată de leasing în SUA și Canada. Dacă locuiți într-o altă țară, leasingurile auto ar putea fi calculate diferit. Adresați-vă dealerului mașinii să-și descompune calculele pentru dvs., astfel încât să înțelegeți plata dvs. de leasing.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar