Cum să fii înțelegere

Empatie, sau abilitatea de a înțelege ce trece o altă persoană, poate fi o abilitate dificilă de a stăpâni. Cum spui ce trebuie să ieși din drumul greșit? Nu vă faceți griji. Am subliniat o mulțime de sfaturi pe care le puteți aplica conversațiilor dvs., împreună cu alte trucuri care vă vor ajuta să deveniți mai empatici în viața de zi cu zi.

Pași

Metoda 1 din 10:
Priviți primele impresii.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 1
1. Începeți doar să înțelegeți pe alții atunci când vă petreceți timp de calitate împreună. Acest lucru nu înseamnă că primele impresii nu sunt importante. Cu toate acestea, mai des decât nu, oamenii își fac mintea în sus despre cineva fără informații suficiente pentru a face acest lucru. Prima dată când întâlnești pe cineva care pot fi înfricoșători sau îngrijorați, dând o impresie complet diferită decât în ​​mod normal.
Metoda 2 din 10:
Puneți-vă în poziția altcuiva.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 2
1. Schimbați perspectiva înainte de a vă grăbi până la judecată. Pretindeți că treceți printr-o zi în viața unei alte persoane, fie că este vorba de un prieten, iubită una, cunoștință sau altcineva în întregime. Gândiți-vă la fiecare aspect al vieții lor de zi cu zi și ceea ce este programul lor. O inversare a rolului poate oferi o mulțime de o perspectivă valoroasă și vă poate ajuta să înțelegeți mai bine o altă persoană.
  • De exemplu, dacă copilul sau studentul dvs. acționează lipsit de respect, umblați prin programul lor zilnic. Acestea ar putea fi stresate din cauza încărcării lor de curs sau au probleme la culcare la un moment consistent în fiecare noapte.
  • Dacă prietenul tău pare un pic închis, gândiți-vă la rutina ei zilnică. Ar fi putut avea o zi grea la locul de muncă sau ar putea avea un timp dificil la domiciliu.
Metoda 3 din 10:
Utilizați limba incluzivă.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 3
1. Spuneți "noi" și "noi" în loc de "eu" și "eu."Acest lucru nu pare a fi o schimbare uriașă, dar această mică schimbare de vocabular poate face cu adevărat o diferență. Când includeți în mod natural alții în limba dvs., este posibil să aveți un timp mai ușor de acordare a modului în care se gândesc și simt alții.
  • De exemplu, la abordarea unui proiect la locul de muncă sau la școală, ați putea spune: "Să ne dăm seama cum vom termina acest lucru" în loc de "Iată ce voi face."
Metoda 4 din 10:
Întreabă întrebări.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 4
1. Întrebările grijulii arată că doriți să înțelegeți mai bine viața unei alte persoane. În loc să săriți în propria poveste sau afirmație, luați mult timp să ascultați și să digerați ceea ce spune cealaltă persoană.
  • De exemplu, în loc să săriți într-o poveste despre modul în care merge ziua dvs., întrebați cealaltă persoană cum merge ziua lor.
  • Puteți cere întrebări semnificative, empatice la oricine, chiar dacă nu sunteți atât de apropiați de ei. Întrebări sau declarații precum "Ziua lungă, Huh" sau "arată că aveți o zi grea" sunt o modalitate excelentă de a obține o conversație.
Metoda 5 din 10:
Faceți un exercițiu de empatie mentală.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 5
1. Păstrați filele pe prietenii și cei dragi. Gândiți-vă la starea lor de spirit în ultimele zile și dacă au părut puțin mai puțin tapițerie decât de obicei. Apoi, umblați prin viața lor de zi cu zi și încercați să identificați orice lucru care le-ar putea face să se simtă anxios, trist, furios sau orice altă emoție. Întrebați-vă dacă adăugați negativitate în vreun fel și dacă există ceva ce puteți face pentru a vă ajuta.
  • De exemplu, dacă părintele sau tutorele dvs. pare puțin trist, ați putea oferi să vă ajutați în jurul casei sau să le împrumutați o ureche de ascultare.
  • Faceți acest exercițiu ori de câte ori doriți. Este o modalitate excelentă de a practica gândirea cu o mentalitate empatică!
Metoda 6 din 10:
Citește cărți.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 6
1. Experții sunt de acord că citirea cărților vă pot îmbunătăți empatia. Gândiți-vă: Când citiți o carte, fiți ficțiune sau nonfiction, de fapt intrați în lumea unei alte persoane. Acest lucru vă oferă o mare șansă de a înțelege cu adevărat și de a plasa cu sentimentele și experiențele acestui personaj.
  • Un om norocos de Jamel Brinkley, Unde mortul și-a vorbit de Brandon Tobon, și Marele credincioși de Rebecca Makkah toate explorează experiențe din diferite categorii de viață și sunt titluri minunate pentru a verifica.
  • Cărți nonfiction ca Efectuarea Americii Asiatice: o istorie de Erika Lee și Heartland: un memoir de lucru din greu și a fost rupt în cea mai bogată țară de pe pământ de Sarah Smarsh sunt alte opțiuni bune.
Metoda 7 din 10:
Ascultați experiențele altor persoane.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 7
1. Documentele și podcasturile sunt modalități excelente de a vă extinde propriile orizonturi. Articolele ziarelor și revistelor sunt, de asemenea, modalități excelente de a vedea și de a înțelege ce alte persoane și comunități trec.
  • New York Times conduce un canal "Op-Docs", care are o mulțime de documentare care discută cursa.
  • Documentare precum "Hale", "Aproape Sunrise" și "Copii săraci" detaliază o mulțime de povești de viață diferite și experiențe.
  • Podcast-uri precum "comutator de cod", "toate relațiile mele" și "1619 podcast" explorează, de asemenea, diferite experiențe și plimbări de viață.
Metoda 8 din 10:
Vorbiți cu oameni noi.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 8
1. Așezați o conversație cu un coleg sau un străin. Dacă par interesați, discutați cu ei despre viața lor de zi cu zi și despre rutina lor de zi cu zi. Conversațiile cinstite sunt modalități minunate de a învăța și de a înțelege mai multe despre ceea ce se întâmplă în jurul vostru.
  • S-ar putea să vorbiți cu un coleg care nu traversați căile cu foarte des sau să spuneți hi unui vecin care trăiește pe stradă.
Metoda 9 din 10:
Urmăriți oameni noi pe social media.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 9
1. Căutați oameni care vin dintr-un alt fundal decât tine. Ar putea fi o rasă diferită sau etnie sau o practică o religie diferită. Având un feed de știri diverse, vă poate extinde cu adevărat viziunea lumii și vă puteți ajuta să vă extindeți orizonturile.
  • Dacă practicați iudaismul, puteți urma persoanele musulmane sau hinduse pe social media.
  • Dacă sunteți caucazian, ați putea urma mai mulți oameni de culoare.
Metoda 10 din 10:
Ajutați-vă în comunitatea dvs.
  1. Imaginea intitulată înțelege Pasul 10
1. Voluntariatul este un mod de a fi mai înțelept. Căutați oportunități în care puteți face o diferență, cum ar fi organizarea unui raliu politic, alăturați-vă unui comitet la biserica sau casa de închinare sau ajutând la o grădină comunitară. Lucrul ca o comunitate vă va ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce aduce pe toți împreună, nu ceea ce vă îndepărtează ca indivizi.
  • Nu este nevoie să abordăm un proiect imens care să fie activ în comunitatea dvs. De exemplu, dacă tocmai ați trecut printr-o pierdere, vă puteți alătura unui grup de asistență, unde vă puteți întâlni și vă puteți conecta cu alți oameni asemănători din comunitatea dvs.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar