Cum să vă întâlniți pe cineva cu un stil de atașare anxios

Poate fi super frustrant pentru a face față unui altcineva care este ultra-sensibil, aglomerat și pare să aibă nevoie de o reasigurare constantă pe care într-adevăr le pasă de ei. Dacă sună ca cineva special, problema ar putea fi că au un stil anxios de atașament. Poate că nu au obținut dragostea și securitatea de care au nevoie de la îngrijitorii lor crescând și acum au probleme cu încrederea că partenerii lor romantici sunt cu adevărat acolo pentru ei. Dar, cu o bună comunicare și o mulțime de răbdare și empatie, tu și dumneavoastră puteți lucra împreună pentru a avea o relație sănătoasă și sigură.

Pași

Metoda 1 din 3:
Posibilitate și încredere
  1. Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament pas cu pas 1
1. Exprimă recunoștința pentru lucrurile bune pe care partenerul dvs. îl face. O modalitate excelentă de a ajuta iubitul tău să se simtă mai sigur este să-i lași să știe cât de mult le apreciezi! Dacă fac ceva ce vă place, chiar dacă este ceva foarte mic, nu vă țineți înapoi - spuneți-le cât de mare vă face să vă simțiți.
  • Ai putea spune ceva de genul: "Mulțumesc atât de mult pentru că mi-ai ascultat ventilul de lucru în această după-amiază. Ma făcut să mă simt mult mai bine, "sau" Wow, cina pe care ați gătit-o a fost uimitoare. Apreciez cu adevărat că ai luat timp pentru a face asta."
  • Le puteți mulțumi chiar pentru că tocmai au fost acolo. De exemplu, "văzându-vă în fiecare noapte este punctul culminant al întregii mele zile. Mulțumesc că ești tu!"
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil de atașare anxios Pasul 2
    2. Vă reasigurați partenerul despre sentimentele dvs. de multe ori. Când cineva are atașament de anxietate, se tem de respingere și se îngrijorează în mod constant că oamenii pe care îi iubesc nu le iubesc înapoi. Chiar dacă vă pare evident, faceți un efort suplimentar pentru a le spune cât de mult vă interesează. Încercați să spuneți "Te iubesc" cel puțin o dată pe zi - durează doar câteva secunde!
  • Dacă vă spuneți "Te iubesc" este greu pentru tine, sau dacă nu sunteți destul de acolo în relație, încercați lucruri precum "Vrei să spui atât de mult pentru mine" sau "se simte atât de grozav să-ți petrec timpul cu tine cu tine."
  • Le puteți arăta, de asemenea, cum vă simțiți prin a face lucruri cum ar fi dându-le cadouri, lăsând niște note mici pentru ca ei să găsească sau să ofere să-i ajute fără să fie întrebat.
  • Nu uitați de semne fizice de afecțiune - puteți spune foarte mult cu un zâmbet, un sărut, o îmbrățișare sau o freacă de umăr!
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament pas cu pas 3
    3. Să fie consecvenți și să urmați promisiunile dvs. pentru a încuraja încrederea. Trustul poate fi greu pentru cineva cu anxietate de atașament. Indiferent cât de mult îi spuneți partenerului dvs., îi iubești, ar putea avea greu să o creadă. Pentru a construi încrederea în relația dvs., fiți consecvenți și asigurați-vă că acțiunile dvs. corespund cuvintelor dvs.
  • De exemplu, dacă spui că vei întâlni partenerul tău la un moment dat, asigurați-vă că sunteți acolo. Dacă vă ridicați, sunați-le și explicați ce se întâmplă.
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament pas cu pas 4
    4. Încurajați-i să-și urmărească propriile scopuri și interese. Adânc în jos, anxietatea de atașament provine dintr-o lipsă de încredere în sine. În timp ce nu vă puteți face de fapt BAE să vă simțiți mai bine despre ei înșiși, le puteți sprijini în stabilirea propriilor obiective și le puteți încuraja să-și urmeze visele. Pe măsură ce încep să devină mai încântați de lucrurile din afara relației, ați putea vedea o diferență pozitivă în relația!
  • De exemplu, dacă știți că sunt tipul artistic, îndemnați-i să se înscrie pentru o clasă de pictură. Procesul de învățare și de a crea le-ar putea da un impuls de încredere, plus că se vor simți bine să știi că îți sprijine pasiunile.
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 5
    5. Întrebați ce puteți face pentru a le ajuta să se simtă mai bine. Întrebându-vă cum vă puteți ajuta este o modalitate bună de a vă liniști nerăbdătorul, astfel încât să vă pasă de nevoile lor. De asemenea, vă va oferi un sens mai bun despre ceea ce sunt îngrijorați. Spune ceva de genul: "Știu că vă simțiți anxios și nesigur în care lucrurile stau cu noi. Ce pot face pentru a vă ajuta să vă ușurați mintea?"
  • Ascultați cu atenție ceea ce au de spus și nu vă fie frică să puneți întrebări dacă aveți nevoie de ele pentru a clarifica ceva. De exemplu, "sună ca și cum vrei să fiu mai bine să îți amintești să te întreb despre ziua ta. Este corect?"
  • Metoda 2 din 3:
    Empatie și înțelegere
    1. Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 6
    1. Cereți partenerului dvs. să-și explice temerile. Dacă partenerul dvs. pare agățat, gelos sau rapid pentru a-și asuma cel mai rău lucru despre ceea ce faci, rezista nevoii de a obține defensive. În schimb, puneți câteva întrebări blânde pentru a vă ajuta - și ei - înțelegeți ce este la rădăcina nesiguranței lor și ce dintre ele sunt declanșatoare mari pentru anxietatea lor. Să le încurajeze să explice ce se tem și de unde vin aceste temeri.
    • De exemplu, spuneți ceva de genul: "Ce vă îngrijorați se va întâmpla când voi ieși cu prietenii mei?"Sau" De ce vă deranjează atât de mult când nu iau telefonul la locul de muncă?"
    • Utilizați un ton blând și încurajator și alegeți cuvintele cu atenție, așa că nu sună ca și cum ați afecta temerile sau acuzațiile. Evitați să spuneți lucruri cum ar fi: "De ce nu vă puteți opri să vă îngrijorați de asta?"Sau" Care este marele afacere?"
    • Vorbind cu ei despre sentimentele lor într-un mod blând ar putea ajuta să devină mai conștienți de sine, ceea ce reprezintă o parte importantă a administrării anxietății de atașare.
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 7
    2. Încercați să vă imaginați în pantofii celorlalți semnificativi. Empatia este cu adevărat importantă în orice relație. Dacă sunteți deranjați de comportamentul dvs. anxios, opriți-vă și gândiți-vă cum ar putea fi lucrurile din perspectiva lor. În același timp, permiteți-vă să vă simțiți puțin din ceea ce s-ar putea simți. Odată ce le înțelegeți puțin mai bine, ar putea fi mai ușor să reacționați într-un mod constructiv.
  • De exemplu, poate că sunt supărați că nu le-ați întrebat cum a mers ziua lor. S-ar putea să vă gândiți la voi ", văd cum ar putea să pară că nu-mi pasă, chiar dacă nu am vrut să spun așa. Asta trebuie să rănească."
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 8
    3. Lăsați-i să știe că sentimentele lor sunt valabile, chiar dacă nu sunteți de acord. În loc să încerce să "repare" temerile partenerului dvs. sau să le spună că nu este nimic de îngrijorat, spuneți-i că recunoașteți emoțiile lor. Asta nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu motivele lor de a simți nerăbdător! Doar recunosc cum simt și că au dreptul să simtă așa.
  • De exemplu, spune ceva de genul: "Știu că te îngrijorează și supărat când ieșesc și nu auziți de la mine pentru o vreme, pentru că nu sunteți sigur ce se întâmplă. Că incertitudinea trebuie să fie înfricoșătoare."
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 9
    4. Utilizați tehnica de acordare pentru a păstra argumentele de la escaladare. Argumentele sunt un fapt de viață în relații, dar pot fi extra stresante dacă partenerul dvs. are anxietate de atașament. Pentru a vă menține atât de mult să vă simțiți copleșiți sau îngrijorători că sunteți pe punctul de a le elibera, amintiți-vă să utilizați metoda de acordare. Acest lucru îi va ajuta să se simtă auzit și înțeles. Accesul înseamnă:
  • Conștient: Să acorde atenție și să aveți grijă de ceea ce s-ar putea simți.
  • Turn: Transformați fizic spre ele și faceți contact vizual, care vă arată că sunteți angajați și nu-i reglați.
  • Tolera: Să fie tolerant la modul în care își exprimă sentimentele, chiar dacă nu sunteți de acord. Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă deplasați cu un comportament violent sau abuziv!
  • A intelege: Faceți tot posibilul să vă puneți în pantofii lor și să vedeți de unde vin.
  • Limba non-defensivă: La fel de greu ca aceasta este, încercați să nu obțineți defensivă. În schimb, recunoașteți partea dvs. în conflict (e.G., "Ai dreptate, nu-mi amintesc întotdeauna să vă întreb cum a mers ziua ta.".
  • Empatie: În plus față de încercarea de a înțelege punctul lor de vedere, faceți tot posibilul să vă conectați cu sentimentele lor. De exemplu, "care trebuie să se simtă foarte dureros și frustrant."
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 10
    5. Citiți pe teoria atașamentului pentru a înțelege comportamentul partenerului dvs. Dacă nu ați dat niciodată pe cineva cu un stil anxios de atașament, ar putea fi greu de înțeles de unde vin. Dacă vă luptați în relație, dar doriți să faceți acest lucru, citiți cărți și articole despre teoria atașamentului, astfel încât să puteți obține o perspectivă mai profundă asupra a ceea ce trece cineva. S-ar putea să vă ajute să înțelegeți propriul stil de atașament, puțin mai bun!
  • Pentru o privire detaliată la teoria atașamentului, verificați cărțile ca Atașat de Amir Levin și Rachel Heller
  • De asemenea, puteți să vă uitați la articole ca acesta care explorează modul în care experiențele din copilărie Shape Relații pentru adulți: https: // helpguide.Org / Articole / relații-Comunicare / Anexă-și-Adulții-Relații.HTM
  • Metoda 3 din 3:
    Limite sănătoase
    1. Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 11
    1. Precizați nevoile și așteptările dvs. în mod clar partenerului dvs. Dacă sunteți prea înfășurat în nevoile și anxietățile emoționale ale partenerului dvs., poate fi ușor să uitați de propria dvs! Dacă există ceva ce aveți nevoie în relație, nu ezitați să le informați. Să fie specifice și clar, în același timp, liniștiți-le că vă interesează încă propriile lor dorințe și nevoi.
    • De exemplu, spuneți ceva de genul: "Hei, lucrez o schimbare extra-lungă miercuri și nu am energia pentru un apel telefonic lung seara. Știu că vrei cu adevărat să vorbești, și așa, dar putem să ne prindem joi noaptea?"
    • Fiți atenți la tonul dvs. și cuvintele pe care le folosiți, deoarece observatorii anxioși pot uneori să analizeze ceea ce spui și să obțină impresia greșită. Păstrați-vă vocea calmă și blândă și evitați orice limbă care ar putea să sune acuzatorie sau să vină.
    • Stick la declarațiile "I", cum ar fi "Am nevoie doar de puțin timp să mă relaxez uneori."Evitați declarațiile" You ", cum ar fi" Mereu mă deranjează când încerc să mă relaxez."
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 12
    2. Lucrați cu partenerul dvs. pentru a găsi soluții atunci când apar probleme. Uneori, făcând o activitate de relație necesită o mică negociere și rezolvare a problemelor. Dacă partenerul dvs. are un timp dificil să vă ocupați de așteptările dvs. sau să vă satisfaceți nevoile, să vă așezați și să vă gândiți cu ei despre cum să rezolvați problema. Lăsați-i să știe că doriți să lucrați împreună ca o echipă pentru a face lucrurile mai bine pentru amândoi.
  • De exemplu, ai putea spune: "Știu că te simți singur când sunt la serviciu, dar nu pot să răspund la text și la apeluri telefonice în timp ce sunt pe ceas. Dacă fac un punct de a vă chema în timpul pauzei mele de prânz?"
  • Încercați să aveți conversația la un moment dat când vă simțiți calm și relaxați - în felul acesta, este mai puțin probabil să se transforme într-un argument!
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 13
    3. Dați partenerului dvs. mementouri blânde dacă vă traversează limitele. Indiferent cât de bune sunt intențiile lor, așa că probabil va aluneca și trece linia la un moment dat. Dacă se întâmplă, nu fi prea rapid să vă supărați sau să le scrieți. În schimb, reamintiți cu răbdare despre ceea ce ați vorbit și de ce este atât de important pentru dvs. încât să respecte dorințele dvs.
  • Încercați să spuneți ceva de genul: "Hei, amintiți cum am fost de acord să nu mai vorbim despre ex-ul meu? Să ne concentrăm doar pe ceea ce aveți împreună acum - cred că este destul de special!"
  • Desigur, dacă partenerul dvs. traversează în mod constant limitele dvs. sau refuză să încercați să le respectați, aceasta este o problemă serioasă! Dacă se întâmplă acest lucru, ar putea fi timpul să privim consilierea cuplurilor sau chiar să terminați relația.
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament Pasul 14
    4. Faceți timp să faceți lucruri pentru dvs. în afara relației. Având în vedere anxietatea atașamentului într-o relație poate fi cu adevărat dură. Asigurați-vă că aveți grijă de dvs. și faceți lucruri importante pentru dvs., astfel încât să nu fiți prea copleșiți. La urma urmei, vei fi un partener mai bun pentru dvs., dacă ești fericit, sigur și încrezător în sine! Anulați timp pentru a face lucruri cum ar fi:
  • A face hobby-uri vă place
  • Petrecând timp cu prietenii și familia în afara relației dvs
  • Având în vedere nevoile dvs. fizice, cum ar fi obținerea exercițiilor și a somnului
  • Lucrând la obiective care sunt importante pentru dvs., cum ar fi școala de finisare sau obținerea unui loc de muncă mai bun
  • Imagine intitulată Data cuiva cu un stil anxios de atașament pas cu pas 15
    5. Discutați de a obține terapie dacă anxietatea lor provoacă probleme majore. Anxietatea atașamentului nu este o glumă și, uneori, poate provoca probleme grave într-o relație romantică. Dacă v-ați angajat să faceți lucruri, dar tu și partenerul tău nu se poate părea să se înțeleagă, să-i încurajeze să vadă un terapeut - fie cu tine, fie pe cont propriu. Explicați-vă că doriți cu adevărat să rămâneți cu ei, dar credeți că relația dvs. ar putea fi mult mai puternică dacă aveți un ajutor în afara.
  • Vestea bună este că este în totalitate posibilă construirea unei relații sănătoase, chiar dacă unul sau ambii dintre voi se luptă cu problemele de atașament. Un terapeut bun vă poate ajuta să găsiți modalități de a construi încrederea și intimitatea și de a dezvolta o legătură mai sigură prin colaborarea împreună.
  • Partenerul dvs. poate beneficia, de asemenea, de a vedea un terapeut pe cont propriu, dar în cele din urmă până la ei. Puteți să le încurajați ușor să vă ajute și chiar să vă recomandăm consilieri sau psihologi specifici, dar nu încercați să le forțați în ea.
  • sfaturi

    Oamenii cu atașament anxios fac cel mai bine când sunt cu cineva cu un stil de atașare sigură. Dar dacă amândoi aveți probleme cu atașamentul - de exemplu, dacă sunteți un atacant evitant - puteți face totuși să funcționeze! Un terapeut vă poate ajuta să construiți împreună o relație sănătoasă și de succes.

    Avertizări

    Persoanele cu anxietate de atașament severă uneori acționează în moduri nocive. Dacă partenerul dvs. devine abuziv, posesiv sau violent, nu le datorează ei să rămână în relație! Lăsând A Relație toxică sau abuzivă poate fi greu, astfel încât să ajungeți la un terapeut sau un prieten de încredere dacă aveți nevoie de ajutor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar