Cum să diferențieze dragostea și prietenia

Este normal să-ți iubești prietenii. Dar cum puteți fi sigur că ceea ce simțiți nu este de fapt dragoste romantică? Uneori ar putea fi greu să spui diferența dintre prietenia platonică și un alt fel de dragoste. Dacă vă simțiți confuz, luați ceva timp pentru a vă examina relația. Gândiți-vă la exemple specifice de momente pe care le-ați experimentat sentimente de iubire. De asemenea, puteți lua în considerare prioritățile dvs. Ce căutați într-un partener? Doriți să încercați să luați relația cu următorul nivel? Există modalități prin care puteți să vă dați seama fără a risca prietenia.

Pași

Metoda 1 din 3:
Uitați-vă la prietenie
  1. Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 1
1. Evaluați intensitatea sentimentelor dvs.Petreceți ceva timp gândindu-vă la cât de puternice sunt emoțiile tale.Puteți simți multe dintre aceleași lucruri atât pentru un prieten, cât și pentru iubit, dar când sunteți îndrăgostiți, aceste sentimente ar putea fi foarte intense!În general, cu cât vă simțiți mai emoționali despre o anumită persoană, cu atât mai probabil vă confruntați cu dragoste.
  • De exemplu, ați putea simți chimia cu prietenul dvs. pentru că ambii râdeți la aceleași glume și aveți un timp ușor vorbind unul cu celălalt.Când iubiți pe cineva, aceste sentimente sunt mai intense.S-ar putea să vă simțiți giddy sau excitat.
  • O modalitate de a lua în considerare cât de profundă sentimentele dvs. pentru o persoană este să vă gândiți cum vă simțiți când sunteți în afară. Când sunteți îndrăgostiți, este greu să fiți departe de cineva pentru perioade lungi de timp.
  • Dacă sunteți în dragoste, probabil că vă simțiți special atunci când sunteți în jurul persoanei.
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 2
    2. Observați reacțiile fizice. Corpul tău vă poate ajuta să vă dați seama cum vă simțiți. Când sunteți cu posibila interes de dragoste, bătăile inimii voastre ar putea deveni mai rapide sau ați putea simți că aveți fluturi în stomac. Poate chiar deveniți nervoși și înfricoșați.Probabil că nu veți începe să difuzați sau să transpirați când vă agățați cu un prieten.
  • Când vă întâlniți cu un prieten, probabil sunteți excitat. Cu toate acestea, probabil că nu veți experimenta modificări fizice majore atunci când le vedeți sau le îmbrățișați.
  • Cu cineva pe care-l iubești, s-ar putea să nu poți controla modul în care corpul tău reacționează.Palmele tale pot transpira, vocea ta ar putea deveni ciudată, sau bătăile tale inimii ar putea crește.
  • Imagine intitulată diferențiat între dragoste și prietenie Pasul 3
    3. Comparați această relație cu alții.Gândiți-vă la modul în care o anumită relație se compară cu celelalte prietenii din viața voastră.Probabil că aveți o mulțime de prieteni, dar numai o singură persoană este dragostea ta posibilă.Cu această persoană, ați putea aprecia acea relație mai mult decât ceilalți oameni din viața voastră.De asemenea, puteți simți o conexiune mai intensă cu această persoană.
  • Poate că nu vă puteți imagina o zi fără a vorbi cu această persoană. Cu un prieten, probabil că nu vă deranjează să mergeți o săptămână sau două fără să vă întâlniți. Cu cineva pe care îl iubești, ar putea părea ca eternitatea.
  • Metoda 2 din 3:
    Decideți ce vreți
    1. Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 4
    1. Decideți dacă doriți o relație romantică.Puteți spune diferența dintre dragoste și prietenie gândindu-vă la cantitatea de atenție pe care o dați pe cineva.Dacă iubiți pe cineva, probabil că veți gândi la ele adesea și doriți să rămâneți în comunicare obișnuită cu ei.Probabil că nu vă veți gândi la un prieten la fel de mult pe parcursul zilei și nu veți avea aceeași dorință de a vorbi cu ei.
    • S-ar putea să vă gândiți la prietenul dvs. atunci când ceva vă amintește de ei în timpul zilei - poate o melodie pe care o vă place sau o poveste care vă amintește de o experiență cu ei.
    • Când iubiți pe cineva, probabil vor fi în mintea ta pe tot parcursul zilei, indiferent dacă le-ai amintit sau nu. S-ar putea chiar să vă găsiți visul de vis despre ei.
    Sfat de experți
    Cherlyn Chong

    Cherlyn Chong

    Relația CoachCherlyn Chong este un antrenor de recuperare și dating pentru femeile profesionale cu înaltă realizare care doresc să-și depășească exes și să găsească din nou dragostea. Ea este, de asemenea, un antrenor oficial pentru aplicația de dating liga și a fost prezentată pe Askmen, Insider de afaceri, Reuters și Huffpost.
    Cherlyn Chong
    Cherlyn Chong
    Cocianul de relație

    Să se ocupe de problemele personale înainte de dating. S-ar putea să fiți copleșiți de o mulțime de sarcini sau treburi în viața voastră pe care nu ați făcut-o. Înainte de a începe întâlnirile, trebuie să începeți să verificați aceste lucruri de pe lista dvs. de sarcini sau să vă luptați pentru a menține o relație sănătoasă, deoarece sunteți distras constant.

  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 5
    2. Aflați cât de multă atenție doriți să obțineți.Ești mulțumit de modul în care această persoană te tratează? Dacă vă dau doar un înalt cinci ca un salut, ați putea dori ceva mai intim. Poate că vă veți găsi dorința de mai multe texte de la ei.Nu auziți de la un prieten pe tot parcursul zilei nu va fi la fel de dezamăgitor ca să nu audă de la cineva pe care îl iubești.
  • Dacă sunteți încântați să auziți de la unul dintre prietenii dvs. frecvent pe tot parcursul zilei sau să obțineți fluturii în stomac atunci când numele lor apare pe telefonul dvs., acesta ar putea fi un semn că doriți o relație.
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 6
    3. Discutați cu un prieten sau membru al familiei.Poate fi dificil să fii obiectiv în ceea ce privește viața ta. Încercați să discutați cu cineva în care aveți încredere, ca un prieten apropiat sau un frate.Această persoană vă poate oferi o perspectivă exterioară asupra modului în care persoana acționează spre dvs. și dacă ei cred că este doar o prietenie sau dacă ar putea fi iubire.
  • De exemplu, un prieten poate observa că persoana pe care o iubiți vă privește când nu vă acordați atenție.S-ar putea observa, de asemenea, că persoana vorbește despre tine foarte mult când nu ești acolo - un alt semn că ei se gândesc la tine ca mai mult decât un prieten.
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 7
    4. Reflectă asupra sentimentelor tale.Imaginându-vă emoțiile pot fi complicate și poate lua o mulțime de auto-reflecție.Pentru a vă ajuta să aflați dacă aveți sentimente prietenoase sau sentimente iubitoare pentru cineva, fiți cinstiți cu dvs. despre cum vă fac să vă simțiți.
  • Faceți o listă pentru a vă urmări sentimentele pe parcursul săptămânii.Notați modul în care vă simțiți când vorbiți cu această persoană sau când vă gândiți la ele.De exemplu, s-ar putea să scrieți că te-ai simțit încântat când această persoană te-a chemat sau nervos când ai stat cu ei.
  • Luați în considerare ceea ce vă atrage la persoana în cauză. De exemplu, este posibil să aveți o nevoie neîngrădită ca această persoană să se umple. De exemplu, dacă nu vă simțiți populară și această persoană este un atlet de stele, atunci vă puteți interesa de ele pentru că vă place modul în care se simte cu cineva pe care îl vedeți ca fiind popular. În majoritatea cazurilor, sentimentele care se bazează pe factori externi ca aceasta nu sunt iubirea reală.
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 8
    5. Scrie într-un jurnal. Luați câteva minute în fiecare zi pentru a scrie despre interacțiunile dvs. cu oamenii din jurul vostru.Acest lucru vă poate ajuta să vedeți dacă acționați diferit față de această persoană decât sunteți față de ceilalți prieteni.De asemenea, te-ar putea ajuta să descoperiți dacă vă tratează sau nu ca un prieten sau un iubitor.
  • Încercați să reflectați asupra situațiilor specifice.De exemplu, gândiți-vă la un moment în care ați văzut această persoană vorbind cu o altă persoană și reflectați asupra modului în care te-a făcut să simțiți.Te-ai simțit gelos?Nu te-a afectat deloc?
  • Metoda 3 din 3:
    Mergând înainte în relația dvs
    1. Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 9
    1. Fii încrezător. S-ar putea să fiți cu adevărat nervos pentru a încerca să vă schimbați relația. E normal! Cu toate acestea, încercați să acționați încrezător. Încrederea vă poate ajuta să găsiți cuvintele potrivite de spus și să vă dați seama cum să vă faceți cazul.
    • Dă-ți o discuție. Încercați să spuneți ceva de genul: "Sunt o persoană distractivă, îngrijitoare. Bob ar fi norocos să fie cu mine."
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 10
    2. Acționați flirtatious. Puteți testa apele prin flirtul ocazional cu interesul dvs. de dragoste. Începeți prin menținerea contactului cu ochii pentru o secundă mai lungă decât în ​​mod normal. De asemenea, puteți acorda mai multă atenție acestora. Dacă sunteți într-un cadru de grup, concentrați-vă pe o conversație cu ei.
  • Încercați o atingere ocazională. Așezați-vă mâna pe a lor în timp ce râdeți de o glumă.
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 11
    3. Modificați limba dvs. Prietenii tind să vorbească unul cu celălalt foarte casual. Acest lucru poate însemna porecle casual, cum ar fi "Buddy", "Prieten" sau "Kid". Când vă prindeți folosind termeni ca acesta, verificați-vă. Aceste tipuri de nume sunt utilizate în principal între persoanele care sunt doar prieteni. Încercați să le referiți la acestea după numele lor.
  • Când oamenii sunt îndrăgostiți, adesea folosesc nume de animale drăguțe pentru fiecare altul, care au o legătură profundă și romantică pentru cuplu. De exemplu, ei se pot numi reciproc scumpo, dragă sau copil.
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 12
    4. Întrebați-le afară. Să fie direct și să le întrebați la o dată. Nu veți ști niciodată dacă voi doi veți lucra ca un element dacă nu încercați până acum. Fi cinstit și deschis. Clarificați-vă că propuneți un timp unu-la-unu.
  • Puteți spune: "Mi-ar plăcea cu adevărat să-mi petrec ceva cu tine. Vrei să ai cina cu mine vineri noaptea?"
  • Imagine intitulată diferențiază între dragoste și prietenie Pasul 13
    5. Acceptați răspunsul celuilalt.Dacă persoana pe care o iubiți nu se simte la fel spre tine, acest lucru poate face rău.S-ar putea să vă simțiți respinși și să vă supărați cu cealaltă persoană.Încercați să înțelegeți că această persoană nu încearcă să vă rănească sentimentele, dar consideră că este important să fii cinstit cu tine.Nu încercați să faceți cealaltă persoană să se simtă rău pentru că nu vă împărtășiți sentimentele.Dacă nu sunteți sigur ce să spuneți, încercați câteva dintre următoarele:
  • "Mulțumesc că ai fost cinstit cu mine.Speram să vă simțiți diferit, dar înțeleg că nu puteți schimba modul în care vă simțiți."
  • "Apreciez onestitatea ta.Aș vrea să fiu prieteni, dar sper că veți înțelege că pot avea nevoie de ceva timp pentru a face față sentimentelor mele."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar