Cum să fii un bun ascultător pentru familia ta

Comunicarea este importantă pentru relațiile de familie puternice. Cu toate acestea, dacă nu ascultați cu adevărat alții, poate fi dificil de comunicat. Lucrul la abilitățile dvs. de ascultare vă poate ajuta să comunicați mai bine și să formați obligațiuni mai puternice. Asigurați-vă că ați ascultat activ. Arată că asculți cu indicii non-verbale și cereți întrebări clarificatoare. Când este rândul tău să vorbești, să recunoști ceea ce a spus vorbitorul prin reflectarea și comentarea acestuia. Evitați obiceiurile negative, cum ar fi întreruperea, pentru a ajuta conversațiile să funcționeze fără probleme.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ascultați activ
  1. Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 1
1. Stați în prezent. Când ascultați un membru al familiei, nu vă lăsați mintea să rătăcească la alte lucruri. Este important să vă deplasați să rămâneți în prezent pentru a vă face ca membrul familiei să se simtă auzit și apreciat.
  • Evitați distragerile atunci când discutați cu un membru al familiei. Puneți telefonul departe și dați-le atenția maximă.
  • Nu gândiți niciodată la alte lucruri când cineva vorbește. În schimb, concentrați-vă doar pe ceea ce se spune. Dacă vă simțiți că mintea voastră rătăciți, întoarceți-vă gândurile la cuvintele vorbitorilor.
  • Imaginea intitulată Fi un bun ascultător la familia ta Pasul 2
    2. Concentrați-vă pe cuvintele vorbitorului și nu pe ceea ce veți spune în continuare. Când vorbiți cu cineva, adesea vă concentrați asupra a ceea ce veți spune în continuare. Această tendință poate deveni mai intensă atunci când vorbește cu un membru al familiei. Dacă sunteți, spuneți, discutați o problemă de familie sau un dezacord, este posibil să fiți dornici să vă împărtășiți gândurile. Cu toate acestea, nu vă gândiți la modul în care vă simțiți sau doriți să răspundeți. Se concentrează numai pe vorbitor și la gândurile și opiniile lor în această privință.
  • Vă puteți gândi cum veți răspunde mai târziu. Acum, acordați atenție la ceea ce se spune. Faceți înțelegerea perspectivei membrilor familiei dvs. prioritatea dvs.
  • Amintiți-vă, veți fi mai bine pregătiți să vă gândiți la un răspuns grijuliu dacă înțelegeți de fapt ce se spune. Comunicarea va fi mai bună în ansamblu dacă sunteți în stare să înțelegeți cu adevărat punctul de vedere al celeilalte persoane.
  • Asigurați-vă că ați auzit cu adevărat ce spun. Puteți chiar să rezumăm ceea ce au spus, mai degrabă decât să vă adăugați imediat gândurile. Ai putea spune, "Se pare că ești îngrijorat de rezultatele testelor, chiar dacă medicul spune că totul va fi bine."
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 3
    3. Afișați că ascultați folosind indicii non-verbale. Vrei ca difuzorul să se simtă valoros. Asigurați-vă că ați afirmat că ascultați. Puteți transmite că plătiți atenția prin intermediul indicii non-verbale. Dodă ca vorbitorul vorbește, zâmbește și râde când este cazul, și mențineți contactul vizual.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 4
    4. Asigurați-vă că difuzorul a terminat să vorbească înainte de a vorbi. Este bine să îmbrățișezi o pauză. Câteva secunde de tăcere într-o conversație nu este un lucru rău și permite vorbitorului o șansă să se exprime pe deplin. În loc să lansați imediat răspunsul dvs., întrerupeți o clipă după ce vorbitorul se termină vorbind. Acest lucru vă va permite să vă asigurați că au terminat complet vorbind.
  • Oamenii au o tendință naturală de a întrerupe când vorbesc. Dacă observați că vorbitorul a fost întrerupt, nu presupuneți că vor fi terminați. Dați-le câteva secunde înainte de a răspunde.
  • Dacă vorbitorul nu începe să vorbească din nou după ce au trecut câteva secunde, este sigur să presupunem că au terminat să vorbească.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 5
    5. Puneți întrebări pentru clarificare. O parte din ascultare este înțelegerea. Dacă este ceva, vorbitorul a spus că nu ați înțeles, întrebați. Când cineva termină vorbind, cere clarificări dacă este necesar. Acest lucru va transmite că vă ascultați cu adevărat membrul familiei și apreciați perspectiva lor.
  • Puneți întrebări care încurajează discuțiile deschise. De exemplu, "Ce părere aveți despre situație?" și "Unde crezi că ar trebui să mergem de aici?"
  • Evitați să întrebați "De ce" întrebări. Acestea pot apărea ca judecată și pot face ca difuzorul să se simtă defensiv. De exemplu, nu întrebați, "De ce ați decis să luați acel loc de muncă?" În schimb, întrebați, "Cum ați ajuns la decizia aceea?"
  • Metoda 2 din 3:
    Comunicarea eficientă
    1. Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 6
    1. Repetați ceea ce sa spus. Rezumând pe scurt ceea ce a spus vorbitorul poate merge mult spre o comunicare eficientă. Toată lumea vrea să se simtă apreciată și auzită, astfel încât reiterarea punctului unui membru al familiei poate transmite că ați ascultat. De asemenea, poate da membrilor familiei în cauză o șansă de a vă auzi interpretarea cuvintelor dvs. și de a clarifica după cum este necesar.
    • Încercați să parafraze pe scurt ceea ce ați auzit când difuzorul se termină. De exemplu, "Deci, mi se pare că ești puțin frustrat cu mama chiar acum pentru că simți că nu te tratează ca un adult."
    • Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că ați înțeles difuzorul. Va arăta cu adevărat că ascultați și vă permiteți să vă comunicați mai bine.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun ascultător la familia dvs. Pasul 7
    2. Ajutați membrii familiei să se rezume experiențele lor. Vrei să ajuți pe cineva să-și găsească ceea ce simt și de ce. După ascultare, încercați să ajutați membrul familiei dvs. să rezume experiența acestora.
  • De exemplu, începeți cu ceva de genul, "Bine, lasă-mă să mă asigur că sunt clar despre ceea ce spui."
  • Apoi, puneți întrebări pentru a ajuta membrul familiei dvs. să-și încadreze experiența. De exemplu, "Ești supărat că mama dă sfaturi nesolicitate cu privire la asigurarea mașinii. Cum ați spune că vă simțiți despre asta? Simt frustrare." Ajutând un membru al familiei să pună o etichetă pe sentimentele lor, îi poate ajuta să înțeleagă mai bine o situație.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 8
    3. Reflectă asupra a ceea ce sa spus. După ce a permis un membru al familiei să vorbească, să reflecte pe scurt pe această temă. Încercați să vă dați seama că nu numai ce se spune, dar de ce contează. De exemplu, spuneți lucruri cum ar fi "Simt că acest lucru este foarte important pentru tine" sau "Am un sentiment că este ceva ce ar trebui să vorbim ca o familie."
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 9
    4. Utilizare "I"-Declarații Când este rândul tău să vorbești. Situațiile familiale pot fi complicate. Este posibil să nu fiți de acord sau să luați problema cu ceea ce se spune. Când apar dezacorduri, utilizați "I"-declarații. Acestea minimizează vina obiectivelor, deoarece ele pun accentul pe sentimentele dvs. personale asupra unei evaluări obiective.
  • Un "I"-Declarația are trei părți. Începe cu "simt..." După care vă aflați imediat sentimentele. Apoi, spuneți ce a dus la acele sentimente. În cele din urmă, explicați de ce simțiți modul în care faceți.
  • Dacă nu sunteți de acord cu un membru al familiei, evitați să vă încadrați sentimentele într-o manieră judecătorească. De exemplu, "Mama încearcă doar să vă ajute și știți că ați avut probleme cu bani în trecut. Ești cu adevărat frustrant."
  • În schimb, refracționați acelui sentiment folosind un "I"-afirmație. De exemplu, "Mă simt frustrat pentru că ești supărat pe mama când încearcă doar să ajute pentru că cred că preocupările ei sunt legitime și ea are grijă de tine."
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 10
    5. Acceptați că nu trebuie să rezolvați întotdeauna problemele cuiva. Cu familia, sunteți adesea înclinați să vă ajutați. Cu toate acestea, nu puteți rezolva problemele unei alte persoane. De multe ori, un membru al familiei vrea doar ca cineva să asculte și să empatizeze. Permiteți persoanei să vorbească și să reziste nevoii să sară și să vă ofere celor doi cenți în această problemă.
  • Ai putea pune o întrebare reflexivă. De exemplu, "Credeți că este posibil ca ea să fie doar îngrijorată?"
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând obiceiurile negative
    1. Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 11
    1. Nu intrerupe. Întreruperea poate pune pauzele pe o conversație eficientă. Permiteți întotdeauna câteva secunde de tăcere după ce cineva termină să vorbească înainte de a oferi răspunsul dvs. Acest lucru vă permite să vă asigurați că difuzorul se face vorbit.
    • Nu vorbi nici pe cineva. Indiferent cât de pasionat vă simțiți despre un subiect, nu începeți să vorbiți până când cealaltă persoană a terminat.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 12
    2. Abțineți de la oferirea de sfaturi. Dacă nu ați fost întrebat în mod explicit, nu oferiți sfaturi. Sfaturile nesolicitate pot face ca acesta să fie că nu ascultați cu adevărat. Ai auzit doar ceea ce vrei și oferi sfaturi ca răspuns. Dacă cineva vrea doar să vorbească, să se abțină de la încercarea de a le spune ce să facă.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 13
    3. Nu modificați subiectul prematur. Nu schimbați niciodată subiectul înainte ca difuzorul să-și atingă cuvintele. Chiar dacă un subiect te face inconfortabil, este important să lași vorbitorul să se exprime.
  • Dacă există dramă de familie, este posibil să fiți tentați să vă grăbiți difuzorul. De exemplu, dacă vorbesc despre cum ai vorbit săptămâna trecută cu tatăl tău, poți începe să vorbești despre ceva pe care l-ai văzut la televizor în noaptea aceea.
  • Evitați să faceți acest lucru. O parte din comunicarea cu familia dvs. vorbește uneori despre subiecte dificile. Trebuie să permiteți conversațiile să curgă unde vor, chiar dacă un subiect vă supără.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 14
    4. Evitați grăbea vorbitorului. Nu grăbiți niciodată persoana vorbind. Nu intervenți cu interpretarea dvs. înainte ca difuzorul să fie terminat doar pentru a grăbi difuzorul de-a lungul. Nu spune niciodată lucruri, "Poți ajunge la punct?" Acest lucru va face ca acesta să pară că nu sunteți investit în conversație.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător la familia ta Pasul 15
    5. Să se abțină de la judecată. Chiar dacă sunteți frustrat sau supărat pe cineva, încercați să cultivați empatia atunci când ascultați. Încercați să înțelegeți cum se simte persoana și de ce. Nu este niciodată o idee bună să ascultați cu judecata, deoarece acest lucru vă va reduce capacitatea de a comunica pe deplin. Chiar dacă nu sunteți de acord cu acțiunile sau opiniile cuiva, evitați judecata.
  • Este util să auziți cealaltă persoană, deoarece vă va ajuta să înțelegeți mai bine de unde vin.
  • sfaturi

    Dacă puteți vedea că difuzorul este în mod clar inconfortabil atunci când vorbiți despre subiect, pur și simplu permiteți-i să înceteze să vorbească.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar