Cum să devii de succes ca un singur părinte

Ca un singur părinte, vă veți confrunta cu multe încercări și triumfuri de-a lungul anilor, deoarece copilul dvs. crește într-un adult. Poate fi dificil ridicând un copil pe cont propriu, dar este cu siguranță posibil. Ridicarea unui copil fericit și sănătos începe prin găsirea unui echilibru bun între viața de muncă și viața acasă și cunoașterea când să cereți asistență dacă aveți nevoie de ea. Dacă este de succes financiar este important pentru dvs., puteți face un buget pentru a vă controla cheltuielile.

Pași

Metoda 1 din 4:
Echilibrarea priorităților
  1. Imaginea intitulată devine de succes ca un singur pas părinte 1
1. Lucrați cu angajatorul dvs. pentru a găsi un program care funcționează pentru dvs. Discutați cu angajatorul dvs. despre organizarea programului dvs. astfel încât să aveți destule ore pentru a face o sumă adecvată de bani, dar, de asemenea, aveți timp să fiți împreună cu copilul dvs. Scopul de a lucra în aceleași ore cele mai multe zile pentru a vă asigura că copilul dvs. știe când veți fi acasă și când veți fi la locul de muncă.
  • Dacă lucrați ore neregulate, încercați să negociați cu angajatorul dvs. pentru a vă asigura că sunteți acasă fie în dimineața, fie în seara. În acest fel, veți putea să vă ajutați copilul să se pregătească pentru ziua lor sau să vă pregătiți pentru culcare.
  • Dacă angajatorul dvs. nu înțelege situația dvs., discutați cu colegii dvs. despre schimbarea schimbărilor ori de câte ori este posibil să se potrivească programul dvs.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 2
    2. Lăsați-vă deoparte un singur moment cu copilul dvs. ori de câte ori puteți. Când sunteți acasă, lăsați-vă deoparte timpul să vă legați cu copilul dvs. citiți cu ei, mâncând o masă împreună, jucând jocuri sau ajutând la temele. Vorbește cu ei despre școală și cum fac ei și le reamintesc că le iubești. Amintiți-vă să le lăudăm pentru a lucra din greu la școală și arată sprijin pentru interesele lor.
  • Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să confirmați că se descurcă bine cu noua lor situație. Dacă bănuiți că nu se descurcă bine în școală sau că pierd interesant în hobby-urile lor, puteți folosi acest timp pentru a vorbi cu ei despre ce se întâmplă.
  • De exemplu, puteți încerca să petreceți 30 de minute pe zi făcând o activitate cu copilul dvs. pe care îl bucură, cum ar fi să jucați un joc de bord sau să loviți o minge de fotbal.
  • Să le reamintesc frecvent în timpul tău împreună că ești acolo pentru a vorbi cu ei și că le iubești necondiționat.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 3
    3. Stabiliți o rutină pentru a crea stabilitate pentru copilul dvs. Treceți la programul zilnic cu copilul dvs. și lăsați-i să știe ce faceți, ceea ce fac și cu cine vor fi cu ei. Să le amintesc când ar trebui să fie la școală, la ce oră vor fi luați de la practici și la ce oră credeți că veți fi acasă cu ei.
  • Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la a ușura un copil care este nervos despre a fi departe de tine pentru perioade lungi de timp.
  • Dacă aveți un program hectic, faceți un obiectiv de a stabili o rutină în timpul săptămânii. De exemplu, s-ar putea să mergeți la micul dejun cu copilul dvs. în fiecare dimineață de duminică sau citiți cu ei în fiecare noapte înainte de culcare.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 4
    4. Program timp pentru tine în fiecare săptămână. Având timp pentru tine este la fel de important ca și când ai timp pentru copilul tău. Alegeți un timp în fiecare săptămână pentru a petrece o activitate care vă place, cum ar fi citirea, vizionarea unui spectacol TV, gătit sau chiar luând doar un duș lung. Uneori, bucurându-se de ceva mic vă poate ajuta starea de spirit pe parcursul săptămânii.
  • Dacă doriți, puteți chiar să includeți copilul dvs. în timpul dvs. "."De exemplu, dacă doriți să citiți, puteți avea timp de citire în timp ce copilul dvs. joacă în apropiere cu jucăriile lor sau citește în tăcere cu tine dacă sunt destul de bătrâni.
  • Metoda 2 din 4:
    Obținerea de ajutor
    1. Imaginea intitulată devine reușită ca un singur părinte Pasul 5
    1. Solicitați și acceptați ajutor atunci când aveți nevoie de ea. Unul dintre cele mai dificile lucruri despre a fi un singur părinte recunoaște când aveți nevoie de ajutor. Dacă un membru al familiei sa oferit la babysit ori de câte ori aveți nevoie de timp pentru tine sau un prieten a cerut să înființeze un Playdate, nu-ți fie frică să-i iei pe ea. Amintiți-vă că este bine să vă sprijiniți pe alți oameni atunci când lucrurile sunt greu.
    • Nu uitați să nu profitați de bunătatea altora. Nu vă fie frică să le cereți pentru ajutor, dar nu vă așteptați ca acestea să fie întotdeauna disponibile.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur părinte Pasul 6
    2. Adresați-vă copilului să vă ajute cu treburile de uz casnic dacă sunt destul de vechi. Odată ce copilul dvs. este suficient de mare pentru a merge, vorbi și urma instrucțiuni, ei pot ajuta cu treburi simple. Atribuiți-le sarcini ca mersul pe jos, curățând jucării, golirea mașinii de spălat vase sau pliabile. Fii clar cu copilul tău că fiecare membru al familiei tale trebuie să ajute, pentru că asta fac familiile.
  • Pentru copiii mai mici, poate doriți Creați o diagramă de chree astfel încât să puteți urmări ceea ce fac.
  • Amintiți-vă copilului că, dacă nu își fac treburile și vor ajuta, vor exista consecințe.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 7
    3. Alegeți o metodă de îngrijire a copiilor care funcționează cel mai bine pentru dvs. și pentru copilul dvs. Ca un singur părinte, este posibil să nu fiți capabili să fiți cu copilul dvs. tot timpul. Decideți dacă doriți să vă trimiteți copilul pentru îngrijirea copiilor sau închiriați un babysitter de ori când nu puteți fi acasă. Luați în considerare costul acestor opțiuni și cereți membrilor familiei să intre ori de câte ori este posibil să economisiți bani.
  • Încărcarea de zi are bonusul adăugat de a permite copiilor dvs. să socializeze și să aibă o structură stabilită. Cu toate acestea, poate fi extrem de costisitoare în funcție de locația dvs. și de timpul în care copilul dvs. va fi acolo.
  • Dacă intenționați să mergeți cu babysitting, acesta poate fi util să aveți un babysitter și 1-2 backup sitters în cazul în care sitterul dvs. obișnuit este ocupat sau bolnav.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur părinte Pasul 8
    4. Găsiți modele de rol pozitiv pentru copilul dvs. Dacă celălalt părinte al copilului dvs. nu este implicat în viața lor, s-ar putea simți pierdut fără îndrumarea suplimentară. Fi în căutarea unor persoane de încredere care pot fi un exemplu de persoană bună pentru ei. Subliniați unele dintre calitățile bune pe care le expune și vorbesc cu copilul dvs. despre ceea ce face pe cineva o persoană bună.
  • De exemplu, dacă sunteți recent divorțat, ați putea cere unui frate, o soră sau unui părinților dvs. pentru ajutor. Când sunt în jur, vorbește cu puștiul tău despre ceea ce îi face un bărbat sau o femeie minunată.
  • Dacă nu aveți o mulțime de familie, puteți utiliza emisiuni TV și cărți pentru a vorbi cu copilul dvs. despre ceea ce înseamnă a fi o persoană bună și un părinte bun. De exemplu, dacă copilul tău îi place Harry Potter, Puteți vorbi cu ei despre cum Dumbledore era o figură tatăl lui Harry.
  • Metoda 3 din 4:
    Fiind financiar de succes
    1. Imaginea intitulată devine de succes ca un singur pas părinte 9
    1. Utilizați o aplicație sau o foaie de calcul pentru a afla cât de mulți bani cheltuiți. În primul rând, urmăriți cheltuielile dvs. pentru o lună întreagă și să notați de locul în care se desfășoară banii. Adăugați cât de mult cheltuiți pentru locuințe, transport, alimente, facturi, utilități, îngrijire a copiilor și orice alte cheltuieli. Îi rupeți în categorii pentru a vedea unde cheltuiți cei mai mulți bani.
    • Există multe aplicații pentru a urmări cât de mulți bani cheltuiți, inclusiv menta, învățare și nivelmoney.
    • Ar putea fi de asemenea utilă compararea a ceea ce cheltuiți la ceea ce faceți în prezent. Acest lucru vă va ajuta să vedeți dacă cheltuiți mai mult decât faceți, și vă va arăta unde merge în vrac a banii voștri.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 10
    2. Luați în considerare modalitățile pe care le puteți face mai mulți bani sau cheltuiți mai puțini bani. Uită-te la locul în care banii dvs. mergeți și identificați ce lucruri nu sunt esențiale pentru dvs. și pentru copilul dumneavoastră. Veniți cu alternative mai ieftine pentru unele lucruri și luați în considerare luarea unui loc de muncă cu fracțiune de normă sau vânzarea de articole pe care nu le utilizați dacă nu faceți suficienți bani pentru a vă sprijini cheltuielile pe elementele esențiale.
  • De exemplu, dacă descoperiți că cheltuiți 70 de dolari pe săptămână, mâncați la restaurante, ați putea dori să reduceți această sumă la 30 de dolari sau să o tăiați complet. În caz contrar, va trebui să trageți bani de undeva în bugetul dvs.
  • Dacă observați că aveți încă mai puțini bani decât aveți nevoie, luați în considerare vorbirea cu șeful dvs. despre Obținerea unei raise sau trecând într-o poziție de plată mai mare. Este posibil să aveți mai multe responsabilități, dar vă va oferi mai mult spațiu în bugetul dvs.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur părinte Pasul 11
    3. Să adere la un buget care include toate cheltuielile dvs. lunare. Creați un buget ideal cu toate categoriile necesare și stabiliți o limită pentru cheltuielile dvs. care este mai mică decât ceea ce deja cheltuiți. Încercați să rămâneți la buget cât mai aproape posibil și lăsați un pic de spațiu pentru costuri neașteptate, cum ar fi reparațiile mașinilor, întreținerea casei sau înlocuirea hainelor uzate.
  • Dacă este posibil, începeți să economisiți bani pentru a construi un "fond de urgență" pentru a acoperi 3 luni de cheltuieli în cazul în care nu puteți să lucrați sau să vă pierdeți locul de muncă. Acest lucru vă va asigura că aveți timp să vă întoarceți în picioare fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la bani în acele luni.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 12
    4. Păstrați un calendar care include date scadente pentru facturile. Dacă vă aflați frecvent uitați să vă plătiți facturile datorită unui program hectic, obțineți un calendar ieftin și rotiți datele datorate pentru fiecare lună în roșu. Scrieți numele cheltuielilor în timpul zilei și verificați calendarul în fiecare zi înainte de a merge la serviciu.
  • Unii oameni preferă să înființeze facturarea automată de plată din contul lor bancar. Verificați cu banca dvs. pentru a vedea dacă puteți face acest lucru pentru facturile dvs. și asigurați-vă că aveți întotdeauna suficienți bani în contul desemnat pentru a acoperi banii programați să iasă.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 13
    5. Implicați copilul în procesul de bugetare dacă sunt suficient de bătrâni pentru a înțelege. Discutați cu copilul dvs. despre modul în care vă gestionați finanțele și ce înseamnă să fiți responsabil financiar. Includeți-le în acest proces vorbind despre câți bani intenționați să cheltuiți pe alimente și să le dați o mică indemnizație atunci când sunt responsabile să se ocupe de ea.
  • Cumpărăturile de produse alimentare reprezintă o modalitate excelentă de a introduce copii mai tineri la ideea de bugetare. Dacă le luați cu dvs., discutați cu ei în întregul magazin cu privire la prețurile articolelor și de ce alegeți un element peste celălalt.
  • Rețineți că vorbind prea mult despre problemele financiare poate determina copilul dvs. să se simtă stresat. Dacă vă aflați într-o poziție financiară proastă, spuneți copilului dumneavoastră că ar trebui să cheltuiți mai puțini bani pe lucruri distractive pentru un pic.
  • Metoda 4 din 4:
    Manipularea obstacolelor emoționale
    1. Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 14
    1. Stați pozitiv chiar și atunci când lucrurile devin greu. Este ușor să te simți vinovat sau îngrijorat de succesul tău și de copilul tău. Cu toate acestea, este mai bine să vă redirecționați gândirea la lucrurile pe care le puteți controla. Când deveniți copleșiți, faceți un pas înapoi și amintiți-vă că faceți tot ce puteți. Dacă sunteți îngrijorat de ceva, încercați să găsiți mai întâi o soluție pentru această problemă.
    • De exemplu, dacă sunteți îngrijorat de faptul că copilul dvs. face prost în școală, puteți programa o conferință sau un apel telefonic cu profesorul lor pentru a vorbi despre căi pe care le puteți ajuta acasă.
    • În zilele în care vă simțiți în capul vostru, nu vă fie frică să cereți ajutor din partea prietenilor și a familiei.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur părinte Pasul 15
    2. Stabiliți reguli, recompense și consecințe și discutați-le cu copilul dvs. Discutați cu copilul dvs. cu privire la modul în care vă așteptați să acționeze și să schițeze ce se va întâmpla dacă vor rupe regulile. Apoi, întrebați-le dacă există ceva ce ar dori să se schimbe sau să se adapteze. De asemenea, le puteți întreba dacă există ceva ce ar dori să faceți pentru ei în schimbul comportamentului lor bun.
  • De exemplu, puteți vorbi cu copilul dvs. despre înființarea unui sistem de recompensă pentru note bune. Puteți spune ceva de genul: "Dacă primiți toate și BS acest semestru, vă voi lăsa să obțineți un telefon mobil. Dacă primiți un C sau mai mic în orice clasă după aceea, voi lua telefonul până când vă întoarceți notele."
  • Acest lucru vă va ajuta să creați un mediu care să fie respectuos și sănătos pentru amândoi. Ar trebui să aveți încredere că copilul dvs. va urma regulile atâta timp cât vă întâlniți și la sfârșitul tranzacției.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 16
    3. Evitați să vorbiți rău despre ex-partenerul dvs. dacă sunteți separați. Încercați să rămâneți pozitivi despre colegul dvs. dacă nu mai sunteți împreună. Dă-ți copilul pentru a-și forma propriile opinii ale celorlalți părinți și pentru a fi un model de rol la modul de a gestiona descarcile respecturate. Spunându-i copilului că unul dintre părinții lor este "rău" să-i facă să se simtă confuz și nesigur.
  • Chiar dacă sunteți supărat pe celălalt părinte, evitați să vorbiți cu copilul dvs. despre ei. În schimb, uitați-vă la un prieten apropiat, un membru de familie de încredere sau chiar un terapeut pe care îl puteți confrunta.
  • De exemplu, dacă nu vorbiți cu tatăl copilului dvs., puteți spune ceva asemănător ", tata vă va lua de la școală astăzi. El și cu mine avem un dezacord chiar acum, dar amândoi vă iubim."
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 17
    4. Împrieteniți la alți părinți singuri cu care puteți vorbi. Este frumos să ai prieteni cu care poți vorbi despre luptele și triumfurile tale. Încercați să vă uitați la aderarea la un singur grup parental din cartierul dvs. sau să găsiți o comunitate online de părinți singuri pentru a cere sfaturi. Să participe la activități și să le vorbească despre ceea ce se întâmplă în viața ta.
  • De asemenea, este important să faceți prieteni cu părinții care sunt cupluri, de asemenea. Ele vă pot ajuta să vă arătați copilul că există multe modalități diferite de a fi o familie, dar partea importantă este că o familie este iubitoare și îngrijorătoare unul altuia.
  • Imaginea intitulată devine reușită ca un singur pas părinte 18
    5. Lăsați trecutul și concentrați-vă asupra viitorului. Este ușor să vă simțiți vinovați de o căsătorie sau probleme financiare eșuate. Cu toate acestea, locuința pe aceste probleme nu ajută la îmbunătățirea situației. Cantiți-vă energia în ceva productiv, cum ar fi un buget, îmbunătățirea imaginii dvs. de sine și îngrijirea copilului dumneavoastră.
  • De exemplu, dacă aveți probleme financiare, în loc să spuneți ceva asemănător ", nici măcar nu-mi pot păstra finanțele în ordine. Acesta este motivul pentru care soția mea ma lăsat: "Puteți spune ceva de genul", nu pot să aștept să rămân la noul meu buget și să câștigăm independența financiară."
  • Dacă sunteți copleșită de sentimentele de vinovăție sau de simți că nu puteți merge mai departe, luați în considerare vorbirea cu un terapeut despre găsirea unor tehnici de coping care vor funcționa pentru dvs.
  • sfaturi

    Amintiți-vă de multe ori că există mulți părinți singuri de succes în lume și că este posibil să se ridice un copil fericit și sănătos ca un singur părinte.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar