Cum să se comporte, așa că și copiii tăi vor

"Fă cum spun eu, nu ca mine" este o poveste faimoasă, dar nu este o modalitate bună pentru părinți. Copiii își modelează comportamentul asupra modului în care acționează părinții lor. De fapt, în culturi, copiii vor imita doar tot ceea ce văd îngrijitorii adulți. Interacționați cu copiii dvs. în moduri care le vor învăța un comportament bun, precum și cum să fie oameni buni.

Pași

Partea 1 din 3:
Modelarea comportamentului politicos
  1. Imaginea intitulată Ia-ți mama să te ierte după ce faci ceva stupid pas 5
1. Modelul manierelor bune. Utilizați cuvintele pe care doriți să le utilizați copilul dvs. Lăsați copilul să audă că spuneți lucruri precum "vă rog", "vă mulțumesc" și "Scuzați-mă" în interacțiunile dvs. cu el și cu ceilalți adulți și copii din viața voastră.Acest lucru este mai eficient decât promparea copilului dvs. să spună "cuvântul magic" pentru a primi ceva.
  • Urmăriți-vă propria limbă în jurul copiilor dvs. Dacă vă aud folosirea cuvintelor de jurământ sau a limbajului grosier, vor învăța să vorbească și acest lucru.
  • Imaginea intitulată Ia-ți mama să te ierte după ce faci ceva stupid pas 7
    2. Cereți scuze când vă încurcați. Este important ca copilul tău să vă vadă scuze pentru propriile greșeli. În plus, cer scuze copilului tău demonstrează dragostea și respectul pentru ea ca o ființă umană.
  • Dacă copilul dumneavoastră provoacă o mizerie într-un restaurant sau cafenea, de exemplu, lăsați managerul să știe imediat și să-și ceară scuze pentru situație. Copilul dvs. vă va respecta să vă asumați responsabilitatea pentru situație și să interacționați cu respect față de un alt adult.
  • Imaginea intitulată Ia-ți mama să te ierte după ce faci ceva stupid Pasul 19
    3. Cereți ajutorul copilului dvs. cu sarcinile zilnice. Luarea de sarcini și locuri de muncă în jurul casei îi ajută pe copii să dezvolte un sentiment de încredere și independență. Permițându-vă copilului să împrumute o mână de ajutor cu comisioane, îi ajutați să se dezvolte din punct de vedere social, deoarece urmăresc interacțiunile cu alții și vor practica interacțiunea cu străinii într-un cadru sigur. Chiar și în cazul unei chore poate oferi o experiență utilă de învățare.
  • Chiar și copiii mici pot lua locuri de muncă simple. De exemplu, ei pot pune haine murdare într-un hamper sau jucării înapoi într-un bin.
  • Copiii mai mari, între vârsta de trei ani și cinci, dragostea de a număra și sorta. Cereți-vă de cinci ani să numărați merele la magazin sau să meciți șosete în spălătorie.
  • Imagine intitulată Ajutor Copii abuzați sexual Pasul 19
    4. Alegeți prioritățile. Nu este nevoie să deveniți o persoană perfectă pentru a fi un bun părinte și un model de rol. Identificați, cu colegul dvs., dacă este posibil, ce calități doriți să vă instalați în copilul dvs. Apoi, căutați modalități de a modela acele calități.
  • De exemplu, dacă generozitatea este importantă pentru dvs., ați putea spune cu voce tare: "O să dau persoanei în spatele nostru biletul nostru suplimentar de tren. Este frumos să împărtășim cu alții!"
  • Imagine intitulată Obțineți copii pentru a economisi bani Pasul 13
    5. Fii evident. Asigurați-vă că modelați un comportament bun într-un mod în care copilul dvs. poate vedea și copia cu ușurință. De exemplu, nu citiți doar după ce a mers la culcare pentru noapte sau îmbrățișați-vă partenerul când copiii nu se uită.
  • Partea 2 din 3:
    Modelarea trăiește o viață bună
    1. Imaginea intitulată aduce un copil bun Pasul 3
    1. Practicați o bună îngrijire de sine. Copiii sunt profund afectați de nivelurile de stres ale părinților lor. Model bun management de stres pentru copilul dvs. făcând timp pentru exerciții fizice, prieteni și partenerul dvs.
    • Observați cum vorbești despre tine în fața copiilor tăi. De exemplu, în loc de a spune: "Mă simt grăsime și urât în ​​acest pulover," Spuneți: "Nu-mi place să port acest pulover."
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților sociale în copilul 2
    2. Adresați-vă sentimentelor pe care părinții le evocă pentru dvs. Având un copil adesea reluăm sentimentele complexe rămase din copilăria proprie a părintelui. Acest lucru vă poate duce să fiți critic sau ambivalent despre copilul dvs., când într-adevăr vă luptați cu atitudini autocritice. Nu vă învinovățiți pentru aceste reacții, dar discutați despre ele cu un alt adult, fie un partener, un prieten sau un consilier.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența și încrederea în copilul 5
    3. Modelul alimentației sănătoase și băuturile. Nu insistă ca copilul tău să-și mănânce legumele în timp ce se află pe cartofi prăjiți și pe cookie-uri. În schimb, încercați să pregătiți mese sănătoase pe care le puteți împărtăși.
  • Este bine să beți cu moderatie în fața copiilor dvs. De fapt, îi ajută să vadă că un adult are o relație sănătoasă cu alcoolul. Explicați că alcoolul este ceva ce este bine pentru adulți, dar nu pentru copii. Cu toate acestea, dacă băuturile sunt interferează cu viața de zi cu zi sau relațiile, obțineți ajutor.
  • Nu fumați în jurul copiilor dvs. Fumul de mâna a doua are consecințe grave ale sănătății.
  • Imagine intitulată Obțineți copii pentru a economisi bani Pasul 5
    4. Urmăriți propriile obiective. Copilul dvs. va afla despre cum să trăiți o viață bună, îndeplinită, urmărindu-vă valoarea dvs. și prioritățile dvs. Nu trebuie să vă sacrificați pentru copilul dvs. sau să vă trăiți viața prin copilul dvs.
  • De exemplu, faceți timp să urmați un hobby sau un sport pe care îl aveți grijă. Copilul dvs. va beneficia de văzând că prioritizați ceva ce vă place. El / ea va beneficia, de asemenea, de a vă vedea că păstrați prietenii adulți printr-o activitate pe care o bucurați.
  • Partea 3 din 3:
    Disciplinând copilul dumneavoastră
    1. Imaginea intitulată Ia-ți mama să te ierte după ce faci ceva stupid pas 14
    1. Lăudați comportamentul bun și schimbările pozitive. Observați chiar și îmbunătățiri mici. De exemplu, dacă copilul tău se înfurie, dar se abține, în cele din urmă, de la lovirea sorei sale, îndreptați-o în mod explicit.
    • Utilizați "laudă marcată" care vă permite copilului să știe exact ce are dreptate. De exemplu, mai degrabă decât să spui: "Ești bine astăzi!"Spuneți:" Îmi place foarte mult cum ți-ai ajutat fratele / sora mai puțin acum."
  • Imaginea intitulată Ia mama ta să te ierte după ce faci ceva stupid pas 11
    2. Rolul joacă un comportament bun. Tu și copilul tău veți lua fiecare roluri într-o situație dificilă imaginară, modelată într-o zonă de problemă reală. Nați-vă situația și începeți să jucați rolurile. Oferiți feedback, precum și laudă. Această tehnică vă ajută copilul să gândească înainte când se confruntă cu situații frustrante.
  • De exemplu, ați putea spune unui copil mai mic: "Să ne prefacem că sunt prietenul tău, dar nu te voi lăsa să te joci cu nimeni din jucăriile mele. Cum mă poți spune că ești supărată?"
  • Cu un copil mai în vârstă, este posibil un joc mai elaborat. De exemplu, ați putea descrie un scenariu în care copilul dorește să împărtășească că sa întâmplat ceva rău la școală, dar încă nu sunteți acasă de la serviciu. Adresați-vă copilului dvs. cum ar simți el și îl invită să se gândească la ceea ce ar putea face, cum ar fi scrierea sau desenarea incidentului de a împărtăși mai târziu. Apoi, acționați conversația imaginară pe care ați putea avea odată ce ajungeți acasă.
  • Imaginea intitulată Ia-ți mama să te ierte după ce faci ceva stupid pas 2
    3. Rămâi calm înainte de a reacționa la comportamentul rău al copilului dumneavoastră. Gestionați-vă propriile reacții emoționale. În plus față de prevenirea unei situații proaste, acest comportament sănătos.
  • Dacă copilul dvs. este sarcastic, nepoliticos sau rebel, nu trebuie să-i luați personal cuvintele și acțiunile personale. Concentrați-vă asupra comportamentului lor, mai degrabă decât pe teoriile dvs. despre motivul pentru care acționează prost.
  • Amintiți-vă că aceasta nu este o urgență. Emoțiile dvs. ar fi declanșat un răspuns de zbor sau de luptă, dar de fapt aveți o mulțime de timp pentru a face față situației.
  • Luați un timp pentru dvs., explicând: "Mă întorc într-un minut, odată ce sunt mai calmă."Slăbiți-vă cu respirații adânci, cu apă rece și reasigurare. Amintiți-vă că sunteți un părinte bun și veți putea să vă ocupați de situație.
  • Imaginea intitulată Ia mama ta să te ierte după ce faci ceva stupid pas 16
    4. Evitați violența fizică. Model de rezolvare a conflictelor respectuoase în schimb. Copiii care sunt loviți sau spanked vor afla că violența este o metodă validă pentru rezolvarea problemelor. Mai mult, ești în pericol să pierzi controlul asupra ta atunci când ți-ai lovit copilul. Chiar dacă violența fizică oprește un comportament rău pe termen scurt, pe termen lung, vă dăunează relației cu copilul dvs. și poate provoca probleme mintale și emoționale pentru el mai târziu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar