Cum să dezvolți o relație de părinte și copil bun

Relația dintre un părinte și un copil este printre cele mai semnificative în viața unei persoane. Ca una dintre cele mai vechi conexiuni, un copil are, relația parentală stabilește barul pentru toată lumea după aceea. Obligațiuni pozitive-copil-copil încurajează autonomia, curiozitatea, stima de sine și abilitățile de luare a deciziilor mai bune. Îmbunătățiți relația cu copilul dvs. prin implicarea în viața lor și construirea unei comunicări mai puternice. De asemenea, învățați cum să vă adaptați relația părinte-copil cu timpul.

Pași

Partea 1 din 3:
Fiind implicat
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 1
1. Obțineți la nivelul lor. Puteți îmbogăți relația pe care o aveți cu copilul dvs. prin conectarea cu ei într-un mod adecvat în vârstă. Învățați, lucrați la proiecte și jucați la un nivel pe care copilul dvs. îl cunoaște. Acest lucru îi ajută să se îmbibați cu dvs. și vă face să parcă mai abordabil.
  • Dacă aveți un copil, intrați pe podea și construiți un oraș din blocuri. Dacă aveți adolescenți sau adolescenți mai în vârstă, vă alăturați într-o rundă de jocuri video.
  • Este mai probabil să scântezi conversația în timpul acestor activități decât prin încercarea de a le face să vorbească la masa de masă.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 2
    2. Subliniați importanța timpului de familie. În timp ce copiii dvs. trebuie să știe că recunoașteți și respectați individualitatea, se bazează și atunci când înălțați familia ca o unitate. Faceți o familie de familie o parte obișnuită și specială a rutinei dvs.
  • Mănâncă mese împreună cele mai multe nopți ale săptămânii și au împărtășit toată lumea vârfurile și gropile (eu.E. cele mai bune și cele mai grave momente) ale zilei. Du-te la evenimente sportive, filme sau întâlniri comunitare împreună.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 3
    3. Dedicați un singur moment pentru fiecare copil. Petrecerea timpului împreună ca o unitate este esențială. De asemenea, trebuie să renunțați la timp pentru a vă concentra pe fiecare copil individual. Prioritizarea o singură dată vă ajută să formați o conexiune cu fiecare copil. În plus, vă ajută, de asemenea, să vă concentrați asupra forțelor și talentelor individuale ale fiecărui copil.
  • Găsiți un hobby partajat pentru a vă angaja cu fiecare dintre copiii dvs. Poate că vei învăța un copil cum să pescuiască în weekend. Sau, lucrați cu altul pe perfecționarea unei performanțe de pian. Eliberați o parte din programul săptămânal pentru a construi o relație specială cu fiecare copil.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o relație de părinte și copilul bun pasul 4
    4. Rămâneți la curent cu academicieni, prietenii și extracurrobari. Părinții care au relații bune cu copiii lor sunt implicați în viața lor. Nu vă puteți aștepta să aveți o legătură puternică cu copiii dvs. dacă spuneți pur și simplu "bună dimineață" și "noapte bună" în fiecare zi.
  • Este de înțeles că sunteți ocupat de jonglerie de lucru și alte responsabilități, dar ar trebui, de asemenea, să faceți un efort pentru a vă cunoaște copiii și pentru a afla despre ceea ce se întâmplă în viața lor.
  • Dacă aveți timp liber, oferiți voluntar la școală, antrenor un joc de softball sau întâlniți-vă cu profesorii de copii în mod regulat pentru a rămâne actualizat cu privire la performanța lor academică.
  • Stai jos cu ei în timp ce fac temele. Ajutați-i să-și practice liniile pentru jocul școlii. Invitați prietenii copiilor dvs., așa că știți ce fel de influențe sunt în jur.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 5
    5. Copilul în jurul valorii de. Lăsați-i pe copiii dvs. să știe că lucrurile nu trebuie întotdeauna să fie atât de grave între voi. Desigur, vrei ca ei să-ți respecte autoritatea, dar și tu vrei să râzi cu ei. Un sentiment de distracție poate să-și trăiască viața și să construiască amintiri plăcute.
  • Faceți fețe nebunești sau zgomote pentru a completa mesele sau play-ul cu copii mai mici. Acționați prost cu adolescenți, trăgând pranks sau spunând glume.
  • Partea 2 din 3:
    Menținerea comunicării pozitive
    1. Imagine intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 6
    1. Fi de încredere. Ca părinte, este important să construiți o bază de încredere. Încrederea se traduce la multe roluri în părinți. Desigur, copilul tău trebuie să știe că se pot baza pe tine să fii acolo. Când spui că vei face ceva, o faci. Ține-te de cuvânt. Acest lucru vă ajută copilul să formeze atașamente sigure de bază care vor influența relațiile viitoare.
    • Cu toate acestea, încrederea înseamnă, de asemenea, respectarea nevoii copilului dvs. de confidențialitate și păstrarea încrederii atunci când împărtășesc cu dvs.
    • Încrederea nu înseamnă neapărat că credeți că este copilul dvs., dar înseamnă că veți încerca să le oferiți beneficiul îndoielii.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 7
    2. Practică ascultare activa fără distragere. Părinții sunt ocupați. Dar, de asemenea, doriți să vă asigurați că copiii dvs. știu că vă pasă de ceea ce au de spus. Chiar dacă copilul dvs. se plânge de aceeași problemă la școală sau se va desfășura și despre drama adolescentă, încercați să le acordați toată atenția. Când ascultați în mod activ, vă întăriți legătura cu copilul dvs. și demonstrați importanța acestora pentru dvs.
  • Tăceți telefonul și opriți televizorul. Nu le întări pentru a vă pregăti răspunsul. Ascultați cu adevărat copilul și încercați să înțelegeți mesajul lor. Rândul său să le facă față. A stabili un contact vizual. Utilizare deschiderea limbajului corpului. Ascultați fără judecată sau expresii faciale negative.
  • Odată ce au terminat să vorbească, rezumați ceea ce ați auzit. De exemplu, fiica ta spune: "Toate fetele la școală merg la acest weekend de la Camp-out. Dar trebuie să mergem la nunta stupidă."S-ar putea să spui:" Se pare că ești frustrat pentru că nu poți participa la tabără."
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 8
    3. Urmați cele 3 F ale părinților efectivi. Fiecare copil împinge un pic plicului când vine vorba de comunicare și comportament. Cu toate acestea, ca adult, trebuie să fiți înclinați să răspundeți matur și calm la abateri. Du-te la 3 F pentru a vă ajuta cu disciplina și pentru a proteja relația generală părinte-copil.
  • Fii ferm. Să stabilească consecințele și le aplică în mod consecvent.
  • Fii corect. Asigurați-vă că pedeapsa se potrivește cu infracțiunea. Încercați să evitați consecințele dure sau excesive.
  • Fii prietenos. Transmiteți cuvintele dvs. în ton constant, dar politicos. Evitați ridicarea vocii. Explicați pur și simplu ce termeni au încălcat și au evidențiat consecințele. De asemenea, luați timp pentru a le lăuda când se descurcă bine.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 9
    4. Au relaxat conversații laterale. Adolescenții și adolescenții pot deveni ușor intimidați cu o comunicare prea mare față-în-față. Reduceți presiunea planificând unele dintre discuțiile dvs. într-o poziție paralelă. Încercați să vă întrebați pe fiul dvs. despre agresiune la școală când îl conduceți la rugăciune. Adresați-vă fiicei dvs. despre noul ei interes de dragoste atunci când coaceți în bucătărie.
  • Utilizați acest timp pentru a vă cunoaște cu adevărat copilul, inclusiv interesele, preferințele, hobby-urile etc. Împărtășește-ți propriile interese, îi place și fundalul cu copilul tău.
  • Accentuați orice interese similare pe care le puteți împărtăși. Copilul dvs. este mai probabil să se angajeze și să se deschidă atunci când vorbește în acest fel.
  • Partea 3 din 3:
    Schimbarea relației în timp
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o relație de părinte și copil bun Pasul 10
    1. Regulile revizuirii și creșteți privilegiile pe măsură ce copiii dvs. îmbătrânesc. Deoarece vârsta copiilor dvs., este important să vă revizuiți regulile și liniile directoare și să le schimbați după cum este necesar. Copiii trebuie să vadă că aveți încredere în ei cu mai multă responsabilitate pe măsură ce îmbătrânesc. Cu toate acestea, acest lucru poate, de asemenea, să se traducă în consecințe mai grave atunci când încalcă regulile.
    • Încurajați cooperarea prin șederea cu copiii dvs. și discutarea regulilor. S-ar putea să spuneți: "Se pare că nu ați avut nici o problemă care să lipsească până la ora 9:00. Din moment ce sunteți mai în vârstă, cred că vom extinde asta cu o oră. Cum ți se pare?"
  • Imagine intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 11
    2. Să le includă în deciziile. Sentimentul unui adolescent devine atunci când părintele lor dorește cu adevărat că opinia lor este neprețuită. Mulți părinți doar deciziile în loc să-i lase pe copiii lor să joace un rol. Cu toate acestea, pe măsură ce copiii dvs. devin adolescenți și adulți tineri, le poate da un sentiment de autonomie pentru a-și oferi opiniile.
  • Permiteți copiilor mai mari să cântărească mai multe decizii, cum ar fi alegerea hainelor, meselor, activităților sau planurilor de vacanță. S-ar putea să cereți opinia lor despre gestionarea familiei pentru a vă arăta să respectați punctul lor de vedere.
  • De exemplu, ați putea spune, "Jackson, care este sugestia ta pentru noaptea de familie a acestei săptămâni?" sau "Unde doriți să mergeți la pauza de vară?"
  • Imagine intitulată Dezvoltați o bună relație părinte și copil Pasul 12
    3. Încurajați-vă copilul să ia provocări și să găsească independența. Când copilul dumneavoastră are o relație puternică cu dvs., se simt împuterniciți să iasă în lume și să iau provocări. Fii un suporter pentru copilul tău, împingându-i să dezvolte o mai mare eficacitate de auto-eficacitate în timp.
  • Acest lucru se poate traduce în a permite adolescentului dvs. să se ocupe de propria lor spălătorie pentru a le pregăti pentru viața colegiului. Cu toate acestea, poate implica și împuternicirea copilului dvs. să se ridice la bullieri sau să vorbească (respectuos) unui profesor care le-a dat un grad nedrept.
  • Împuternicirea se întâmplă prin instruirea treptată. Învățați-vă copilul cum să preluați treburi sau sarcini mai exigente. Jocul de rol cu ​​ei prin situații sociale stresante. Apoi, dă-i feedback pentru a încuraja progresul viitor.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o relație bună părinte și copil Pasul 13
    4. Deschideți-vă și arătați partea voastră umană. În timp ce copiii dvs. se maturizează, este bine să relaxați pământul părinte puțin și să le lăsați să obțină o privire asupra persoanei dedesubt. De fapt, arătând copiilor dvs. partea voastră umană poate întări de fapt lecțiile. Utilizați povestiri personale, adecvate vârstei pentru a conduce căile de acasă pe care copiii dvs. le pot învăța și de a crește.
  • De exemplu, dacă ați fost agresați la școală, împărțiți-vă cu copilul și explicați cum ați ajuns prin el. Se uită la tine ca fiind puternice și invincibile din cauza modului în care ai depășit agresiunea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar