Cum să faceți față dacă aveți sensibilitate de respingere

Ființele umane au o dorință naturală de a aparține. Deci, când cineva vă respinge, este obișnuit să vă simțiți răniți, jenați sau supărați. Unii oameni, totuși, sunt deosebit de sensibili la respingerea de la alții. Respingerea persoanelor sensibile pot percepe respingerea în situații nevinovate și chiar reacționează cu ostilitatea. Dacă sunteți extrem de sensibil la respingere, puteți învăța să faceți față prin găsirea unor modalități adecvate de a reacționa la respingere, manipularea emoțiilor și menținerea interacțiunii sociale regulate.

Pași

Partea 1 din 3:
Răspunzând la respingere în acest moment
  1. Imagine intitulată face față dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 1
1. Amintiți-vă că sentimentele nu sunt fapte. O mare parte din capacitatea de a face față sensibilității de respingere este recunoașterea când se întâmplă. Dacă credeți că aveți sensibilitate de respingere, va trebui să recunoașteți tendința dvs. de a reacționa la anumite situații sociale. Apoi, este necesar să vă amintiți că doar pentru că vă simțiți un anumit mod nu face realitate.
  • Gândiți-vă la el ca și cum ați adăugat un pas suplimentar la răspunsul dvs. obișnuit. De îndată ce începeți să simțiți emoțiile asociate respingerii, vă întoarceți conștiința de sine. Începeți să analizați situația pentru a determina dacă este într-adevăr o respingere sau nu.
  • Imagine intitulată face capăt dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 2
    2. Întrerupeți pentru a preveni ostilitatea sau agresiunea. Senzorii dvs. încearcă să obțină un mâner asupra situației și asta e bine. Nu este sănătos să acționăm mai întâi și să gândim mai târziu. Persoanele care sunt sensibile la respingere pot răspunde într-un mod mai ostil decât altele. Luați ceva timp pentru a vă împiedica emoțiile să vă distrugă relația sau reputația.
  • Respira adânc și conta la 10. Lăsați mediul pentru câteva minute, dacă este necesar. Faceți tot ce aveți nevoie pentru a vă liniști și obțineți un mâner pe emoțiile dvs. înainte de a răspunde. Devenind ostil sau urât ca răspuns la respingerea percepută, vă va face să vă simțiți mai bine excluse pe termen lung.
  • Imaginea intitulată acceptă fiind înaltă ca o fată adolescentă Pasul 12
    3. Distanța de gândurile dvs. negative. Ia o clipă pentru a ieși în mod conștient de orice gânduri negative care ar putea trece prin capul tău. În schimb, concentrați-vă asupra emoțiilor dvs. Nu încercați să le etichetați sau să le analizați - să vă permiteți să vă simțiți și să le recunoașteți, fără judecată. După un timp, emoțiile dvs. vor începe să se simtă mai puțin intense și veți putea să vă apropiați de situație mai rațional.
  • Imagine intitulată face față dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 3
    4. Concentrați-vă pe ceva neutru în mediul dvs. Dacă vă simțiți copleșiți de emoțiile dvs. în acest moment, poate fi util să vă împământați, luând o clipă pentru a vă concentra pe altceva. Încercați să nu vă ocupați de ceea ce vă simțiți. În schimb, transformați-vă atenția asupra unei caracteristici non-emoționale a situației sau a mediului dvs.
  • De exemplu, apelați la minte ce cealaltă persoană poartă. Gândiți-vă la elementele de decor și de proiectare ale camerei. Amintiți-vă ce ați mâncat pentru micul dejun la începutul acelei zile. Faceți tot ce trebuie să detașați de situație și să vă liniștiți.
  • De asemenea, puteți încerca să luați ceva specific pentru a căuta în mediul dvs. imediat, cum ar fi o culoare sau un tip de obiect. De exemplu, uitați-vă și încercați să identificați cât mai multe lucruri albastre cum puteți în cameră.
  • Imagine intitulată face capăt dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 4
    5. Intrați în pantofii celeilalte persoane. Oamenii care sunt sensibili la respingere se văd mereu în centrul unei situații. S-ar putea să credeți că sunteți respins din cauza ceva ce ați făcut, dar este posibil să nu fie despre tine. Încercați să veniți cu alte explicații pentru motivul pentru care persoana se poate comporta într-un anumit mod.
  • De exemplu, dacă nu aveți copii și încercați să faceți planuri cu o mamă ocupată, ea nu poate avea atât de multă flexibilitate pentru a vă întâlni așa cum faceți. Orice respingere poate fi pur și simplu despre ea care nu are libertatea de a face planuri sau abilitatea de a aranja îngrijirea copilului în ultimul moment - nu are nimic de-a face cu tine.
  • Imagine intitulată face față dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 5
    6. Găsiți o placă sonoră. Oamenii cu sensibilitate de respingere sunt atât de reglați în propriile lor emoții, încât ar putea fi greu de luat în considerare o altă perspectivă. Discutați cu cineva în care aveți încredere în ceea ce se întâmplă pentru a obține o viziune obiectivă asupra situației. Un prieten de încredere sau membru de familie vă poate ajuta să vedeți alte posibile puncte de vedere.
  • Întrebați pe cineva: "Hei, pot să vă iau această situație? L-am întrebat pe Jan să se întâlnească pentru cafea, dar continuă să facă scuze. Cum ar trebui să mă simt în legătură cu asta?"
  • Imagine intitulată face față dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 6
    7. Cereți-i să-și explice comportamentul. Dacă, după ce vă calmezi, doriți să înțelegeți mai bine despre situație, trageți persoana deoparte să vorbească. Face atât de politicos. Aceasta nu este o confruntare, ci o discuție pentru a înțelege mai bine.
  • S-ar putea să spui: "Hei, Jan. Chiar am muncit din greu pentru a face planuri cu tine, dar se simte ca și cum nu vrei să te întâlnești. Ce se petrece aici? Mă poți ajuta să înțeleg?"
  • Rețineți că unii oameni folosesc respingerea ca formă de critică constructivă. Persoana ar putea folosi "dragoste dură" pentru a vă ajuta să învățați și să creșteți. Încercați să întrebați persoana pentru clarificare și ați putea constata că motivele lor erau de fapt pozitive.
  • Imagine intitulată Contul pentru iertarea datoriilor Pasul 7
    8. Utilizați prudență atunci când comunicați prin text. Când vă uitați la comunicarea scrisă, ca un text sau un e-mail, poate fi greu să judecați tonul sau intenția unei alte persoane. Comunicarea bazată pe text nu vă permite să ridicați indicațiile importante, cum ar fi tonul vocii sau limbajului corpului. De exemplu, poate fi ușor să interpretați greșit un comentariu în glumă trimis de text sau e-mail ca o critică sau respingere. Dacă vă aflați că vă supărați peste ceva spus într-o comunicare scrisă, cereți calm cealaltă persoană să clarifice înainte de a sări la concluzii sau să o ia personal.
  • Partea 2 din 3:
    Care se ocupă de sentimentele voastre
    1. Imagine intitulată face capăt dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 7
    1
    Practicați meditația de spirit. Devenind mai conștienți de sentimentele dvs. și de controlul pe care îl au peste dvs. vă puteți ajuta să faceți față sensibilității de respingere. Mindfulness este un loc de plecare mare. Mindfulness este practica de a vă atrage atenția asupra momentului prezent. Reduce stresul și poate ajuta la anxietatea care poate apărea cu sensibilitatea de respingere.
    • Începeți cu doar 10 minute de timp liniștit, fără distracție pe zi. Puteți seta un cronometru pentru a sune atunci când sunt cele 10 minute. De asemenea, puteți practica meditația conștientă în timp ce conduceți, mâncați sau vă spălați dinții.
    • Găsiți un loc confortabil pentru a sta. Luați mai multe respirații adânci și curățate. Încercați să vă clarificați mintea despre orice gânduri sau judecăți despre ceea ce faceți. Concentrați-vă complet pe respirația dvs. prin nas și în afara gurii. Atenția dvs. să urmeze aerul în timp ce călătorește din mediul înconjurător în plămâni și din nou din nou.
    • Dacă atenția dvs. se rătăcește, pur și simplu reveniți la respirație. Când temporizatorul se stinge, ia o clipă pentru a observa cât de pașnică și relaxată vă simțiți.
  • Imagine intitulată se compun dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 8
    2. Fii bun pentru tine. Respingerea doare. Puteți face față petrecerii timpului de îngrijire de dvs. Asigurați-vă rănile emoționale prin practicarea auto-îngrijirii. Faceți lucruri care vă ajută să vă simțiți hrăniți.
  • Mănâncă mese sănătoase, echilibrate. Să se angajeze în exerciții fizice. Suna un prieten. Ieșiți la cinema și vedeți un nou film. Plantați o grădină cu un membru al familiei. Sau, verificați o carte bună din bibliotecă.
  • Imagine intitulată face față dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 9
    3. Vorbește cu amabilitate pentru tine. Experiența respingerii poate avea un impact negativ asupra stimei-ului dvs. de sine. Poți începe să vorbești negativ despre tine, spunând lucruri cum ar fi "Nu pot face asta" sau "nu sunt destul de bun." Începeți să vorbiți într-un mod plin de compasiune către dvs. și veți observa stisemul dvs. de sine.
  • Gândiți-vă cum ați vorbi cu un bun prieten. Vorbiți cu același respect și compasiune.
  • Alegeți calități despre dvs. pe care le considerați pozitiv. Apoi, gândiți-vă la modalitățile în care alții ar beneficia de aceste atribute pe care le aveți. De exemplu, dacă sunteți amuzant, ați putea ridica pe cineva care se simte în jos!
  • Acum, creați câteva declarații pline de compasiune despre aceste trăsături minunate ale dvs. S-ar putea să spuneți: "Sunt o persoană cinstită, îngrijorătoare, care merită prieteni buni."Sau," fac oamenii să râdă - nu toată lumea poate face asta! Prietenii mei sunt fericiți să-și petreacă timpul cu mine."Repetați aceste declarații cu voce tare ori de câte ori vă simțiți puțin la încredere.
  • Imagine intitulată face capăt dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 10
    4. Evitați comportamentele de coping autodistructive. Copierea cu sensibilitatea de respingere poate fi dificilă, în special atunci când vă simțiți singuri în suferința voastră. S-ar putea să fiți tentați să vă întoarceți la activități care vă permit să scăpați sau să vă amorți emoțiile. Știți că utilizarea drogurilor și a alcoolului, angajarea în sexul riscant, jocurile de noroc sau obiceiurile de cumpărături compulsive nu vă vor face să vă simțiți mai bine.
  • Dacă simțiți nevoia de a vă întoarce la activități auto-distructive, măriți practica de auto-îngrijire. Tratați-vă la fel de ușor și amabil ca și cum ați fi un prieten în durere. Obțineți un masaj. Faceți o plimbare în natură sau mergeți la o înot. Rulați-vă o baie cu bule parfumată. Ascultați muzică pașnică sau înălțătoare.
  • Imaginea intitulată Fiți iubiți Pasul 7
    5. Uită-te la imaginea de ansamblu. Încercați să puneți critici în context pentru a determina dacă merită îngrijorată. De exemplu, sunteți doar unul din șapte miliarde de oameni. Va aminti cineva cu tine 100 de ani de acum? Cât de importantă este această critică dacă o puneți în imaginea de mare a vieții voastre?
  • S-ar putea să vă ajute, de asemenea, să utilizați o imagine sau un videoclip pentru a vă reaminti cât de mare este lumea și de a reduce importanța criticilor percepute. Încercați să căutați o imagine sau un videoclip al Pământului din spațiu. Acest lucru vă va ajuta să puneți lucrurile în perspectivă.
  • Imagine intitulată Ace Orice clasă de matematică în colegiul Pasul 14
    6. Citiți o carte de auto-ajutor. Cărțile de auto-ajutorare pot oferi tehnici practice pentru a vă ocupa de emoțiile dvs. în moduri sănătoase și productive. Există multe metode de auto-ajutorare și cărți de pe piață, astfel încât să doriți să încercați câteva și să vedeți care dintre ele funcționează cel mai bine pentru dvs. De asemenea, puteți solicita un terapeut sau alt profesionist de sănătate mintală pentru a recomanda o carte bună. S-ar putea să încercați:
  • Metoda Sedona, de Hale Dwoskin
  • Nu luați-o personal: arta de a face față respingerii, de Elayne Savage
  • Emoțional Primul ajutor: Respingerea vindecării, vinovăția, eșecul și alte doare de zi cu zi, de către Guy Winch
  • Partea 3 din 3:
    Având reacții pozitive
    1. Imagine intitulată face capăt dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 11
    1. Găsiți un sistem de asistență pozitiv. Cu sensibilitate de respingere, puteți fi ușor prinși locuința pe oameni care vă resping și uitați de cei care vă îmbrățișează. Faceți un punct pentru a petrece timp cu oameni care apreciază cine sunteți ca persoană.
    • Indiferent dacă este vorba de prieteni, colegi, colegi la școală sau membri ai familiei, fac eforturi pentru a vă conecta cu oameni care iubesc și îngrijesc pentru dvs. Ele pot ajuta la echilibrarea scalelor împotriva oricărei respingere pe care o simțiți de la alții.
    • Dacă nu aveți relații puternice, întâlniți oameni noi. Voluntar și ajutați-vă în comunitatea locală. Alăturați-vă unei organizații sau unui club. Așezați o conversație cu floarea de perete la o petrecere. Deveniți un avocat pentru cei care sunt agresați.
  • Imagine intitulată face față dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 12
    2. Așteptați acceptarea. Persoanele cu sensibilitate de respingere intră adesea în situații sociale care așteaptă să obțină umărul rece. În multe privințe, aceasta poate fi o profeție de auto-împlinire. Dacă introduceți o situație în credință rea și cu o atitudine negativă, este mai probabil să obțineți același lucru în schimb. Cu toate acestea, puteți începe obținerea unui rezultat mai pozitiv, așteptând să fiți acceptați.
  • Când introduceți un nou cadru social, spuneți-vă, "mă vor bucura" sau "voi face atât de mulți prieteni."Pur și simplu ar putea fi surprins de rezultatul.
  • Imagine intitulată face capăt dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 13
    3. Regândiți-vă strategia. Dacă aveți tendința de a primi multe respingeri într-o anumită zonă de viață, cum ar fi în carieră sau în viața dvs., este posibil să fie necesar să vă examinați acțiunile pentru a vedea cum vă puteți îmbunătăți. Gândiți-vă: nu veți prinde niciodată un pește dacă utilizați momeala greșită.
  • De exemplu, dacă solicitați locuri de muncă care solicită Gregaritate și sunteți timizi, nu puteți impresiona intervievatorul. Comutați tactici și căutați un loc de muncă similar în care nu contează atât de mult cât de ieșire sunteți. Puteți obține poziția.
  • Imagine intitulată acționează în jurul unei fete care vă place Pasul 12
    4. Evitați oamenii care vă resping în mod constant. Dacă interacționați cu oamenii care vă resping, vă critici sau vă puneți în jos în mod regulat, ar trebui să vă gândiți la distanțarea de la acei oameni. Stabiliți granițe sănătoase, lăsându-le să știe că comportamentul lor este rău pentru dvs. Dacă comportamentul continuă, evitați contactul cu persoana dacă puteți.
  • Pe de altă parte a monedei, este important să respectăm limitele altora. De exemplu, nu continuați să întrebați pe cineva la o dată dacă spun în mod constant "Nu."Lăsați-i să știe că respectați decizia lor și continuați.
  • Imagine intitulată face capăt dacă aveți sensibilitate la respingere Pasul 14
    5. Consultați un furnizor de sănătate mintală. Persoanele cu sensibilitate de respingere au adesea istorii de abuz sau neglijare în copilărie. În plus, există anumite condiții de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate a depresiei și a deficitului de atenție (ADHD) care sunt asociate cu niveluri mai ridicate de sensibilitate de respingere.
  • A se vedea un psiholog cu experiență sau psihoterapeut care vă poate evalua cu atenție istoria și orice alte simptome pe care le-ați experimentat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar