Cum să dansezi un jig irlandez

Dacă doriți să dansați un jig irlandez, trebuie să stăpâniți mai întâi poziția și poziția. Apoi, veți putea să faceți diferite variante ale dansului, inclusiv jigul de lumină și bobina. Deși pot părea similar în exterior, forțele și mișcările pot fi destul de diferite. Odată ce aveți mișcările de bază în jos, veți fi gata să urcați, să indicați și să treceți cu cei mai buni dintre ei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stăpânirea poziției de pornire
  1. Imagine intitulată dans un pas irlandez pas 1.Jpeg
1. Stați cu umerii înapoi și în jos. Înainte de a începe chiar dansul irlandez, asigurați-vă că vă ridicați drept. Umerii dvs. ar trebui să se întoarcă, astfel încât pieptul dvs. să fie afară și să apară încrezător. Nici un dansator irlandez nu este prins vreodată. Cu toate acestea, nu stați rigid cu umerii în sus, asigurați-vă că sunt în jos, astfel încât să vă simțiți confortabil.
  • Asigurați-vă că capul dvs. este ținut înalt și mândru în timpul întregului dans.
  • Imagine intitulată Dansul unui Jig irlandez 2.Jpeg
    2. Păstrați brațele drepte și în partea dvs. Poziționarea brațelor este un element major al dansului irlandez. Unii dansatori își păstrează brațele direct la părțile lor. Alții își pun brațele ușor în spatele spatelui, astfel încât mâinile lor sunt ascunse. Puneți-vă mâinile în pumnii, dar aveți grijă să nu le strângeți - nu doriți să vă tensionați.
  • În timp ce dansezi, întregul tău corp superior, inclusiv brațele tale, va rămâne foarte liniștit în timp ce picioarele tale se mișcă repede.
  • Image intitulată Dansul unui Jig irlandez 3.Jpeg
    3. Traversați picioarele și îndreptați-vă picioarele drepte în fața dvs. Aceasta va fi întotdeauna poziția dvs. de plecare și poziția pe care o reveniți la dans. Piciorul dvs. drept ar trebui să fie ușor în fața piciorului stâng cu degetele de la picioarele s-au întors spre exterior. Este similar cu poziția a 4-a închisă a baletului.
  • Păstrați genunchii încrucișați în orice moment. De-a lungul dansului, piciorul din față se comută în mod constant, dar trebuie să vă amintiți să vă păstrați genunchii apropiați și traversați tot timpul.
  • Dacă picioarele dvs. sunt dezactivate în mod corespunzător, ar trebui să puteți vedea un spațiu în formă de diamant între picioare și glezne.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea jigului de lumină
    1. Imagine intitulată Dansul unui Jig irlandez Pasul 4.Jpeg
    1. Să presupunem poziția inițială. Înainte de a începe jig-ul, va trebui să vă puneți picioarele în poziția de plecare. Începeți să vă așezați direct cu umerii înapoi. Apoi traversați picioarele cu piciorul drept în fața stângii dvs. Îndreptați degetele de la picioare și păstrați-vă brațele direct de partea voastră.
  • Imagine intitulată dans un pas irlandez pas 5.Jpeg
    2. Hop și aduce piciorul drept până la genunchiul stâng. Hop ușor pe piciorul stâng și îndoiți piciorul drept, astfel încât să vă atingă genunchiul stâng.
  • Păstrați degetele de la picioare în tot timpul, ambele picioare s-au întors spre exterior.
  • Imagine intitulată Dance Un pas irlandez de Jig 6.Jpeg
    3. Puneți piciorul drept în jos și îndoiți-l înapoi în spatele piciorului stâng. Imediat după hopul tău în pasul anterior, adu-ți piciorul drept în spatele tău și îndoiți genunchiul, astfel încât piciorul drept aproape atinge fundul tău. În timpul acestui pas, hăruiți ușor pe piciorul stâng.
  • Imagine intitulată Dansul unui Jig irlandez 7.jpeg
    4. Puneți piciorul drept la podea și săriți la lateral. Pe măsură ce piciorul drept coboară din pasul anterior, Hop Skip la partea laterală, ținându-ți degetele de la picioare. Îndreptați genunchiul în timp ce faceți aceste treceri, astfel încât piciorul dvs. este extins în fața corpului vostru.
  • Imagine intitulată Dansul unui Jig irlandez 8.Jpeg
    5. Ridicați piciorul stâng în sus și pivotați corpul în dreapta. Continuați să urcați și ridicați piciorul stâng până la fundul dvs. Ar trebui să vă bucurați în sens invers acelor de ceasornic, la jumătatea drumului într-un cerc de această junctură. Pe măsură ce vă mutați în jur, asigurați-vă că degetele de la picioare sunt întotdeauna îndreptate și călcâiul de pe pământ.
  • Amintiți-vă să vă păstrați brațele în laturile dvs., întregul timp.
  • Imagine intitulată Dansul unui Jig irlandez Pasul 9.Jpeg
    6. Hop de trei ori în timp ce țineți genunchii. Primul hop în loc cu piciorul drept, ridicându-ți genunchiul în sus. Apoi, hop înapoi prin aducerea piciorului drept înapoi în spatele piciorului stâng. Hop înapoi încă o dată, dar de data asta cu piciorul stâng.
  • Imagine intitulată Dansul unui Jig irlandez Pasul 10.Jpeg
    7. Finalizați cercul care duce cu piciorul stâng. În acest moment corpul tău ar trebui să se confrunte cu dreptul. Repetați aceiași pași, dar de data aceasta începând cu piciorul stâng indicat în fața dvs. Reveniți la poziția de pe podea la care ați început.
  • Rămâi pe degetele de la picioare pentru întregul dans.
  • Metoda 3 din 3:
    Executarea tamburului
    1. Imagine intitulată Dansul unui Jig irlandez Pasul 11.Jpeg
    1. Să presupunem poziția de plecare. Pentru toate dansurile irlandeze, piciorul dvs. drept ar trebui să fie arătat în fața dvs. Umerii dvs. ar trebui să rămână scăzută și înapoi în timp ce brațele sunt drepte în jos de partea dvs.
  • Imagine intitulată dans un jig jig irlandez 12.jpeg
    2. Păstrați piciorul drept îndreptat și aduceți-l înapoi. Adu-ți ușor genunchiul drept, apoi pune piciorul în spatele corpului tău. Când plasați piciorul pe podea, ar trebui să fiți în aceeași poziție cu care ați început, cu excepția faptului că piciorul stâng este în partea din față a corpului.
  • Imagine intitulată dans un jig jig irlandez 13.jpeg
    3. Îndreptați piciorul stâng și aduceți-l în spate. Repetați pasul anterior, cu excepția acestui timp - aduceți piciorul stâng în spatele corpului, astfel încât piciorul drept este din nou în față. Asigurați-vă că vă mențineți degetele de la picioare.
  • Imagine intitulată dans un jig jig irlandez 14.jpeg
    4. Ridicați genunchiul și plimbați-vă pentru un număr de 7. În timp ce mergeți, rămâneți pe degetele de la picioare și alternați-vă în genunchi pe fiecare număr. Pe 7, puneți piciorul piciorului stâng pe sol.
  • Când vă ridicați genunchii, țineți degetele de la picioare.
  • Imagine intitulată dans un jig jig irlandez 15.jpeg
    5. Repetați pașii din spate cu picioarele alternative. După numărul dvs. de 7, îndreptați piciorul drept, ridicați genunchiul și aduceți piciorul în spatele corpului. Apoi repetați acest pas cu piciorul stâng, îndreptându-vă piciorul și apoi aduceți piciorul în spatele corpului.
  • Odată ce obțineți elementele de bază în jos, faceți-o "Hoppy." Ar trebui să existe un trai pentru punctele și ascensoarele de genunchi care o fac să pară că ești un fel de sărituri. Cu fiecare pas accentuat, adăugați un mic hop pe piciorul din spate.
  • sfaturi

    Începeți cu muzică mai lentă și lucrați până la bătăile up-tempo.
  • Fiți întotdeauna atenți la degetele de la picioare și genunchi. Degetele de la picioare trebuie să fie indicate întotdeauna și, în general, genunchii dvs. ar trebui să formeze întotdeauna unghiuri solide.
  • Păstrați degetele de la picioare în orice moment și zâmbiți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar