Cum să atenuați durerea piciorului

Fiecare picior uman este alcătuit din 26 de oase, peste 100 de mușchi și numeroase ligamente și tendoane. Dacă picioarele tale sunt dureroase, asta indică o problemă cu modul în care piciorul dvs. interacționează cu factorii interni și / sau externi. Deoarece picioarele poartă greutatea și sunt responsabili pentru modul în care sunteți mobilul, este important să se trateze imediat durerea piciorului. De îndată ce picioarele dvs. devin dureroase, vă puteți schimba în mod neintenționat modul în care vă plimbați sau folosiți picioarele și acest lucru poate duce la Bunioane, fasciita plantara, și Hammertoes. Deși problemele severe ale piciorului trebuie tratate de un medic, există întinderi și tratamente care pot ajuta durerea piciorului și pot schimba obiceiurile astfel încât să nu devină o problemă severă.

Pași

Partea 1 din 4:
Identificarea simptomelor și cauzelor durerii la picioare
  1. Imagine intitulată Citiți o imagine de reflexologie a piciorului Pasul 8
1. Cunoașteți simptomele. Simptomele pentru durerea piciorului sunt destul de evidente. Este posibil să trebuiască să începeți să vă îngrijiți mai bine picioarele dacă observați oricare dintre următoarele:
  • Durere în degetele de la picioare, tocuri sau bile ale picioarelor voastre
  • Bumps sau proeminențe pe orice parte a picioarelor tale
  • Dificultate de mers pe jos sau sentimentul inconfortabil în timp ce mergeți
  • Sensibilitate la atingerea oricărei părți a picioarelor tale
  • Imaginea intitulată spune dacă un picior este întrerupt pasul 1
    2. Recunoaște cauzele durerii călcâiului. Există multe lucruri care pot provoca dureri în călcâiul tău. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze:
  • Fasciita plantară este cel mai frecvent motiv pentru care oamenii au dureri de călcâie. Este cauzată de o fascia plantară iritată, care este țesutul dur care leagă degetele de la picioare la osul călcâiului. Poate provoca disconfort în călcâi sau arcuri.
  • Tratamentul pentru fascita plantară include odihnă, peste ameliorator de durere, sau călcâi de călcâi / toe.
  • Heel Spurs sunt creșteri osoase suplimentare pe fundul osului călcâi care poate provoca disconfort. Ele sunt de obicei cauzate de postura săracă, pantofi inadecvați sau de activități cum ar fi alergarea.
  • Tratamentul pentru sporii de călcâi include alegerea unor pantofi mai buni cu o arc mai susținătoare, odihnă sau peste ameliorator de durere.
  • Imaginea intitulată tratează un pas de picior rupt 8
    3. Recunosc cauzele altor dureri de picior. Există multe motive posibile ca piciorul dvs. să rănească în alte zone decât călcâiul. Aici sunt câțiva dintre ei:
  • Metatarsalgia este durerea care apare de la inflamație în mingea piciorului. Este de obicei cauzată de activități intense sau de pantofi care se potrivesc prost.
  • Tratamentul include glazura sau odihna piciorului, alegerea unor pantofi mai potrivite sau amelioratori de durere.
  • Bunioane sunt proeminențe osoase pe marginea piciorului, de obicei lângă baza degetului mare. Ele sunt adesea cauzate de pantofi care nu se potrivesc corect.
  • Tratamentul include purtarea unor pantofi mai confortabili sau chirurgie, dacă cazul este sever.
  • Imaginea intitulată tratează un pas picior rupt 9
    4. Identificați zona inflamată a piciorului. Înainte de a face orice întindere a piciorului, încercați să identificați dacă este degetele de la picioare, tocurile, arcurile, bilele picioarelor dvs. sau orice altă parte care se rătăcește. Are rănit mai rău atunci când vă mișcați sau în greutate? Sunteți forțat să vă schimbați mersul?
  • Imaginea intitulată scapă de un
    5. Decide dacă sunteți duck- sau porumbel-toed. Mulți oameni merg cu picioarele închise ușor. Acest lucru este cunoscut sub numele de Duck-toed. Alți oameni merg cu picioarele s-au întors ușor înăuntru. Acest lucru se numește a fi la porumbel. Deși aceasta poate fi o poziție confortabilă, mușchii, oasele și tendoanele nu sunt utilizate în mod corespunzător. Alinierea rea ​​a piciorului poate fi responsabilă pentru durerea în picioare, genunchi, șolduri și spate.
  • Partea 2 din 4:
    Practicarea metodelor de a atenua durerea piciorului
    1. Imaginea intitulată scapă de un
    1. Aliniați-vă picioarele. Stați cu picioarele cu fața în față și folosiți o suprafață dreaptă ca marginea unui covor, un perete sau un covor de yoga pentru a alinia un picior și apoi celălalt, astfel încât picioarele să se confrunte drept înainte. Acest lucru se poate simți ciudat la început. Încercați să vă ajustați poziția piciorului ori de câte ori vă puteți aminti.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea de buni Pasul 4
    2. Mers pe jos desculț cu aliniere bună. Programați ceva timp la domiciliu pentru a merge în jurul desculțului. Acest lucru poate crește dexteritatea piciorului și poate întinde mușchii.
  • Imagine intitulată Deal cu durerile articulare sacroiliace Pasul 5
    3. Faceți o întindere dreaptă. Stai cu strâmtoarea picioarelor și picioarele tale plate pe perete. Puneți o pernă sub fesele voastre. Înclinați înainte cu spatele drept. Țineți 10 secunde. Odihniți timp de 10 secunde și repetați de 3 ori. Această întindere este deosebit de importantă pentru persoanele care poartă tocuri înalte.
  • Imagine intitulată de vindecare în picioare și picioare Pasul 19
    4. Face o întindere. Stați pe spate cu fesele la câțiva centimetri de perete. Puneți picioarele într-o "V" și îndreptați-le. Ar trebui să simțiți o întindere în coapsele dvs. interioare și în arcurile voastre. Situată cu picioarele voastre ridicate deasupra pieptului, poate ajuta, de asemenea, reducerea umflăturii.
  • Imagine intitulată Îndepărtează Bunion Pasul 9
    5. Se întinde. Stați în sus și mergeți înainte cu piciorul drept și transferați greutatea la piciorul drept. Vă curățați degetele stângi sub astfel încât vârfurile de la picioare să atingă podeaua. Înclinați ușor până când vă simțiți o întindere pe partea de sus a picioarelor voastre. Țineți 10 secunde. Repetați întinderea de 2 până la 3 ori pe fiecare parte.
  • O altă întindere simplă de toe este să vă răspândiți doar degetele de la picioare în măsura în care vor merge. Țineți apăsată această poziție timp de până la 10 secunde înainte de eliberare.
  • 6. Ridica obiecte mici cu degetele de la picioare. Există câteva mișcări ușoare care vă pot ajuta să vă întindeți degetele de la picioare și să vă ușureze. Încercați să vă curățați degetele de la picioare în jurul unui creion, astfel încât să o poată ține. Țineți apăsată acest lucru pentru câteva secunde înainte de a elibera creionul. Puteți repeta acest lucru de 2-3 ori.
  • De asemenea, puteți încerca să luați obiecte mici, cum ar fi marmură sau markeri.
  • Imagine intitulată ameliorarea buniilor Pasul 7
    7. Utilizați-vă mâinile pentru a vă întinde degetele de la picioare / picioarele. Stai jos și pune piciorul drept peste partea superioară a coapsei stângi. Așezați degetele mâinii stângi între degetele de la picioare pe piciorul drept. Acest lucru vă ajută să vă lărgiți degetele de la picioare și să le întindeți. Fă această întindere timp de 1 până la 5 minute, apoi repetați-o pe partea opusă.
  • Imagine intitulată Obțineți tocuri moi Pasul 2
    8. Utilizați un gel topic. Frecați picioarele dureroase cu un gel topic care conține un ajutor antiinflamator. Actul picioarelor de frecare poate, de asemenea, să scadă tensiunea musculară.
  • Imaginea intitulată spune dacă un picior este întrerupt pasul 10
    9. Implementați metoda de orez. Tratați durerea piciorului cu restul, imobilizarea, frigul și înălțimea (orezul) Dacă durerea piciorului este acută. Să vă odihniți picioarele când încep să rănească. Plasați un pachet de gheață sau o pungă de gheață înfășurată într-un prosop în cele mai dureroase părți ale picioarelor și înfășurați-le cu un bandaj sau un prosop. Ridicați-vă picioarele astfel încât să fie deasupra inimii voastre pentru a reduce inflamația.
  • De asemenea, puteți încerca metoda mișcării, altitudinii, tracțiunii și căldurii (Meth). În timp ce orezul ajută la reducerea umflăturii și durerii, metul poate crește fluxul sanguin și poate promova vindecarea.
  • Partea 3 din 4:
    Luând pași preventivi
    1. Imagine intitulată Evitați obținerea buniilor Pasul 2
    1. Evaluați alegerile dvs. de pantofi. Tocurile și pantofii înalte cu suport mic sau deloc arc pot fi motivul pentru care picioarele tale sunt răniți. Investește în câteva perechi de pantofi care sunt concepute pentru a vă perna patul de picior și atenuează durerea.
    • Asigurați-vă că pantofii dvs. se potrivesc bine picioarelor. Ei nu ar trebui să fie prea înguste sau prea scurți.
    • Puteți obține inserții pentru pantofii dvs. pentru a oferi suport suplimentar arc sau pentru a ajuta la reducerea durerii de bunion. Puteți obține aceste la magazine de încălțăminte sau magazine departament.
  • Imagine intitulată tratează atletul
    2. Alegeți pantofi cu un călcâi negativ. Aceste pantofi pun călcâiul ușor mai mic decât mingea piciorului și ia presiune de pe mingea piciorului. De asemenea, pot întinde mușchii de vițel. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii, în special pentru persoanele care au o durere intensă în partea din față sau în minge a piciorului.
  • Imaginea intitulată Recuperarea de la un prejudiciu pentru picioare Pasul 9
    3. Întotdeauna întindeți picioarele înainte de a părăsi casa. Mulți oameni nu se adresează mușchilor în picioare atunci când se întind. Dezvoltați o rutină pentru a ajuta la ameliorarea durerii de zi cu zi.
  • Partea 4 din 4:
    Știind când să solicitați asistență medicală
    1. Imagine intitulată Recuperarea de la un prejudiciu picior Pasul 1
    1. A se vedea un medic dacă durerea persistă. Dacă durerea dvs. continuă după ce ați încercat în mod constant toate remediile de întindere și de acasă, ar putea exista ceva în neregulă cu picioarele dvs. care cauzează durerea și ar trebui să vizitați un medic pentru a obține opinia lor. Chiar dacă rezultatul este că aveți dureri cronice și trebuie să luați ameliorarea durerii, este important să excludeți mai întâi alte posibilități.
  • Imagine intitulată Evitați obținerea buniilor Pasul 10
    2. Obțineți bunioane severe eliminate chirurgical. Dacă bunionii devin severi (adică că provoacă durere continuă, limitarea mobilității sau provocarea deformării piciorului), vă decideți să solicitați asistență medicală pentru a le elimina. Un medic va tăia fie bunionul sau va găuri mai multe găuri în oasele proeminente și le ancorează cu un tip de plasă care poate fi strânsă pentru a corecta mișcarea osoasă în timp.
  • Imaginea intitulată tratează un pas de picior rupt 15
    3. Obțineți o intervenție chirurgicală pentru durerea piciorului de artrită severă. Dacă aveți dureri extreme în picioare din cauza artritei, este posibil să fiți o operație de fuziune candidată. Acest tip de intervenție chirurgicală poate implica îndepărtarea cartilajului din articulație și apoi folosirea șuruburilor și plăcilor pentru a se alătura celor două oase împreună, astfel încât să nu se miște. Acest lucru poate contribui la atenuarea durerii cauzate de artrită și creșterea mobilității.
  • Imaginea intitulată tratează un pas picior rupt 21
    4. Vizitați medicul dacă sunteți un atlet cu un prejudiciu. Dacă sunteți o persoană atletică sănătoasă și ați rănit să faceți o activitate atletică, ar trebui să vedeți medicul. Este posibil să fi tras un tendon sau ați fracturat un os și poate necesita o intervenție chirurgicală pentru a fi reparate.
  • sfaturi

    Dacă aveți fasciită plantară, puteți găsi ameliorarea durerii prin rularea unei minge de golf în jurul fundului piciorului.
  • Tratați răni pe pielea picioarelor imediat cu un kit de prim ajutor. Blisterele pot deveni infectate dacă se rup sau nu sunt tratate în mod corespunzător.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar