Cum de a repara lordoza lombară

Hiperlordoza lombară, numită și Lordoza, apare atunci când curba din spate inferioară (regiunea lombară) devine exagerată. Lordoza este o condiție comună care poate fi adesea tratată acasă printr-o combinație de exerciții care vă întăresc și întindeți spatele și șoldurile pentru a vă ușura să mențineți postura corespunzătoare. Îngrijirea preventivă este, de asemenea, esențială pentru tratamentul cu lordoză continuu. Dacă Lordoza voastră vă provoacă dureri extreme sau interferează cu viața de zi cu zi, veți avea nevoie de ajutor de la un profesionist medical.

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea exercițiilor corective
  1. Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 1
1. Țineți o poziție de scândură timp de 5-10 secunde la un moment dat pentru a vă întări spatele. Începeți să vă culcați pe stomac și să vă propuneți corpul pe antebrațele și degetele de la picioare. Asigurați-vă că picioarele dvs. sunt paralele unul cu celălalt. Ridicați șoldurile și păstrați-vă capul și gâtul drept, astfel încât să creați o linie dreaptă de la cap la picioare. Țineți apăsat această poziție timp de 5-10 secunde și repetați exercițiul de 8-10 ori.
  • Dacă vă luptați cu plancajul inițial, atingeți ușor genunchii la pământ. Păstrați-vă miezul angajat. Utilizați genunchii pentru a vă stabiliza, dar nu pentru a vă ține greutatea.
  • Scândurile vă ajută să vă întăriți miezul și spatele inferior, mușchii responsabili pentru păstrarea spatelui drept.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 2
    2. Întindeți flexorurile de șold timp de 15 secunde. Începeți într-o poziție în picioare cu o coloană vertebrală dreaptă și brațele așezate ușor pe șolduri. Pas cu un picior înainte, îndoind la genunchi și ținând ambele picioare îndreptate înainte. Păstrați piciorul din spate drept și fesa ta. Împingeți înainte pe piciorul din față până când vă simțiți o întindere în piciorul din spate.
  • Țineți întinderea timp de 15 secunde pe fiecare picior. Repetați întinderea de 3-5 ori pe zi sau ori de câte ori șoldurile se simt strânse.
  • Ar trebui să simțiți o întindere, dar nu ar trebui să fie nici o durere. Dacă vă simțiți dureros în mușchii, opriți imediat.
  • Acest lucru vă ajută să vă deschideți șoldurile pentru a promova poziția corespunzătoare, care vă va ajuta încet să vă minimalizați pe Lordoza.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 3
    3. Repetați podurile pentru 1-2 seturi de 10 repetări pentru a construi rezistență la bază. Pentru un pod, începeți să vă așezați pe spate cu genunchii îndoiți astfel încât picioarele voastre să fie plane pe podea. Păstrați palmele și antebrațele lângă trunchiul dvs., împingând în podea. Împingeți-vă fesele de pe podea, ridicându-le cât mai mare posibil, păstrând brațele, umerii și gâtul plat pe sol.
  • Țineți fiecare pod timp de 5-10 secunde înainte de a coborî încet fesele. Odihniți timp de 5-10 secunde înainte de a repeta exercițiul.
  • Verificați întotdeauna alinierea corpului înainte de a începe exercițiul. Dacă simțiți tulpina sau presiunea în gât sau umeri sau un vârf ascuțit în partea inferioară a spatelui, opriți imediat.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 4
    4. Faceți un set de 10 abdominale abdominale Pentru a vă întări miezul. Stați pe spate cu genunchii îndoiți și picioarele pe podea. Balamale la șolduri și folosiți miezul pentru a vă trage corpul superior spre genunchi. Nu trebuie să stați până la capăt, dar capul și umerii ar trebui să vină de pe podea.
  • Scopul de a construi până la 2-3 seturi de 10 trucuri, odihnindu-se de 30-60 de secunde între seturi.
  • Verificați cu medicul dumneavoastră sau cu terapeutul fizic înainte de a încerca abateri.
  • Nu ridicați corpul de la gât sau trageți-vă pe cap și gât în ​​timp ce veniți în criză. Acest lucru nu este doar ineficient, poate fi, de asemenea, periculos dacă trageți prea tare.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 5
    5. Țineți o întindere a unui copil pentru 30 de secunde pentru a vă deschide șoldurile. Îngenunchează pe o podea moale sau un covor de exerciții, așezat pe tocuri. Mutați genunchii șolduri în afară. Balamale la șolduri și aduceți corpul superior cât mai aproape de podea, ținându-vă capul îndreptat direct în jos. Împingeți brațele direct în fața dvs., astfel încât să vă simțiți o întindere în coloana vertebrală.
  • Postul copilului este o poză de odihnă. Dacă vă simțiți confortabil, țineți-o timp de până la 2 minute ori de câte ori șoldurile dvs. sunt strânse.
  • Opriți menținerea poziției dacă aveți orice disconfort. Postul copilului nu este o poziție în care ar trebui să simțiți o întindere intensă.
  • Metoda 2 din 3:
    Prevenirea în continuare a lordozei
    1. Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 6
    1. Utilizați medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru a gestiona umflarea. AINS, cum ar fi aspirina, ibuprofenul și Naproxen, ajută la ameliorarea umflării care pot agrava lordoza, împreună cu orice durere asociată. Luați medicamentul conform instrucțiunilor de pe produsul de ambalare sau în mod regizat altfel de către medicul dumneavoastră.
    • Vorbiți întotdeauna cu un profesionist de asistență medicală înainte de a începe orice medicament nou, chiar dacă este peste-tejghea.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 7
    2. Purtați pantofi cu un bun suport arc. Tocurile și pantofii cu insolații plate nu oferă suportul de care aveți nevoie pentru postura corespunzătoare. Investiți în pantofi care oferă un bun suport ARCH pentru a vă ajuta să păstrați o poziție dreaptă care să nu-și forțeze spatele.
  • Dacă aveți picioare plate sau arcuri înalte, luați în considerare obținerea unei potriviri profesionale pentru insoluri sau orteze. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda un podiatrist sau puteți vorbi cu un profesionist la un magazin de încălțăminte medical local.
  • Puteți găsi pantofi cu suport ARCH în magazine de specialitate, cum ar fi la mall-ul local și online.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 8
    3
    Practicați o mai bună poziție prin desenarea cablului tău în picioare. Când stai, trageți-vă cabana spre talie, astfel încât să nu fie lipiți spre partea din spate. Păstrați greutatea distribuită uniform între picioarele voastre. Apăsați călcâiele în jos și trageți pieptul în sus de la șolduri.
  • Postura mai bună va avea timp și practică. Încercați să păstrați cea mai bună poziție pe care o puteți, dar nu vă supărați dacă postura dvs. nu se îmbunătățește automat.
  • Imaginați-vă, există greutăți pe picioare, păstrându-vă picioarele împământate în timp ce un balon te trage din partea de sus a capului tău.
  • Verificați poziția dvs. în căutarea într-o oglindă. Asigurați-vă că umerii dvs. sunt la aceeași înălțime.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 9
    4. Stați centrat pe fesele dvs. pentru o postură mai bună. Pentru a vă îmbunătăți poziția așezată, păstrați greutatea uniformă centrată între fese. Ridicați pieptul și plasați-vă umerii în jos spre șolduri. Păstrați abdomenul inferior ascuns astfel încât coloana vertebrală să fie cât mai dreaptă posibil.
  • Evitați așezarea pe o parte sau cu picioarele ascunse sub tine ori de câte ori este posibil.
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea ajutorului medical
    1. Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 10
    1. Consultați un medic pentru a diagnostica cauza hiperlordozei dvs. Înțelegerea cauzei Lordozei vă permite să personalizați un plan de tratament, deoarece diferite cauze ale lordozei pot necesita tratamente diferite. Medicul dumneavoastră poate să comande teste, cum ar fi o raze X, scanare CT sau RMN pentru a căuta cauze potențiale. Faceți o programare cu un profesionist de asistență medicală pentru a determina cauza Lordozei și discutați despre cele mai bune opțiuni de tratament pentru dvs. Tipurile comune de lordoză includ:
    • Lordoza posturală cauzată de transportul excesiv în partea din față a corpului.
    • Lordoza traumatică cauzată de fracturi care leagă legăturile coloanei vertebrale.
    • Lordoza post-chirurgicală care apare după o laminectomie.
    • Lordoza neuromusculară cauzată de o gamă largă de tulburări neuromusculare.
    • Lordoza cauzată de o contracție a articulațiilor de șold.
    • Lordoza de naștere din cauza nașterii care implică un copil prea mare pentru uter.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 11
    2. Faceți cunoștință cu un terapeut fizic pentru a instrui grupuri musculare slabe în spate. Odată ce știți cauza Lordozei, un terapeut fizic poate personaliza un plan de tratament pentru a vă ajuta să o rezolvați. Ei vă vor învăța exerciții care vă vor ajuta să vă întăriți grupurile musculare slabe și să tratați cauzele specifice ale Lordozei.
  • Lordoza cauzată de a purta greutatea excesivă în față, de exemplu, necesită exerciții care consolidează spatele inferior, în timp ce Lordoza cauzată de problemele de șold necesită exerciții de șold. Terapistul fizic vă va ajuta să găsiți exercițiile potrivite pentru dvs.
  • Imagine intitulată Fix Lordoza lombară Pasul 12
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre chirurgie pentru cazuri extreme. Chirurgia este recomandată numai pentru cele mai extreme cazuri în care Lordoza provoacă, de asemenea, probleme nervoase. Dacă Lordoza voastră provoacă durere care radiază piciorul sau înapoi (dureri radiale), amorțeală, furnicături, slăbiciune sau o senzație de arsură suficient de puternică pentru a interfera cu funcțiile zilnice, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă operația este opțiunea potrivită pentru dvs.
  • Dacă medicul dumneavoastră crede că sunteți un candidat bun pentru chirurgia spinării, vă vor recomanda un specialist chirurgical. Specialistul poate efectua evaluări suplimentare pentru a vă asigura că operația este cea mai bună opțiune.
  • Chirurgia spinală este de obicei urmată de terapia fizică pentru a ajuta la avansarea procesului de recuperare.
  • sfaturi

    În unele cazuri, medicul dumneavoastră poate recomanda o bretele din spate pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți postura și să vă oferiți suport suplimentar pentru partea inferioară a spatelui. Cu toate acestea, trebuie să vă consultați mereu cu medicul dumneavoastră înainte de a începe o bretele, deoarece aveți nevoie pentru a vă asigura că bretele sunt potrivite corespunzător și că este corect tratamentul pentru Lordoza dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar