Cum se diferențiază pancreatita acută din condiții similare

Pancreatita acută este cauzată de inflamația pancreasului și disfuncția pancreatică ulterioară. Adesea prezintă în mod similar cu alte condiții cu simptome vagi, cum ar fi dureri abdominale bruște, adesea însoțite de greață și / sau vărsături. Pancreatita acută poate fi diferențiată de alte condiții prin evaluarea cu atenție a semnelor și simptomelor, precum și prin ordonarea testelor de investigație. Dacă aveți pancreatită acută, este important să îl tratați cu promptitudine.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea semnelor și a simptomelor
  1. Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 1
1. Descrieți calitatea durerii abdominale la medicul dumneavoastră. Pancreatita acută prezintă cu dureri abdominale severe și bruște, poate fi diferențiată de alte condiții similare, în funcție de descrierea naturii specifice a durerii dvs. Calitățile durerii tale care indică pancreatita ca fiind cauza mai probabilă includ:
  • Durerea care radiază până la spate - acesta este simptomul numărul unu al problemelor pancreatice
  • Durere care este situată în partea superioară a abdomenului
  • Durere care este mai rău după ce mănâncă
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 2
    2. Luați în considerare apariția durerii abdominale. Pancreatită acută, așa cum sugerează și numele, vine brusc. Este o durere care este în mod constant prezentă și adesea se simte ca o senzație de înjunghiere care se înrăutățește după ce mănâncă. Dacă durerea voastră vine treptat sau a fost prezent pentru o lungă perioadă de timp, este posibil ca o altă cauză.
  • Termenul "pancreatită acută" este folosit pentru a descrie primele câteva episoade de pancreatită pe care le-ați putea avea. Dacă problema continuă, este considerată "pancreatită cronică."
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 3
    3. Spuneți medicului dumneavoastră despre greață asociată și / sau vărsături. Este foarte frecvent ca pancreatita acută să fie însoțită de greață și vărsături, iar acest lucru poate fi utilizat pentru ao diferenția de alte cauze ale durerii abdominale - totuși, greață și / sau vărsături nu înseamnă întotdeauna pancreatită. Ar putea însemna altceva cum ar fi o infecție cu intestin sau otrăvire alimentară.
  • S-ar putea să aveți și diaree, mai ales după ce mâncați ceva gras. Acest lucru se întâmplă deoarece, dacă aveți pancreatită, pancreasul dvs. nu va putea ajuta la procesul de procesare a corpului.
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 4
    4. Deschideți-vă medicului dumneavoastră despre consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool este factorul de risc numărul unu în dezvoltarea pancreatitei - prin urmare, este esențial pentru a fi cinstit și în avans cu medicul despre cât de mult alcool bei și cât de frecvent.
  • Un alt factor major de risc pentru pancreatita acută este o istorie a pietrei biliare.
  • Dacă ați avut o singură dată (sau mai multe ori) în trecut, este mai probabil ca ei să se întoarcă și pot provoca un episod de pancreatită acută.
  • Partea 2 din 3:
    Investigând mai departe
    1. Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 5
    1. Primiți teste de sânge. Dacă prezentați la camera de urgență (sau la medicul dumneavoastră) cu dureri abdominale acute, una dintre cele mai rapide căi de a identifica o cauză legată de pancreas este de a testa funcția pancreas prin teste de sânge. Dacă aveți niveluri ridicate de enzime pancreatice din sânge, aceasta înseamnă că pancreasul dvs. este sub stres. Aceasta indică medicului dumneavoastră că este foarte bine să suferiți de pancreatită, spre deosebire de o altă condiție.
    • Cresterea amilazei serice și lipazei din sângele dvs. spre pancreatită ca fiind cauza fundamentală. Acesta este numărul de simptome pentru problemele pancreatice. Amilaza și lipaza sunt enzimele pancreatice care se scurg în sângele pancreasului când devine inflamate. Elevat Nivelurile de amilază poate fi văzută în alte probleme cu stomacul și ficatul, dar lipaza este foarte specifică pancreasului.
    • Alte rezultate importante la testarea pancreatitei acute includ altitudini în proteina reactivă C și interleukinele.
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 7
    2. Optați pentru o ultrasunete endoscopice. Un ultrasunete endoscopice (EUS) este o procedură în care o sondă cu ultrasunete cu o cameră foto este introdusă în jos esofag, prin stomac și în jos prima parte a intestinului tău mic spre pancreas. Acesta oferă o viziune mult mai detaliată a pancreasului și poate oferi medicului dumneavoastră informații valoroase cu privire la cauza specifică a pancreatitei dvs.
  • Un EU evaluează, de asemenea, tractul GI superior (esofag, stomac și partea superioară a intestinului subțire) pe calea spre a ajunge la pancreas.
  • Prin urmare, un EUS poate ajuta la includerea sau excluderea altor cauze ale GI superioare care ar putea fi motivul durerii abdominale.
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 6
    3. Au o scanare CT. Dacă aveți dureri abdominale acute, medicul dumneavoastră poate comanda o scanare CT. O scanare CT oferă o imagine detaliată a anatomiei abdominale care permite medicilor să recunoască multe condiții medicale diferite.Veți stabili în timp ce dispozitivul de imagistică vă înconjoară (există o mulțime de spațiu, astfel încât nu este claustrofob), iar procesul durează doar câteva minute.
  • Pancreatita acută poate prezenta cu bilometri pe scanarea CT (deoarece aceasta este o cauză comună pentru pancreatită).
  • Scanarea CT va afișa, de asemenea, inflamația pancreasului generalizată.
  • Partea 3 din 3:
    Tratarea pancreatitei acute
    1. Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 8
    1. Rămâneți în spital până când starea dvs. se stabilizează. Deoarece durerea pancreatitei acute poate fi destul de severă și mai rău cu mâncarea și băutura, medicul dumneavoastră va recomanda probabil o ședere spital în timp ce vă recuperați. Câteva zile în spital pot fi suficiente sau poate dura mai mult în funcție de severitatea pancreatitei tale. Tratamentul principal al pancreatitei acute este înlocuirea fluidului și controlul durerii.
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 9
    2. Să se abțină de la a mânca sau de a bea în timpul pancreatitei acute. Pentru primele câteva zile în spital, medicul dumneavoastră vă va sfătui că nu mâncați sau beți ca refuz de la aceste lucruri vă va da pancreasul "odihnă" și lăsați-o să se recupereze. Pe măsură ce pancreasul dvs. se recuperează, vă puteți întoarce treptat la mâncare și băut. În mod normal, veți începe prin consumul de fluide clare, apoi prin adăugarea în unele alimente slabe și, atunci când starea dvs. este cea mai mare parte mai bună, vă puteți relua dieta normală.
  • În cazurile severe de pancreatită, poate fi necesar un tub de alimentare pentru a vă obține substanțele nutritive și caloriile de care aveți nevoie în timp ce pancreasul se recuperează.
  • Veți primi întotdeauna fluidele IV pentru a rămâne hidratate în timpul pancreatitei acute, iar caloriile de bază (zaharuri) pot fi date și prin linia IV.
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 10
    3. Luați medicamente pentru a vă ușura durerea. Puterea medicamentelor dureroase pe care medicul dumneavoastră le oferă că vă va depinde de severitatea durerii voastre. În cazuri mai slabe de pancreatită acută, veți primi probabil un medicament opioid (narcotic). Când sunteți descărcat de la spital și durerea dvs. a rezolvat în cea mai mare parte, medicamentele de durere supra-the-counter pot fi suficiente pentru a controla orice durere reziduală, dacă durerea dvs. nu a rezolvat încă complet.
  • Imagine intitulată diferențiază pancreatita acută din condiții similare Pasul 11
    4. Tratați cauza fundamentală a pancreatitei dvs. Odată ce durerea dvs. a fost controlată și starea dvs. sa stabilizat, medicul dumneavoastră va dori să identifice și apoi să trateze cauza pancreatitei dvs. acute. Cauzele și tratamentele frecvente includ:
  • Plânse-urile - acestea pot fi îndepărtate chirurgical, iar vezica biliară poate fi necesară să fie îndepărtată și. Medicul dumneavoastră poate prescrie, de asemenea, antibiotice.
  • Obstrucții de duct biliare - probabil că veți primi o procedură (numită ERCP) pentru a vă deschide sau a vă lărgi canalul biliar și pentru a repara orice deteriorare care se găsește. De asemenea, țesutul pancreas deteriorat sau mort poate fi necesar să fie eliminat, iar acest lucru poate necesita o intervenție chirurgicală. Acest lucru va fi finalizat după rezolvarea inflamației și sunteți vindecat.
  • Dependența de alcool - consumul excesiv de alcool este factorul de risc numărul unu pentru dezvoltarea pancreatitei acute. Dacă problemele de alcool sunt problema, este esențială pentru a primi tratament pentru acest lucru. Discutați cu medicul dumneavoastră există clinici de reabilitare și programe de 12 pas care sunt disponibile dacă aveți o problemă serioasă cu băut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar