Cum să se ocupe de un soț agresiv pasiv

Poate fi foarte greu de rezolvat problema și de a lucra prin dezacorduri atunci când se întâlnește cu agresivitate pasivă de la soțul tău. În timp ce este ușor să recunoști mânia cuiva atunci când el sau ea explodează, comportamentul agresiv pasiv poate fi mai greu de observat și poate fi dificil de înțeles când persoana neagă acțiunile. În timp ce vă simțiți că nu aveți nicio putere să schimbați lucrurile, să rămâneți liniștiți și să vă amintiți că aveți la fel de multă putere în relația ca soțul dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Explorarea comportamentului agresiv pasiv
  1. Imagine intitulată face față unui soț agresiv pasiv Pasul 1
1. Identificați comportamentul agresiv pasiv. Este important să identificați și să înțelegeți comportamentul pasiv agresiv și să nu sari la concluzii despre comportamentul soțului dvs. Cea mai mare denotare a comportamentului agresiv pasiv este o nepotrivire între acțiunile și comportamentele cuiva, în special în jurul furiei, iar agresivitatea pasivă poate fi considerată ca o modalitate ascunsă de a arăta furia. Înțelegerea comportamentului poate fi utilă în identificarea a ceea ce stă la baza cuvintelor sau acțiunilor soțului dvs. și cum puteți răspunde la ceea ce stă la baza agresiunii pasive și nu doar să răspundă la comportament.
  • Agresivitatea pasivă este diferită de defensivitatea sau întârzierea ocazională. Un comportament agresiv pasiv este intenționat și adesea devine un model.
  • Este ușor să fii aspirat în acest tip de interacțiune, apoi să te simți vina sau de vină când aceasta poate fi o tactică a manipulării.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 2
    2. Căutați negare. Cineva care este agresiv pasiv refuză să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul său. Soțul dvs. poate să vă culcați sau să vă învinovățească că ați recunoscut că vă rănește (sau altcineva). Metodele cum ar fi raționalizarea, făcând scuze și minimizarea pot fi modalități de a nega comportamentul sau impactul acțiunilor sale.
  • Soțul dvs. poate "uita" pentru a ridica curățarea chimică sau pentru a spune că nu i-am amintit să-l aducă pe copii după școală.
  • El se poate preface că nu a făcut ceva când există dovezi evidente că a făcut-o.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 3
    3. Urmăriți-l să joace victima. Cumva, indiferent de ce, găsește o modalitate de a face totul vina dvs. și nu a lui. El vă poate da vina pentru mânia lui și făcându-l să explodeze sau să vă lovească. El găsește modalități de a evita responsabilitatea și de a da vina pentru a răni alți oameni.
  • Soțul dvs. găsește modalități de a răsuci adevărul pentru a scăpa de vină? Îl găsești în mod constant, vina pentru lucruri care merg prost, chiar dacă nu ai nimic de-a face cu ei?
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 4
    4. Înțelegeți reținerea. În loc să-și articulează dorințele și nevoile sale, el poate să plece în mijlocul unui argument, să nu mai vorbească cu dvs. sau să încerce să pună capăt unei discuții spunând: "De ce ar trebui să mă deranjez să răspund? Întotdeauna ești corect."El poate, de asemenea, să rețină lucruri precum banii, sexul sau alte elemente ca o modalitate de a ține puterea.
  • Dacă soțul tău dă lucruri care sunt ale tale sau aruncă lucruri importante pentru tine, aceasta este, de asemenea, o formă de reținere.
  • Soțul dvs. încearcă să-ți exercite putere prin reținerea emoțiilor? Ce zici de reținerea lucrurilor?
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 5
    5. Recunoașteți întârzierea cronică.A fi târziu cronic poate fi o modalitate de a exprima agresivitatea pasivă. Este o modalitate de a spune: "Acest lucru nu este important pentru mine" sau "ceea ce fac este mai important decât ceea ce ați planificat."
  • Te afli adesea în așteptarea soțului tău să coboare de pe computer sau să oprească televizorul când ai ceva planificat? El face scuze despre a fi prins la locul de muncă sau învinuirea traficului, mai des decât nu?
  • Imagine intitulată se ocupă de un soț agresiv pasiv Pasul 6
    6. Ține ochii pe incompetență. A face sarcini sau treburi cu jumătate de inimă pot fi o formă de agresivitate pasivă. El poate procra să facă sarcini și apoi să aplice un efort minim, astfel încât să trebuie să o faceți pentru el după aceea.A face sarcini în acest fel ar putea fi modul său de a spune: "Nu-mi pasă de asta (sau tu) și o voi face evident, fără a face o treabă bună."
  • Soțul dvs. nu are adesea sarcini complete, să găsească modalități de a le pune sau de a face scuze pentru motivul pentru care au fost făcute prost?
  • Partea 2 din 3:
    Răspunzând la comportamentul agresiv pasiv
    1. Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 7
    1. Observați semnele de avertizare. Soțul tău poate începe să fie subtil pasiv agresiv fără el chiar să-l observe. Trucul este de a ridica comportamentele înainte de a fi spirală în afara controlului. Puteți observa că alunecându-i în responsabilitățile sale atât de ușor, procrastinând mai mult decât de obicei sau găsind scuze pentru lucruri.
    • Când observați aceste semne, puteți dezactiva din conflict înainte de a fi mai multă agresiune pasivă.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 8
    2. Evitați escaladarea conflictului. În timp ce prima dvs. reacție poate fi să-l nimicească sau să-l explodeze pentru comportamentul său, rezistă nevoii de a face acest lucru. Puteți deveni un rol părinte, care nu va merge bine pentru dvs. sau pentru soțul dvs. Este puțin probabil ca vrei sa fati-ti sotul si este improbabil ca vrea sa fie plasat in rolul copilului in casnica ta.
  • Dacă vă simțiți pe cale să reacționați, opriți-vă și faceți o clipă. Gândiți-vă la felul în care vă simțiți și ce gânduri trec prin capul vostru. Respirați adânc înainte de a spune nimic.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 9
    3. Fi asertiv. Nu vă jucați jocul. Dacă începeți la agresivitatea pasivă, atunci veți circula comportamentul până când ambii dintre voi sunteți total nefericiți. În schimb, abordați-l în a spune: "Avem o problemă pe care trebuie să o rezolvăm."
  • Dacă el este cronic târziu, spuneți: "Avem o dificultate de a ieși din casă în timp când avem locuri de a fi. Ce credeți că ar fi de ajutor în asigurarea obținerii de locuri la timp?"
  • Imagine intitulată se ocupă de un soț agresiv pasiv Pasul 10
    4. Stați firmă. Poate că liniile lui erau folosite pentru a lucra în văzută sau acceptați vina, dar puneți-o capăt. Nu lăsați aceste tactici să funcționeze pe dvs. Dacă spune el, "nu sunt supărat", dar este clar, face o cerere pentru el să fie cinstit cu tine și să împărtășească cum se simte. Dacă spune: "Eu doar glumesc", asigurați-vă că comunicați că acele glume sunt lipsite de respect și nu sunt apreciate.
  • Dacă spune: "De ce ești atât de supărat?"Comunicați în mod clar că comportamentul său este supărător. "Când nu comunicați cu mine, este cu adevărat frustrant. Aș vrea să știu ce se întâmplă care se simte provocator pentru tine."
  • Partea 3 din 3:
    Îmbunătățirea comunicării maritale
    1. Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 11
    1. Precizați nevoile sau cererile dvs. clar. În loc să-ți primești cazul, să fii diligent cu propriile tale nevoi și așteptări. Nu face nici o ipoteză despre așteptările dvs. Dacă îl cereți să facă ceva, asigurați-vă că faceți clar ce trebuie făcut și când trebuie să fie completat.
    • Obțineți obiceiul de a scrie lucrurile care trebuie făcute. Nu lăsați nicio cameră pentru ambiguitate. Clea mai clară sunteți, cu atât mai puțin este probabil să găsească camera de wiggle.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 12
    2. Nu-l vina sau nu-l vasi. Vina și shaming soțul tău nu te va duce nicăieri pe care vrei să fii. Deci, țineți-vă acuzațiile și în schimb, spuneți-i cum vă simțiți. Spune-i ce te deranjează, cum te afectează (și relația) și ce vrei să lucrezi.
  • În loc să spună: "Chiar îmi urăsc când nu faci treburile pe care le cer să faci, nu pot să cred că ești atât de leneș" Spune "mă deranjează cu adevărat că simt că nu pot conta pe tine a face treburi casnice. Setează lucrurile înapoi în casă și mă face să mă simt stresat. Putem găsi o modalitate de a lucra împreună și de a vă asigura că lucrurile se fac în casă?"
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 13
    3. Recunoașteți că probabil simte resentimente sau furie. Probabil că soțul dvs. se simte resentimente sau supărat și nu simte că își poate exprima îngrijorarea. Este mult mai ușor să-i faci problema altcuiva în loc de a fi. El poate intenționa să vă facă să explodezi în mânie, astfel încât mai multă vină cade pe tine decât pe el. Recunoașteți acest model și decideți dacă doriți să o angajați sau nu.
  • Când amândoi sunteți liniștiți, aveți o discuție reală despre sentimentele voastre. Vorbi despre ceea ce este și nu funcționează pentru tine, pentru el, și pentru tine atât ca un cuplu căsătorit. Găsiți modalități de a-ți exprima propria resentiment sau furie și de a-l încuraja să facă același lucru.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 14
    4. Ascultați unul pe celălalt. Petreceți un timp de calitate în fiecare săptămână, ascultându-vă reciproc, empatizând și sprijinindu-vă reciproc. Acestea sunt abilități care ar putea fi necesare pentru a fi construite, astfel încât să nu fiți încă un expert, dar faceți un efort de a face acest lucru. Arătați-vă soțului că poate fi expresiv emoțional în jurul vostru și că îl veți sprijini. Și să-i permită să ia acest rol și pentru tine.
  • Practicați ascultarea activă prin repetarea sau rezumarea a ceea ce spune soțul dvs. "Vă aud că ați spus că ați avut o zi dură și mai degrabă să nu vorbiți despre finanțe în seara asta. Este corect?"
  • Când soțul dvs. include conținut emoțional, empatizați cu emoția. "Văd că sunteți frustrat" ​​sau "Wow, care sună foarte stresant, m-aș simți copleșit, prea" sunt modalități de a comunica că înțelegeți emoția.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț agresiv pasiv Pasul 15
    5. Căutați sprijinul. Dacă vă luptați să împărtășiți compasiunea cu soțul dvs. agresiv pasiv și să aflați că luptele continuă să se escaladeze, să ia în considerare atingerea pentru ajutor de la un terapeut. Puteți vedea un terapeut de căsătorie sau un terapeut individual. Terapia poate fi benefică în modificarea comportamentului disfuncțional, îmbunătățirea comunicării și reducerea evitării emoționale
  • Amintiți-vă că nu vă puteți schimba soțul, totuși, puteți schimba modul în care reacționați la el. Un terapeut vă poate ajuta să lucrați pentru a răspunde diferit, chiar dacă soțul dvs. nu se schimbă niciodată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar