Cum sa faci vajrasana poza in yoga

Vajrasana Pose este una dintre pozițiile mai simple de yoga și este de fapt considerată o poziție de ședere, ceea ce înseamnă că puteți ține poziția pentru perioade lungi de timp în timp ce respirați sau meditați. Cu această pungă, în esență, îngenuncheați și apoi așezați-vă picioarele pentru a lua greutatea din genunchi. Dacă găsiți Pose incomod, puteți face câteva ajustări pentru a vă mări confortul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Intrarea în poziție
  1. Imagine intitulată Do Vajrasana Poza în Yoga Pasul 1
1. Îngenunchează pe podea sau pe un mat de yoga. Vajrasana Pose este o poziție în genunchi, așa că începeți prin a vă aduce în genunchi. Poate doriți ca un covor de yoga pentru această poziție, deoarece etajul dur poate deveni incomod după un timp.
  • Dacă această poziție este foarte dureroasă pentru dvs., nu încercați să o țineți. Lucrați la o altă poziție.
  • Imagine intitulată Do Vajrasana Pose în Yoga Pasul 2
    2. Trageți picioarele împreună și puneți-vă picioarele drepte. Pe măsură ce vă îngenuncheați, asigurați-vă că genunchii și gleznele sunt împreună. Vârfurile picioarelor dvs. ar trebui să fie așezate plat pe podea, iar fundul ar trebui să se confrunte în sus.
  • Imagine intitulată Do Vajrasana Poza în Yoga Pasul 3
    3. Stai înapoi pe picioare pe măsură ce expirați. Pe măsură ce poziționați-vă, luați o parte din greutatea din genunchi, odihnindu-vă greutatea pe picioare. Cu toate acestea, nu stați pe tocuri. În schimb, sfârșitul din spate ar trebui să stea doar între tocuri.
  • Pe măsură ce vă mulțumiți, puneți-vă mâinile pe coapse.
  • În timp ce intrați în poziție, mutați pelvisul înainte și înapoi puțin până când veți găsi un loc care se simte confortabil.
  • Imagine intitulată Do Vajrasana Pose în Yoga Pasul 4
    4. Ajustați coloana vertebrală, așa că stați drept. Imaginați-vă că aveți un șir în partea de sus a capului, trăgând corpul în sus. În același timp, apăsați tamponul spre podea. Aceste două mișcări vă vor ajuta să vă îndreptați coloana vertebrală.
  • Respirați și ieșiți încet pe măsură ce lucrați pentru a vă îndrepta coloana vertebrală. Asigurați-vă că respirați complet cu fiecare inspirație, apoi împingeți tot aerul din plămâni când expirați.
  • Imagine intitulată Do Vajrasana Pose în Yoga Pasul 5
    5. Încercați să țineți poziția timp de 30 de secunde pe măsură ce meditați asupra respirației. Continuați să respirați încet în și în timp ce stați în această poziție și observați modul în care se simte respirația dvs. așa cum merge și iese. Mențineți postura bună în coloana vertebrală. Dacă nu o puteți ține de 30 de secunde, țineți-o atâta timp cât puteți.
  • Gândiți-vă la relaxarea umerii și mutați-le conștient de la gât și urechi.
  • De-a lungul timpului, lucrați la menținerea acestei poziții mai lungi. Puteți chiar să meditați în această poziție.
  • Dacă aveți probleme cu păstrarea focalizării în timp ce țineți poziția, încercați să găsiți un punct focal pe perete de la dvs. Puteți lumina chiar o lumânare și vă puteți concentra pe flacără.
  • Metoda 2 din 2:
    Făcând poziția mai confortabilă
    1. Imagine intitulată Do Vajrasana Poza în Yoga Pasul 6
    1. Plasați o pătură sub șuielile dvs. pentru durerea gleznă. Împingeți pătura de câteva ori și utilizați-o pentru a vă susține picioarele pe măsură ce vă îngenuncheați. Degetele de la picioare ar trebui să stea de pe spate. Redați-vă cu câte straturi aveți nevoie pentru a găsi poziția cea mai confortabilă.
    • Pătura va ajuta, de asemenea, presiunea de pe toe.
  • Imagine intitulată Do Vajrasana Pose în Yoga Pasul 7
    2. Plătiți o pătură pentru a pune în spatele genunchilor dacă aveți dureri acolo. Această pătură va ajuta la presiunea de pe articulațiile genunchiului, care vă poate ajuta să mențineți această poziție mai lungă. Puteți să rostogoli pătură sau pur și simplu să o împingeți, apoi îl puneți chiar în spatele genunchilor în timp ce intrați în poziție.
  • Imagine intitulată Do Vajrasana Pose în Yoga Pasul 8
    3. Adăugați un bloc de yoga pentru a face ca ședința mai confortabilă. Așezați blocul orizontal între picioarele voastre. Pe măsură ce intrați în poziție, stați înapoi pe bloc. Acesta vă va ajuta să vă susțineți greutatea, luând unele dintre presiunea de pe genunchi și glezne.
  • Puteți găsi blocuri de yoga la magazinele Athletic, unele magazine mari sau online.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar