Cum să faci o plie în balet

Un pliu este un pas simplu de balet care este învățat în timp ce acoperă elementele de bază. Deși este adesea învățat începătorilor, este una dintre cele mai importante mișcări pe care le veți învăța, deoarece este folosit în atât de mulți pași de dans diferiți. Prin deplasarea formei corecte și a pozițiilor corporale corecte, puteți învăța cum să vă plimbați în câteva minute - cu toate acestea, stăpânirea formularului poate dura ani, deci păstrați practicarea!

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Ce este un plié?
  1. Imagine intitulată Faceți o plie în pasul de balet 1
1. Este un exercițiu de genunchi îndoit, de obicei, făcut la barre. Este folosit și în salturi și se transformă pentru a absorbi șocul și a preveni rănile în genunchi. Este una dintre primele mișcări pe care le veți învăța, dar veți avea timp să o perfecționați pe măsură ce vă avansați tehnica.
  • Puteți face un pliu din toate cele 5 poziții de balet (prima poziție, poziția a doua, poziția a treia, a patra poziție și poziția a cincea).
  • Un pliu este una dintre cele 7 mișcări de bază de dans în metoda Cecchetti.
Întrebarea 2 din 6:
Care sunt cele două tipuri diferite de plié?
  1. Imaginea intitulată Faceți o plie în patul de balet 2
1. Un demi-plié este o îndoire în genunchi cu tocurile pe pământ. Nu vă veți îndoi până la un Demi-Plié și este posibil să aveți nevoie să lucrați puțin mai mult pe echilibrul și controlul dvs. Acesta este, de obicei, primul tip de pliu pe care îl veți învăța.
  • 2. Un mare pliu este o îndoială în genunchi cu tocurile de pe pământ. În acest pliu, vă veți îndoi în timp ce puteți merge în timp ce păstrați coloana vertebrală dreaptă și spatele dvs. Poate avea o putere mai mică și mușchi pentru a controla plia tot drumul înapoi.
  • Întrebarea 3 din 6:
    Cum faci un DEMI-PLIÉ?
    1. Imaginea intitulată face o plie în balet Pasul 4
    1. Începeți în prima poziție și îndoiți-vă cu genunchii. Întoarceți-vă în prima poziție folosind îmbinarea șoldului. Începeți prin îndoirea genunchilor doar puțin, menținându-vă corpul superior drept cu umerii în jos. Nu fixați-vă spatele sau ajustați șoldurile - pur și simplu mai jos la genunchi, păstrând în același timp restul corpului drept.
  • 2. Păstrați tocurile plantate. Opriți îndoirea genunchilor când se extind chiar peste degetele de la picioare. Dacă vă simțiți că tocurile începând să vină de pe teren, opriți îndoirea.
  • 3. Crește încet și grațios în prima poziție. Împingeți greutatea drept în jos în podea cu picioarele și picioarele pentru a vă împinge înapoi. Continuați să păstrați umerii în jos, capul în sus și în partea de jos în timpul mișcării ascendente. Continuați să creșteți până când coapsele și genunchii se întorc împreună în poziția de plecare.
  • Întrebarea 4 din 6:
    Cum faci un mare pliu?
    1. Imagine intitulată Faceți o plie în pasul de balet 7
    1. Îndoiți cu genunchii în timp ce vă ridicați călcâiele de pe pământ. Din moment ce vă îndoiți mai departe la genunchi într-un mare pliu, tocurile voastre vor ieși în mod natural de pe teren. Chiar dacă greutatea se schimbă în părțile înainte ale picioarelor în întregime, corpul dvs. superior ar trebui să fie perfect drept, ceea ce înseamnă că centrul de greutate ar trebui să se simtă încă ca și cum ați fi în picioare cu picioarele drepte.
  • 2. Continuați să vă îndoiți genunchii până când coapsele sunt paralele cu podeaua. Odată ce tocurile vii ies din pământ, păstrați-vă genunchii chiar mai mici. Continuați să coborâți cât de departe puteți până când coapsele dvs. sunt aproape orizontale și genunchii dvs. sunt aproape complet îndoite.
  • 3. Ridicați înapoi la prima poziție. Angajați quad-urile și glutele pentru a împinge corpul înapoi în sus în poziția de plecare. Când vă ridicați, utilizați picioarele și picioarele, mai degrabă decât pur și simplu genunchii să se îndrepte. Împingeți-vă cu tocurile ridicate pentru a le reconecta cu podeaua cât mai curând posibil în mișcarea în creștere.
  • Întrebarea 5 din 6:
    Care mușchi folosiți într-un pliu?
    1. Imaginea intitulată Faceți o plie în baletul Pasul 10
    1. ABS-ul dvs. păstrează coloana vertebrală și corpul superior drept. Este important să nu vă loviți sau să vă îndoiți coloana vertebrală pe măsură ce coborâți. Puteți controla mișcările prin implicarea miezului și a ABS-ului pentru a vă bloca coloana vertebrală.
  • 2. Picioarele și glutele vă controlează mișcarea descendentă și ascendentă. Pe măsură ce vă îndoiți, angajați, glutele, quad-urile și hamstringurile pentru a vă încetini mișcarea. Când vă ridicați, vă angajați din nou glutele, quad-urile și hamstrings din nou pentru a vă împinge încet fără să vă răsuciți corpul în jur.
  • Întrebarea 6 din 6:
    Care se întinde cu un pliu?
    1. Imaginea intitulată Faceți o plie în baletul Pasul 12
    1. Calfa se întinde pentru o pliu mai profundă. Puneți-vă mâinile pe un perete sau pe bar și lipiți un picior în jurul lui 12 în (30 cm) în spatele dvs. Îndoiți genunchiul din față și împingeți-vă călcâiul din spate pe podea până când vă simțiți o întindere în vițel, apoi țineți-o timp de aproximativ 30 de secunde. Repetați acest lucru pe celălalt picior.
  • 2. Împingeți coapsele interioare cu o întindere de fluture. Așezați-vă pe pământ și trageți-vă călcâiul spre voi înșivă, lăsându-vă genunchii să splenească spre exterior pentru a crea o formă de diamant cu picioarele. Să vă odihniți coatele pe genunchi și să vă înclinați încet până când vă simțiți o întindere în coapsele interioare. Țineți poziția timp de 30 de secunde la 1 minut la un moment dat.
  • sfaturi

    În fiecare poziție, împărțiți greutatea între ambele picioare în mod egal, astfel încât să nu răsturnați în pliu.

    Avertizări

    Întoarceți-vă de la picioare la îmbinările de șold. Nu forțați genunchii și gleznele să se aplece la unghiuri incomode, deoarece va duce la rănire.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar