Cum de a face față adoptării

Pentru mulți adoptați, apropierea de a fi adoptată este un proces provocator. Confuzia, durerea și îndoiala de sine sunt complet normale, așa că nu vă simțiți rușine dacă simțiți aceste emoții puternice. Dați-vă permisiunea de a experimenta aceste sentimente și să le împărtășiți cu prietenii și rudele de încredere. S-ar putea să considerați, de asemenea, să citiți despre experiențele altor persoane, să discutați cu un consilier sau să vă alăturați unui grup local de asistență pentru adopție.

Pași

Metoda 1 din 3:
Aflând că sunteți adoptat
  1. Imaginea intitulată a vizat tânărul discuții cu man.jpg
1. Discutați despre sentimentele dvs. cu familia și prietenii dvs. Este perfect normal să vă simțiți confuz, șocați și copleșiți după ce ați învățat că sunteți adoptat. Permiteți-vă să experimentați aceste emoții și să le împărtășiți cu oameni în care aveți încredere.
  • S-ar putea să vă simțiți vinovați sau nervosi despre împărtășirea sentimentelor conflictuale cu familia dvs. adoptată, dar încercați să puneți aceste sentimente deoparte. Nu trebuie să vă ascundeți sentimentele și să vă luptați cu emoțiile dvs. pe cont propriu.
  • Încercați să spuneți părinților dvs. adoptați, "Mă simt emoții puternice despre a fi adoptați, dar vă rog să nu vă simțiți răniți că le împărtășesc cu voi. Vreau să fiu cinstit despre sentimentele mele, și vorbind cu tine despre ei este de ajutor."
  • Imaginea intitulată tipul trist ia respirația profundă.jpg
    2. Încercați să înțelegeți dacă nu ați aflat până mai târziu în viață. Faceți tot posibilul pentru a înțelege intențiile părinților dvs. dacă au ascuns faptul că v-au adoptat. De cele mai multe ori, părinții au în minte interesul celor mai bune interese ale copiilor adoptate atunci când rețin informații despre adopție.
  • Este normal să vă simțiți șocat, trist sau supărat dacă ați aflat despre adoptarea dvs. ca adolescent sau adult. Vorbiți cu ei când sunteți liniștiți și fiți cinstiți despre emoțiile dvs. cu părinții dvs.
  • Când vă apropiați de ele, încercați să spuneți, "Înțeleg că ați fi avut motivele dvs., dar mi-aș fi dorit că mi-ai fi spus când eram mai tânăr. Mă simt supărat că m-ai ținut în întuneric despre ceva atât de important pentru atâta timp."
  • Dați-le ocazia de a explica de ce nu au vrut să vă spună. Cere, "Poți să-mi spui despre motivele tale că nu mi-ai spus? Mi-ar ajuta să văd lucrurile din perspectiva ta."
  • Imagine intitulată fată cu sindrom Down Citește la Beach.jpg
    3. Citiți cărți și articole de către alți adopți. Găsiți memorii, eseuri, bloguri și alte publicații scrise despre adopții care au ajuns la termeni cu povestea lor de adopție. Învățați despre modul în care alți adoptați Cope vă poate ajuta să vă procesați propriile emoții.
  • În plus față de sursele scrise, puteți verifica, de asemenea, documentare și filme despre a fi adoptate.
  • Căutați online, la biblioteca locală sau librărie și pe serviciul dvs. de streaming video pentru medii legate de adopție. De asemenea, puteți găsi povestiri și medii la http: // Adopție.Org.
  • Imagine intitulată Două persoane vorbind.jpg
    4. Căutați un grup de asistență pentru adopții. Împărtășiți-vă povestea cu alții în situații similare la un grup de asistență adecvat în vârstă locală. Căutați online pentru un grup de asistență care conectează adoptați în grupa dvs. de vârstă sau contactați un consilier local sau Agenția de Adopție pentru o trimitere.
  • Găsiți o listă a grupurilor de asistență americane organizate de stat la https: // americanadoptioncongress.org / support_gpss.php.
  • Dacă ezitați să vă alăturați unui grup de asistență în persoană, ați putea participa la un grup de asistență online sau la o pagină de social media.
  • Imagine intitulată Young Woman și MAN mai în vârstă Talk.jpg
    5. Discutați cu un consilier care a experimentat lucrul cu adopții. Uită-te online sau adresați-vă medicului primar pentru o trimitere la un profesionist de sănătate mintală în zona dvs. Găsiți un consilier care este bine-versat în preocupări legate de adopție, cum ar fi durerea, pierderea, formarea identității și teama de abandonare.
  • Un consilier vă poate ajuta să înțelegeți și să vă procesați emoțiile. Văzând că ați putea fi de ajutor dacă sunteți îngrijorat de faptul că durerea, teama și anxietatea ar putea afecta capacitatea dvs. de a forma prietenii și relații intime.
  • Nu vă simțiți rușinați dacă întâmpinați oricare dintre aceste sentimente și doriți să obțineți ajutor. Mulți adoptați experimentează emoții puternice și au dificultăți în a avea încredere în alții complet.
  • Imaginea intitulată Persoana ascultă prietenul cu autism fericit.jpg
    6. Concentrați-vă pe legăturile pe care le-ați format cu familia dvs. adoptată. La învățarea despre adopția lor, mulți oameni se îngrijorează că familia lor adoptată nu este a lor "real" familie. În timp ce aceste sentimente sunt normale, legăturile dintre dvs. și familia dvs. adoptată sunt absolut reale.
  • S-ar putea să vă simțiți în conflict sau lăsați dacă aveți frați care sunt copiii biologici ai părinților dvs. adoptați. Amintiți-vă că, în ciuda mediilor dvs. unice, voi și frații dvs. sunteți parte din aceeași familie și aveți o poziție egală.
  • Toate relațiile de frate sunt complexe. Dacă aveți o relație conflict cu un frate, ar putea fi util să discutați împreună cu un consilier de familie.
  • Metoda 2 din 3:
    Copierea cu durerea și pierderea
    1. Imagine intitulată persoană tristă cu ochi închise.jpg
    1. Dă-ți permisiunea de a se întrista. Unii adopți pot simți tristețea, confuzia sau orice amestec de emoții legate de familia lor de naștere. Vi se permite să vă întristați părinții noștri, să vă simțiți trist că nu le cunoașteți și să vă înflorești cu evenimentele lor de viață care au dus la adoptarea dvs. Nu trebuie să ascundeți aceste emoții de la tine sau de la părinții dvs. adoptați. Permiteți-vă să le experimentați și să le împărtășiți cu rudele și prietenii dvs. de încredere.
    • S-ar putea să simți ciudat să fii trist despre pierderea ceva sau cineva pe care nu l-ai cunoscut niciodată. Acest sentiment de durere se numește pierdere ambiguă și este o experiență comună a adoptăilor.
  • Imagine intitulată Teen Hipster exprimă Sadness.jpg
    2. Identificați ceea ce ați pierdut. Reflectați asupra sentimentelor dvs. și faceți tot posibilul pentru a defini ceea ce experimentați. Cel mai dificil aspect al pierderii ambigue este că obiectul durerii tale nu este exact clar, deci este nevoie de puțină muncă pentru a defini ceea ce ești îndurerat. Definirea obiectului durerii dvs. este un pas important în depășirea acestuia.
  • Când cineva trece, știi cine ești îndurerat și de ce ești trist. Acestea nu sunt atât de clare cu durerea ambiguă referitoare la adopție.
  • Încercați să puneți ceea ce vă simțiți în cuvinte. De exemplu, spuneți-vă sau gândiți-vă la voi înșivă: "Sunt trist că nu știu cine sunt părinții mei de naștere", regret că aș putea să am frați nu voi ști niciodată "sau "Sunt supărat că nu știu despre fundalul meu etnic," Sau "Mă simt rău că părinții mei de naștere au experimentat luptele care au condus la adoptarea mea."
  • Imagine intitulată Femeia cu dizabilități numai la Park.jpg
    3. Exprimați durerea dvs. prin crearea unui memorial sau ritual. Încercați să plantați un copac sau o grădină care simbolizează atât sentimentul dvs. de pierdere, cât și bucuria pe care ați găsit-o în familia dvs. adoptată. Ați putea să vă reprezentați părinții noștri cu un ornament special în timpul sărbătorilor sau să lumineze o lumânare suplimentară pentru ei în tortul de ziua de naștere.
  • Folosind memorii și ritualuri vă pot ajuta să vă recunoașteți durerea, să o faceți mai puțin abstractă și să vă reconciliați simțul pierderii cu recunoștința pe care o simțiți pentru familia dvs. adoptată.
  • Imagine intitulată creion și hârtie.jpg
    4. Scrieți o scrisoare părinților dvs. biologici, chiar dacă nu o puteți trimite. Compuneți o scrisoare care îți vocea tristețea, furia, confuzia și orice alte emoții pe care le experimentați. Cereți părinților dvs. de naștere Ce a dus la adoptarea dvs., spuneți-le despre voi înșivă și exprimați orice sentimente de resentimente pe care le aveți față de ei.
  • Nu trebuie să știți cine părinții tăi de naștere sau trimit scrisoarea cuiva. Scrierea vă poate ajuta să vă definiți și să vă evacuați emoțiile.
  • Imagine intitulată Persoana pașnică în Blue.jpg
    5. Încercați să acceptați întrebări fără răspuns cu privire la adoptarea dvs. Toți adoptați se confruntă cu un anumit grad de incertitudine cu privire la trecutul lor. S-ar putea să nu știți părinții noștri, circumstanțele nașterii dvs. sau patrimoniul dvs. etnic. A trăi cu întrebări fără răspuns poate fi dificil, dar încercați să rămâneți axați pe părțile vieții pe care le cunoașteți și pe dragoste.
  • Nu știu detalii despre trecutul tău nu schimbă nimic despre actualul tău. Aveți familie și prieteni care vă iubesc, talentele, convingerile și obiectivele. Sărbătoriți aceste aspecte ale istoriei dvs. personale în loc să locuiți asupra a ceea ce nu știți.
  • Metoda 3 din 3:
    Definirea identității dvs
    1. Imagine intitulată Fiul vorbește cu Dad.jpg
    1. Adresați-vă părinților cu privire la povestea dvs. de adopție. Povestea dvs. de adopție face parte din narațiunea dvs. personală și vă poate ajuta să construiți încrederea în identitatea voastră. Cereți părinților dvs. să vă spună despre procesul de găsire a dvs., când v-au dus acasă și cum ați crescut într-o familie.
    • În timp ce spuneți în mod regulat povestea de adopție este deosebit de importantă pentru copii, beneficiază de asemenea adolescenți și adulți.
    • Tipul de acord de adopție dintre părinții dvs. biologici și adoptați va avea impact cât de multe informații pot fi disponibile. Adopții închise, de exemplu, pot oferi mai puține informații cu privire la părinții dvs. biologici.
  • Imagine intitulată fată puternică posing.jpg
    2. Sărbătoriți-vă valorile, interesele, talentele și obiectivele. Concentrați-vă pe cine ați devenit, calitățile pe care le posedați, trăsăturile pe care le împărțiți cu familia dvs. adoptată și viața pe care ați construit-o. Este o provocare să vă definiți când unele aspecte ale vieții voastre sunt incerte. Cu toate acestea, sunteți mai mult decât acele incertitudini, așa că nu le lăsați să arunce îndoieli cu privire la sentimentul dvs. de sine.
  • Amintiți-vă de oamenii, calitățile și convingerile care ajută la forma cine sunteți. Încercați să faceți o listă mentală sau scrisă a valorilor dvs. de bază, cum ar fi onestitatea și generozitatea. Listează talentele și interesele dvs., cum ar fi glume, alergând, sau jucând pianul.
  • Ar putea fi util să ne gândim la cât de recunoscător sunteți pentru familia dvs. adoptată și cum v-au ajutat să deveniți cine sunteți. Țineți minte că mulți adopți se simt obligați să-și exprime recunoștința. Strike un echilibru între a fi recunoscător și permițându-vă să experimentați emoții conflictuale.
  • Imagine intitulată fată cu sindrom Down Citește la Beach.jpg
    3. Aflați despre părinții dvs. biologici, dacă este posibil. Adresați-vă părinților dvs. adoptați dacă au imagini, descrieri sau alte informații despre părinții dvs. de naștere. Încercați să aflați despre unde sunt, din mediile lor culturale și evenimentele care au condus la adoptarea dvs.
  • S-ar putea să nu puteți găsi răspunsuri la unele dintre întrebările dvs. și unele dintre ceea ce învățați ar putea fi dificil de procesat. Cu toate acestea, aflând ce puteți despre părinții dvs. de naștere vă poate ajuta să învățați despre dvs.
  • Încercați să nu vă simțiți vinovați pentru a vă gândi la părinții dvs. de naștere. Dacă vă simțiți ciudat despre asta, discutați despre părinții dvs. adoptați. Spune-le: "Sper că înțelegeți că este curios despre părinții mei de naștere nu schimbă modul în care mă simt despre tine."
  • Imagine intitulată Relaxat Guy Citire.jpg
    4. Explorați tradițiile culturale ale părinților de naștere. Dacă învățați unul sau ambii părinți de naștere erau din altă țară, încercați să aflați despre cultura lor. Citiți despre tradițiile lor, încercați să învățați limba, căutați cluburi locale sau organizații legate de cultura lor și sărbătoriți sărbătorile lor. Dacă este posibil, ați putea încerca, de asemenea, să vizitați țara de origine a părinților de naștere.
  • Învățarea despre patrimoniul cultural al părinților dvs. de naștere ar putea fi de ajutor, dar este în regulă dacă nu doriți să explorați aceste tradiții. Unii adoptați consideră că îmbrățișarea unei culturi nefamiliare incomodă.
  • Imagine intitulată mână și telefon cu fundal pașnic.jpg
    5. Ia în considerare luarea unui A Testul ADN. Dacă informația despre fundalul etnic al părinților dvs. de naștere nu este disponibil, ați putea lua un test ADN pentru a afla despre moștenirea dvs. De asemenea, puteți utiliza un serviciu de testare pentru a urmări rudele. Dacă doriți doar să aflați despre etnia dvs., asigurați-vă că serviciul pe care îl utilizați vă permite să păstrați rezultatele private.
  • Imagine intitulată Omul vorbește cu tânărul femeie.jpg
    6. Uita-te Găsirea părinților noștri, dacă se dorește. Procesul de urmărire a unui părinte biologic depinde de locul în care a avut loc adopția și dacă a fost deschisă sau închisă. Pentru o adopție deschisă, puteți accesa informațiile de identificare, cum ar fi numele părinților dvs. biologici. Dacă aceste informații nu sunt disponibile, căutați online pentru serviciile de registry guvernamentale și private care conectează rudele biologice, cum ar fi http: // Isrr.Org.
  • Căutarea și comunicarea cu un părinte biologic este un efort complex, emoțional. Cel mai bine este să discutați cu un consilier înainte și în timpul procesului.
  • Adresați-vă părinților dvs. adoptați dacă adopția dvs. a fost deschisă, închisă sau mediată. Într-o adoptare deschisă, există linii deschise de comunicare între familiile adoptate și biologice.
  • Într-o adopție mediată sau semi-deschisă, familiile schimbă informații prin intermediul unui caz lucrător sau avocat, dar își mențin confidențialitatea.
  • Într-o adoptare închisă, nu există niciun contact între familii și nici nu poate accesa informații despre identificarea celeilalte.
  • Imagine intitulată om îmbrățișează teen fată.jpg
    7. Sărbători familia care te-a ales. Ai fost adoptat pentru că părintele voștri adoptivi v-au vrut, atât de mult încât au fost dispuși printr-o mare dificilă doar pentru că ați meritat.
  • Ajutați comunicarea despre adopție

    Modalități de abordare a părinților adoptivi despre a fi adoptați

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Conversație cu părinți adoptivi despre adopție

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Scrisoare către părinții biologici

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Dacă nu aveți o relație bună cu părinții dvs. adoptați, ajungeți la alți iubiți, cum ar fi un prieten de încredere. De asemenea, puteți beneficia de a vorbi altora care trec prin circumstanțe similare. Uită-te online pentru un sprijin local pentru adopții în jurul vârstei tale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar