Cum să sărbătorim ziua gotcha

Ziua lui Gotcha este o comemorare a zilei pe care a fost adoptată un copil. Este de obicei sărbătorită cu cadouri, tort, o petrecere de vârstă adecvată sau o excursie de familie la o grădină zoologică sau un muzeu, la fel ca o zi de naștere sau o aniversare, ar fi sărbătorită. Cu toate acestea, Ziua Gotcha nu trebuie să fie sărbătorită ca o petrecere tradițională de naștere - puteți personaliza celebrarea pentru a se potrivi familiei dvs. și a adoptat preferința copilului. Când sărbătorește Ziua Gotcha, este important să vă amintiți că copilul dvs. adoptat nu poate fi la fel de încântat de această zi când sunteți și să tratați aceste sentimente cu sensibilitate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Planificarea pentru o sărbătoare a zilei Gotcha
  1. Imagine intitulată Celebra Gotcha Ziua 1
1. Alegeți în ce zi doriți să sărbătoriți ca "Ziua GoTcha". Spre deosebire de o zi de naștere convențională sau o aniversare, nu există o zi specifică care Ziua trebuie să comemoreze. Ați putea sărbători cu aniversarea anuală a acestuia despre tine și a copilului dvs. adoptat, când v-ați întâlnit la tribunal pentru a semna documente oficiale, când copilul a venit acasă pentru prima dată sau în ziua în care adopția a fost finalizată legal.
  • Dacă copilul dvs. este suficient de bătrân pentru a avea o opinie proprie, întrebați-i în ce zi ar prefera să sărbătorească ca o zi.
  • Planificați să sărbătorim Ziua Gotcha într-o zi care are o semnificație emoțională pozitivă atât pentru dvs. cât și pentru copilul dvs. adoptat, mai degrabă decât o zi care are doar o semnificație juridică.
  • Imagine intitulată Celebra Gotcha Day Pasul 2
    2. Decideți dacă doriți să sărbătoriți atât ziua de naștere a copilului, cât și Ziua. Dacă aveți copii biologici ai dvs., ei pot să se opună copilului adoptat având o sărbătoare atât pentru Ziua Gotcha, cât și pentru ziua lor de naștere. De asemenea, în funcție de națiunea de la care a fost adoptat copilul, data de naștere efectivă poate fi necunoscută. De exemplu, unele orfelinate nu cunosc zilele de naștere ale copiilor, dar înregistrează doar ziua pe care au primit copilul.
  • Dacă familia dvs. decide să sărbătorească Ziua și ziua de naștere a copilului adoptat, intenționează să facă suficientă diferență între cei doi, astfel încât copilul nu are pur și simplu două părți asemănătoare zilei de naștere.
  • Imagine intitulată Celebra Gotcha Day Pasul 3
    3. Planificați să onorați nașterea copilului și părinții adoptivi. Deși Ziua Gotcha poate fi o zi de distracție și bucurie pentru părinți, pentru copilul adoptat, poate aduce înapoi multe amintiri bitterweet. Fiți sensibili la starea emoțională a copilului adoptat și modificați planurile de zi Gotcha în consecință. Poate fi cea mai potrivită pentru a avea o ceremonie liniștită ca o familie, în care tu și copilul tău stai lumânări liniștite sau ușoare pentru a comemora părinții de naștere al copilului.
  • Dacă copilul a cheltuit un timp substanțial într-o casă favorabilă înainte de adoptarea lor, ați putea lua timp pentru a lumina lumanari în onoarea lor.
  • Metoda 2 din 3:
    Sărbătorând Ziua Gotcha
    1. Imagine intitulată Celebra Gotcha Day Pasul 4
    1. Arunca o petrecere cu tort și cadouri. Acesta este un mod tipic de a sărbători Ziua Gotcha, iar celebrarea ar trebui să funcționeze la fel ca o petrecere de aniversare a copilului. Puteți să coaceți sau să achiziționați copilul o tort "Gotcha Day", cu lumânări egale cu numărul de ani de la adoptare. Dacă copilul dvs. este în școală, invitați mai mulți dintre prietenii lor și dați copilului dvs. câteva daruri.
    • Dacă preferați ca partidul să fie mai intim și să nu invite oaspeții din afara familiei, puteți avea o petrecere de familie mai mică. Serviți masa preferată a copilului dvs. împreună cu un tort și un mic cadou.
  • Imagine intitulată Celebra Gotcha Day Pasul 5
    2. Creați o tradiție de familie. Ziua Gotcha este o mare oportunitate de a crea o tradiție de familie distractivă și semnificativă, care este unică pentru dvs. și copilul dvs. adoptat. Alegeți o activitate care va avea o semnificație pentru copilul dvs. și care poate fi repetată anual: De exemplu, scoateți fotografiile realizate pentru prima dată când ați adus copilul dvs. și narați evenimentele adopției copilului dvs. într-un mod iubitor și afirmativ.
  • Dacă această tradiție vă va deranja copilul sau va aduce amintiri proaste de a fi luați din familia lor de naștere, puteți crea o tradiție mai benignă. Ia copilul la o grădină zoologică, un muzeu sau un parc de distracții pentru o zi de distracție a familiei.
  • Aceste metode de sărbătoare pot fi folosite ca alternative la o sărbătoare de stil de partid de naștere, dacă dvs. sau copilul dvs. nu sunteți confortabil sărbătorind Ziua Gotcha în acea manieră.
  • Imagine intitulată Celebra Gotcha Day Pasul 6
    3. Puneți împreună un album de familie sau un jurnal. Acest lucru va ajuta copilul să simtă că aparțin familiei și comunică că Ziua Gotcha este o sărbătoare a familiei și a locului copilului adoptat în acea familie. Puteți tăia fotografiile din ultimul an și le puteți lega la o pagină sau două într-un scrapbook pentru ca copilul să se întoarcă și să-și amintească timpul de distracție a avut ca parte a familiei dvs.
  • De asemenea, puteți păstra un "jurnal de familie" și fiecare zi a lui GoTcha scrie în ea câteva amintiri preferate de familie din anul precedent. Acestea ar putea include amintiri din vacanțe și călătorii și au spațiu pentru ca copilul să scrie sau să-și deseneze gândurile asupra procesului adoptiv.
  • Această metodă este o alternativă utilă la o abordare mai tipică de zi de naștere pentru sărbătorirea Zilei GoTcha. Un scrapbook sau un jurnal de familie plasează accentul pe conexiunea de familie și intimitatea.
  • Imagine intitulată celebra Gotcha Day Pasul 7
    4. Sărbătoriți patrimoniul și cultura copilului. Dacă ați adoptat copilul dintr-o cultură, patrimoniu sau un fundal rasial diferit de propriul dvs., este important să afirmăm acest patrimoniu copilului dumneavoastră. Utilizați Ziua Gotcha ca o oportunitate de a vă familiariza copilul cu patrimoniul lor și să-i sărbătorească originea culturală.
  • De exemplu, dacă ați adoptat un copil american african, luați-l la un muzeu cultural sau de artă african american în Ziua Gotcha.
  • Mai ales ca și vârstele dvs. de copil adoptate, acest lucru îi va ajuta să simtă că sunt pe deplin un membru al familiei dvs., dar că nu trebuie să-și asimileze sau să-și sacrifice fundalul cultural să aparțină familiei adoptive.
  • Imagine intitulată Celebra Gotcha Ziua 8
    5. Sărbătoriți Ziua Națională a Adopției. Dacă simțiți că o sărbătoare a zilei lui Gotcha va provoca suferința emoțională adoptată sau este insensibilă în general, concentrați-vă celebrarea în schimb în ziua adopției naționale. Această sărbătoare informală este de obicei sărbătorită în sâmbătă înainte de Ziua Recunoștinței. O sărbătoare a Zilei Naționale de Adopție se poate concentra asupra lucrărilor bune de către agențiile de adopție, în general, mai degrabă decât sărbătorește cazul dvs. special de a adopta un copil.
  • Celebrarea dvs. ar putea include o petrecere de distracție pentru toți copiii adoptați din vecinătatea sau comunitatea dvs. Acest lucru va permite copiilor adoptați să formeze prietenii și să descopere experiențe comune și să-și dea seama că nu sunt singuri în experiențele lor de adopție.
  • O sărbătoare a Zilei Naționale de Adopție poate contribui, de asemenea, la reducerea oricăror stigme personale în jurul conceptului de adopție.
  • Metoda 3 din 3:
    Decizia de a sărbători Ziua GoTcha
    1. Imagine intitulată Celebra Gotcha Day Pasul 9
    1. Respectați sentimentele ambigue ale copilului. În timp ce procesul de adopție este adesea unul de triumf și succes pentru părinți - culminând pentru a aduce acasă copilul adoptat - pentru copilul în sine, procesul poate fi mult mai complex. Adoptarea lacrimilor de la viața pe care au cunoscut-o până la acel moment, iar o sărbătoare a Zilei GoTcha poate să-i reamintească în primul rând copiilor de a fi luați din familia lor și din viața fosta viață.
    • Dacă copilul dvs. are în primul rând sentimente negative asociate procesului adoptiv, considerați că a renunțat la o sărbătoare a zilei Gotcha cu totul.
  • Imaginea intitulată Celebra Gotcha Ziua 10
    2. Utilizați un nume diferit pentru a evita cuvântul "gotcha."Mulți părinți adoptivi și copiii lor adoptați simt că cuvântul" gotcha "este problematic și necorespunzător casual. "Gotcha" implică faptul că copilul adoptat a fost smuls din casa lor originală sau luată ca un premiu. De asemenea, se concentrează asupra fericirii părinților și a obținerii lor de succes a unui copil și poate avea chiar și efectul de a face copilul să se simtă din nou din sărbătoare.
  • Pentru a remedia acest lucru, unele familii au schimbat numele în "Ziua Familiei", "Ziua Adopției" sau "Ziua Aniversării Familiei."
  • Imagine intitulată Celebra Gotcha Ziua 11
    3. Păstrați atenția asupra copilului și a familiei. Gotcha și sărbătorile de adopție în general - pot avea o tendință nefericită de a se concentra asupra părinților și poate pune accentua pe părinții sacrificiilor au făcut ca copiii adoptați acasă. Pentru a remedia acest lucru, mai degrabă decât să se concentreze asupra părinților, să se concentreze asupra familiei unificate și asupra locului special deținut de copilul adoptat.
  • Dacă copilul dvs. este suficient de mare, întrebați-i dacă sunt confortabili cu sărbătorind Ziua Gotcha. Ar putea fi cazul că celebrarea reamintește doar copilului că este luat de la părinții lor de naștere.
  • Asigurați-vă că copilul se simte confortabil cu orice nivel de sărbătoare pe care îl alegeți să aveți sau să renunțați la o sărbătoare cu totul.
  • sfaturi

    Dacă copilul dvs. este foarte tânăr și nu înțelege încă că sunt adoptați, puteți renunța la o sărbătoare de o zi a lui Gotcha, cu excepția cazului în care doriți să familiarizați copilul cu tradiția zilei de la Gotcha de la o vârstă fragedă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar