Cum să fii cinstit fără a răni sentimentele oamenilor

Oamenii nu sunt de acord cu privire la chestiuni semnificative și triviale pe o bază zilnică. Uneori știi dacă îți vorbești mintea, vei supăra pe cineva. Cu toate acestea, de multe ori trebuie să vă exprimați opinia, chiar dacă știți că alții nu vor fi de acord. Prin alegerea cu atenție a cuvintelor, puteți evita o infracțiune pe termen lung.

Pași

Metoda 1 din 4:
Fiind cinstit în general
  1. Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
1. Cereți oamenilor despre perspectiva lor. Înainte de a fi cinstit cu privire la modul în care vă simțiți că este important să cunoașteți perspectiva lor. Acest lucru vă oferă o șansă de a arăta un interes real și de a avea o conversație. Acest lucru vă poate oferi, de asemenea, oportunități de a vorbi și de a fi cinstit. Ei pot chiar să-și încheie explicația cu o cerere de a vă auzi perspectiva.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    2. Puneți-vă în pantofii lor. Una dintre cele mai simple modalități de a evita rănirea sentimentelor este de a ne imagina cum vor răspunde la declarațiile dvs. Dacă ți-au spus asta, ai fi supărat? Practica imaginarea modului în care își văd propria opinie și a ta. Doar pentru că perspectiva lor este diferită nu înseamnă că este greșit.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    3. Controlați cuvintele și limbajul corpului. Fii atent cu onestitatea ta. Vrei să vorbești adevărul în bunătate. Aceasta înseamnă evitarea comportamentelor dezaprobatoare, cum ar fi grimacing sau distracție de ideile lor.
  • Uneori este posibil să nu știți că tonul dvs. de voce difuzează dezaprobarea. Acest lucru poate fi dificil de schimbat. Tonul tău vocal este adesea creat subconștient. Încercați să vorbiți într-un ton neutru care să reziste nevoii de a lăsa sentimentele și emoțiile dvs. să fie adevărate în vocea voastră. S-ar putea să credeți că acest lucru disingenu, dar odată ce vorbiți opinia dvs., nu este necesar să transmiteți și dezaprobarea non-verbal.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    4. Fi politicos în răspunsurile dvs. Ori de câte ori încercați să evitați rănirea altora, este mai bine să vorbiți cu bunătate. Gesturi comune de bunătate (i.E., politețea) mergeți departe. Ei transmit respect și arătați că prețuiți cealaltă persoană. Această situație nu este vorba despre tine vorbind mintea ta. Despre ele se simt apreciat.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    5. Exprimați perspectiva dvs. ca opinie, nu de fapt. Chiar dacă știți faptele înapoi, acest lucru vă arată că prețuiți perspectiva lor. Dacă au o minte deschisă, faptele își vor schimba perspectiva. Dacă nu au o minte deschisă, faptele se vor simți ca atacuri personale. Ei au dreptul de a fi incorecte. Lăsați-i să vină la adevăr în termenii lor, nu al tău. Forțând perspectiva dvs. este o modalitate ușoară de a răni sentimentele.
  • Nu criticați sau condamnați. Acest lucru poate părea dificil, dar este important. Vorbiți adevărul într-un mod care nu-și pune perspectiva în jos. Declarații ca "Te greșești acolo" și "Nu pot să cred că credeți că" trebuie evitate. În schimb, sunt de acord cu ei atunci când perspectiva lor este în concordanță cu justificările lor (e.G., "Văd cum urmează"). Urmați cu perspectiva dvs. (e.G., "Am citit asta..." sau "Cred că...") astfel încât afirmația dvs. nu este direct antagonistă față de a lor.
  • Evitați hiperbola. Foarte, foarte rar sunt lucruri "mereu" și "nu." Evitați cuvintele și idioții care exagerează adevărul. Scopul tău este să fii cinstit și hiperbol rareori este cinstit. În schimb, utilizați fapte și încercați să evitați să vă lăsați emotiile să fie ridicate.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    6. Nu luați dezacord personal. Țineți minte că sunteți cinstit nu este același lucru ca și la dreapta. Puteți fi sincer și greșit greșit în același timp. De asemenea, puteți fi cinstit, corect, și încă răniți sentimentele. Fii umil cu perspectiva ta. Ascultați justificările altora pentru perspectivele lor și rezistă nevoii de a le converti în perspectiva dvs.
  • Plasați valoarea în propria dvs. perspectivă. Aveți dreptul la perspectiva și opinia dvs. Chiar dacă ați ales să fiți liniștiți, amintiți-vă perspectiva este la fel de valabilă ca a lor. Așa cum au dreptul să fie cinstiți, așa că tu.
  • Așa cum aveți dreptul la opinia dvs., ei au dreptul la a lor. Chiar dacă opinia lor este greșită și incompatibilă cu propriile lor convingeri. Dacă vorbești perspectiva ta cinstită și nu te aud, forțând problema să ducă la sentimente rănite. Ei nu sunt pregătiți pentru asta. Dacă nu sunt de acord cu tine, asta e ok. Rezista tentației pentru a le face să fie de acord cu dvs.
  • Dacă este important, este posibil să fie să le lăsați să-și facă propriile greșeli. Dar asta nu înseamnă că ești greșit fie atunci când ei nu sunt de acord cu tine. Acest lucru nu înseamnă, de asemenea, că nu le pasă de tine. Înseamnă doar că au o perspectivă diferită.
  • Metoda 2 din 4:
    Exprimând o diferență de opinie
    1. Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    1. Decideți dacă trebuie să spuneți ceva deloc. Uneori fiind cinstit înseamnă a fi tăcut. S-ar putea să găsiți o expresie onestă a dorinței dvs. de pace (eu.E., rămânând tăcut) depășește dorința de a vă vorbi mintea.
    • Oamenii se simt obligați să-și exprime opiniile puternice. Uneori oamenii fac acest lucru pentru a provoca o dezbatere sau pentru a schimba mintea altcuiva. Acest lucru duce, de obicei, la o confruntare și sentimente rănite inevitabile.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    2. Începeți o discuție cu o invitație sinceră de a asculta opinia lor. Ei vă pot da întreaga poveste sau pot să-i exprime pe care nu doresc să o discute. Să acorde atenție reacției lor și ceea ce spun ei. Acest lucru vă va ajuta să măsurați cum vor primi chiar opinia dvs. cinstită.
  • Dacă decid să nu discute problema, își onorează dorința. Poate că este timpul sau locul greșit. Încercați să întrebați mai târziu. Dacă vă refuză în mod repetat, este posibil să aveți nevoie să vă exprimați opinia nesolicitată sau să o evitați cu totul.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    3. Identificați sursa diferenței de opinie. Încercați să înțelegeți care se bazează opinia dvs. Apoi încercați să înțelegeți care este opinia lor. Unele dezacorduri se bazează pe credințe politice, religioase și morale fundamentale. Cunoscând acele baze pe care le puteți respecta de părere și să evitați sentimentele rănite.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    4. Așteptați ca ei să vă ceară opinia sau să terminați să-i dați a lor. Fiți răbdători, amabili și atenți pe tot parcursul povestirii lor. Aceasta vă arată că le respectați și sunteți interesați cu adevărat de ei.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    5. Discutați despre perspectiva dvs. ca o chestiune de opinie. Dacă doriți să evitați rănirea sentimentelor, trebuie să permiteți posibilitatea ca ei să aibă dreptate și să greșești. Poti spune "Am crezut asta..." in loc de "Gresesti."
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    6. Acordați atenție la indiciile verbale și corporale. Dacă discuția se încălzește, opriți. Șansele sunt că sunteți pe punctul de a vă răni sentimentele dacă nu ați făcut-o deja. Lăsați-i să vă cunoască și să le apreciați.
  • Ne cerem scuze dacă ați spus accidental ceva care îi rănește sentimentele. Scuze sunt un semnal că respectul dvs. cealaltă persoană.A face acest lucru devreme puteți merge mai ușor. Așteptați prea târziu și răul poate dura mult mai mult pentru a repara.
  • Nu vă cer scuze. Zicală "Îmi pare rău" prea mult - mai ales când nu ați făcut nimic greșit - poate reduce valoarea unei scuze. Scopul este de a identifica când ați făcut ceva greșit și fiți sincer despre scuzele dvs.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    7. Ne mulțumim pentru partajarea și ascultarea. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a pune capăt diferenței de opinie cu privire la o notă pozitivă. Asigurați-vă că să comentați că înțelegeți de unde vin și speră că vă înțeleg și perspectiva.
  • Metoda 3 din 4:
    Întorcând o invitație
    1. Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    1. Întârzie răspunsul dvs. Evitați să răspundeți imediat la o cerere pe care o credeți că vă veți întoarce. Un rapid "Nu" vă va jefui de timp pentru a formula un fel de declin. Un simplu "Lasă-mă să-mi verific calendarul și să mă întorc la tine" va lucra adesea. Acest lucru vă oferă timp pentru a crea un răspuns în capul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    2. Verificați calendarul pentru conflicte. Dacă sunteți norocoși, veți avea un conflict de programare. Puteți scădea sincer din cauza conflictului. Dacă conflictul este singurul motiv pentru scădere, spuneți-i astfel încât să știe să vă includă mai târziu.
  • Dacă persoana este persistentă, vă pot cere un timp mai bun. Fi pregătit să răspundă cu o scădere mai directă. Când vă vedeți calendarul dvs. este ocupat, faceți puțin timp în avans pentru a vă gândi la un fel de declin dacă solicită un timp mai bun.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    3. Evitați admiterea programului dvs. este deschis. Acest lucru este ca și cum ați spune că sunteți liber pentru orice persoană manipulativă așteaptă să vă ceară. Unii oameni vor întreba despre programul dvs. înainte de a face o ofertă sau o cerere. În acest fel, aveți puțină scuză pentru a le întoarce fără a fi rău. Mai important, sacrificați "Lasă-mă să-mi verific calendarul" timp pentru a formula o scădere politicoasă.
  • Dacă cineva începe să întrebe despre programul dvs., puteți răspunde pur și simplu, "Nu știu, de ce întrebați?" și să rămână politicos. Aceasta este o practică bună, chiar dacă intenționați să acceptați.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    4. Identificați exact de ce doriți să scăpați. Dacă știți că doriți să refuzați înainte de a verifica calendarul dvs. aveți un motiv în care aveți un motiv. Nu vă place sarcina? V-ați gândit să mergeți la acel eveniment cu altcineva? Gândiți-vă la motivele pentru care vă puteți refuza acest lucru se concentrează asupra aspectelor ofertei sau a cererii și nu asupra aspectelor legate de oferta sau solicitarea persoanei.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    5. Decideți dacă ați accepta în diferite circumstanțe. Odată ce știți exact de ce refuzați, veți putea să vă imaginați cum ar putea fi diferite circumstanțele. Poate că dacă ți-au cerut să faci ceva diferit sau ai oferit mai mulți bani. Păstrați-vă în minte dacă cealaltă parte întreabă de ce declin.
  • Fiți atenți la motivele pentru scăderea unei cereri. Dacă este evident că răspunsul exhaustiv ar afecta sentimentele lor, consideră un răspuns vag. Dacă este necesar, este posibil să puteți obține cu "aș prefera să nu spun."
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    6. Nu uitați să răspundeți. S-ar putea să fi făcut-o deja în minte, dar trebuie să renunți la o cerere de a fi politicos. Ignorarea cererii poate răni sentimentele sau vă poate pune pe o listă de "nu au răspuns." Dacă nu răspundeți, ei vă pot presupune că simțiți că nu sunt importanți. Răspundeți la solicitări prompt. Subliniați motivele non-personale pentru scădere. Evitați disprețuirea ofertei sau a persoanei care efectuează cererea sau oferta.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    7. Mulțumesc pentru includerea dvs. Luați în considerare cât de norocoși sunteți că ceilalți persoană vă valorează. Ei pot fi dezamăgiți, dar nu răniți. Fi politicos și vă puteți refuza oferta sau cererea fără sentimente rănite pe termen lung.
  • Metoda 4 din 4:
    Evaluarea aspectului cuiva
    1. Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    1. Zâmbiți cu adevărat pentru a arăta aprecierea. Dacă cineva vă cere opinia, înseamnă că vă apreciază. Utilizați acea cunoaștere pentru a produce un zâmbet autentic. Acest lucru va face ca arderea dezaprobării să pară mai puțin personală.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    2. Întrebați-i ce le place despre costum sau stil. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a auzi punctul lor de vedere. De asemenea, vă oferă timp pentru a vă cuvine cu atenție comentariile dvs. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, o măsurătoare a cât de mult le place sau nu-i place costumul sau stilul. Ei pot discuta chiar și rezervele lor.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    3. Concentrați-vă pe costumul sau stilul, mai degrabă decât persoana. Presupunem că persoana sub costum este frumoasă. Costumul sau stilul se ascund doar acest fapt. Încercați să criticați costumul sau stilul în afară de orice caracteristici negative ale persoanei.
  • Apel la orice standard de îmbrăcăminte convenit reciproc pentru a vă susține opinia dacă puteți. De exemplu, utilizați standarde de îmbrăcăminte de afaceri dacă o nouă tunsoare, tatuaj sau unghiul de unghii ar putea determina probleme la locul de muncă. Utilizați bunătatea potrivită pentru a evidenția modul în care costumul ar arăta mai bine dacă ar fi mai bine adaptat.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    4. Evitați să fiți de acord cu o imagine de sine negativă. Exprimarea oricărui dezacord poate provoca declarații de auto-depreciere (e.G., "Sunt prea gras pentru acest costum..."). Nu sunt de acord cu ei. Chiar dacă credeți că sunt corecte, unele lucruri nu trebuie să fie spuse. Fii sincer cu tine însuți - nu încerci să-i rănești sentimentele, nu?
  • În situațiile de genul acesta, ați putea dori să nu fiți de acord cu declarația negativă. "Nu sunteți grăsime, această rochie nu reușește să sublinieze cât de frumoasă sunteți."
  • Din păcate, dacă nu reușiți să nu fiți de acord cu o declarație negativă, vorbitorul poate lua acest lucru ca o admitere a acordului dvs. Să fie rapid să nu fiți de acord atunci când știți că acest lucru este adevărat.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a răni oamenii
    5. Discutați despre modul în care alte stiluri sau costume funcționează mai bine ca alternative. Acest lucru vă permite să fiți productivi în două moduri. Mai întâi oferiți alternative pentru ca ei să încerce. În al doilea rând, oferă căi pentru a le face cu complemente. Acest lucru le arată că le apreciați în ciuda feedback-ului negativ pe care tocmai l-ați oferit.
  • În acest stadiu, asigurați-vă întotdeauna că includeți referințe la caracteristicile lor pozitive. Deși ați evitat referințele caracteristicilor personale înainte, evidențiați acum aspecte pozitive.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar