Cum să cereți cuiva să fie prietenul dvs. De studiu

Studiind singur poate duce la plictiseală, distragere și nimeni care să se întoarcă când sunteți blocați. Dar prietenul de studiu potrivit vă poate întări sesiunile de studiu. Poate fi intimidant să ceară pe cineva să fie prietenul tău de studiu, dar șansele sunt altcineva acolo care caută același ajutor care studiază că ești. Știind ceea ce căutați, unde să căutați potențialii candidați și cum să puneți întrebările corecte, puteți găsi prietenul perfect de studiu.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea unui bun prieten de studiu potențial
  1. Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 1
1. Reflectați asupra obiectivelor dvs. Întrebați-vă ce fel de prieten de studiu ar putea fi bun pentru dvs., ce fel de persoană doriți să studiați și unde doriți să studiați.
  • Să notați punctele forte și punctele slabe. Știți ce fel de ajutor puteți contribui și ce fel de ajutor doriți să primiți. Un bun prieten de studiu va oferi ajutor, precum și o căutați.
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 2
    2. Observați colegii de clasă. Dacă există un coleg de clasă particular, care întreabă întrebări interesante, face comentarii care vă intrigă, sau știți deja că lucrați bine, luați în considerare abordarea lor. Sunt șanse, au aceleași interese ca tine.
  • Observați, de asemenea, pe cei care se află în aceleași cluburi școlare, așa cum sunteți sau sunteți interesați de aceleași activități extra-curriculare.
  • În timp ce dvs. și prietenul dvs. de studiu nu trebuie neapărat să aibă același nivel de inteligență, ar trebui să împărtășiți un nivel similar de angajament și să vă gândiți bine. Amintiți-vă că energiile voastre vor influența obiceiurile de lucru ale celorlalți.
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 3
    3. Căutați un prieten de studiu în locurile dvs. de studiu pentru a studia. Dacă există un anumit loc care vă place să studiați (cafenea, bibliotecă etc.), țineți un ochi pentru alții care adesea studiază și acolo. Există o șansă bună ca ei să aibă un program similar cu al tău și sunt susceptibile de a se simți confortabil în același mediu.
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 4
    4. A pus o cerere publică pentru un amic de studiu. Este posibil să aveți oameni în rețeaua socială imediată care caută, de asemenea, un amic de studiu, dar nu au vorbit. Ei pot fi chiar oameni pe care deja le cunoașteți bine și vă simțiți confortabil în jur. Utilizați toate resursele disponibile:
  • Postați un apel pentru un prieten de studiu pe un buletin de bord într-o clădire publică (clădiri de clasă, biblioteci, centre comunitare etc.).
  • Postați o cerere pentru un prieten de studiu pe social media.
  • Trimiteți o cerere pentru un prieten de studiu la o listă de e-mail de clasă sau la departament. Aceasta este o modalitate bună - în special pentru un introvertit - pentru a măsura interesul oamenilor în obținerea unui amic de studiu. Este, de asemenea, o modalitate eficientă de a găsi pe cineva cu interese academice similare.
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 5
    5. Întrebați un profesor. Un profesor atent va avea un sentiment bun pentru puterea și slăbiciunile altor studenți. Ei vor ști ce ceilalți studenți împărtășesc interesele dvs. și au același nivel de motivație. Cereți-le o recomandare.
  • Partea 2 din 3:
    Abordarea prietenului potențial de studiu
    1. Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 6
    1. Chat-le în timpul unui moment în care nu arată ocupat. O modalitate simplă de a începe conversația este menționând ceva care vă interesează în timpul cursului. Introduceți-vă și spuneți-i ce studiați sau doriți să studiați. Apoi le puteți întreba la fel.
    • Nu trebuie să le cereți să fie prietenul dvs. de studiu imediat. Ia ceva timp pentru a le cunoaște mai întâi. În acest fel, veți ști dacă personalitățile dvs. sunt un meci.
    • Să se intereseze de ceea ce au de spus, să facă contact vizual și să acorde atenție. Acest lucru îi va arăta că sunteți interesat de ceea ce au de spus. Veți afla dacă personalitatea și interesele lor vor completa pe a voastră.
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 7
    2. Vezi dacă ar dori să stea după ce le-ai cunoscut puțin. O idee bună este să le cereți să vă alăturați pentru prânz sau o activitate de agrement pe care ați planificat-o deja. Aceasta este o mare oportunitate de a-și experimenta personalitatea, de a le întreba mai multe întrebări și de a afla despre interesele și motivațiile lor.
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 8
    3. Întrebați-le dacă ar dori să studieze împreună pentru examene. Aceasta este o modalitate bună de presiune de a testa dacă ar fi un bun prieten de studiu pentru tine, înainte de a se angaja în permanență față de ea. Este, de asemenea, o modalitate bună de a testa dacă sunt sau nu în mod corespunzător motivat sau predispus la distragere.
  • Partea 3 din 3:
    Coacând detaliile
    1. Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 9
    1. Aflați mai multe despre obiceiurile de studiu. Odată ce ați atârnat de câteva ori și credeți că vă întâlniți, puteți începe să puneți întrebări care să vă ajute să vă dați seama dacă au abilitățile pe care le căutați într-un prieten de studiu. Încercați câteva dintre următoarele întrebări:
    • "Credeți că lucrați cel mai bine singur sau cu alții?"
    • "Te lupți cu orice subiecte? Ești foarte bun la orice subiecte?"
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 10
    2. Adresați-vă întrebări mai serioase despre motivațiile și programul lor. În acest moment, veți putea să împărtășiți mai confortabil informații și să întrebați întrebări directe. Vrei să te simți bine dacă sunt o potrivire practică pentru tine. Încercați să le întrebați câteva dintre aceste întrebări:
  • "Există loc unde lucrați mai bine decât altele? Există locuri pe care nu le-ați studiat absolut?"
  • "Sunteți ușor distrași în timp ce studiați?"
  • "Îți place să iei o mulțime de pauze?"
  • "Aveți angajamente importante de timp care ajung în modul de studiu?"
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 11
    3. Întrebați-i dacă ar fi interesați să fie prietenul dvs. de studiu obișnuit. Cea mai bună modalitate de a cere cuiva ceva este să fie clar și direct despre ceea ce doriți. În felul acesta, ei vor ști că ești sincer. Sunt susceptibile de a fi flatate, de asemenea. Oamenii se simt de obicei complimentați și excitați - nu împovărați - când li se cere asistență.
  • Un exemplu ar putea fi: "M-am bucurat de petrecerea timpului cu tine în ultima vreme și se pare că ne înțelegem și avem multe în comun. Am căutat recent un prieten de studiu. Vrei să fii interesat să fii prietenul meu de studiu?"
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 12
    4. Discutați despre ceea ce aveți ambele nevoie unul de celălalt și ce puteți da. Spuneți-le despre așteptările dvs.: Ce fel de ajutor ați putea avea nevoie de ele, ce fel de medii vă place să studiați și la nivelul motivației dvs. Dar, de asemenea, spune-le ce puteți aduce la masă!
  • Imagine intitulată Adresați-vă pe cineva să fie prietenul dvs. de studiu Pasul 13
    5. Fi pregătit pentru răspunsul lor. Nu vă ofensați dacă vă dezactivează. Nu toată lumea va fi un mare prieten de studiu pentru altcineva, indiferent de puncte forte. Dacă spun ei, pur și simplu le mulțumim pentru a lua în considerare și pentru a vă deplasa la următoarea dvs. posibilitate. Dacă nimic altceva, ai făcut un nou prieten!
  • sfaturi

    Nu vă descurajați dacă prietenul dvs. de studiu se dovedește a fi mai puțin de ajutor. S-ar putea să vă faceți amândoi o favoare prin ruperea și rămase doar prieteni.
  • Dacă găsiți un bun prieten de studiu, consultați Dacă încorporați mai mulți oameni în cercul dvs. de studiu vă ajută și mai mult.
  • Avertizări

    S-ar putea să fiți tentați să alegeți pe cineva care este deja un prieten apropiat ca amic de studiu, dar ele pot oferi mai mult o distragere a atenției decât o mână de ajutor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar