Cum să decideți pe o cale de carieră

Indiferent dacă vă terminați educația și sunteți gata să vă aventurați în lumea reală sau ați lucrat într-un anumit domeniu pentru o vreme și doriți să încercați ceva nou, hotărând pe o cale de carieră poate părea copleșitoare. Cu toate acestea, cu puțină auto-explorare și unele cercetări, puteți alege cu ușurință o carieră care vă va lăsa să vă simțiți împlinită.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea abilităților și intereselor
  1. Imaginea intitulată decide cu privire la un câmp de carieră Pasul 2
1. Faceți o listă cu toate abilitățile și punctele forte. Ia ceva timp pentru a gândi cu adevărat prin lucrurile pe care le aveți bune. Luați în considerare lucrurile cum ar fi abilitățile fizice, sarcinile practice și munca creativă. Poate că sunteți un mare artist, un whiz cu numere, un vânzător excelent, sau un jucător de fotbal All-Star. Alternativ, s-ar putea să aveți o cunoaștere aprofundată a evenimentelor istorice, să vă gestionați timpul în mod eficient, să aveți abilități puternice de raționament spațial, să fie un mare vorbitor public sau să aveți un talent natural pentru tehnologie. Listează fiecare abilitate și putere pe care vă puteți gândi.
  • Dacă vă luptați pentru a vă determina abilitățile sau punctele forte, adresați-vă prietenilor, familiei și colegilor dvs. pentru contribuția lor.
  • Imaginea intitulată decide cu privire la un câmp de carieră Pasul 1
    2. Explorați interesele și pasiunile. Acum, gândiți-vă la ceea ce vă place să faceți, ceea ce ar putea să nu fie aceleași lucruri pe care le aveți bune și să le adăugați la listă. De exemplu, s-ar putea să vă bucurați de petrecerea timpului în natură, participând la petreceri, studiind alte culturi, punând împreună planuri de model, găzduirea de strângere de fonduri sau călătoriți în întreaga lume. Sau, ați putea dori să citiți, să ascultați muzică, să înotați, să faceți experimente științifice, să jucați cu animale, să găteați sau să coaceți, să călătoriți cu motocicleta, voluntar, faceți proiecte de artizanat, curat, de pescuit sau creați sculpturi.
  • Pentru a ateriza un loc de muncă vă place să faceți, alegeți ceva ce vă place și sunteți, de asemenea, bun la.
  • Imagine intitulată Vorbește cu Pasul 17
    3. Aflați ce doriți să fiți cunoscuți când vă retrageți. Priviți înainte spre viitor și gândiți-vă la ceea ce doriți ca munca voastră să fie. E în regulă dacă nu știi imediat - petreceți ceva timp gândindu-vă. Poate că doriți să construiți un imperiu, să faceți o diferență în viața copiilor, să creați o nouă bucată de tehnologie, să dezvoltați practici de viață durabile sau să aduceți bucurie vârstnicilor. Determinarea a ceea ce doriți să fiți cunoscuți vă va ajuta să determinați ce calea de carieră de luat.
  • Gândiți-vă cum vă va afecta locul de muncă pe măsură ce îmbătrâniți. De exemplu, dacă locul de muncă necesită o muncă fizică intensă, poate fi dificil să se susțină atunci când îmbătrâniți.
  • Imaginea intitulată deveni un pas antreprenor 1
    4. Concentrați-vă pe propriile aspirații, mai degrabă decât așteptările societății. Este obișnuit să simțiți presiuni de la membrii familiei, prietenilor, profesorilor și societății să urmeze o anumită cale. Și în timp ce face acest lucru ar putea să-i facă fericiți, probabil că nu te va face fericit. Lăsați așteptările celorlalți de dvs. și gândiți-vă la ceea ce doriți cu adevărat să faceți. Alegerea unei căi de carieră ar trebui să fie o decizie personală bazată pe o cunoaștere aprofundată a propriilor forțe, a punctelor slabe, a intereselor și a valorilor.
  • De exemplu, dacă tatăl tău se așteaptă să preia firma de familie de familie, dar ai fi mai degrabă a profesor de liceu decât un avocat, urmați-vă inima. Deși poate fi supărat la început, văzând că faceți ceva ce vă place îl va ajuta să vadă că o carieră în litigii nu a fost alegerea potrivită pentru dvs.
  • Imaginea intitulată devenind celebre pe internet Pasul 1
    5
    A pregati și să ia un test de aptitudini de carieră. Există zeci de teste de aptitudini de carieră online, care solicită o serie de întrebări formulate pentru a afla ce fel de muncă vă va potrivi cel mai bine. Aceste teste analizează punctele forte, punctele slabe, interesele și personalitatea pentru a vă ajuta să vă restrângeți alegerea carierei. Faceți o căutare pe Internet pentru "Teste de aptitudini de carieră" și luați mai multe astfel încât să puteți compara rezultatele.
  • Poate doriți să verificați https: // Princetonreview.Com / Quiz / Cariera-Quiz sau https: // WhatCareerCreghtForm.com / carieră-aptitude-test.php.
  • Partea 2 din 3:
    Îngustarea opțiunilor dvs
    1. Imaginea intitulată decide asupra unui câmp de carieră Pasul 3
    1. Gândiți-vă la câmpurile de lucru în linii mari. Un câmp de lucru este mult mai mult decât un singur loc de muncă - este o zonă în care sunt posibile multe locuri de muncă sau meserii! Odată ce aveți o idee despre câmpul în care doriți să lucrați, luați în considerare toate opțiunile din acest domeniu. De exemplu, dacă doriți să lucrați în asistență medicală, ați putea fi o asistentă medicală sau un medic, desigur, dar puteți programa și întâlniri pentru pacienți, lucrați în facturare medicală sau gestionați biroul unui medic.
    • Sau, dacă studiați legea, este posibil să doriți să fiți un avocat pentru o mare firmă de avocatură sau o organizație non-profit sau chiar scrieți manuale de conformitate corporativă.
    • Dacă studiați știința informatică, ați putea lua în considerare lucrul în sprijinul tehnologiei cu amănuntul sau devenind un CTO.
  • Imaginea intitulată devenind celebre pe internet Pasul 5
    2. Cercetarea responsabilităților mai multor locuri de muncă în domeniu. În timp ce anumite locuri de muncă pot părea uimitoare în teorie, este important să știți exact ce vă aflați. Aflați responsabilitățile zilnice pentru mai multe locuri de muncă în cadrul câmpului pentru a vă ajuta să vă restrângeți opțiunile. Mergeți la site-ul național de servicii de carieră pentru a crea profiluri de locuri de muncă pentru mai mult de 800 de posturi. Gândiți-vă dacă vă puteți imagina cu ajutorul sarcinilor fericite sau dacă lucrarea pare copleșitoare sau a opiniei cu viziunea dvs. despre o nouă carieră.
  • De exemplu, puteți iubi absolut animale, dar dacă sunteți squeamish despre sânge sau ace, devenind un tehnician veterinar poate să nu fie potrivit pentru dvs. Cu toate acestea, un câine Walker sau un groomer de animale de companie poate fi o potrivire mai bună.
  • Imaginea intitulată Fii fericit Pasul 12
    3. Potriviți punctele forte și calitățile personale cu posibilele locuri de muncă. Este important să alegeți o carieră care se potrivește cu temperamentul și personalitatea dvs. Gândiți-vă dacă vă bucurați de interacțiunea cu alți oameni și dacă lucrați mai bine sau într-un cadru de grup. De asemenea, luați în considerare dacă sunteți un mare lider sau luați direcție bine și dacă vă bucurați de planificarea lucrurilor sau doriți să mergeți cu fluxul. De asemenea, ar trebui să vă gândiți cât de bine gestionați timpul, dacă sunteți orientați spre detalii sau concentrați-vă pe imaginea de ansamblu, și dacă vă bucurați să veniți cu idei noi.
  • De exemplu, dacă doriți să lucrați cu tehnologia, dar nu vă bucurați să fiți în jurul altor persoane sau să interacționați cu străinii, ați putea alege să lucrați mai degrabă în dezvoltare decât să comercializați.
  • Imaginea intitulată decide asupra unui câmp de carieră Pasul 4
    4. Ia în considerare munca neconvențională sau încrucișată. Multe abilități se traduc în mai multe domenii sau oportunități. Luați în considerare dacă educația sau experiența dvs. vă vor permite să lucrați într-un domeniu conex. De exemplu, mulți profesori au o înțelegere aprofundată a limbii engleze și, prin urmare, fac editori și editori excelenți.
  • Alternativ, dacă sunteți sport super atletic și dragoste, poate că ați face bine ca antrenor, un manager sau un anunțator.
  • Imaginea intitulată decide cu privire la un câmp de carieră Pasul 6
    5. Înscrieți-vă la un stagiu sau o ucenicie pentru a vedea dacă este o potrivire bună. Una dintre cele mai bune modalități de a afla dacă un loc de muncă este potrivit pentru dvs. este de a lucra de fapt! Prin înscrierea la un stagiu sau de ucenicie, veți ajunge să vedeți ce este experiența zilnică într-un anumit domeniu. Veți face, de asemenea, conexiuni și veți întâlni alte persoane din industrie. Faceți o căutare online pentru a găsi stagii sau ucenicie în câmpul în care doriți să lucrați.
  • Atingeți în rețea și vedeți dacă aveți prieteni sau familii care lucrează în domeniu. Acestea pot fi capabile să vă ajute să găsiți un stagiu, o ucenicie sau o oportunitate de voluntariat.
  • Imaginea intitulată deveni un antreprenor pas 18
    6. Încercați să evitați luarea unei decizii bazate pe banii pe care îi veți face. Deși veți dori să aveți un viitor financiar securizat, venitul așteptat nu ar trebui să fie singurul factor determinant în decizia dvs. Simțiți-vă libertatea de a cerceta veniturile potențiale pentru o varietate de locuri de muncă, dar scopul de a alege unul pe care îl considerați este cel mai potrivit pentru dvs., mai degrabă decât pur și simplu să luați cel din care veți face cei mai mulți bani. Acest lucru vă va duce la o carieră de îndeplinire.
  • Partea 3 din 3:
    Luând pașii următori
    1. Imaginea intitulată decide asupra unui câmp de carieră Pasul 5
    1. Aflați ce calificări aveți nevoie pentru câmpul pe care l-ați ales. Vorbiți oamenilor care lucrează în industrie pentru a afla ce fel de fundaluri au. De asemenea, puteți cerceta cerințele minime pentru tipurile de locuri de muncă pe care sperați să le aveți. Odată ce știți ce este necesar, puteți lucra apoi la calificarea pentru noua dvs. carieră.
    • De exemplu, dacă doriți să lucrați ca asistentă medicală înregistrată, va trebui să luați cursuri, clinice complete și să treceți examenul NCLEX-RN.
  • Imaginea intitulată decide asupra unui câmp de carieră Pasul 8
    2. Continuați educația, dacă este necesar. Multe poziții pot necesita o anumită certificare, licență sau grad. Dacă inima dvs. este pusă pe o anumită slujbă, dar nu îndepliniți cerințele, luați măsuri pentru a deveni calificați. Faceți o căutare online pentru clase de lângă dvs. care vă vor ajuta să îndepliniți aceste obiective. Puteți chiar să lucrați cu fracțiune de normă în timp ce vă continuați educația în seara, dacă este necesar.
  • Imaginea denumită devine un pas antreprenor
    3. Aplicați pentru locuri de muncă credeți că ar fi o potrivire bună. Odată ce începeți să găsiți locuri de muncă care vă interesează, aplica Pentru fiecare poziție și trimiteți o relua care detaliază educația, experiența și abilitățile relevante. Includeți un personaj adaptat scrisoare de intenție Cu fiecare aplicație care explică de ce sunteți interesat de poziția și cum veți adăuga ceva echipei sau companiei. Asigurați-vă că toate documentele sunt îngrijite, curate și gratuite de erori.
  • Imaginea intitulată deveni un antreprenor pas 3
    4. Asigurați-vă că valorile unei companii potențiale se aliniază cu propria dvs. O carieră va fi cea mai îndeplinită dacă valorile companiei oglindă propria dvs. Gândiți-vă la ce tipuri de lucruri sunt cu adevărat importante pentru dvs. și ce tipuri de lucruri v-ar fi dispus să compromită. Poate doriți să lucrați cu o companie care este dedicată vieții unui stil de viață durabil, dezvoltând produse de calitate sau a ajuta oamenii care au nevoie.
  • De exemplu, dacă sunteți un vegan strict pentru că credeți că mâncați carne este crudă, ar fi mai bine să faceți un loc de muncă ca contabil pentru o companie de îmbrăcăminte decât un magazin de măcelărie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când vă căutați locul de muncă în câmpul dvs., asigurați-vă întotdeauna să aflați cât mai mult posibil despre potențialii dvs. șefii dvs. pentru a vă asigura că veți fi bucuroși să lucrați cu ei. Un interviu este un proces cu 2 căi.
  • Treceți printr-un catalog de curs universitar al unei școli respectul dvs. Cerc toate elementele care vă interesează. Categorizați-vă alegerile și vedeți dacă există o tendință spre o cale de educație care seamănă cu interesele dvs.
  • Alăturați o asociație profesională în domeniu că interesele vă vor oferi mari oportunități de a vă conecta la discuții online, participând la întâlniri personale sau citirea newsletter-ului sau jurnalului organizației.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar