Cum să evitați să fițigăți cu prietenii

Nimeni nu vrea să fie prietenul care este aglomerat. Cu toate acestea, la un moment dat sau altul, majoritatea dintre noi am fost acolo. Când ne simțim ca și cum am putea pierde o relație sau dacă nu suntem siguri că cealaltă persoană îi pasă de ea, tendința pentru majoritatea oamenilor este de a încerca să aducă relația înapoi, ținându-l pe ea cât mai strâns posibil. Din păcate, în multe cazuri, acest lucru se poate simți să se rătăcească pentru cealaltă persoană. Dacă vă îngrijorați că sunteți aglomerat, luați măsuri pentru a vă distanța puțin de prietenie, determinați dacă sunteți sau nu de fapt să vă agățați și să încercați să construiți un pic de încredere în voi, astfel încât să nu vă simțiți atât de dependent pe prietenia ta.

Pași

Partea 1 din 3:
Fiind mai puțin curajos cu prietenii
  1. Imaginea intitulată Evitați să vă pierdeți un prieten pe cineva pe care îl urăști pasul 5
1. Fii drăguț cu prietenii prietenilor tăi. Poate fi foarte ușor să te simți gelos de prietenii prietenilor tăi. Dacă vii în contact cu un prieten al prietenului tău (de exemplu, la o petrecere), fii drăguț cu ei. Nu-i acuza de încercarea de a-ți fura prietenii. Niciodată nu știți, puteți deveni chiar prieteni cu ei și apoi aveți un nou prieten și nu trebuie să vă simțiți gelos.
  • Este posibil să nu fie ușor, dar încercați să fiți fericiți că prietenul dvs. are un sistem atât de mare de asistență. Dacă vă pasă cu adevărat de ele, atunci ar trebui să vă simțiți fericiți că prietenul dvs. are mulți oameni pe care îi pot conta pe.
  • Nu spune ceva prietenului lor ca: "Oh, ești prietenul lui Ella? Ei bine, asta e grozav, dar probabil că nu vei fi niciodată la fel de aproape de ei ca și eu nu încerc nici măcar."
  • Spune ceva de genul, "Hi pixie. Sunt Daisy. Încântat de cunoștință".
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten
    2. Acceptați că nu sunteți "cel mai bun prieten al lor."Doar pentru că considerați că cineva cel mai bun prieten nu înseamnă că trebuie să se gândească la fel despre tine. Da, poate fi un pic tare, dar nu puteți forța pe cineva să fie cel mai bun prieten al tău. Prieteniile au up-urile și coborâșurile, la fel ca orice relație. S-ar putea să vină un moment în care se bazează mai mult pe voi și vă bazați mai puțin.
  • Cu cât înțelegeți mai devreme că nu puteți face ca oamenii să facă ceea ce doriți, cu atât mai repede vă veți putea relaxa. Dacă sunteți în stare să fiți mai relaxați, oamenii vor fi mai atrași de dvs. și vor admira capacitatea dvs. de a merge cu fluxul.
  • Imaginea intitulată Fii amabili cu oamenii din întreaga lume Pasul 6
    3. Limitați contactul cu ei. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să le ignorați sau ceva de genul ăsta. Înseamnă doar că, dacă le-ați contactat mult în ultima vreme, urmându-le în jur sau comenzând în mod constant conturile lor sociale media, încercați să o acordați o odihnă. Să-și găsească calea spre tine. Dacă într-adevăr sunt prietenul tău, ei vor lua legătura cu tine.
  • Când intră în contact cu tine, nu le tratați ca și cum ar fi făcut ceva greșit. Să vă amintiți că acesta este ceea ce ați vrut și fiți mulțumiți de asta.
  • Dacă doriți să vă uitați la contul dvs. de social al prietenului dvs. pentru a vedea ce se întâmplă, este bine. Cu toate acestea, realizați că puteți vedea imagini ale acestora fac lucruri cu alte persoane și vă puteți simți gelos. Dacă vă simțiți să vă simțiți gelos, evitați să comentați ceva agățat pe fotografie. De exemplu, nu spuneți: "Se pare că ai o mulțime de distracție fără să mă inviți! :( "
  • Imagine intitulată se împrieteră cu un pas introvertit timid 10
    4. Permiteți prietenilor dvs. spațiul lor. Unii oameni au nevoie de mai mult spațiu de la prieteni și de oameni decât alții, și doar pentru că nu vor să-și petreacă orice minut gratuit din ziua lor cu tine nu înseamnă că nu-mi pasă de tine. Dacă credeți că ați fi un pic cam aglomerat, încercați să vă retrageți puțin.
  • Dacă v-ați dus la casa lor în fiecare zi după școală, opriți-vă pentru o vreme. Așteptați până când vă invită să veniți sau până când vor întreba de ce nu v-ați mai vii. Dacă întreabă, fii cinstit. Spune-le că ați vrut să-i respectați spațiul, dar că sunteți bucuroși să veniți dacă vor să vă facă.
  • De exemplu, puteți spune: "Tocmai mi-am simțit că am venit prea des și îmi dau seama că trebuie să aveți și propriul spațiu. Aș fi fericit să vin ori de câte ori doriți!"
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care este opusul complet al dvs. Pasul 1
    5. Sugerează ceva specific. Când inițiați ceva cu prietenii dvs., încercați să aveți o idee în minte. Nu spuneți doar: "Vreau să stau cu tine."În schimb, găsiți ceva pentru a face acest lucru credeți că se vor bucura și se vor sugera împreună.
  • De asemenea, puteți suna foarte încrezător și că veți merge cu sau fără ei spunând ceva cum ar fi: "Hei! Există acest concert pe care mă duc sâmbătă. Vrei sa vii și tu?"Acest lucru va arăta prietenilor dvs. că nu trebuie să le aveți în jur pentru a vă bucura de ceva, dar că vă place să faceți lucruri cu ei.
  • Imagine intitulată Deal cu părintele dvs
    6. Nu te supăra dacă spun: "Nu."Când vă simțiți curajoși, cineva care te-a întors în jos, se poate simți foarte rău. Dacă vă dau un motiv pentru care nu pot merge, încercați să acceptați acest lucru și să nu întrebați dacă au făcut-o sau nu. Dacă nu dau un motiv, nu presupuneți doar că nu vor să stea cu tine. Dacă te enervezi, îi vei face să se simtă tensionați în jurul tău, pentru că ei vor simți ca ei trebuie să fie de acord să facă tot ce vrei pentru a evita să te facă furios.
  • Dacă vă simțiți supărat, încercați să lăsați un abur odată ce au plecat. Ai putea să te duci la o alergare sau să-ți scrii sentimentele despre situația dintr-un jurnal. Dacă vă simțiți supărat, puteți încerca să vorbiți cu prietenul dvs. despre el, dar să vă dați seama că acest lucru nu vă poate ajuta dacă doriți să parcă mai puțin aglomerări.
  • De exemplu, dacă te întorc, nu spune: "Știu că faci doar scuze și că nu vrei cu adevărat să stai cu mine. Ești un prieten rău."Aceasta este o supraîncărcare și probabil că va ciupa prietenul tău puțin. În schimb, spuneți ceva de genul: "Oh, OK. E cool. Poate data viitoare."
  • Imagine intitulată Obțineți cel mai bun prieten pentru a vă opri tachinarea Pasul 6
    7. Lasă-i sa plece. Dacă ați devenit aglomerat față de un anumit prieten, deoarece le-ați observat că începeți să trageți sau să vă îndepărtați de dvs., gândiți-vă la lăsarea relației să meargă. Prieteniile vin și merg și, uneori, dacă sunt mai ușor pentru toată lumea dacă lasă să se încheie relația și să se deplaseze cu oameni noi.
  • Acest lucru nu înseamnă că nu poți vorbi cu ei despre ceea ce se întâmplă, dar îți dai seama că nu sunt cinstiți, mai ales dacă se tem să-ți rănească sentimentele. Dacă ați fost cei mai buni prieteni cu cineva de mulți ani, ar trebui să vă apropiați dacă observați că se comportă diferit față de dvs.
  • De exemplu, ați putea spune: "Se pare că am fost în aer liber. Totul este ok?"
  • Imaginea intitulată scapă de un prieten care nu este de încredere Pasul 6
    8. Găsiți prieteni care vă apreciază. S-ar putea să fie cazul că aveți un grup de prieteni care vă duc de la sine înțeles. Deși poate fi greu să accepți acest lucru, uneori este pentru cele mai bune. Dacă credeți cu adevărat că prietenii dvs. nu-i pasă de tine, gândește-te la găsirea unor noi prieteni care vor avea grijă de tine și cum vă simțiți.
  • Odată ce găsiți prieteni adevărați, veți fi mult mai fericiți, chiar dacă acest lucru înseamnă că este vorba de oameni mai puțin "populare".
  • Partea 2 din 3:
    Determinarea dacă sunteți sau nu aglomerări
    1. Imaginea intitulată scapă de un prieten care nu este de încredere Pasul 1
    1. Gândiți-vă cât de des aveți nevoie de prietenul dvs. în jur. Îți ceri în mod constant prietenilor să facă ceva? Încercați să aveți un plan de a vă petrece în fiecare zi în timpul timpului liber? Dacă da, probabil că sunteți puțin aglomerări. Încercați să vă amintiți că aproape toată lumea poate beneficia de un timp de bună calitate.
    • Uneori poate fi ciudat să stai singur, mai ales dacă ești obișnuit să fii în jurul oamenilor tot timpul. Încercați să faceți ceva de genul citirii sau chiar doar vizionați TV pentru un pic.
  • Imaginea intitulată Faceți-vă prietenii la fel de popular ca și pasul 5
    2. Determinați dacă sunteți sau nu cei care inițiază totul. Prietenul tău inițiază contactul la fel de mult ca și tine sau ești cel care faci toate planurile și întrebându-ți prietenul tău să stea tot timpul? Dacă sunteți cel care face toată lucrarea, atunci puteți fi un pic aglomerat.
  • Dacă este cazul, încercați să renunțați la un pic și să vedeți dacă prietenii dvs. preiau o parte din responsabilitate.
  • Imagine intitulată se împrietenit la un pas introvertit timid 13
    3. Numărați cât de des vă sunați sau scrieți prietenul dvs. Nu trebuie să faceți literalmente un număr de câte ori numiți sau scrieți pe cineva în fiecare zi. Nu există nicio regulă atunci când vine vorba de ceea ce este OK și ceea ce nu este OK. Cu toate acestea, ar trebui să încercați să fiți conștiincioși despre cât de des vă sunați / trimiteți textul față de cât de des vă contactează.
  • De exemplu, dacă vă sunați la prietenul dvs. de zi cu zi după școală sau dacă vă petreceți seara trimiterea de mesaje text și nu par a fi atât de dornici să vorbească cu dvs. sau nu vă răspund cu adevărat la mesajele dvs., puteți să o suprasolicitați.
  • Imagine intitulată Obțineți cel mai bun prieten pentru a vă opri tachinarea Pasul 1
    4. Gândiți-vă cât de des vă simțiți îngrijorați că nu sunteți inclusi. Adesea, avem tendința de a se agăța de oameni când ne simțim nesiguri în relația noastră cu ei. Când ne simțim nesigur în legătură cu ceva, avem tendința de a deveni paranoici și supraîncărcați. Te găsești în mod constant îngrijorat de faptul că prietenii tăi fac ceva fără tine?
  • Dacă vă aflați că sunteți îngrijorat de acest lucru, atunci puteți fi aglomerat. Încercați să vă reamintiți că nu trebuie să faceți fiecare lucru pe care prietenii dvs. fac tot timpul. Este chiar o idee bună să faci propriul tău lucru o dată în timp.
  • Partea 3 din 3:
    Construind propria încredere în sine
    1. Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care este opusul complet al dvs. pasul 3
    1. Discutați cu cineva despre nesiguranța dvs. Vorbind prin griji și nesiguranță cu cineva poate fi mai util decât credeți. Dacă credeți că aveți o problemă reală cu agitare, ar putea fi mai bine să vorbim cu un consilier profesionist. Școala dvs. poate avea unul care este acolo exact pentru acest scop și puteți vorbi cu ei despre orice vă îngrijorează. Poate fi util să vorbim cu un profesionist, deoarece acestea pot fi mai obiective decât prietenii sau familia uneori.
    • Dacă nu puteți sau nu doriți să discutați cu un consilier, luați în considerare vorbirea cu un părinte sau un adult de încredere.
    • Discutați cu ei despre cum vă simțiți și ce se întâmplă în viața voastră. Spune-le că ești îngrijorat că ești prea aglomerat cu prietenii, dar nu ești sigur ce să faci despre asta. Ei probabil au fost acolo înainte și pot oferi sfaturi despre cum să se ocupe de ea.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care este opusul complet al dvs. pasul 2
    2. Ține pasul cu familia și responsabilitățile. Încercați să vă amintiți că prietenii nu sunt toți acolo este la viață, chiar dacă acestea joacă un rol mare și important în ea. Amintiți-vă că aveți responsabilități la domiciliu și la școală sau la locul de muncă. Asigurați-vă că aveți grijă de toate aceste lucruri, în loc să le neglijați să fiți mereu în jurul prietenilor dvs.
  • Același lucru este valabil și pentru familia dvs. În afară de prietenii tăi, ai o familie care îi pasă de tine. Petreceți timpul să vă îngrijiți relațiile cu frații, părinții, bunicii, mătușii și unchii. Aceștia sunt oamenii care vor fi acolo pentru dvs., indiferent de ce.
  • Timpul petrecut cu familia poate fi o modalitate excelentă de a începe să se simtă mai sigure. În majoritatea cazurilor, familia dvs. vă cunoaște mai bine decât oricine altcineva și vă acceptă la fel. Dacă aveți relații securizate cu membrii familiei dvs., puteți învăța cum să acționați și cu prietenii.
  • Imaginea intitulată Fii în siguranță, fii tu și încă mai ai distracție în partea de liceu
    3. Au hobby-uri pe care le faceți pe cont propriu. În plus, asigurați-vă că aveți grijă de responsabilitățile și familia dvs., găsiți lucruri pe care le place să le faceți singur. Este bine să învățați să fiți cu voi înșivă și să vă simțiți confortabil cu el. Dacă aveți deja un hobby pe care îl bucurați, atunci minunat. Dacă nu, încercați câteva lucruri despre care ați fost curios și vedeți ce vă atrage atenția.
  • Multe hobby-uri au calea lor de a te face mai încrezători în tine însuți. De exemplu, ei vă pot învăța o abilitate rece.
  • Dacă nu știți de unde să începeți, dați-vă spațiul pentru a fi plictisit pentru o vreme. De obicei, asta vă va ajuta să vă dați seama ce vă interesează - și ați putea găsi ceva de făcut pe care nu ați fi făcut dacă ați fi ocupat cu prietenii dvs.
  • Imaginea intitulată devine o îmbunătățită
    4. Construiți-vă încredere în sine. Deși există multe modalități indirecte de a construi încrederea în dvs., puteți lua și măsuri pentru a lucra mai direct la încrederea în sine. Pentru a construi încrederea în sine, va trebui să deveniți conștienți de lucrurile rele pe care le gândiți la dvs. Ori de câte ori te prinde de tine să te superi pe tine sau să te gândești la ceva negativ despre tine, să încerci să fii conștient de ea și să-ți amintești că nu vei mai gândi așa.
  • Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie să vă oferiți credit atunci când faceți ceva bun. Dacă spui ceva amuzant, ceea ce face pe oameni să râdă sau să faci o faptă bună, să te simți mândru.
  • sfaturi

    Încercați să înțelegeți că, dacă aveți tendința de a fi agățați, este probabil pentru că ați avut multe relații în care v-ați simțit nesigure cu privire la sentimentele celeilalte persoane pentru dvs. De exemplu, poate membrii familiei au spus că lucrurile care te-au făcut să nu se simtă nesigur dacă le-au păstrat sau nu. Amintiți-vă că nu este vina dvs., ci că vă puteți asuma responsabilitatea pentru îmbunătățirea relațiilor cu alte persoane.

    Avertizări

    Nu stați oamenii. Există o linie fină între a fi un pic aglomerat și urmărind pe cineva. Dacă cineva este prietenul tău, nu există niciun motiv pentru care trebuie să-i monitorizați fiecare mișcare. Amintiți-vă că oamenii au dreptul la propriul spațiu și intimitate. Dacă trebuie să vă întrebați dacă sunteți sau nu urmăriți pe cineva, atunci probabil că luați lucrurile puțin prea departe și este timpul să vă retrageți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar