Cum să evitați kyphoza: cauze, prevenire și exerciții la domiciliu

Kyphoza este o condiție spinării care provoacă coloana vertebrală pentru a curba spre exterior. Această curbă este denumită în mod obișnuit ca a "cocoşat." În timp ce kyphoza ușoară nu provoacă de obicei complicații grave de sănătate, vă poate face să vă simțiți destul de conștienți de sine. Vestea bună este că cele mai comune tipuri de kyfoză pot fi evitate în întregime. Aici, am adunat răspunsuri la unele dintre cele mai presante întrebări despre kyphoză.

Pași

Întrebarea 1 din 13:
Ce cauzează kyfoza?
  1. Imagine intitulată Evitați kyphoza Pasul 1
1. O anumită kyfoză este genetică, dar cea mai frecventă cauză este o postură slabă. Mai ales la copii și adolescenți, postura slabă poate conduce coloana vertebrală pentru a ieși din aliniere, producând povestea "Hump" sau curba exterioară. Poziția slabă este, de asemenea, cauza principală a kyfozei adulte, deși osteoporoza și alte afecțiuni pot fi, de asemenea, un factor.
  • Alte cauze mai puțin frecvente includ cancer, tuberculoză, distrofie musculară, spina bifida și leziuni spinale.
Întrebarea 2 din 13:
Ce pot face pentru a preveni kyphoza?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 2
1. Mențineți poziția bună și întăriți-vă miezul. Din moment ce postura săracă este principala cauză a kyfozei, ea este de faptul că poate fi prevenită cu o poziție bună. Stați și stați cu umerii înapoi și pieptul dvs. în sus - nu suferiți peste sau înșurubați.
  • Puterea de bază merge mână în mână cu o postură bună, deoarece o postură bună vă ajută să vă întăriți miezul și un nucleu puternic îmbunătățește poziția dvs.
  • Un alt lucru pentru adolescenți pentru a avea grijă de un rucsac greu pe un umăr, care compactează coloana vertebrală și o poate arunca din aliniere. Întotdeauna transportați rucsacul cu curelele pe ambele umeri și greutatea distribuite uniform sau folosiți o pungă cu role.
Întrebarea 3 din 13:
Cum îmi pot îmbunătăți poziția?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 3
1. Rămâi activ și fii în mod constant de minte postură pentru ao corecta. Dacă ați ajuns la obiceiul de a slăbi sau de a lupta, faceți un efort conștient pentru a verifica poziția din spate la fiecare câteva minute și pentru ao corecta. Stați sau stați cu umerii în jos și înapoi, astfel încât lamelele umărului să cadă în linie direct pe ambele părți ale coloanei vertebrale.
  • S-ar putea să trebuiască să vă ajustați spațiul de lucru pentru a găzdui o poziție bună. De exemplu, dacă vă aflați că vă strângeți în mod constant computerul, ridicați ecranul la nivelul ochilor va ajuta.
  • Stați pe un scaun la o înălțime care vă permite să vă puneți ambele picioare pe podea cu genunchii în unghi drept. Ridicați-vă și întindeți-vă cel puțin o dată pe oră sau ori de câte ori puteți.
Întrebarea 4 din 13:
Care sunt câteva modalități de a-mi întări miezul?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 4
1. Includeți baza de bază Exerciții de bază în rutina dvs. de exerciții. Când auziți "miez," Probabil că vă gândiți la mușchii abdominali, dar nucleul dvs. include de fapt toate mușchii din trunchiul dvs. Începeți cu exerciții de bază ale corpului corporală, cum ar fi scânduri, pe care le puteți face acasă fără nici un echipament special.
  • Dacă sunteți în căutarea unei modalități bune de a vă juca fitness-ul principal, căutați online pentru o provocare de bază. Aceste programe de 30 de zile utilizează exerciții corporale și crește treptat numărul de repetări - și sunt de obicei libere! Veți observa o diferență după finalizarea primei provocări și fiți gata să faceți mai mult.
Întrebarea 5 din 13:
Ce tipuri de exerciții pot ajuta la prevenirea kyphozei?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 5
1. Yoga și Pilates sunt deosebit de bune. Nu trebuie neapărat să fii super flexibil pentru a face yoga sau pilates, așa că nu vă faceți griji dacă le găsiți intimidante. Găsiți o clasă începător sau începeți acasă cu videoclipuri gratuite dacă vă simțiți conștienți de sine. Practicile de arte marțiale sunt, de asemenea, bune pentru consolidarea nucleului.
  • Exerciții cardio, cum ar fi înotul, alergarea și mersul pe jos, de asemenea, vă întăresc spatele și păstrați-l flexibil.
  • Menținerea unei greutăți sănătoase este, de asemenea, esențială. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vă simțiți că trebuie să pierdeți în greutate. Aceștia pot recomanda un program de dietă și exerciții care vă vor ajuta să vă atingeți cele mai bune obiective.
Întrebarea 6 din 13:
Care este cel mai comun tip de kyfoză?
  1. Imagine intitulată Evitați kyphoza Pasul 6
1. Kyphoza posturală și kyphoza lui Scheuermann sunt 2 dintre cele mai comune tipuri. Ambele tipuri afectează adolescenții, cu kyphoza posturală, care afectează și adulții. Kyphoza lui Scheuermann apare atunci când vertebrele din coloana vertebrală are o formă de pene, mai degrabă decât să fie dreptunghiulară. Aceste 2 sunt legate de faptul că, în timp ce kyfoza lui Scheuermann ar putea fi cel puțin parțial genetică, poate fi cauzată sau exacerbată de postura săracă.
  • Dacă aveți kyphoza lui Scheuermann, curba din coloana vertebrală nu se schimbă, indiferent de poziția în care vă aflați. Cu kyphoza posturală, pe de altă parte, curba se va mișca sau pare să dispară când schimbați poziția. De exemplu, s-ar putea să vă îndepărtați complet când vă culcați pe spate.
  • Kyphoza congenitală (Kyphoza cu care te-ai născut) este un alt tip comun care afectează copiii mai tineri. Acest tip de kyfoză nu poate fi împiedicat.
Întrebarea 7 din 13:
Care sunt unele semne timpurii ale kyphozei?
  1. Imagine intitulată Evitați kyphoza Pasul 7
1. Semnele timpurii includ o cocoașă pe spate, dureri de spate și rigiditate. Humpul de pe spate poate provoca, de asemenea, umerii dvs. să aibă un aspect rotunjit. De asemenea, ați putea simți oboseala ca rezultat al durerii și rigidității constante.
  • Curba ar putea fi mai vizibilă când vă îndoiți (ca și cum ați fi atins degetele de la picioare), spre deosebire de când vă așezați drept.
Întrebarea 8 din 13:
Cum este diagnosticată kyfoza?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa de kyphoză 8
1. Medicul dumneavoastră diagnoză pe kyphoza printr-un examen fizic și x-raze. Dacă curba este mai pronunțată, medicul dumneavoastră ar putea să-i diagnosticheze pe kyphoza printr-un examen fizic - razele X ar fi utilizate numai pentru a confirma diagnosticul.
  • În timpul examenului, medicul dumneavoastră vă va face exerciții sau vă veți deplasa în poziții diferite, astfel încât să poată observa gradul de curbură în coloana vertebrală și să vadă dacă afectează echilibrul sau gama de mișcare.
Întrebarea 9 din 13:
Cum se tratează kyfoza la copii?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa de kyphoză 9
1. Bretele din spate sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata kyfoza la copii. O breastică se poate simți restrictivă și vă poate face să vă simțiți conștienți de sine, dar va păstra curba să se înrăutățească. De asemenea, promovează o postură bună, deci sunteți mai puțin probabil să aveți probleme cu kyphoza mai târziu.
  • Bretele sunt recomandate numai în timp ce coloana vertebrală este încă în creștere. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când aveți 14 sau 15 ani. Dacă sunteți un adult care a încetat să crească o bretele nu va face nimic pentru a corecta poziția coloanei vertebrale.
Întrebarea 10 din 13:
Pot fi difuzate kyphoza la adulți?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa de kyphoză 10
1. Da, în funcție de vârsta dvs. și de severitatea curbei. Medicul dvs. va recomanda exerciții specifice care vor întări mușchii din partea superioară și miezului dvs. și vor încuraja coloana vertebrală pentru a vă deplasa înapoi în alinierea corectă. Ei ar putea recomanda, de asemenea, terapia fizică, cel puțin la început, astfel încât să vă puteți asigura că faceți exercițiile corect.
  • Menținerea unei posturi bune în timpul activităților zilnice va ajuta, de asemenea. Dacă sunteți supraponderal, medicul dumneavoastră ar putea recomanda, de asemenea, o dietă și un plan de exerciții pentru a vă duce la o greutate sănătoasă.
  • În cele mai severe cazuri, medicul dumneavoastră ar putea recomanda o intervenție chirurgicală. Dacă găsiți gândul de chirurgie înfricoșătoare, adresați-vă medicului dumneavoastră să vă atingă prin ea și să vă ajute să înțelegeți mai bine beneficiile și rezultatul potențial.
Întrebarea 11 din 13:
Voi avea nevoie de operație pentru a-mi corecta kyfoza?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 11
1. Poate, dar operația este de obicei necesară pentru cele mai severe cazuri. Dacă curba din coloana vertebrală este mai mare de 75 de grade sau dacă aveți durere persistentă, medicul dumneavoastră poate recomanda o intervenție chirurgicală. Chirurgia de fuziune spinală este cea mai frecventă intervenție chirurgicală utilizată pentru a corecta kyfoza.
  • Cu chirurgie de fuziune spinală, chirurgul își liniștește vertebrele într-o poziție mai dreaptă și le leagă împreună cu bucăți mici de os. Oasele se abate împreună pe măsură ce se vindecă, făcându-vă mai repede.
Întrebarea 12 din 13:
Cât durează pentru a corecta kyphoza?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 12
1. Kyphoza posturală durează de obicei câteva luni pentru a corecta. Kyphoza ușoară la moderată poate fi, de obicei, corectată cu exerciții pentru a vă întări spatele superior și a altor mușchi de bază - dar durează ceva timp. Aveți răbdare și amintiți-vă că curba nu a apărut peste noapte, astfel încât nu va dispărea peste noapte. Sărbători semne mici de progres pentru a vă ajuta să vă motivați motivați.
  • Chiar dacă aveți o intervenție chirurgicală, așteptați să dureze 4-6 săptămâni pentru a se recupera după aceea. Medicul dvs. va prescrie probabil terapie fizică după operație pentru a vă ajuta să vă stabilizați și să vă îndreptați spatele.
Întrebarea 13 din 13:
Cum pot păstra kyphoza să se întoarcă?
  1. Imagine intitulată Evitați etapa 13
1. Urmați regimul de exerciții medicul pe care v-ați dat-o medicului dumneavoastră. Dacă ați avut tratament sau chiar o intervenție chirurgicală pentru a vă corecta kyfoza, asta nu înseamnă că a dispărut bine, din păcate. Dacă nu lucrați pentru a vă întări mușchii de sus și de bază, ați putea dezvolta din nou curba.
  • Discutați cu medicul despre exerciții care vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea coloanei vertebrale. Dacă curba dvs. a fost mai severă, medicul dumneavoastră ar putea recomanda și un curs de terapie fizică.
  • Medicul dvs. va monitoriza curbura coloanei vertebrale după tratament, astfel încât vestea bună este întoarcerea ar fi prinsă rapidă.

sfaturi

Dacă credeți că ați putea avea kyphoza, contactați un furnizor de asistență medicală cât mai curând posibil pentru o examinare. Un diagnostic precoce vă oferă mai multe opțiuni de tratament și o șansă mai mare de recuperare completă.

Avertizări

Kyfoza severă poate avea complicații grave de sănătate, inclusiv dureri persistente și dificultăți de respirație. Dacă bănuiți că aveți kyphoza, este important să căutați tratament cât mai curând posibil pentru ao menține să se înrăutățească.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar