Cum se creează un model de curbă s în microsoft excel

O curbă S (sigmoid) este o reprezentare vizuală a datelor în timp. Când creați o curbă S, veți avea întotdeauna o coloană sau un rând dedicat unei perioade de timp, cum ar fi luni, sferturi sau ani. Celelalte date (cum ar fi venitul, timpul sau banii cheltuiți) vor fi afișate ca a "curba" Pe această perioadă de timp, care vă poate ajuta să identificați tendințele și să vizați noi strategii. Thiste parere cum să utilizați Microsoft Excel pentru a crea o curbă s.

Pași

  1. Imagine intitulată 2916855 1
1. Introduceți datele dvs. de diagramă. Deoarece o curbă S arată date pe o perioadă de timp, asigurați-vă că rezervați un rând sau o coloană pentru a denota perioada de timp. De exemplu, să spunem că ați vrut să arătați o curbă S de conturi noi pe parcursul a douăsprezece luni. Poate arata ceva de genul:
Conturi noi 2020
ABCDEFGHIJKLM
1JanFebMartieAPRILIEMAIIUNIEJulAugSepOctombrieNoiembrieDec
2Nou54627439042090800151220130145280
3Total5411619058010001090189020412261239125362816
  • În acest exemplu, formula pe care o folosim pentru a obține valoarea C3 (totalul cumulativ din februarie de 116) este = B3 + C2, care adaugă înscrierile lunare din februarie la suma cumulată anterioară de 54. În mod similar, totalul cumulativ din martie se calculează folosind = D2 + C3.
  • Imagine intitulată 2916855 2
    2. Evidențiați datele. Asigurați-vă că includeți anteturi de coloană și rânduri. Toate datele selectate vor fi adăugate la diagramă.
  • Imagine intitulată 2916855 3
    3. Apasă pe Introduce tablo. Este deasupra bara de instrumente din partea de sus a Excel.
  • Imagine intitulată 2916855 4
    4. Selectați un tip de diagramă. Veți vedea mai multe icoane și meniuri în "Diagrame" Panoul din partea de sus a Excel, și plutirea cursorului mouse-ului peste ele va afișa ce fel de diagrame sunt înăuntru. Puteți crea o curbă S pe o linie sau o diagramă Scatter. Odată ce selectați o diagramă, va apărea curba dvs. S, ilustrând creșterea și pierderea în timp.
  • Pentru a vă vedea linia ca o curbă frumoasă netedă, mergeți cu o diagramă Scatter. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma cu mai multe puncte albastre și negre împrăștiate pe un unghi drept și apoi selectați Împrăștiați cu linii netede opțiune.
  • Pentru a introduce o diagramă de linie obișnuită (nu va fi netedă / curbată, dar cu siguranță afișează datele corecte pe o linie), faceți clic pe pictograma cu linii albastre și negre suprapuse cu puncte la fiecare punct. Apoi puteți alege oricare dintre diagramele din "Linia 2-D" sau "Secțiunea de linie 3-D."
  • Imagine intitulată 2916855 5
    5. Personalizați graficul dvs. Acum că curba dvs. S apare în diagramă, îl puteți edita după cum doriți.
  • Pentru a edita titlul diagramei dvs., faceți dublu clic pe Diagrama titlului și introduceți un nume nou.
  • Apasă pe + Alături de graficul dvs. pentru a personaliza elementele. Unele elemente deosebit de utile pe care le-ați putea edita sunt Etichete de date (pentru a complora valorile de pe curbă), Tabel de date (pentru a afișa datele brute din partea de jos) și Trendline (Pentru a arăta tendințele pe orice variabilă).
  • Faceți clic pe pictograma PaintBrush de lângă diagramă pentru a alege diferite stiluri și culori. Unele dintre diferite stiluri oferă informații suplimentare utile pentru interpretarea datelor dvs.
  • Faceți clic pe pictograma pâlnie de lângă diagramă pentru a alege datele pe care doriți să le vedeți în graficul dvs. De exemplu, dacă doriți doar să vedeți curba S pentru datele cumulative, puteți elimina marcajul de pe intrările lunare.
  • sfaturi

    În funcție de tipul de diagramă pe care o selectați, linia de curbă a dvs. poate fi mai unghiulară decât curbată. Acest lucru nu înseamnă că datele sunt inexacte.
  • Dacă nu doriți să selectați toate datele pentru diagramă, țineți apăsată Ctrl sau Comanda Cheie pe măsură ce faceți clic pe celulele pe care le aveți do doriți să adăugați în schimb.
  • Verifică https: // statistici.areppim.COM / Calc / Calc_scurve.php Pentru a afla cum să creați o curbă S cu un generator, mai degrabă decât date Excel.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar