Cum să se ocupe de un soț de control

Fiind într-o relație cu un soț de control poate fi foarte încercat. Controlul soților adesea micromanage, critică și limitează activitățile celorlalți soțului. În funcție de cât de gravă și cât de frecventă sunt aceste comportamente de control, este posibil să puteți lucra cu soțul / soția dvs. pentru a vă îmbunătăți căsătoria sau puteți beneficia de consiliere. Dacă comportamentul este foarte grav sau nu se îmbunătățește cu consilierea, este posibil să fie necesar să luați în considerare sfârșitul relației cu partenerul dvs. de control pentru a vă recâștiga independența.

Pași

Partea 1 din 3:
Manipularea instanțelor minore de a controla comportamentul
  1. Imagine intitulată face față soțului tău
1. Stai calm. Pentru mulți oameni, argumentarea este un răspuns natural la comportamentul unui soț al soțului. Din păcate, este puțin probabil ca o persoană de control să se supună și să vă lasă să câștigați argumentul, astfel încât această tactică va escalada probabil situația. În loc să se certe, să rămână cât mai calm și să se colecteze cât mai mult posibil. Nu puteți fi de acord cu soțul / soția fără a striga sau a fi lipsit de respect.
  • Dacă simțiți că trebuie să nu fiți de acord cu soțul / soția dvs., luați în considerare că spuneți ceva, "Văd perspectiva dvs., dar ați considerat acest lucru?" in loc de "Este gresit. Ideea mea este mai bună!"
  • În unele cazuri, puteți constata că este cel mai bun acord cu partenerul dvs., dar puteți face acest lucru fără a vă depune la comportamentul de control. De exemplu, puteți lua inițiativa de a vă lua propria decizie, în timp ce luați în considerare opiniile soțului soțului dvs.
  • Imaginea intitulată acceptă un soț de lucru Pasul 6
    2. Cereți controlorului să dezvolte un plan. În unele cazuri, este posibil să puteți utiliza tendința soțului dvs. de control de a controla ca o modalitate de remedierea problemelor minore în relația dvs. Explicați problema soțului / soției dvs. și faceți apel la dorința lor de a controla, cerându-le să dezvolte un plan de rezolvare a problemei.
  • Să fie cât mai specific posibil când descrieți problema soțului dumneavoastră. De exemplu, în loc să spunem, "Sunteți prea controlați," ia în considerare spunând ceva asemănător, "Simt că micromanage activitățile mele și nu aveți încredere în mine pentru a face lucrurile pe cont propriu."
  • Dacă soțul / soția dvs. refuză să recunoască faptul că există o problemă, această strategie nu poate funcționa.
  • Imaginea intitulată scade șansele de a fi abuzat într-o relație intimă pas 1
    3. Fi empatic. Când soțul dvs. face o cerere sau încearcă să vă controleze, poate ajuta să încercați să vedeți lucrurile din perspectiva sa. Ia o clipă pentru a lua în considerare de ce soțul dvs. poate acționa în acest fel și încercați să fiți înțelegeți. Acest lucru vă poate ajuta să evitați să vă supărați ori de câte ori soțul / soția dvs. acționează controlul.
  • Acest lucru ar trebui să vă ajute să înțelegeți comportamentul soțului dvs. și, probabil, să priviți incidente minore, dar nu ar trebui să folosiți niciodată această tehnică pentru a scuti comportamentul nerespectator.
  • Imagine intitulată discernă prieteni de la dușmani ca o persoană autistă Pasul 6
    4. Cereți întrebări constructive. Dacă soțul / soția începe să critice sau să vă interogheze, puteți întoarce rapid focalizarea prin răspuns cu întrebările corecte. Puneți întrebări care dezvăluie soțului de control că așteptările lor sunt nerezonabile sau că comportamentul lor este inacceptabil. De exemplu, ați putea spune, "Mi-ai explicat exact ce ai vrut să fac?" sau "Voi pleca dacă nu începeți să mă tratați cu respect. Este ceea ce vrei?"
  • Evitați obținerea defensivă, deoarece acest lucru va spori numai comportamentele de control.
  • Partea 2 din 3:
    Corectarea modelelor recurente ale comportamentului de control
    1. Imaginea intitulată scade șansele de a fi abuzat într-o relație intimă Pasul 2
    1. Fi pregătit pentru negare. Controlorii adesea nu știu că controlează. De fapt, mulți controlori se simt ca și cum ar fi controlați, ceea ce poate explica de ce simt nevoia de a fi atât de asertiv. Dacă aveți de-a face cu un soț care este în mod obișnuit supra-control, probabil că trebuie să le convingeți că ei controlează, ceea ce poate dura ceva timp.
    • Să fie cât mai respectuos atunci când aveți această conversație. Dacă doriți să vă salvați căsnicia, nu trebuie să atacați caracterul soțului tău. În schimb, concentrați-vă pe tipurile de acțiuni sau situații care vă deranjează.
    • Utilizați cât mai multe exemple posibil în explicarea a ceea ce spui prin "controlul."
  • Imaginea intitulată scade șansele de a fi abuzat într-o relație intimă pas 3
    2. Setați limitele. Odată ce aveți o conversație cu soțul dvs. despre comportamentul lor de control, va trebui să faceți foarte clar ceea ce sunteți dispus să tolerați. Explicați-vă soțului dvs. în detaliu cât mai detaliat, ce fel de comportament trebuie corectat.
  • Poate doriți să faceți o listă cu cele mai mari probleme și brainstorming cu soțul dvs. despre anumite lucruri pe care le puteți face pentru a evita aceste probleme în viitor.
  • Rețineți că există o șansă soțului dvs. va crede că controlați și că sunteți deschisi să ascultați orice limite pe care le-ar putea propune.
  • Imaginea intitulată Evitați o luptă la școala Pasul 4
    3. Aplicarea consecințelor. Soțul dvs. poate fi necesar să vă amintiți de limitele dvs. atât de des, așa că este o idee bună să decideți ce fel de comportamente justifică consecințele și ce consecințe vor fi aceste consecințe. Acest lucru ar trebui să se aplice numai infracțiunilor majore care nu pot fi abordate în nici un alt mod.
  • Pentru infracțiunile minore, soțul / soția dvs. poate beneficia de o simplă amintire a limitelor dvs.
  • Nu suprasolicitați consecințele. Reținerea privilegiilor sau afecțiunii ca o consecință pentru cea mai mică infracțiune este ceea ce controlează oamenii!
  • Consecințele voastre ar putea fi destul de grave. De exemplu, puteți decide că veți ieși din casă dacă soțul dvs. nu depune eforturi pentru a vă trata cu respect în luna următoare.
  • Imaginea intitulată decide între terapia maritală săptămânală sau retragerea maritală Pasul 8
    4. Căutați consiliere. Dacă soțul / soția dvs. nu dorește să recunoască comportamentul de control sau dacă cei doi nu sunteți în măsură să corecteze problemele pe cont propriu, luați în considerare căutarea unui consiliere profesională. Soțul dvs. poate avea nevoie de un profesionist pentru a explica ce comportament de control arată și Cum să nu mai angajați în ea.
  • Poate doriți să încercați terapia cuplului, deoarece acest lucru vă va oferi posibilitatea de a vorbi reciproc despre problemele dvs. cu îndrumarea unui consilier profesionist de căsătorie.
  • Soțul dvs. de soț poate beneficia, de asemenea, de terapia individuală, care poate ajuta la dezvăluirea motivelor din spatele comportamentului de control, cum ar fi stima de sine scăzută sau o copilărie traumatică.
  • Partea 3 din 3:
    Recuperarea controlului asupra propriului dvs. viață
    1. Imaginea intitulată Fii sigur, fii tu și încă mai ai distracție în etapa de liceu 11
    1. Nu vă permiteți să fiți izolați. Mulți soți de control izolează partenerii lor dominând timpul lor sau interzicându-i să iasă cu prietenii. Dacă acesta este cazul pentru dvs., trebuie să vă ridicați pentru dvs. și să vă lăsați soțul / soția să știe că nu aveți intenția de a lăsa celelalte relații dvs. să sufere.
    • Aveți dreptul la timp singur, așa că lăsați soțul / soția să știe dacă aveți nevoie de timp să vă urmăriți propriile hobby-uri sau să fiți singură. Încurajarea soțului / soției dvs. de a lua hobby-uri poate face acest lucru mai ușor.
    • Ar trebui să vă petreceți ceva timp cu soțul / soția dacă lucrați pentru a vă îmbunătăți căsătoria. Faceți acest număr de timp prin a face împreună activități plăcute împreună.
  • Imaginea intitulată Fii în siguranță, fii tu și încă mai ai distracție în etapa de liceu 4
    2. Evitați internalizarea criticii. Dacă soțul dvs. de control a pus în mod repetat, puteți începe să vă simțiți ca și cum ați face ceva pentru a merita acea critică. Este important să vă reamintim că meritați cele mai bune și să faceți tot posibilul să nu luați această critică personal.
  • Critica de internalizare vă poate face să vă îndoiți de propriile dvs. abilități. Dacă ți sa întâmplat acest lucru, amintiți-vă de obiectivele pe care le-ați dorit odată să obțineți și să respingeți orice gânduri negative pe care soțul dvs. le-a plantat în capul dvs. despre abilitățile dvs. Luând pași mici pentru a atinge aceste obiective este o modalitate excelentă de a începe să vă eliberați de un soț de control.
  • Imaginea intitulată Fii sigur, fii tu și încă mai ai distracție în partea de liceu 7
    3. Nu vă simțiți vinovați sau văzuți. Mulți soți de control folosesc vinovăția pentru a-și controla partenerii. Dacă partenerul dvs. face acest lucru, trebuie să îl recunoașteți ca pe o altă tactică care este folosită pentru a vă controla și a nu lăsa să vă afecteze deciziile.
  • Unii soți de control pot face partenerii lor să se simtă vinovați prin plângându-se cu privire la modul în care acestea nu vor putea funcționa dacă partenerul pleacă sau chiar amenințătoare să se rănească ei înșiși.
  • Alți soți de control pot face partenerii lor să se simtă vinovați, făcându-i să se simtă ca și cum îi datorează soțului de control ceva pentru a le locui sau a iubi.
  • Imaginea intitulată acceptă un soț de lucru de lucru 7
    4. Stați adevărat la credințele voastre. Mulți soți de control domină partenerii lor spunându-i ce să gândească sau ce valori să aibă. Dacă aveți opinii și convingeri care diferă de cele ale soțului dvs., este important să vă ridicați dreptul de a le menține.
  • Dacă practicați o religie diferită decât soțul / soția dvs., vă mențineți independența, continuând să mergeți la servicii pe cont propriu sau cu membrii familiei.
  • Dacă aveți diferite credințe politice decât soțul / soția dvs., continuați să votați pe baza propriilor convingeri.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu prietenul dvs. în liceul Pasul 7
    5. Fiți dispuși să plecați de o relație nesănătoasă. În unele cazuri, comportamentul de control poate fi corectat și respectul reciproc poate să-și ia locul, dar este important să recunoaștem că acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Adesea, un individ de control pur și simplu nu poate fi schimbat, deci trebuie să fiți dispuși să încheiați relația dacă vă provoacă rău.
  • Anumite comportamente nu ar trebui niciodată tolerate. Dacă soțul dvs. vă abuzează fizic, verbal, emoțional sau sexual, lăsând relația este cea mai bună opțiune. Dacă aveți nevoie de sprijin, luați în considerare apelarea unei linii telefonice de violență în familie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar