Cum să încheie o luptă de familie

Văzând oamenii din lupta familială poate fi cu adevărat dură. Indiferent dacă sunteți implicat sau nu, s-ar putea să vă simțiți trist, supărat sau chiar mi-ați rușinat când cei dragi țipă și țipă unul la celălalt. Există câteva tehnici pe care le puteți folosi pentru a avea o discuție calmă și civilizată cu familia despre problemele dvs. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, luați în considerare apelarea într-un profesionist de sănătate mintală pentru îndrumare.

Pași

Metoda 1 din 10:
Pastreaza-ti calmul.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte de familie Pasul 1
1. Este ușor să vă îndepărtați când familia dvs. se luptă. Dacă simțiți că ați putea să vă strigați sau să explodați în loc să vorbiți calm, faceți o plimbare în jurul blocului pentru a vă liniști mai întâi. Indiferent cine vorbești, făcând-o într-o manieră calmă va merge mult mai bine decât să strige sau să țipă.
  • De asemenea, puteți încerca să respirați adânc sau să numărați la 10 oricând vă simțiți că sunteți stresați.
  • Obținerea fizică nu este niciodată o idee bună. Încercați să vă perforați perna sau loviți un baseball de câteva ori pentru a rezolva o parte din agresiunea dvs. înainte de a discuta cu membrii familiei dvs.
Metoda 2 din 10:
Apelați o întâlnire de familie.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte familiale Pasul 2
1. Va fi mult mai ușor să discutați cu toată lumea în același timp. Vezi dacă există un moment bun și o zi care funcționează pentru toată lumea din familia ta să se întâlnească. Apoi, vă puteți întâlni cu toții și vorbiți despre problemele dvs.
  • Dacă sunteți mai tânăr, încercați să cereți părinților dvs. să sunați la o întâlnire de familie și să invitați toți frații.
  • Dacă problema este cu familia dvs. extinsă, luați în considerare cererea lor să vorbească despre chat-ul video sau la telefon.
Metoda 3 din 10:
Ascultați tuturor.
  1. Imagine intitulată capăt O luptă de familie Pasul 3
1. Dați tuturor în familie o șansă de a vorbi. În acest fel, toată lumea simte că au un cuvânt de spus în ceea ce se întâmplă. Nu întrerupe, chiar dacă se pare că cineva mințește sau este dramatic - când este rândul tău să vorbești, poți aduce lucrurile care te deranjează.
  • Lăsați toată lumea să vorbească poate fi dificilă, mai ales dacă spun lucruri care te fac supărat. Cu toate acestea, dacă lăsați pe toți ceilalți să vorbească, vor auzi și ce trebuie să spui și tu.
Metoda 4 din 10:
Mențineți limba corpului neutru.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte familiale Pasul 4
1. Rularea ochilor și suspinul spune multe despre ceea ce credeți. Pe măsură ce ascultați alte persoane vorbesc, încercați să vă păstrați fața neutră și să nu lăsați emotiile. Când vorbiți, păstrați tonul luminii vocale și încercați să nu vă strigați sau nu lăsați în mânie.
  • Ați văzut vreodată pe cineva să-și rostogolească ochii în timp ce vorbeai înainte? Te poate face mai supărat decât ai fost deja! Păstrați pacea verificând limba corpului în întreaga conversație.
Metoda 5 din 10:
Comunicați nevoile dvs.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte familiale Pasul 5
1. Denumiți ceea ce vă simțiți și cum doriți să o rezolvați. Exprimați ce se întâmplă cu dvs., astfel încât familia dvs. știe cum să avanseze. Dacă cineva încearcă să întrerupă, să le reamintească calm că le-ai lăsat să vorbească, așa că trebuie să facă același lucru pentru tine.
  • De exemplu, ai putea spune ceva de genul: "Când mi-ai strigat la mine să nu-mi faci treburile, dar nu strigă la sora mea, mă face să mă simt rănit. Simt că nu primim același tratament în jurul casei, care este nedrept."
Metoda 6 din 10:
Utilizați limba "I".
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte familiale Pasul 6
1. Centrați problemele din jurul modului în care vă simțiți. În loc să vă învinovățească membrii familiei sau să le numiți, încercați să utilizați declarațiile "I" cât mai mult posibil. Acest lucru poate ajuta oamenii să se simtă mai puțin defensivi și mai capabili să lucreze prin probleme cu dvs.
  • De exemplu, în loc să spună: "Tu ți-ai strigat prea mult:" Ai putea spune: "Când strigi la mine, mă simt frică."
  • Sau, în loc să spună: "Nu mă asculți niciodată", ai putea spune: "Când vorbești peste mine, mă face să simt că nu am nici un cuvânt în ceea ce face familia."
Metoda 7 din 10:
Încercați să nu luați părți.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte familiale Pasul 7
1. Dacă nu sunteți direct implicat în luptă, păstrați poziția neutru. Alegerea părților între părinți, frați sau membri extinși de familie va face doar problema mai rău. Ascultați ceea ce are de spus toată lumea și încercați să oferiți sfaturi imparțiale.
  • Poate fi greu să nu luați părți, mai ales dacă credeți că o persoană este în dreapta. Dacă sunteți adult în gospodărie, luați în considerare apelarea într-un mediator extern, ca un profesionist de sănătate mintală.
Metoda 8 din 10:
Veniți cu o rezoluție.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte familiale Pasul 8
1. Este timpul să exprimăm ceea ce aveți nevoie în viitor. Încercați să veniți cu ceva pe care toată lumea din familie este în regulă. Dacă nu puteți veni cu o soluție perfectă, alegeți ceva pe care toată lumea îl poate compromite, chiar dacă este un pic inconvenient.
  • De exemplu, dacă dumneavoastră și frații dvs. se luptă peste baie dimineața, luați în considerare stabilirea unui program de baie cu limite de timp alocate.
  • Dacă nu sunteți direct implicat în luptă, este posibil să nu fiți capabili să veniți cu o rezoluție și asta e în regulă. Încurajați-i pe ceilalți membri ai familiei să vină cu ceva ce toată lumea poate fi fericită.
Metoda 9 din 10:
Părăsiți zona dacă lucrurile sunt încălzite.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte familiale Pasul 9
1. Luptele de familie pot transforma destul de repede. Dacă cineva începe să strige, țipă, sau să-ți fie fizic unul cu celălalt, ia asta ca și cum ai ieșit de acolo. Lăsați-i pe toți să știe că vă puteți reconvenționa când toți sunt de acord să fie civili și politicoși unul cu celălalt.
  • Dacă sunteți un copil și vă simțiți ca și cum sunteți în pericol, discutați cu un adult de încredere, ca un profesor sau un consilier de îndrumare. Ei vă pot ajuta să vă dați seama ce să faceți în continuare.
Metoda 10 din 10:
Discutați cu un profesionist de sănătate mintală dacă aveți nevoie.
  1. Imagine intitulată sfârșitul unei lupte de familie Pasul 10
1. Uneori, tu și familia ta nu poți veni cu o rezoluție. Dacă sunteți adult în gospodărie, luați în considerare vorbirea cu un terapeut de familie. Ele vă pot ajuta să lucrați prin problemele dvs. într-o manieră calmă și civilizată pentru a ajunge la o soluție care funcționează pentru toată lumea.
  • De asemenea, puteți vorbi cu un terapeut unul pe unul pentru a veni cu modalități de a lucra prin probleme de familie. Aceasta este o opțiune excelentă dacă familia dvs. se opune terapiei sau nu locuiți în aceeași zonă ca ei.

sfaturi

Dacă sunteți copil, nu vă simțiți ca și cum trebuie să încheiați fiecare luptă familială. Cea mai mare parte a responsabilității ar trebui să fie pe adulții din viața ta, nu tu.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar