Cum de a alege între un psihiatru și un psiholog

Psihologii și psihiatrii fac multe din aceleași lucruri, dar există și diferențe-cheie în formare și tratament care vă pot ajuta să luați o decizie. Deși ambele tipuri de profesioniști sunt foarte instruiți, puteți găsi că un tip de medicină de sănătate mintală este mai potrivit pentru a vă satisface nevoile decât celelalte. Având în vedere diferențele de formare și tipurile de tratament disponibile de la fiecare tip de profesional, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la tratamentul dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Având în vedere diferențele
  1. Imaginea intitulată Trezește depresia ușoară Pasul 9
1. Aflați despre diferențele de instruire. Psihiatrii și psihologii sunt ambii medici care ajută oamenii cu condiții de sănătate mintală cum ar fi depresia și anxietatea. Acești profesioniști din domeniul sănătății mintale trebuie să completeze instruirea extinsă și să obțină certificarea pentru a practica, dar completează diferite tipuri de formare.
  • Psihologii au doctorat în psihologie. Ei completează patru până la șase ani de muncă postuniversitară în psihologia clinică și consiliere. Ei au, de asemenea, formare în subiecte precum comportamentul uman, etica și evaluări psihologice.
  • Psihiatrii sunt medici medicali (MDS și DOS). Acestea completează un program în medicină, efectuați un stagiu pe an, apoi completați o rezidență specializată în diagnosticarea și tratamentul tulburărilor de sănătate mintală.
  • Imagine intitulată Conquer Depresiune Pasul 5
    2. Luați în considerare tipurile de tratament oferite. Psihologii și psihiatrii pot lua, de asemenea, abordări diferite pentru tratamentul problemelor de sănătate mintală. Datorită formării lor, psihologii oferă în principal analize psihologice și consiliere. Deoarece psihiatrii se antrenează ca medici medicali în primul rând, ei pot comanda și teste de sânge și examene fizice complete pentru a conecta problemele de sănătate mintală cu probleme biologice.
  • Psihologii folosesc tehnici precum terapia comportamentală cognitivă pentru a ajuta pacienții să facă față problemelor și să depășească problemele de sănătate mintală. Psihologii pot oferi, de asemenea, evaluări psihologice. Ei pot privi în modelele de somn, obiceiurile alimentare și alte aspecte ale vieții tale pentru a identifica problema.
  • Psihiatrii privesc starea dvs. mentală, dar și sănătatea fizică. Ele pot comanda teste pentru a determina dacă simptomele dvs. sunt legate de condițiile fizice subiacente.
  • Imagine intitulată tratează depresia ușoară Pasul 29
    3. Decideți dacă doriți ca tratamentul cu medicamente. Una dintre diferențele majore dintre psihiatri și psihologi este că psihiatrii pot prescrie medicamente, cum ar fi antidepresive, antipsihotice, sedative și stabilizatori de dispoziție. De exemplu, un psihiatru poate trata depresia cu terapia de discuții, alături de teste pentru a vedea dacă există o problemă fizică, cum ar fi o problemă tiroidiană, care poate provoca simptomele dvs.
  • Un psihiatru poate prescrie un medicament care va trata starea dvs. specifică. De exemplu, un psihiatru poate prescrie antidepresive pentru a trata depresia, Ritalin pentru tulburări de deficit de atenție / hiperactivitate sau medicamente antipsihotice pentru halucinații.
  • Psihiatrii, în același mod, pot comanda teste medicale și terapii care nu sunt disponibile psihologilor. De exemplu, pot folosi terapia electro-convulsivă (ECT) pentru condiții precum depresia severă, mania și catalonia.
  • Psihologii se bazează mai ales pe terapia de discuții și comportamentală pentru a vă ajuta să veniți în termeni cu problemele și să faceți față. Ele nu sunt în mod normal licențiate pentru a prescrie medicamente, dar psihologii din Louisiana, New Mexico și Illinois, care au primit pregătirea farmacologică adecvată, li se permite să prescrie anumite medicamente.
  • Imaginea intitulată acceptă că este neatractiv pasul 6
    4. Planificați să treceți prin terapia de discuții. Psihologii și psihiatrii pot folosi terapia de vorbire, dar psihologii se pot baza pe această metodă de tratament mai mult, deoarece medicamentul nu este de obicei parte din opțiunile de tratament pe care le oferă. Terapia de discuții poate fi destul de eficientă și unii oameni par să preferă consilierea la alte opțiuni de tratament.
  • Terapia a fost, de asemenea, considerată a fi la fel de eficientă ca medicamentele în unele situații, dar medicamentele pot fi necesare în continuare împreună cu terapia de vorbire. Prin urmare, dacă alegeți să vedeți un psihiatru, atunci este posibil să fie nevoie să vedeți un terapeut în plus față de a vedea un psihiatru. Unii psihiatri operează doar practici de medicamente, în timp ce altele oferă medicamente și terapie de vorbire. Dacă psihiatrul pe care îl luați în considerare oferă numai medicamente, atunci va trebui să căutați o terapie de discuții de la un alt profesionist de sănătate mintală. Dacă psihiatrul oferă medicamente și terapie de vorbire, atunci puteți vedea psihiatrul pentru terapia de discuții.
  • Rețineți că terapia de vorbire este esențială deoarece, deși medicamentele pot fi utile, numai medicamentele nu sunt suficiente pentru a schimba modul în care vă ocupați de emoțiile dvs.
  • Terapia de vorbire vă poate permite să rezolvați conflictele cu cei dragi sau pe un soț / soție, să lucrați prin anxietate, să ușurați stresul, să faceți față unor schimbări majore în viață, să gestionați comportamentul nesănătos ca mânia sau să faceți față problemelor sexuale.
  • Mulți oameni preferă, de asemenea, terapia de discuții cu un psiholog la medicină și un tratament "farmacologic" al psihiatrului. Acest lucru poate fi pentru că se tem de dependenți de medicamente sau nu doresc să-și schimbe chimia creierului.
  • Partea 2 din 2:
    Făcând o întâlnire
    1. Imaginea intitulată acceptă fiind timidă pasul 16
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră. Discutați cu medicul dvs. de îngrijire primară despre dacă un psiholog sau psihiatru este potrivit pentru dvs. Există câteva considerații importante de făcut, inclusiv ce fel de problemă de sănătate mintală vă confruntați, ce fel de tratament este disponibil și ce fel de tratament preferați. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să luați o decizie informată.
    • De asemenea, este posibil să aveți nevoie de o trimitere de la medicul dumneavoastră pentru a vedea un profesionist de sănătate mintală. Verificați cu asigurarea de sănătate pentru a determina ce sunt cerințele.
  • Imagine intitulată Calculați o decontare de asigurare auto Pasul 7
    2. Cântăriți argumentele pro și contra de asigurare și acces. Multe planuri de asigurare acoperă acum servicii psihologice și psihiatrice și trebuie, prin lege, să le trateze pe picior de egalitate cu alte acoperire medicală. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că asigurarea va acoperi vizitele dvs. și pot acoperi doar un anumit număr de vizite pe an. Va trebui să vă verificați acoperirea înainte de a lua o decizie finală.
  • În mod legal, companiile de asigurări nu vă pot percepe co-plăți mai mari pentru serviciile de sănătate mintală decât pentru serviciile medicale. Cu toate acestea, ele vă pot limita capacitatea de a accesa psihologii și psihiatrii în alte moduri.
  • Multe companii de asigurări nu au sporit ratele de plată pentru psihologi și psihiatri în 10 până la 20 de ani, sau chiar le-au tăiat. Aceasta înseamnă că multe rețele au probleme cu atragerea de specialiști în domeniul sănătății mintale. Puteți, prin urmare, să plătiți mai mult din buzunar și apoi să revendicați vizita ca un serviciu în afara rețelei."
  • Companiile de asigurări vă pot face, de asemenea, să obțineți "autorizație prealabilă" înainte de a accesa serviciile psihiatrice, cum ar fi tratamentul de spitalizare, chiar și în situații de urgență, cum ar fi gândurile sinucidere. Medicul va trebui să obțină acest lucru de la asigurător înainte de a putea fi admis ca pacient.
  • Asigurați-vă că discutați cu medicii dvs., precum și asigurătorul dvs. pentru a vedea ce servicii sunt acoperite, cum le puteți accesa și ce costuri potențiale sunt.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru 1
    3. Întreabă întrebări. Când sunați pentru a vă face prima întâlnire, puteți pune întrebări despre experiența psihiatrului sau psihologului și zona de expertiză pentru a vă ajuta să vă luați decizia. De exemplu, ați putea întreba:
  • De cât timp ați practicat?
  • M-am luptat cu ___. Este ceva ce aveți experiență în tratarea? Ce tipuri de tratament folosiți?
  • Cât costați pentru fiecare sesiune?
  • Acceptați asigurarea mea?
  • sfaturi

    Țineți cont de faptul că dacă vă decideți să vedeți un psiholog sau un psihiatru, poate dura mai multe sesiuni înainte de a începe să vă simțiți mai bine. Încercați să fiți răbdători și să lucrați cu psihiatrul sau psihologul dvs. pentru a obține mai bine.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar