Cum să se ocupe de un soț narcissist

Narcisistii sunt oameni care sunt egali, lipsa de empatie si par a avea nevoie de o atenție constanta si admiration. Cel mai adesea, acești indivizi au un sentiment umflat de importanța lor și au o stima de sine fragilă. Ele sunt, prin urmare, vulnerabile la critici. Dacă sunteți căsătoriți cu un soț narcisist, aveți o relație nuanțată care, sperăm că acest articol vă poate ajuta să vă îmbunătățiți prin îndrumarea în modalități pe care le puteți gestiona comportamentul soțului dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Știind când relația este nesănătoasă
  1. Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 1
1. Determinați dacă soțul dvs. este egoist. Oamenii narcisisti sunt, în general, extrem de auto-centrate, gândindu-se doar de la ei înșiși. Ei au umflat ego-uri și au atenție și admirația. Ele sunt foarte auto-absorbite și întotdeauna caută modalități de a fi cele mai bune sau de succes. Din acest motiv, soțul narcisist nu te poate iubi la fel de mult cum îl iubești. El poate să aibă grijă mai mult de nevoile și interesele sale, în timp ce nu vă îngrijiți deloc.
  • Ei nu au empatie față de ceilalți, incapabili să se pună în pantofii altor oameni sau să înțeleagă și să aibă grijă de ceea ce se confruntă cu alți oameni.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 2
    2. Decideți dacă soțul dvs. este prea gelos. Narcisistii sunt atât de obsedați de a merge mai departe și de a obține admirație că primesc gelos de realizările altor persoane. Acest lucru poate duce la un comportament posesiv sau chiar abuziv.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 3
    3. Întrebați-vă dacă soțul dvs. este manipulativ sau controlat. Soții narcisistiști pot încerca să-și controleze soții prin izolarea de prieteni și de familie, care forțează soțul / soția să fie dependentă de soț. Ei pot încerca, de asemenea, să controleze și să manipuleze soțul / soția, fără a-și arăta afecțiunea sau atenția ei.
  • Unii soți narcisiști ​​pot recurge la abuzuri verbale și emoționale. S-ar putea să vă facă să plângeți sau să vă simțiți rău ca un mijloc de control.
  • Ei ar putea, de asemenea, să recurgă la tantroane într-un efort de a controla și de a-și manipula soția.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 4
    4. Determină dacă soțul dvs. se află. Narcisii folosesc minciuni pentru a-și manipula soții. Ei spun jumătate de adevăruri sau versiunea lor extrem de incorectă a adevărului, astfel încât ei nu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru nimic. De multe ori, vina devine schimbată de soț / soție. Acest lucru este nesănătoasă pentru soț pentru că ei ajung cu toată vina, responsabilitatea și vinovăția.
  • Partea 2 din 3:
    Care se ocupă de soțul dvs
    1. Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 5
    1. Vorbește cu soțul tău. Pentru că sunteți căsătoriți, ar trebui să puteți vorbi deschis și sincer despre problemele care apar. Nu uitați să păstrați un cap de nivel când vorbiți cu el. Asigurați-vă că loviți un ton convingător și explicați-i într-un mod neconfrontal, că sunteți nemulțumiți de direcția pe care o are relația dvs. Evitați tonurile de acuzare și cuvintele - narcisistele nu se ocupă bine cu critica.
    • Spune-i cum te face să te simți egoismul. Încercați să spuneți ceva de genul, "Trebuie să vorbesc cu tine despre comportamentul tău egoist. Mă doare pentru că..." Dacă vă este frică, el este înșelător sau petrec prea mult timp cu alte femei, spune, "Vrei să spui atât de mult pentru mine ... Te aud vorbind cu ea și că sunt speriat că nu sunt suficient pentru tine." Dacă soțul tău spune lucruri dureroase, spune-i, "Opinia ta înseamnă lumea pentru mine - când am auzit că vorbești cu mine așa cum mă simt atât de mic și fără valoare în ochii tăi." Încercați să nu vă strigați furios la soțul dvs. Discutarea în mod deschis a rănii și temerilor este o tehnică de comunicare mai eficientă.
    • Gândiți-vă la reacțiile și starea de spirit a soțului dvs. pe o scară de la 1-10. Dacă el este supărat sau supărat la un nivel de 3 sau mai mare, așteptați înainte de a sugera terapia. Menționând-o atunci când emoțiile sale sunt ridicate vor fi contraproductive.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 6
    2. Puneți întrebări pentru a înțelege de unde vine. Solicitarea întrebărilor este o tehnică care îl va lăuda, deoarece focalizează conversația pe el.
  • Parafrazați ceea ce vă spune să arătați că ascultați când vorbește. Acest lucru îi ajută, de asemenea, la menținerea la centru, ceea ce vă poate ajuta să vă mutați mai târziu la preocupările dvs.
  • Oglindă ceea ce spune el. Dacă spune soțul tău, "Simt că nimeni nu apreciază ceea ce fac," Răspundeți, "Știu exact cum se simte. Care trebuie să fie foarte dificil și rău."
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 7
    3. Utilizați termenul noi in loc de tu. Când subliniați greșelile sale sau sugerăm un consilier de căsătorie, utilizați "noi" in loc de "tu." Acest lucru oferă iluzia unei responsabilități comune și vina în loc să o facă să pară ca toată vina lui, ceea ce poate provoca o reacție negativă într-un narcisist.
  • În loc să spui, "M-ai rănit prin a fi egoiști," Spune, "Ne rănim reciproc pentru că uneori ne gândim mai mult despre noi înșine decât unul pe altul."
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 8
    4. Încadrați totul, așa că este vorba despre beneficiul său. Narcisii rareori se îngrijesc de nevoile altora. Pentru a obține ceva ce vrei, face să pară că e vorba de el.
  • Dacă vrei să mergi la casa unui prieten pentru cină, nu spune, "Vreau să mă duc să mănânc cina cu Bob și Julie." În schimb, spuneți, "Ei te iubesc cu adevărat - ar vrea să te aibă la cină."
  • Convingeți-vă soțul că faci lucruri pentru tine reflectă bine pe el. Spune ceva de genul, "Ajutându-mă curat garajul, arătați tuturor cât de bine sunteți să aveți grijă de mine."
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 9
    5. Abordați cu atenție consilierea căsătoriei. Multe narcisite sunt violente împotriva ideii de terapie, deci trebuie să vă gândiți cu atenție la formularea dvs. atunci când sugerează-o. Făcând să pară o problemă comună, că există lucruri pe care le puteți lucra, le pot încuraja să fie de acord să caute consiliere cu dvs. Luați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. în loc să o împingeți pe tot pe el.
  • De exemplu, spuneți, "Aș dori să văd un terapeut să-și dea seama cum putem comunica mai bine și să ne bucurăm mai mult de compania celuilalt. Vreau să lucrez la modalități pentru noi să lucrăm mai bine în relația noastră, astfel încât amândoi să obținem ceea ce avem nevoie." Acest lucru păstrează tonul care nu este acuzator.
  • Se angajează împreună pentru a participa la mai multe sesiuni. Acest lucru este important deoarece o sesiune nu va fi suficientă. În schimb, trage pentru 3-4. Consilierul dvs. vă poate ajuta să decideți acest lucru.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 10
    6. Consultați o rudă sau un prieten de încredere. Consultarea unei rude sau a unui prieten vă poate ajuta să vă ocupați de soțul dvs. Ei ar putea, de asemenea, să vă pot spune cât timp a apărut această problemă. A fost așa de când era un adolescent? Sau este o dezvoltare recentă?
  • Discutați cu membrii familiei sau cu soțul dvs. despre trecutul său. Există lucruri în trecutul său voi doi puteți lucra prin care ar putea ajuta la atenuarea acestei probleme?
  • Adresați-vă prietenilor și rudelor ceea ce au făcut în trecut pentru a vă ocupa de soțul dvs. Ar putea avea mai multă experiență decât tine.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 11
    7. Încercați să găsiți rădăcina problemei. Bărbații au și ele nesiguranță și, uneori, ei pot compensa uneori în moduri dezagreabile. Dacă tendințele narcisisiste sunt recente, încercați să aflați ce sa întâmplat care la făcut să înceapă să acționeze așa. Intrați în pantofii săi pentru a da seama de ce se rănește.
  • De exemplu, dacă el a fost rănit sau tocmai ați obținut un loc de muncă recent, el ar putea simți ca el nu este suficient de adecvat. Astfel, el poate încerca să atenueze atenția asupra lui.
  • Dacă spune soțul tău, "Viața mea nu este locul în care speram că ar fi," Răspundeți cu ceva de genul, "Poate că nu, dar avem multe lucruri bune. Putem lucra la lucrurile pe care nu le-ai mulțumit." Apoi, îndreptați lucrurile bune din viața și relația voastră, apoi ajutați-l să facă o listă de lucruri pe care le puteți lucra împreună pentru a schimba.
  • Dacă soțul tău a fost rănit sau rănit, spune-i, "Dragă, știu că nu ești la 100% chiar acum, dar asta nu te face mai puțin de o persoană / om," sau "Noul meu loc de muncă nu afectează modul în care vă văd. Oferiți mai mult decât un salariu la această relație."
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 12
    8. Aflați dacă soțul dvs. este dispus să se schimbe. Dacă soțul dvs. este dispus să se schimbe, ar putea exista o modalitate pentru voi doi să lucrați prin probleme. Dacă soțul dvs. nu este dispus să se schimbe, este posibil să nu fie nici o speranță de a face relația mai bună.
  • Vorbiți cu el despre comportamentul său și vedeți cum reacționează. Puteți începe cu a fi sincer, spunând, "Simt că sunt luată de acord și această relație este mai mult despre tine decât mine." Cu toate acestea, acest lucru ar putea să nu funcționeze pentru narcisii serioși. În schimb, începeți conversația cu lingușire și faceți totul despre el. Spune, "Sunteți un furnizor atât de mare și o prezență puternică în această relație," și apoi intrați în îngrijorările dvs. cu atenție.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 13
    9. Dă-i mici recompense. Uneori, încercând să obțină un narcisist pentru a face lucrurile durează puțin din partea dvs. Încercați un compromis de recompensă pentru a-l încuraja să vă ajute. Acest ajutor vă schimbă așteptările de la el obține tot ce vrea pentru el să obțină ceea ce vrea în timp ce obțineți ceea ce doriți și tu.
  • Dacă vrei să coste pe gazonul, spune-i că vei face ceva pentru el după ce se va face pe gazon. De exemplu, "Dacă tăiați gazonul pentru mine în acest weekend, voi găti aripi de pui și un tort pentru jocul dvs. de poker în ultima zi de marți." Asigurați-vă că recompensa este după sarcina. În felul acesta începe să înțeleagă că trebuie să vă ajute înainte de a fi recompensat.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 14
    10. Dă-i atenție. Soțul dvs. este partenerul dvs. și merită să vă simțiți iubiți. Dându-i atenție nu înseamnă să-și hrănească ego-ul. Petreceți timp cu el, spuneți-i că îl iubești, decideți asupra activităților de a face după muncă sau în weekend împreună. Text unul pe altul prin această zi. Acest fel de atenție ar trebui să vă placă un narcisist pentru că îl acordați atenție.
  • Petrece o jumătate de oră sau patruzeci și cinci de minute împreună în fiecare noapte vorbind despre zilele tale. Pentru a vă asigura că vă ascultă, spuneți, "Fiecare dintre noi putem petrece o jumătate de oră vorbind despre zilele noastre," sau sugerează trecerea înainte și înapoi între povești.
  • Când alegeți activități în weekend, cadru lucruri în care el este centrul atenției. Dacă vrei să mergi la filme, să zicem, "Știu că vrei să vezi acel film nou, de ce nu mergem să o vedem?" Dacă doriți să mergeți la o excursie, spuneți, "Arăți ca și cum ați putea folosi o ușurare a stresului - să mergem la o excursie."
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 15
    11. Fii răbdător. Amintiți-vă că schimbări de comportament la scară largă mereu dureaza. Nu vă așteptați la o schimbare imediată. Continuați să fiți blând, compasiune, înțelegere și iubire.
  • A stabilit un exemplu de umilință pentru a-și contracara narcisismul. Nu fi sarcastic sau arătați umilință falsă.
  • Fiți cinstiți pe măsură ce evaluați progresul său. Face un efort cinstit de a se schimba? Încă te tratează rău? Relația merită să continuați să vă dați atât de mult?
  • Partea 3 din 3:
    Având grijă de tine
    1. Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 16
    1. Stabiliți o prezență puternică în căsătorie. Face un loc pentru tine în căsătorie. Luați un control asupra lucrurilor, fie că este vorba de bani, casa, sexul sau altceva. Oamenii narcisisti crede adesea că sunt cea mai importantă persoană din relație - asigurați-vă că soțul dvs. știe că sunteți la fel de important pentru căsătorie așa cum este el.
    • Au umor în unele situații. Dacă soțul dvs. crede că este perfect, folosiți umorul pentru a elimina această noțiune. Ajutați-l să vadă că nu este perfect, cel mai bun sau centrul universului. Lasă-l să știe că este important și că îl iubești, dar și alți oameni sunt importanți.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 17
    2. Amintiți-vă că sunteți demni. Majoritatea oamenilor narcisisti se simt îndreptățiți la un tratament superior - el ar putea gândi, "Merită un tratament special pentru că fac banii și plătesc facturile." Nimic nu-i dă dreptul să te trateze pe tine sau pe oricine altcineva cu lipsă de respect.
  • Fiți conștienți de faptul că prin confruntarea cu soțul dvs. o serie de alte probleme poate fi supusă. Setați câteva reguli de bază și lipiți-le. Setați întotdeauna un semnal de timp - amândoi aveți nevoie de timp pentru a vă calma înainte de a continua o discuție. Dacă acest lucru nu vă ajută să mergeți la consiliere înainte de a se înrăutăți.
  • Sfat de experți
    Adam Dorsay, PSYD

    Adam Dorsay, PSYD

    Licențiat psiholog & TEDX Speakerdr. Adam Dorsay este un psiholog licențiat în practica privată din San Jose, CA și co-creatorul de reciprocitate a proiectului, un program internațional la sediul Facebook și un consultant cu echipa de siguranță digitală oceanului. El este specializat în asistarea adulților cu aspecte ridicate cu probleme de relații, reducerea stresului, anxietatea și atingerea mai multor fericire în viața lor. În 2016 a dat o discuție de TEDX bine vizionată despre bărbați și emoții. Dr. Dorsay are un m.A. în consilierea de la Universitatea Santa Clara și a primit doctoratul său în psihologia clinică în 2008.
    Adam Dorsay, PSYD
    Adam Dorsay, PSYD
    Psiholog licențiat și difuzor TEDX

    Copiii părinților narcisici aleg parteneri narcissiști. Adam Dorsay, un psiholog licențiat, spune: "Din păcate, mulți copii ai părinților narcisiștii aleg soții narcisici, deoarece asta-i tot ce știu. Ei simt obligat să repete relația și au un rezultat diferit. Ei cred că se pot căsători, de la iubire și Salvați narcisistul. Vestea proastă este că nu vor face dragoste de la un narcisist."

  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 18
    3. Luați-vă încrederea. Relațiile narcisiste pot avea un impact negativ asupra încrederii dvs. Începeți să o construiți înapoi. Utilizați această încredere pentru a gestiona situațiile pe care soțul dvs. îl aruncă, utilizați-l pentru a rămâne puternic când se află și îl folosește pentru a rămâne calm când poate să nu răspundă bine la încercările dvs. de a vorbi.
  • Găsiți hobby-uri. O parte a încrederii în tine vă face să vă simțiți importanți și semnificativi. Învață să coaseți, luați o clasă de dans, începeți să alergați sau să începeți să scrieți. Face ceva care te face fericit.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 19
    4. Învață să pleci. Când soțul tău își pierde temperamentul, pentru că ceva nu-i merge, amintiți-vă că este doar o modalitate de a vă controla. Plecați, părăsiți camera, părăsiți casa sau vă rotiți ochii. Acest lucru își diminuează puterea asupra ta, care vă împuternicește în schimb.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 20
    5. Creați un sistem de asistență. Veți avea nevoie de un sistem de asistență deoarece soțul dvs. nu vă oferă acest lucru. Acest sistem poate consta din profesioniști din domeniul prietenilor, al familiei sau al sănătății mintale. Ei vă pot ajuta să rămâneți încrezători, puternici și vă simțiți utili.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 21
    6. Considera plecând casatoria. Dacă relația a ajuns până la punctul în care este abuziv, mai mult decât vă puteți ocupa, sau în detrimentul sănătății emoționale și mintale, ar putea fi timpul să separe sau să obțină un divorț.
  • Fi asertiv dacă doriți să divorțați. Când vorbim cu avocatul juridic, abțineți de la obținerea emoțională. Mai mult decât probabil, narcisistul va fi emoțional, așa că doriți să prezentați o persoană colectată. Prezentați faptele pe măsură ce vă explicați comportamentul soțului dvs. fără să vă supărați sau să vă întoarceți. Fii cinstit și faptic.
  • Prezentați modele de comportament. Fiți atenți la soțul dvs. un narcisist, deoarece avocatul juridic nu poate ști ce înseamnă asta. În schimb, arată avocaților comportamentul său narcisist.
  • Adăugați o nouă întrebare

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar