Cum să-i convingeți pe părinți să vă lase să vedeți un psiholog

Deci, ați decis să vă ajutați și să vă adresați problemelor vorbind cu un psiholog. Bine făcut pentru a face o astfel de decizie matură și sensibilă. Acum, trebuie să-i convingeți pe cei dragi că aveți nevoie de ajutor psihologic, care poate fi uneori dificil. Înainte de a vorbi cu părinții dvs., este mai bine să aduneți cât mai multe informații pentru a le da cât de puteți. În timpul conversației în sine, amintiți-vă să rămâneți calm, exprimați în mod clar sentimentele și arătați-le că aveți un plan.

Pași

Partea 1 din 3:
Organizarea gândurilor și a informațiilor
  1. Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog 1
1. Notați motivele. Scoateți o bucată de hârtie și începeți o listă de preocupări legate de sănătatea dvs. mintală. Să notați orice exemple sau momente care au rămas cu adevărat cu tine. Apoi, scrieți-vă răspunsurile la: "Cum credeți că un psiholog va putea să vă ajute?"
  • Odată ce știți că aveți probleme de adresat, trebuie să găsiți o modalitate de a comunica acest lucru altor persoane într-un mod controlat. O listă vă va ajuta să faceți acest lucru.
  • Sub "preocupări" zona pe care ați putea scrie, "Mă simt deprimat tot timpul," sau, "Sunt supărat și îmi pierd temperamentul fără nici un motiv." Sub "Cum poate ajuta un psiholog?" zona pe care ați putea scrie, "Îmi pot arăta pozitive în viață, cum ar fi cum am o familie iubitoare," sau, "Îmi pot da niște idei despre cum să se calmeze."
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    2. Practicați conversația. Du-te la un prieten sau o rudă de încredere, spune-le ce se întâmplă și cere-i să te ajute să te pregătești. Această persoană se poate preface că este părinții dvs. în timp ce treceți printr-o conversație "machetă". Apoi, puteți flip și puteți prelua rolul părinților dvs. pentru a înțelege mai bine perspectiva lor.
  • Nu uitați să includeți întrebări, deoarece părinții dvs. vor avea cu siguranță unii. Ei ar putea întreba: "Ce am făcut greșit?"Sau," De ce ne spuneți acum?"Practicarea răspunsului vă va ajuta să vă ocupați de aceste momente dificile mai ușor atunci când se întâmplă cu adevărat.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog 3
    3. Discutați cu consilierul școlar. Consilierul școlar este instruit pentru a ajuta elevii cu o serie de probleme diferite. Faceți o întâlnire pentru a vorbi cu consilierul școlar și pentru a le spune ce se întâmplă.
  • Consilierul școlar vă poate oferi o sesizare sau vă poate ajuta să căutați un tratament extern de la un psiholog.
  • Vorbind cu consilierul școlar și pentru a obține recomandarea lor de a vedea un consilier poate, de asemenea, să faciliteze convingerea părinților.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    4. Obțineți resurse pentru a le oferi. Adresați-vă consilierului școlar pentru broșuri sau informații despre preocupările dvs. Imprimați informații de la online. Au ceva tangibil pentru a oferi părinților dvs. atunci când vă întâlniți. Acest lucru va arăta că ați pregătit pentru conversație și că acest lucru a fost în mintea ta de ceva timp.
  • Veți dori să dați aceste documente părinților dvs. în mijlocul conversației, nu la început sau la sfârșit. Ar trebui să spuneți mai întâi povestea dvs. și să utilizați aceste informații ca cercetări de rezervă.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    5. Alegeți un terapeut înainte de timp. Uită-te online, caută agenda telefonică sau adresați-vă consilierului școlar pentru referințe în prealabil. Îngustați-l până la cele trei nume care sună cele mai bune și le scrie pe o listă pentru a arăta părinților dvs.
  • Fiți conștienți de faptul că mulți terapeuți se vor întâlni cu părinții dvs. pentru un timp inițial, gratuit. Acest lucru oferă părinților o șansă de a pune întrebări pe care ar putea avea.
  • Nu vă stabiliți complet la prima alegere. Este foarte comun să comutați terapeuții de mai multe ori. Ca orice relație, trebuie să faceți un pic de timp pentru a găsi potrivirea potrivită.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    6. Aflați cum să plătiți. Odată ce aveți o listă de terapeuți potențiali, dați-le un apel. Întrebați-le despre ce asigurări acceptă și dacă aranjează sau nu planurile de plată. Luați note bune pe care le puteți transmite și părinților dvs. Banii sunt adesea o barieră reală pentru a căuta ajutor, astfel încât unele cercetări vă poate ajuta să evitați acest blocaj.
  • Această cercetare se poate face cu toții la telefon și anonim, așa că nu vă faceți griji că părinții dvs. aflați în acest moment.
  • Dacă este necesar, puteți spune, de asemenea, părinților dvs. că sunteți dispus să obțineți un loc de muncă pentru a plăti sau supliment, costul unui terapeut. Puteți lua în considerare această investiție în fericirea și viitorul dvs.
  • S-ar putea chiar să întrebați părinții dvs. pentru cartea dvs. de asigurare înainte de timp, astfel încât să puteți verifica dacă un terapeut va accepta asigurarea dvs.
  • Întrebați terapeuții pe care îi chemați dacă au sau nu o taxă de scară de alunecare. Acest lucru este adesea oferit clienților care nu își pot permite să plătească întreaga sumă.
  • Verificați cu colegii locale pentru a afla dacă oferă orice sesiuni gratuite de consiliere membrilor comunității. Ei pot avea studenți absolvenți care au nevoie să ofere sesiuni de consiliere pentru a îndeplini cerințele programului de studii.
  • Partea 2 din 3:
    Vorbind cu părinții tăi
    1. Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    1. Găsiți un moment privat. Alegeți-vă timpul să vă așezați cu părinții cu atenție. Permiteți programele lor astfel încât atunci când discutați, atenția lor va fi orientată exclusiv asupra dvs. Dacă aveți frați, timpul de culcare sau după cină sunt posibile ferestre pentru un chat.
    • S-ar putea să vă apropiați de părinții dvs. mai devreme în timpul zilei și să spuneți: "Am ceva foarte important încât trebuie să vorbesc cu tine. Putem vorbi după cină?"
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog 8
    2. Explica. După ce s-au așezat, vă descriu gândurile și sentimentele care duc la cererea dvs. Dacă ați fost deprimat, de exemplu, încercați să le oferiți o estimare a cât timp. Aceste informații pot fi șocante pentru ele, astfel încât doriți să construiți cel mai bun caz pe care îl puteți. După ce ați discutat cum vă simțiți, spuneți-le că aveți o soluție potențială - să vizitați și să discutați cu un psiholog.
  • Părinții dvs. vor întreba cel mai probabil cum vă poate ajuta un psiholog. S-ar putea să le spuneți că "trebuie să vorbesc cu un adult obiectiv."Sau," Trebuie să vorbesc cu cineva din afara familiei pentru a mă înțelege mai bine."
  • Liniștiți-le că este vorba despre tine, nu ei.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    3. Spune-le că vrei ajutor. Dacă părinții dvs. se simt ca și cum ați fi oarecum presați să vizitați un terapeut, acestea vor intra în modul de protecție și cel mai probabil refuză. Explicați că nu numai că aveți nevoie de ajutor, doriți ajutor. Doriți să vă îmbunătățiți viața luând această acțiune.
  • Dacă ați pus la îndoială despre obiectivele dvs., ați putea spune: "Vreau să mă simt mult mai des. Vreau să fiu capabil să apreciez toate marile oportunități pe care mi le-ați dat toate."
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un psiholog Pasul 10
    4. Vorbi rațional și calm. Luați niște respirații profunde, calmante înainte de a începe și repetați-vă: "Pot să fac asta, va fi bine."Părinții dvs. vă vor aprecia cazul mai mult dacă acționați în mod matur, dar în același timp nu vă fie frică să vă lăsați emotiile. Dacă nu sunt de acord, vorbește din inima voastră. Nu vă fie frică să plângi.
  • Dacă, în loc să porniți așa cum ați planificat, veți intra în părinții dvs. și veți pierde controlul emoțional prin plâns, etc., Poate doriți să luați cinci minute pentru a vă compune înainte de a continua. Doar spuneți: "Dă-mi câteva minute și putem vorbi."
  • Faceți tot posibilul pentru a evita argumentarea agresivă. Dezacordurile se pot întâmpla, dar strigând sau strigând într-adevăr nu face bine în cele din urmă. Dacă vă simțiți ca și cum ați fi îndreptat în această direcție, întrerupeți și numărați la cinci înainte de a vorbi din nou. Dacă părinții dvs. strigă, spuneți-i că va trebui să vorbiți mai târziu când toată lumea se calmează.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog 11
    5. Utilizați exemple specifice. Poate că nu este suficient să-i spui părinților că suferiți de anxietate, de exemplu. Este posibil să aveți nevoie să le oferiți câteva exemple de viață reale pentru a se baza. Acest lucru va fi cel mai probabil dificil pentru dvs. Alegeți exemple care ilustrează preocupările dvs., dar care nu sunt cele mai brute.
  • Un exemplu de exemplu ar putea fi: "Nu am prieteni la școală chiar acum. Nu simt că pot avea încredere în nimeni."
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un psiholog Pasul 12
    6. Sunt de acord cu un compromis. Obținerea a ceea ce doriți va necesita, probabil, unele da-and-luate. Fi pregătit să negocieze un pic. S-ar putea să oferiți ca părinții să lucreze cu dvs. pentru a alege terapeutul. S-ar putea să cereți ca ei să meargă cu tine, dar să rămână în sala de așteptare. S-ar putea să fiți de acord să "încercați" un terapeut pentru o lună.
  • O parte din compromis ar putea să le spună cum altfel pot ajuta. S-ar putea să vă sugerați să planificați împreună activități suplimentare sau să vă ajutați cu temele.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog 13
    7. Notați solicitarea dvs. Dacă sunteți incomod într-o situație față-în-față cu părinții dvs. (o mulțime de oameni pot fi), apoi scrieți-vă sentimentele și motivele pentru că ați căutat ajutor pur și simplu și într-o manieră ușoară de citire. La fel ca un chat, alegeți-vă cu atenție acest moment înainte de a vă prezenta sentimentele părinților dvs.
  • Amintiți-vă că cuvintele (în special cele scrise) pot răni, deci luați-vă timpul când creați această scrisoare. Un test bun este să te întrebi: "Voi fi de acord cu conținutul acestei scrisori cu cinci ani de acum?"
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog 14
    1. Aduceți mediatori. Dacă nu primiți nicăieri, cereți un alt adult să vină și să vorbească cu părinții dvs. Aceasta înseamnă că va trebui să vă dezvăluiți sentimentele și gândurile dvs. private unei alte persoane, dar ar trebui să merite în cele din urmă. Acest "mediator" poate fi un pastor, un prieten de familie sau o altă rudă.
    • Un consilier școlar este o alegere deosebit de bună. Ei pot menține confidențialitatea, explicând, de asemenea, părinților dvs. ceea ce face un terapeut. În plus, cel mai probabil pot susține exemplele pe care le-ați descris înainte.
  • Image intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    2. Păstrați liniile de comunicare deschise. Indiferent dacă părinții dvs. sunt de acord, după prima dată, asigurați-vă că ați vorbit cu ei. Discutați lucrurile obișnuite cum ar fi cum arată ziua dvs., dar și încercați să lucrați în mai multe mențiuni importante despre modul în care vă simțiți etc. O parte a acestora pentru a înțelege este construirea încrederii și trebuie să discutați cu asta.
  • Poate fi util să întrebați părinții dvs. despre sentimentele lor și nu la fel cum se referă la dvs. Poate spune: "Îți place de slujba ta? De ce?"
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un psiholog Pasul 16
    3. Aranja să vadă psihologul. Când părinții dvs. sunt de acord, puneți-vă cercetarea în acțiune și programați o întâlnire cu terapeutul dvs. ales cât mai curând posibil. Așteptați întâlnirea dvs. inițială pentru a dura între 45 de minute la 1 oră. Ei vă vor pune o mulțime de întrebări, dar vă vor oferi o mulțime de timp pentru a vorbi doar.
  • Rețineți că părinții dvs. pot fi obligați să se întâlnească singure cu psihologul, astfel încât să poată oferi consimțământul pentru psiholog să vă trateze. În cadrul acestei întâlniri, părinții dvs. pot pune întrebări pentru a determina dacă psihologul va fi un bun potrivit pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog 17
    4. Ai grijă de tine. Țineți-vă partea din afacere încercând să rămâneți în cea mai bună formă mentală și fizică posibilă. Doriți să vă începeți munca cu terapeutul cu cea mai puternică fundație posibilă. De asemenea, doriți să arătați părinților dvs. că sunteți dispuși să puneți munca în îmbunătățirea și în alte domenii.
  • Asigurați-vă că mâncați trei mese regulate programate și sănătoase pe zi. Încercați să vă exercitați de trei ori pe săptămână, chiar dacă acest lucru înseamnă doar luarea de plimbări lungi. Ia suficient somn pe timp de noapte, urmărește cel puțin opt ore.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să vedeți un pas de psiholog
    5. Solicitați ajutor imediat dacă este necesar. Dacă sunteți suicidați sau dacă aveți nevoie de ajutor serios de ajutor, atunci puteți lua în considerare apelarea serviciilor de urgență sau puteți merge la camera de urgență. Puteți merge la er și vă puteți cere unui prieten să vă ia. Acest lucru vă va asigura că obțineți tratament medical și evaluare psihologică, care ar putea ajuta la convingerea părinților dvs. pentru a vă permite să începeți să vedeți un psiholog pentru a obține ajutorul de care aveți nevoie.
  • Dacă nu simțiți că aveți nevoie de ajutor imediat, încercați să vorbiți cu un profesor, un consilier școlar sau un prieten despre sentimentele dvs. Doar rețineți că, dacă spuneți unui profesor sau unui consilier școlar că vă gândiți să vă răniți, atunci vor trebui să raporteze acest lucru pentru protecția voastră.
  • În SUA, puteți apela și linia de prevenire a sinuciderii naționale la 1 (800) 273-Talk (8255).
  • Avertizări

    Unii părinți pot reacționa în mod ciudat la ideea de ajutor profesional cu privire la copiii lor. Dacă se întâmplă acest lucru, explicați calm că ajutorul extern înseamnă, de obicei, o opinie imparțială și neutră asupra situației și va ajuta familia ca întreg, nu doar persoana care primește ajutor.
  • Amintiți-vă că ajutorul psihologic este un proces continuu și că durerea dvs. nu va fi eliminată după prima sesiune. Continuați să lucrați prin rănire, să vă sprijini pe cei dragi pentru putere și, în cele din urmă, veți ieși din cealaltă parte ca o versiune mai bună a acest lucru!
  • Fiți pregătiți pentru sentimente rănite și lăsați afară. Părinții tăi s-ar putea simți vinovați că nu observați preocupările dvs. Unii părinți pot crede că îi învinuiți pentru dvs "Probleme" și ele sunt motivul pentru care doriți să vedeți un psiholog. Gestionați aceste comentarii la fel de deschis și sincer ca și cum puteți.
  • Dacă vă răniți sau vă gândiți la sinucidere, ele sunt opțiuni anonime pentru ajutor, chiar dacă nu puteți vedea un terapeut. Uită-te online pentru un grup de asistență sau ajutați viața și nu ezitați să ajungeți la alți adulți pentru asistență.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar