Cum de a alege un consilier de căsătorie

Un consilier de căsătorie (numit și un terapeut de cupluri) funcționează cu unul sau ambii soți pentru a îmbunătăți o căsătorie. Consilierul se concentrează de obicei asupra soluționării conflictelor, a abilităților de comunicare și a găsi modalități de îmbunătățire a căsătoriei în general. Consilierea căsătoriei este, de obicei, o perioadă scurtă de psihoterapie, oferind în mod ideal soțul (soții) instrumentele necesare pentru a lucra la căsătoria lor în afara terapiei. Alegerea dvs. de consilier de căsătorie ar putea însemna diferența dintre o reconciliere descoperită sau un sfârșit de frustrant, stresant și scump. Învățați cum să evaluați și să alegeți un consilier de căsătorie vă poate ajuta pe dvs. și pe partenerul dvs. pe drumul spre recuperare și reparație.

Pași

Partea 1 din 3:
Localizarea consilierilor lângă tineSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 1
1. Căutați consilieri de căsătorie. Primul pas în găsirea unui consilier de căsătorie este de a vedea ce consilieri practică în zona dvs. Puteți căuta terapeuți în agenda telefonică locală, căutând online sau prin utilizarea unei baze de date terapeuști de reputație, cum ar fi Psihologie de astăzi găsiți o pagină terapeutică.
  • Baze de date online vă permit să căutați după zonă, de specialitate și prin planuri de asigurare acceptate.
  • De asemenea, puteți solicita medicului dvs. de îngrijire primară pentru recomandări / recomandări. Dacă aveți încredere în medicul dvs. primar, este probabil sigur să aveți încredere în recomandările ei.
  • Dacă vreun prieten de încredere sau membri ai familiei au trecut prin consiliere de căsătorie, s-ar putea să le luați în considerare pentru a le cere recomandări. Cu toate acestea, este posibil să nu doriți să faceți acest lucru dacă nu doriți ca alții să știe că cauți consiliere.
  • Un consilier de căsătorie licențiat va avea titlul de căsătorie licențiat și terapeut de familie (LMFT), dar puteți vorbi cu un consilier care nu este un LMFT și are o experiență relevantă.
  • În timp ce un consilier sau psiholog obișnuit poate avea experiență care lucrează cu cupluri, este important să găsiți un terapeut care are experiența specializată de care aveți nevoie. Adresați-vă consilierului despre pregătirea și acreditările ei. În plus, ar trebui să întrebi ce zonă de terapie cupluri ea este specializată - o astfel de consiliere de lux după infidelitate.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 2
    2. Uită-te la locația terapeutului. Odată ce ați găsit niște consilieri în zona dvs., ar trebui să căutați în sus în cazul în care fiecare consilier și cum ați ajunge acolo. În funcție de locul în care locuiți, comutați de la o parte a orașului la alta (sau chiar următorul oraș peste) ar putea fi foarte dificil. Ați putea dori, de asemenea, să factor în modurile de transport. Dacă nu dețineți o mașină și să vă bazați pe tranzitul public, verificați o hartă de tranzit pentru a vedea cât de aproape de fiecare consilier pe care îl puteți obține, precum și cât timp ar fi trebuit.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 3
    3. Luați în considerare disponibilitatea fiecărui consilier. Unii consilieri lucrează în timpul orelor de lucru 9:00 și 5:00, ceea ce ar putea face dificil să se întâlnească dacă lucrați un loc de muncă cu ore rigide. Mulți consilieri lucrează la sfârșit de săptămână sau mai târziu în ziua de a găzdui pacienții care lucrează, deși în funcție de programul dvs. care poate fi chiar mai puțin convenabil.
  • Dacă vă înscrieți pentru consilierea căsătoriei, doriți să vă asigurați că dvs. și partenerul dvs. veți putea ajunge la fiecare sesiune.
  • Alegeți un consilier al cărui program de practică coincid cu programul dvs. (și partenerul dvs.).
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 4
    4. Comparați costurile. Un factor mare în orice tratament medical poate fi costurile asociate cu vederea unui medic, iar terapia nu este diferită. Dacă aveți asigurări de sănătate, consultați un reprezentant al companiei dvs. de asigurări pentru a vedea dacă planul dvs. acoperă consilierea. De asemenea, ar trebui să examinați costul estimat al consilierii, atât cu asigurare (dacă planul dvs. acoperă-l, majoritatea nu) și fără.
  • Verificați cu compania dvs. de asigurări dacă este acoperită consilierea / terapia. Cele mai multe companii de asigurări nu vor plăti pentru consilierea căsătoriei. Dacă unul dintre dvs. are un diagnostic, terapeutul poate folosi acest lucru pentru a factura planul de asigurare. Este posibil să fiți acoperit numai pentru terapeuți într-o rețea sau o practică specificată.
  • Cereți consilierului că vă interesează dacă oferă o scară de alunecare. Mulți terapeuți recunosc că unii oameni nu au un plan cuprinzător de asigurare (sau nici o asigurare) și sunt dispuși să lucreze cu acei pacienți la o rată redusă.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea acreditărilor și a calificărilorSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 5
    1. Verificați educația terapeutului. Pentru a deveni o căsătorie licențiată și terapeut de familie, un consilier trebuie să fi finalizat una din cele trei cerințe educaționale. Un consilier de căsătorie poate să fi câștigat o diplomă de masterat (care are de-a doua până la trei ani pentru a finaliza un program de doctorat (care durează trei până la cinci ani pentru a finaliza un program postuniversitar de formare clinică (care de obicei durează între trei și patru ani pentru a finaliza).
    • În mod obișnuit, după absolvirea unui program acreditat, un consilier va completa un program obligatoriu de formare clinică supravegheată. Acest lucru este de obicei necesar, indiferent de gradul de consilier câștigat.
    • Puteți găsi, de asemenea, un consilier profesionist licențiat la nivel de doctorat (LPC) sau psiholog cu cupluri de consiliere extinsă.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 6
    2. Asigurați-vă că terapeutul este licențiat. În plus față de asigurarea faptului că un consilier dat are fundalul potrivit, este, de asemenea, o idee bună să confirme faptul că terapeutul este licențiat. În funcție de situația în care locuiți, un consilier de căsătorie poate fi obligat să treacă un examen de licențiere de stat, examenul național administrat de asociația consiliilor de reglementare maritală și familială (AMFTRB) sau ambele.
  • Puteți găsi adesea informații despre un anumit statut de licențiere al terapeutului, verificând site-ul web al terapeutului. Dacă nu puteți găsi aceste informații acolo, întrebați direct terapeutul.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 7
    3. Întrebați despre organizațiile profesionale. Deși un terapeut nu este obligat să se alăture unei organizații / asociații profesionale, este de obicei un semn bun atunci când un terapeut este membru al unuia. Aplicarea unui terapeut indică faptul că are un interes personal pentru consiliere, precum și dorința de a continua să învețe și să-și adapteze practica cu noi tendințe în domeniu.
  • Una dintre cele mai mari organizații profesionale pentru consilierii de căsătorie este Asociația Americană pentru căsătorie și terapeuți de familie (AAMFT).
  • AAMFT necesită instruire supravegheată și cursuri obligatorii ale tuturor membrilor pentru a asigura calitatea și coerența.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea consilierului potrivitSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 8
    1. Comparați strategiile și planurile de tratament. Diferitele terapeuți au abordări diferite ale terapiei. Este important să obțineți un sentiment de modul în care un terapeut ar proceda dacă ați începe sesiuni cu el.
    • Cereți terapeutului cum ar dori să procedeze la tratament și dacă folosește orice modalitate terapeutică specială în practica sa. Apoi citiți acest plan de tratament pentru a vedea dacă credeți că vă poate ajuta.
    • Un terapeut bun va sugera diferite tehnici și strategii de tratament pentru a lucra la domiciliu între sesiuni.
    • Aflați despre planul de tratament proiectat al terapeutului. Ar trebui să întrebați în mod specific câte sesiuni vă puteți aștepta să aveți, cât timp va dura fiecare sesiune și ce fel de calendare vă puteți aștepta la rezultate.
    Sfat de experți
    Moshe Ratson, MFT, PCC

    Moshe Ratson, MFT, PCC

    Căsătoria și familia TherapistMoshe Ratson este directorul executiv al spiral2Grow Căsătoria și terapia familială, o clinică de coaching și terapie din New York City. Moshe este un antrenor internațional de antrenor acreditat antrenor certificat (PCC). El a primit MS în căsătorie și terapie familială de la Colegiul Iona. Moshe este un membru clinic al Asociației Americane de căsătorie și terapie familială (AAMFT) și un membru al Federației Internaționale de Autocare (ICF).
    Moshe Ratson, MFT, PCC
    Moshe Ratson, MFT, PCC
    Căsătoria și terapeutul familiei

    Interviu mai mulți consilieri diferiți pentru a găsi pe cineva care este o potrivire bună. Căsătoria și terapeutul familiei Moshe Ratson spune: "Puteți începe prin căutarea pe Internet sau întrebând trimiteri, dar este, de asemenea, important să intervieveze consilierii. Vă recomandăm să alegeți 3-4 consilieri, apoi având o listă de întrebări pe care le cereți fiecare. Cereți fiecărui consilier care este filozofia lor și alegeți pe cineva care vă face să vă simțiți confortabil în procesul lor."

  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 9
    2. Cereți opinia terapeutului cu privire la divorț. Poate părea o întrebare ciudată de a cere unui consilier de căsătorie cu care sunteți interesat să lucrați, dar poate fi, de asemenea, un lucru foarte important de știut. Unii consilieri de căsătorie îi îndeamnă pe clienți să părăsească căsătoria atunci când lucrurile devin stâncoase, fie din cauza credințelor terapeutului, fie din respingerea ei de a continua să lucreze prin probleme. Aceasta poate fi semnul unui terapeut sărac pentru nevoile dvs., mai ales dacă sunteți angajat să lucrați prin problemele dvs. indiferent de ce.
  • Ar trebui să întrebați în mod specific terapeutul la ce punct pe care îl consideră divorțul pentru a fi o opțiune viabilă și când crede că ar trebui să încerci să opriți sau evitați-o.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 10
    3. Determinați valorile terapeutului. Fiecare terapeut aduce propriul său set de valori la practica consilierii căsătoriei, care poate fi bună, rea sau neutră. Cu toate acestea, aceste valori nu ar trebui să intră în terapia dvs. în moduri problematice. Este important să determinați care sunt valorile terapeutului dvs. pentru a vă asigura că va fi o potrivire bună pentru dvs. și partenerul dvs. în avans înainte.
  • Dacă un terapeut spune că există o singură modalitate de a avea o căsătorie de succes, ar trebui să luați în considerare găsirea altcuiva cu care să lucrați.
  • Cereți unui terapeut pe care sunteți interesat de ceea ce este personalitatea sa. Care vă pot oferi o perspectivă asupra cât de bine se potrivește cu dvs. și cu soțul dvs.
  • Determinați ce fel de pacienți lucrează terapeutul înainte de a descrie problema dvs. În felul acesta, veți ști dacă vă poate ajuta chiar de pe lilieci.
  • Descrie-te, soțul / soția dvs. și problema dvs. maritală (e). Cereți consilierului cum crede că prima sesiune sau două ar putea merge atunci când se ocupă de această problemă pentru a avea un sentiment de așteptare.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 11
    4. Căutați abordări bazate pe dovezi. Există multe abordări terapeutice care sunt, în general, recunoscute ca fiind eficiente și medial-sunete. Poate fi o idee bună să aflați ce fel de abordări terapeutice pe care le folosește consilierul dvs. pentru a vedea dacă se va potrivi bine cu nevoile dvs. Două abordări comune bazate pe dovezi pentru consilierea căsătoriei sunt terapia cuplurilor concentrate emoțional și metoda Gottman.
  • Terapia cuplurilor concentrate emoțional funcționează pentru a reconstrui fundamentul unei căsătorii, concentrându-se pe repararea încrederii, încurajând intimitatea emoțională și reaprinderea sentimentelor de dragoste și afecțiune.
  • Metoda Gottman funcționează pentru a reconstrui o căsătorie prin schimbarea primei comportamente ale fiecărui partener. Această metodă pune accentul pe abilitățile de comunicare, rezolvarea conflictelor, consolidarea prieteniei într-o căsătorie și fiind parteneri mai îngrijiți / considerați între ei.
  • Imagine intitulată Alegeți un consilier de căsătorie Pasul 12
    5. Evaluați-vă progresul. Consilierea căsătoriei nu ar trebui să se simtă ca o urmărire fără sfârșit. La începutul consilierii, tu și partenerul tău ar trebui să stabilești obiective concrete cu terapeutul dvs., astfel încât sesiunile care au urmat au o anumită direcție și focalizare. Fiecare sesiune ulterioară ar trebui să aibă în minte aceste obiective și ar trebui să funcționeze pentru a vă ajuta și partenerul dvs. să găsească modalități de a vă îndeplini obiectivele.
  • Nu veți vedea rezultate peste noapte, dar dacă nu ați văzut nicio îmbunătățire a căsătoriei dvs. după mai multe săptămâni în valoare de sesiuni, este posibil să doriți să luați în considerare căutarea unui alt terapeut.
  • Un terapeut bun ar trebui să facă atât soții să se simtă respectați și auziți. Dacă terapeutul dvs. ia părțile laterale sau "Gangs Up" pe dvs. sau pe soțul dvs., ar trebui să luați în considerare căutarea unui alt terapeut.
  • Nu te frustrați. Salvarea unei căsătorii necesită timp și efort de la dvs. și de partenerul dvs., nu veți putea să o faceți singur. Dacă terapeutul pe care îl vedeți nu vă ajută să vă atingeți obiectivele clar definite, merită căsnicia dvs. pentru a găsi unul care va.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar