Cum să devii un consilier biblic

Un consilier biblic ajută oamenii să depășească problemele, provocările și problemele din viața lor, concentrându-se asupra principiilor din Biblie. Consilierii biblici ajuta oamenii să se ocupe de probleme, cum ar fi infidelitatea, depresia, anxietatea și abuzul, dar oferă diagnostic și tratament bazate pe Biblie, mai degrabă decât pe tehnicile de psihoterapie. Deși nu există cerințe licențiate de stat pentru consilierii biblici, un grad avansat vă va oferi cunoștințele, abilitățile și experiența pentru a fi un consilier creștin eficient. Utilizați aceste sfaturi pentru a afla cum să deveniți un consilier biblic.

Pași

  1. Imaginea intitulată deveni un consilier biblic pas cu pas 1
1. Obțineți o diplomă de liceu. O diplomă de liceu sau un echivalent este necesar pentru toate certificările biblice de certificare sau programe de studii.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier biblic pasul 2
    2. Obțineți o diplomă de licență în consiliere creștină. Mai multe colegii acreditate oferă programe de licență în consiliere creștină. Cerințele pentru o diplomă de licență de consiliere creștină sunt similare cu cele pentru o diplomă de consiliere standard, dar includ clase bazate pe credință. Cele mai multe colegii oferă atât programe online și tradiționale de licență.
  • Clase de bază complete în psihologie, psihoterapie și teologie. Cursurile de psihologie se concentrează asupra problemelor mentale și, de obicei, includ clase cum ar fi psihologia generală, teologia și psihologia și psihologia socială. Cursurile de psihoterapie se concentrează asupra aplicării teoriilor psihologice la comportamente și procese și pot include teoria și practica de consiliere, evaluare și diagnosticare, etică pentru consilierul creștin, căsătoria și consilierea familială, consilierea crizelor, consilierea crosscul culturală și consilierea grupului. Clasele de teologie ajută elevii să aplice concepte biblice topsihologie și practici de psihoterapie. Clasele pot include Vechiul Testament, Noul Testament, Consiliere Creștină și Emoții printr-o perspectivă biblică.
  • Luați clasele de nivel superior axate pe consilierea biblică. Bazându-se pe fundația stabilită prin clasele de bază, cursurile de nivel superior se concentrează pe abilități specifice de consiliere, practici și probleme. Cursurile pot include copii și adolescenți, dezvoltarea adulților, moartea și moartea, abuzul de substanțe, sexualitatea umană, căsătoria și relațiile de familie.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier biblic Pasul 3
    3. Câștigă un masterat de diplomă de divinitate în consiliere biblică. Master de Divinitate Grads în consiliere biblică sunt oferite prin universități acreditate, colegii teologice sau seminarii. Majoritatea programelor de masterat ale divinității pregătesc studenții biblici de consiliere pentru certificare prin asociațiile naționale de certificare.
  • Completați un curriculum de bază. Maestrul de divinitate în consiliere biblică includ cursuri de bază care se concentrează atât pe teologie, cât și pe psihologie. Exemple de clase de bază includ: baza biblică pentru consiliere, teologie de consiliere, fundamente ale consilierii biblice, analiză comparativă a psihologiei umaniste și a teologiei biblice, conștiința de sine prin Biblie și subiecte în consilierea biblică.
  • Completați o practică supravegheată. Majoritatea programelor de masterat de divinitate necesită studenți biblici de consiliere pentru a finaliza un minim de 50 de ore de lucru supravegheat de consiliere. Programele oferă în mod obișnuit mai multe tipuri de oportunități de plasare practicum, variind de la lucrările bazate pe biserică la agențiile non-profit.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier biblic Pasul 4
    4. Obțineți certificat ca consilier biblic. Mai multe asociații, cum ar fi Asociația Națională a Consilierilor Creștinilor (NCCA), Asociația Consilierilor Biblici (ABC), Asociația Americană a Terapiștilor Creștini (AACTE), Asociația Internațională a Profesioniștii de Consiliere Creștină (IACCP), Alianța Internațională Creștină (ICCA) și Consiliul de consiliere profesională și pastorală creștină (BCPPC), oferă certificarea pentru consilierii biblici. Majoritatea asociațiilor nu necesită o diplomă de licență sau de masterat pentru certificare, dar cursurile sunt necesare pentru solicitanții non-gradi.
  • Cerințe complete de curs de instruire. Cerințele de clasă variază de asociere, dar de obicei includ un curriculum de bază de psihologie, teologie și consiliere biblică. Solicitanții cu grade avansate pot nu trebuie să completeze cursuri de formare pentru a respecta cerințele de certificare.
  • Orele de observare completă de consiliere supravegheată. Orele de consiliere supravegheate variază în funcție de asociere. Unele au nevoie de minimum 10 ore, în timp ce altele necesită 50 de ore sau mai mult. Solicitanții cu grade avansate pot nu trebuie să completeze consilierea supravegheată dacă un practicum a fost necesar pentru programul de studii.
  • Citiți o selecție de cărți și articole din lista de lectură aprobată a asociației. Cerințele de citire variază în funcție de asociere și pot varia de la 500 de pagini la mai mult de 1.000 de pagini.
  • Treceți examenele necesare ale asociației. Examenele sunt de obicei în formă de eseu și pot varia de la examene de carte deschisă sau de acasă la examene temporizate în clasă.
  • Trimiteți materialele de aplicare necesare Asociației. Majoritatea asociațiilor necesită o taxă de depunere a cererii la momentul depunerii.
  • sfaturi

    Consilierii biblici se pot califica pentru asigurarea de malpraxie profesională și de răspundere prin asociația (asociațiile) prin care sunt certificate.
  • Nu există cerințe specifice de licențiere de stat pentru consilierii biblici. Cele mai multe state din U.S. nu permite consilierilor licențiați de stat să-și promoveze credințele religioase personale, să se roage cu clienții sau să citească din Biblie, cu excepția cazului în care clientul solicitat în mod specific. Din acest motiv, majoritatea consilierilor biblici aleg să nu urmeze niciun fel de licențiere de stat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar