Cum să se ocupe de a fi nervos

Sentimentul nervos este perfect normal. De fapt, toată lumea se confruntă cu jitters nervos din când în când, ei învață doar să-l ascundă bine. Indiferent dacă vă pregătiți pentru un eveniment mare sau vă ocupați de o situație surpriză, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă gestiona nervii și păstrați-i să nu iasă din mână.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea pentru o situație de rafturi nervoase
  1. Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 1
1. Evaluați-vă nervii. Pentru a ști ce să faceți pentru a vă ajuta cel mai bine prin nervi, faceți stocul de simptome. În acest fel, vă puteți concentra asupra modalităților de a vă calma în jos, care funcționează cel mai bine pentru dvs. Simptomele comune includ:
  • Transpiraţie
  • Gură uscată
  • Amânarea / tremurul
  • Fluturi
  • Dificultate de concentrare
  • Stamilarea / vocea neclară
  • Bataie rapida de inima
  • Ameţeală
  • Respirație superficială
  • Micșind unghii / Fiddling
  • Limbajul corpului defensiv (cum ar fi traversarea brațelor și picioarelor)
  • Imaginea intitulată face față de a fi nervos pasul 2
    2. Repetă în prealabil.La fel ca orice altceva, ne îmbunătățim încrederea și abilitățile noastre cu practici suplimentare. Încercați să vă imaginați cum va fi să salutați tot ce sunteți nervos. Vedeți-vă cu succes și vă întâlniți cu încredere obiectivele dvs. pentru această situație. Nu încercați să planificați totul la un tee (altfel veți ajunge să vă țineți de ea). În timp ce nervozitatea nu poate dispărea în întregime, durata nervozității pe tot parcursul evenimentului se diminuează rapid cu experiență.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos pasul 3
    3. A respira.Încercați să învățați unele tehnici Pentru a lua respirații adânci, relaxante. Aceste tehnici vă vor servi în pregătirea momentului și pot fi făcute chiar în momente de nervozitate majoră. Indiferent dacă aveți o tendință de a folosi respirații superficiale, respirații monitorizate sau respirația prea rapidă, respirația profundă vă va ajuta să respirați mai eficient. În acest fel, corpul dvs. va primi mai mult despre ceea ce trebuie să obțină printr-un moment de cheltuieli majore de energie. De asemenea, respirația relaxată vă va relaxa sistemul nervos autonom puternic stimulat.
  • Imagine intitulată de a fi nervos pasul 4
    4. Întoarceți gândurile nervoase în afirmații. Nervozitatea este doar pomparea noastră adrenalină - producția de energie. Deci, când ne-am nervos, mințile sunt ocupate cu tone de idei care corespund cu intensitatea stresantă a sentimentelor noastre: "Nu pot face asta." sau "nu sunt destul de bun." În timp ce este posibil să nu puteți opri gândurile de curse, le puteți înlocui cu afirmații. Afirmațiile sunt descrieri pozitive ale capacității dvs., scrise în prima persoană. Următoarele sunt exemple de afirmații afirmative pe care le puteți îneca gânduri negative și de gaură în credința dvs.:
  • "Eu sunt cel mai bun candidat pentru acest loc de muncă".
  • "Sunt perfect calificat pentru a da această performanță și voi".
  • "Pot să mă descurc".
  • "Vreau să reușesc la acest test și o voi".
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 5
    5. Utilizați tehnicile de vizualizare. Imaginați-vă la evenimentul că sunteți nervos nu numai că faceți sarcina cu succes, dar faceți-o cu cel mai mare succes imaginabil. Simțiți-vă la fel de intenționați și încrezători și concentrați-vă pe detaliile mici despre ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Treceți prin întreaga secvență de succes a evenimentelor și luați-o în sentimentul de realizare care trece prin ea. Această tehnică este frecvent utilizată de sportivi și sa dovedit a fi puternică în creșterea încrederii timpului de joc.
  • De exemplu, dacă sunteți nervos vorbind cu o pasiune, Imaginați-vă că vă loviți amuzant, Angajați conversația care a râs toată lumea și zdrobiți-vă la tine într-un mod complet nou.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 6
    6. Acceptați-vă și nivelul de calificare. Pentru a vă concentra asupra a ceea ce faceți mai degrabă decât să fiți conștienți de sine, trebuie să vă acceptați nivelul de calificare. Nu toată lumea este perfectă la tot, și dacă faci ceva dificil pentru tine, acceptați asta și nu vă judecați la un nivel pe care pur și simplu nu sunteți la.
  • Determinați ceea ce se așteaptă și ce este un bonus. S-ar putea să aveți așteptări mai mari decât ceea ce este cu adevărat necesar. Poate tot ce ai nevoie este un C pe acel test pentru a trece geometria - un A ar fi chiar mai bun, desigur, dar tot voi nevoie este un C!
  • De exemplu, dacă vorbirea publică nu este punctul tău puternic, nu te judeca aspru pentru o greșeală ocazională sau ți-ai pierdut locul. Așteptările realiste bazate pe nivel de calificare fac, de asemenea, că este mai ușor să renunți la atitudinea judecătorească față de tine că nervii provoacă în mod obișnuit.
  • Nu setați cu așteptări externe. În primul turneu de arte marțiale, este puțin probabil să aduci acasă un trofeu. Așa că punerea presiunii asupra dvs. pentru a vă face acest lucru vă va face doar mai îngrijorați. În schimb, având scopul de a vă completa primul meci este probabil mai realist.
  • Acceptarea nivelului de calificare înseamnă sinceritate cu fața punctelor și punctelor slabe, astfel încât să puteți forma așteptări gestionabile. Aflați mai multe despre cultivarea acceptării de sine Aici.
  • Imagine intitulată atinge fericirea Pasul 11
    7. Îmbrățișați-vă nervozitatea. Poate părea contra-inutivă pentru a accepta și a fi întâmpinat fiind nervos...La urma urmei, încercați să nu Simțiți-vă nervos! Dar încercarea de a răsturna sentimentele naturale are o modalitate de a le face mai rău.
  • Permiteți-vă să vă simțiți neliniștiți, dar recunoașteți că doar pentru că vă simțiți că nu înseamnă că nu puteți face ceva.
  • Acceptați că vă veți simți nervos ca o stare naturală într-o anumită situație...La fel cum te simți fericit, trist sau furios într-o anumită situație. În loc să alerge de la sentiment, permiteți-l pur și simplu să fie prezent, dar nu vă copleșiți.
  • A fi nervos vă pasă. Și dacă vă pasă, este mai probabil să faceți bine la ceva decât cineva care nu.
  • Metoda 2 din 3:
    Gestionarea nervilor la fața locului
    1. Imagine intitulată Deal cu a fi nervos pasul 7
    1. Începe puternic. Fiți extra pregătiți cu un punct de plecare clar și puternic pentru a oferi impulsului să vă transportați înainte pentru restul timpului. Dacă intervievați pentru un loc de muncă, de exemplu, veniți cu un cuvânt de apreciere prietenos pentru un aspect al companiei.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 8
    2. Shift Focus de la sine la conținut. Oamenii care sunt predispuși la nervozitate, de obicei, gândesc mai mult despre ei înșiși decât despre ceea ce înseamnă că încearcă să facă.Nervozitatea se poate dubla când vedeți cauza nervilor (un interviu, un test) ca fiind suprasolicitat de tine și de potențialul tău. Încercați să vă înlocuiți gândurile despre modul în care vii și ce gândesc alții despre tine cu repetiții ale sucului real al ceea ce faci. Poate că acesta este materialul care va fi pe un examen sau linii de la bucata de muzică pe care o veți juca.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 9
    3. Ai grijă. Expresiile faciale, gesturile și intonarea sunt toate semnele de a fi sau nu nervoase. Când observați aceste detalii despre modul în care vă prezentați, puteți crea distanța necesară pentru a vă adapta la posturi și gesturi care arată mai multă încredere. Prin schimbarea acestor părți ale aspectului dvs., vă învățați "acționează ca și cum" Nu ești nervos. Când corpul tău se schimbă, mintea ta urmează în mod natural costum.
  • Unele limbaj al corpului nervos pe care ați putea dori să le modificați include fidgetul, șlefuirea, postarea defensivă, mic până la nici un contact vizual, și frecați-vă fața și gâtul.
  • Imagine intitulată face față de a fi nervos pasul 10
    4. Nu vă grăbiți. Rushing prin ceea ce te face nervos va fi confuz doar pentru alții și va afișa cât de nervos sunteți. Dacă situația implică necesitatea de a vorbi (și de obicei, nu reușește să vorbească scăzut și lent. Încetinirea discursului vă va permite să fiți mai clar înțeleși și să scăpați vocea dvs. doar puțin va reduce probabilitatea de a renunța la o scârțâie nervoasă sau o fisură vocală.
  • Imaginea intitulată face față de a fi nervos Pasul 11
    5. Păstrați situația în perspectivă. Amintiți-vă să nu transpirați lucrurile mici. Cea mai mare parte a ceea ce suntem îngrijorați nu se întâmplă niciodată, iar cei care fac rareori la fel de răi cum anticipăm. Încercați să vă concentrați asupra grandului de lucruri - indiferent dacă orice alunecare sau fumble va contează, chiar și cât mai curând anul viitor.
  • De exemplu, dacă sunteți nervos cu privire la faptul că trebuie să faceți o prezentare în fața unei audiențe, să vă reamintiți că o digronunțământ sau trebuie să vă folosiți cartelele de cue, nu va fi memorabilă până la sfârșitul prezentării. Mai mult, chiar dacă prezentarea este o flop, o prezentare nu determină valoarea dvs. de sine - este doar o singură instanță.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând schimbări pe termen lung
    1. Imagine intitulată face față de a fi nervos pasul 12
    1. Permiteți-vă să vă simțiți cu adevărat nervii.Dacă vă simțiți frecvent nervos, încercați să încetiniți și lăsați-vă să vă simțiți nervii complet fără luptă. Nu puneți o limită de timp pe ea - în schimb, permiteți doar sentimentelor nervoase libere, totuși, durează. Vei simți îngrozitor pentru un minut sau așa, și apoi dintr-o dată nervii tăi se vor retrage. Acesta este un exercițiu important pentru a vă învăța că nervii nu sunt amenințări pe termen lung (așa cum le percepem adesea să fie).
  • Imagine intitulată de a fi nervos pas 13
    2. Dezlegați obiceiurile nervoase. Fidgeți-vă sau întotdeauna săriți piciorul când sunteți așezat? Încercați să observați sau să întrebați pe cineva să vă sublinieze comportamentele nervoase și limba corpului. Puteți înceta să faceți aceste comportamente făcând acest lucru intenționat, monitorizarea și schimbarea comportamentului așa cum se întâmplă sau, oferindu-vă pedepse minore atunci când le faceți, cum ar fi o bandă de cauciuc pe încheietura mâinii. A face acest lucru va calma jitters aceste comportamente cauza, și schimba modul în care oamenii răspund la tine. Ambele remedii vă vor ridica încrederea pe termen lung.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 14
    3. Lăsați-vă perfecționismul. De multe ori nervozitatea merge împreună cu amplificarea imperfecțiunilor noastre, ignorând tot ceea ce facem bine și judecând greșelile noastre aspru. Chiar dacă faceți greșeli, odihniți ușor știind că toată lumea face greșeli. Mai mult, nimic nu este mai impresionant decât recuperarea cu harul și păstrarea merge.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos pasul 15
    4. Du-te jogging. Menținerea unui stil de viață activ este crucială pentru un corp și o minte sănătoasă. Jogging, sau orice altă activitate aerobică va ajuta la arderea adrenalinei și simptomele nervoase pe care le produce. Exercițiul regulat vă va ține mai calm zi de zi, reduceți stresul și tensiunea și creșteți energia. Puteți să o vizualizați ca o măsură preventivă pentru configurarea momentelor de mare stres.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 16
    5. Reglați programul dvs. de somn. Chiar și cu întreruperea nervilor tăi, încercați să obțineți 7 sau 8 ore de somn pe noapte. Lipsa de somn, oboseală, compromite capacitatea dvs. de a face față situațiilor stresante și puteți să vă simțiți senzație de dispreț și nu puteți să vă concentrați. Așa cum este important să obțineți o noapte bună de somn înainte de situația în care sunteți nervos, un somn bun reduce anxietatea în ansamblu.
  • Imagine intitulată face față de a fi nervos pasul 17
    6. Aflați exerciții de relaxare. În loc să încercați să vă relaxați prin vizionarea televiziunii sau navigarea pe Internet, încercați o practică profundă de relaxare care are un efect fizic asupra minții. De exemplu, respirația profundă relaxează un nerv major care rulează de la diafragmă la creier, trimițând un mesaj întregului corp pentru a se relaxa. Aceste exerciții sunt destul de utile în pregătirea pentru situații în special a nervilor. Următoarele sunt metode populare pentru susținerea unui stil de viață relaxat:
  • Mantra Meditație
  • Respirație adâncă
  • Relaxarea musculară progresivă
  • Yoga
  • Imagine intitulată face față de a fi nervos pas 18
    7. Începeți un jurnal.Când creierul vă este frică că nu își va aminti ceva, repetă din nou.Mintea ta poate provoca gânduri nervoase prin aducerea atenției la o îngrijorare sau teamă mai mult decât este necesar. Scrierea gândurilor voastre, mai ales pe cei care se repetă, vă eliberați de responsabilitatea de a le păstra în minte proaspătă. Un jurnal poate acționa ca coș de gunoi pentru gândurile pe care le decideți că nu doriți să păstrați tot timpul, cum ar fi convingerile și judecățile.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi nervos Pasul 19
    8. Conectează-te cu alții. Având un sistem puternic de sprijin pe care nu ezitați să îl utilizați, poate face mai mult decât distrage atenția de la nervozitate. Vorbind despre modul în care vă simțiți, puteți găsi că oamenii nu pot spune că sunteți nervos cum vă imaginați. De asemenea, poate fi util să vă amintiți că alții se confruntă cu ei înșiși. Aceasta înseamnă că se așteaptă în mod rezonabil la nervi să intre în joc, mai ales în situațiile pe care le considerăm valoroase și demn de atenția noastră devotată.
  • sfaturi

    Dacă credeți că puteți avea o stare de sănătate mintală mai severă, uitați-vă consiliere Pentru a alege o terapie care vă poate ajuta să abordăm cauzele rădăcinoase ale nervozității.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar