Cum să fii pregătit mental înainte de un joc

Pregătirea mentală este o parte importantă a performanței unui sportiv. Tehnicile precum vizualizarea și auto-discuțiile pozitive vă pot permite să transformați energia negativă și încrederea, ceea ce vă va ajuta să jucați cel mai bine în timpul unui joc. Pentru a vă pregăti mental pentru un joc mare, dezvoltați o rutină pre-joc, obțineți o noapte bună de somn cu o noapte înainte și practică meditația pentru focalizare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Concentrându-se chiar înainte de un joc
  1. Imaginea intitulată Pregătiți-vă mental pentru un spectacol de cal 1
1. Luați respirații profunde pentru a vă calma. Dacă vă simțiți că ați obținut un jitter și nervos, faceți respirații adânci. Inspirați și expirați adânc, tragând de pe diafragmă. Acest lucru vă va ajuta să vă calma pulsul până la o rată sănătoasă și să vă concentrați asupra jocului.
  • Imagine intitulată Evitați șerpi Pasul 14
    2. Du-te la o plimbare pentru a vă relaxa. Orice exercițiu de aerobic luminos vă poate calma nervii și vă poate spori starea de spirit, așa că faceți o scurtă plimbare dacă nervii dvs. devin copleșitoare. Rularea sau sprintul va folosi energia valoroasă, astfel încât să rămână la 10-20 de minute de mers pe jos sau o plimbare cu brisk. Exercițiul de lumină eliberează endorfinele, care vă pot ajuta să vă liniștească nervii.
  • Imaginea intitulată Apreciază muzica de jazz Pasul 8
    3. Ascultați muzică pentru a gestiona emoții puternice. Indiferent dacă aveți nevoie de muzică calmantă pentru a ajuta la calmarea muzicii sau a muzicii energetice pentru a vă psihiaca, faceți sau găsiți un playlist pentru a asculta înainte de joc. Puneți niște căști sau ascultați un vorbitor cu unii colegi de echipă să vă scufundați în muzică.
  • Genuri cu bătăi de conducere și versuri agresive, cum ar fi pop, hip hop sau rap, sunt perfecte pentru pomparea pre-jocului.
  • Ascultați muzică sau melodiile instrumentale cu versuri pozitive, inspirate dacă aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă aduceți energia nervoasă la un nivel sănătos de emoție.
  • Imaginea intitulată are o noapte relaxantă de auto-răsfățată Pasul 21
    4. Meditează timp de 10 minute pentru a vă relaxa corpul și mintea. Dacă vă aflați copleșiți și tensionați în ziua jocului, încercați o sesiune de meditație scurtă. Pentru a practica meditația, stați într-un loc confortabil și liniștit. Închideți-vă ochii, curățați-vă mintea și vă concentrați asupra respirației profunde timp de 10-20 de minute. Acest lucru vă poate ajuta să vă reintroduceți stresul și să îl faceți în focalizare.
  • Imaginea intitulată Fii un antrenor de fotbal de liceu Pasul 1
    5. Vizualizați performanța dvs. de succes ideală. Înainte de joc, imaginați jocuri de succes sau spectacole viitoare. Imaginați-vă că vă răsuciți toate fotografiile, lovind o alergare la domiciliu, marcând un obiectiv sau care rulează într-un touchdown. Repetarea mintală a unui joc de succes în prealabil vă poate oferi încredere în abilitățile dvs. și vă poate îmbunătăți performanța.
  • Faceți scenariul ca fiind realist cât imaginați detaliile, cum ar fi atracțiile, sunetele, sentimentele și mirosurile. Imaginați-vă că sunteți de succes în acest scenariu din nou și din nou.
  • Imaginea intitulată Deveniți un profesionist MMA Fighter Pasul 4
    6. Hidratează cu apă, precum și băuturi sportive pentru a vă menține mintea ascuțită. În două ore de la joc, beți 17 până la 20fl oz (0.50 la 0.59 l) de apă.Acest lucru vă va hidrata organismul, precum și păstrați-vă mintea clară și concentrată. Amintiți-vă că, de asemenea, hidrat zilnic-adolescent și sportivii adulți ar trebui să bea cel puțin 80 la 100fl oz (2.4 până la 3.0 l) de apă pe zi.
  • De asemenea, ar trebui să beți 1 sau 2 băuturi sportive în dimineața zilei, cum ar fi Gatorade sau Powerade, pentru a vă stimula carbohidrații și electroliții.
  • Metoda 2 din 3:
    Stabilirea unei rutine
    1. Imagine intitulată Căpitanul O echipă de cricket Pasul 6
    1. Faceți o rutină pentru a vă distrage atenția de la stresul pre-joc. Noaptea înainte de joc, este ușor să fii prins în nervi și să te găsești în jur. În schimb, găsiți 1 sau 2 tehnici care vă ajută să vă calmeze. Faceți aceste tehnici o rutină simplă pentru a trece prin noaptea înainte de un joc sau chiar înainte ca jocul să înceapă.
    • Mulți sportivi ascultă un anumit set de melodii, sări o minge sau beau o anumită băutură pentru ritualul lor de pre-joc pentru a reduce jitters și pentru a se menține să rămână calm sub stres.
    • Evitați să faceți o rutină superstițioasă - nu aveți nevoie să completați un ritual pentru a funcționa bine. Această rutină este destinată să vă ajute să vă păstrați mintea în fața unui joc și să vă concentrați energia.
  • Imagine intitulată prinde o minge de cricket pas 06
    2. Practicați-vă nervii. Inundațiile adrenalinei care vine cu nervii pre-joc este exact ceea ce aveți nevoie pentru a rămâne ascuțit și jucați la vârful dvs. Anticipați că sentimentul "Buzz", așa că nu vă va arunca și îmbrățișați-o.
  • Dacă începeți să simțiți că "fluturii în stomac" senzație, luați niște respirații adânci și spuneți-vă: "Acesta este corpul meu care mi-a spus că sunt gata să joc."
  • Imagine intitulată antrenor O echipă sportivă Pasul 10
    3. Transformați discuția negativă în afirmații. Fiți extra-intenționați cu privire la urmărirea monologului dvs. interior în timpul zilelor înainte de un joc mare. Rămâneți conștienți de orice negativitate care poate provoca presiuni și așteptări și să ia măsuri pentru a transforma aceste gânduri în încurajări pozitive. Se poate simți forțat la început, dar chiar și-a spus că gândurile pozitive pot avea un efect mental puternic.
  • De exemplu, dacă vă gândiți să vă gândiți: "Nu pot face asta", întoarce-te la asta, "pot face asta. Am practicat și am pregătit pentru asta și știu că pot face tot ce pot."
  • Monologul dvs. interior se poate concentra asupra presiunii externe, cum ar fi "Voi eșua în fața tuturor și să-mi las echipa jos."În schimb, spune-ți:" Voi lucra din greu și încerc cel mai bine. Îmi voi face echipa mândră."
  • Chiar și gândirea doar a afirmațiilor de bază, cum ar fi "Fii puternici", "Concentrați-vă asupra succesului" și "Dați tot" vă poate psihiaca și vă puteți spori încrederea.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea obiceiurilor bune
    1. Imagine intitulată Stare pentru sezonul de tenis Pasul 4
    1. Mâncați bine înainte de joc pentru a vă menține nivelul de energie. Nutriția zilei de joc variază în funcție de sport, dar, în general, ar trebui să mâncați o masă cu conținut scăzut de proteine, cu o seară cu conținut scăzut de grăsimi cu o noapte înainte de 4-6 ore înainte de joc. De asemenea, ar trebui să gustați în timpul zilei - o dată cu 2-3 ore înainte de joc și o dată pe oră înainte de joc - pentru a vă menține nivelurile de energie în sus.
    • O masă bună a zilei de joc ar putea include paste, cartofi, fasole, nuci, orez, pâine și fructe.
    • Gustările dvs. ar trebui să fie mici și ușor digerabile, cum ar fi nuci, fructe uscate și covrigi.
  • Imagine intitulată Utilizați locul fericit pentru a adormi pasul 3
    2. Ia un somn bun înainte de joc. Somnul de calitate vă poate îmbunătăți viteza, precizia și timpul de reacție, deci este important să obțineți cel puțin 7 până la 9 ore în noaptea înainte de un joc. Practicați respirația profundă, ciclurile de relaxare de tensiune și meditația pentru a vă ajuta să vă îndepărtați mintea, să vă ajutați un monolog interior ocupat și să adormiți mai ușor.
  • Nu mâncați sau nu utilizați telefonul prea aproape de culcare, deoarece acestea pot afecta negativ ciclul de somn.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la baschet imediat Pasul 5
    3. Practicați abilitățile pe care trebuie să le reușiți. Acest lucru poate părea evident, dar practicarea este crucială pentru pregătirea și performanța dvs. mentală. Când puneți în practică, puteți intra în joc cu încredere, încredere în abilitățile dvs. și să vă bazați pe instincte bazate pe memoria musculară.
  • De obicei, ar trebui să practici timp de cel puțin o oră de 5 până la 6 ori pe săptămână.
  • Imaginea intitulată Fii un mare antrenor de fotbal american pas 1
    4. Pregătiți-vă pentru orice greșeli sau obstacole. Așa cum ați vizualiza performanța ideală, vizualizați diferite situații cu circumstanțe non-ideale. Nu vă concentrați asupra negativității acestor scenarii - în schimb, imaginați-vă cum veți răspunde când ceva nu merge bine. În acest fel, ești mai puțin probabil să fii surprins și aruncat când ceva nu merge prost.
  • Această practică vă asigură, de asemenea, pentru că acum veți avea un plan de joc pentru orice rezultat posibil.
  • Imaginea intitulată Fii o mamă nouă Pasul 6
    5. Gândiți-vă la oamenii care cred în tine. Fie că este părinții, antrenorul, familia sau prietenii tăi, păstrați cei mai mari suporteri în mintea voastră. Încrederea lor în tine te va încuraja și te va ajuta să ai încredere în tine. Faceți obiceiul de a vă gândi la susținătorii dvs. ori de câte ori vă simțiți nervos sau nesigur.
  • Imaginați fețele celor dragi înainte de a vă juca și spuneți-vă: "Aceștia sunt oameni pe care îi iubesc și admir și ei cred în mine. pot sa fac asta."
  • sfaturi

    Dacă aveți o rutină pre-joc, nu încercați să adăugați un pas suplimentar sau să îl modificați chiar înainte de un joc. Acest lucru ar putea să vă distragă și vă poate arunca. În schimb, planificați rutina dvs. cel puțin câteva zile în prealabil și practicați-o până când devine a doua natură.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar