Cum să se ocupe de lipsa cuiva

Indiferent de circumstanțe, dacă un prieten sa mutat, o relație sa încheiat, sau un iubit a murit, este greu să fii departe de cineva pe care-l pasă. Sentimentul de a le lipsi poate să nu dispară niciodată complet, dar puteți lua măsuri pentru a ușura durerea. Începeți prin abordarea modului în care vă simțiți și întâlniți nevoile dvs. emoționale. Apoi, distrați-vă cu activități constructive. Dacă puteți, închideți distanța găsind modalități de a rămâne în legătură cu persoana pe care o pierdeți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Adresându-vă sentimentele
  1. Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pas 1.Jpeg
1. Întristați absența lor. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îmbrățișați ceea ce vă simțiți și vă permiteți să vă întristați. Îmbunătățirea emoției este nedreaptă pentru dvs. și cealaltă persoană: Lăsați-o afară. Grieverea este diferită pentru toată lumea, așa că o faceți într-un mod care se simte bine pentru tine.
  • Dați-vă o perioadă alocată de timp (spuneți câteva zile) pentru a porni asupra literelor sau a imaginilor, ascultați muzică tristă sau plângeți ochii în timp ce se prăbușește un animal umplute. Odată ce fereastra de doliu a trecut, se angajează să vă întoarceți în leagăn din viața de zi cu zi.
  • Amintiți-vă, durerea lipsei acelei persoane este o reflectare a cât de important a fost relația dvs. Dă-ți permisiunea de a simți acea durere.
  • Amintiți-vă că durerea nu este doar psihologică - este și fizică. Este în regulă dacă nu mănânci și dormi, sau fii atât de productiv sau social pe cât ar fi în mod normal.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva Pasul 2.Jpeg
    2. Confidează în cineva. Vorbind despre sentimentele tale poate fi o modalitate excelentă de a le lăsa și de a obține sprijinul necesar. Ajungeți la închiderea familiei și a prietenilor și explicați ce se întâmplă.
  • S-ar putea să spuneți: "Mă simt atât de trist acum că Randy sa mutat. Chiar aș putea folosi pe cineva cu care să vorbească."
  • Dacă aveți o idee despre modul în care această persoană vă poate îmbunătăți starea de spirit, faceți o cerere. De exemplu, ați putea spune: "Putem viziona mâine noaptea Silly Rom-COMS în cinstea lui Jessica?"
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pas 3.Jpeg
    3. Scrieți despre modul în care vă simțiți. Scoateți emoțiile prin punerea pe hârtie pe hârtie. Dacă aveți un jurnal sau un jurnal, creați o intrare despre ceea ce sa întâmplat și cum vă simțiți ca rezultat. Dacă nu scrieți în mod obișnuit într-un jurnal, luați pur și simplu niște hârtie de notebook-uri proaspete sau introduceți-o în placa de memorie a telefonului.
  • De asemenea, puteți scrie despre modul în care vă simțiți și adresați-l persoanei pe care le pierdeți. Le puteți trimite dacă acestea sunt accesibile sau stocate pentru a reciti când sentimentele vin din nou.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva Pasul 4.Jpeg
    4. Amintiți-vă de vremurile bune. Când cineva este departe, puteți să vă ocupați de circumstanțele din jurul plecării lor, cum ar fi ziua în care s-au mutat sau în ziua în care au murit. În loc să se concentreze pe părțile triste, gândiți-vă la cele fericite.
  • Reflectă în momentele mari pe care le-ai avut cu această persoană. S-ar putea să împărtășiți aceste amintiri în jurnalul dvs. sau să spuneți altcuiva aproape de dvs.
  • Găsiți un ritual pe care îl puteți face pentru a onora persoana pe care o pierdeți de fiecare dată când un val de durere vă lovește.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pasul 5.Jpeg
    5. Discutați cu un consilier dacă aveți nevoie de sprijin profesional. Lipsesc pe cineva poate aduce o mare parte din emoții incomode, inclusiv tristețe sau regret. Dacă aveți probleme să veniți în termeni cu absența sau sentimentul persoanei în imposibilitatea de a participa la viață ca de obicei, luați în considerare văzând un consilier.
  • Toată lumea se ocupă de emoții în mod diferit și poate dura câteva săptămâni la câțiva ani pentru a lucra prin emoțiile voastre. Cu toate acestea, dacă viața dvs. de zi cu zi este afectată, este important să căutați ajutor profesional.
  • Un consilier va asculta în timp ce vorbiți prin sentimentele voastre. În plus, pot oferi strategii utile pentru a vă ocupa de situația dvs. unică, cum ar fi efectuarea unui ritual pentru cineva care a murit.
  • Metoda 2 din 3:
    Distrage atenția
    1. Creați structura în viața de zi cu zi. Deși este posibil să fiți tentați să vă strângeți în camera dvs. sau să vă ignorați responsabilitățile, continuați cu rutina dvs. normală vă poate ajuta să treceți prin turbulențele emoționale. O structură va oferi sarcini pe care trebuie să le realizați, indiferent de modul în care vă simțiți. Vă va ajuta să vă păstrați activi și ocupați în plus față de a vă ajuta să vă simțiți din nou "normal".
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pas 6.Jpeg
    2. Socializa. Nu puteți înlocui persoana, dar alții vă pot ajuta să vă vindecați și să mergeți mai departe. Să depună eforturi pentru a dezvolta noi relații și pentru a aprofunda cele existente. Să se străduiască să construiască relații cu persoanele care sunt pozitive și încurajatoare.
  • Alăturați-vă unui nou club sau unei organizații sau participați la o întâlnire din zona dvs. pentru a întâlni oameni noi.
  • Forge legături mai profunde cu prietenii existenți, cerându-i să stea mai des sau să înceapă o nouă tradiție cu ei, cum ar fi brunchul de duminică sau vineri noaptea filmului.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pasul 7.jpeg
    3. Studiați sau învățați ceva nou. Ocupați timpul dvs. prin stimularea bazei dvs. de cunoștințe. Dacă sunteți student, aruncați-vă într-un subiect academic. Dacă nu, încercați să luați un subiect pe care ați fost întotdeauna curios și citiți cărți sau vizionați videoclipuri despre el. De asemenea, puteți să vă înscrieți pentru o clasă pentru a afla o nouă abilitate.
  • Încercați să vă îmbunătățiți înțelegerea matematică sau engleză, dacă sunteți în școală. Sau, încercați să luați o limbă străină, învățând arta fină a gătitului francez sau a lua lecții de chitară.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pas 8.jpeg
    4. Găsiți un hobby. Există ceva ce vă place foarte mult să faceți, ceva care întotdeauna pare să vă ridice spiritele? Dacă da, scoateți mai mult timp din programul dvs. pentru această activitate. Hobby-urile reprezintă o modalitate excelentă de a vă extinde abilitățile și de a vă folosi timpul constructiv. În plus, această activitate vă va face probabil să vă simțiți mai bine (cel puțin pentru puțin timp).
  • Planificați să faceți o nouă traseu dacă vă bucurați de în aer liber. S-ar putea să încercați și fotografia, tricotat, pictura, colectare, coacere, grădinărit sau jocuri.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva Pasul 9.Jpeg
    5. Fiți activi fizic. Exercitarea este o mare formă de distragere a atenției. Starea activă produce, de asemenea, substanțe chimice simt-bune în organism cunoscut sub numele de endorfine, așa că de lucru vă poate ridica și starea de spirit.
  • Du-te la o alergare, cu bicicleta sau o înot. Sau, vă alăturați unui prieten la o clasă de fitness de grup, cum ar fi Zumba sau Pilates.
  • Încercați să obțineți cel puțin 30 de minute de activitate fizică în majoritatea zilelor săptămânii.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva Pasul 10.Jpeg
    6. Distrugeți distragerile distructive. Utilizarea alcoolului sau a drogurilor poate fi o modalitate de a vă distrage atenția de a lipsi pe cineva, dar astfel de activități sunt distructive și periculoase. Încercați să evitați utilizarea substanțelor ca o distragere a atenției.
  • În schimb, întoarceți-vă la ceilalți pentru a susține sau a găsi un proiect constructiv pentru a vă arunca.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea unei conexiuni
    1. Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva Pasul 11.Jpeg
    1. Contactați-le în mod regulat. Dacă încă mai puteți ajunge la persoana, încercați să rămâneți în legătură cu tehnologia. Puteți să le trimiteți text, să le sunați la telefon sau să discutați cu ele prin intermediul video.
    • Sunt de acord cu un timp regulat pentru a se conecta, cum ar fi în fiecare joi la ora 18:00. Utilizați acest timp pentru a prinde ce se întâmplă în viața cuiva.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pasul 12.jpeg
    2. Urmați-le pe social media. Urmați sau prietenului persoanei pe social media să se simtă mai legată de ele. Chiar dacă sunt departe, puteți să le citiți în continuare statutul, să vedeți imagini și să le trimiteți prin intermediul mediilor sociale.
  • Social media permite, de asemenea, oamenilor să rămână în contact pe distanțe mari. Atâta timp cât își actualizează adesea feedul, veți fi în buclă.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva Pasul 13.Jpeg
    3. Faceți ceva împreună de departe. Prieteni, Familie, Lovers - Oricare ar fi conexiunea dvs. cu această persoană, puteți avea în continuare timp de calitate lungă cu ei. Încercați să jucați jocuri împreună online, făcând meșteșuguri de la Pinterest împreună sau vizionarea aceluiași film sau emisiune TV.
  • Tot ce aveți nevoie este conectarea la Internet și puteți face activități simultane în timpul unui apel video Skype sau Hangouts.
  • De asemenea, ați putea "întâlni" într-o cameră de realitate virtuală, indiferent cât de departe este persoana. De exemplu, un joc cum ar fi camera REC (pentru PlayStation 4) vă permite să vă întâlniți și să participați la activități de realitate virtuală cu cineva.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva Pasul 14.Jpeg
    4. Planificați o vizită. Nimic nu este ca fiind cu prietenul sau partenerul dvs. în persoană. Dacă aveți resursele, planificați un timp pentru a merge și a vizita persoana. Apoi, le puteți îmbrățișa și vedeți-vă cât de mult s-au schimbat de când ați fost în afară.
  • Imagine intitulată Deal cu lipsa cuiva pas 15.jpeg
    5. Faceți ceva în onoarea lor. Dacă iubitul dvs. a trecut, puteți menține o conexiune cu ei prin începerea sau susținerea unui eveniment de caritate sau a unei burse în numele lor. S-ar putea să rulați într-o jumătate de maraton de strângere de fonduri, de exemplu și să vă dedicați performanța în memoria lor.
  • S-ar putea să strângeți bani pentru o bursă de engleză dacă prietenul dvs. a iubit literatura. Sau, dacă au murit într-un accident de mașină, s-ar putea susține că strada sa schimbat la numele lor sau să aibă semne de drum mai bune plasate în onoarea lor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar