Cum să întrebați allah pentru iertare

Este imposibil ca cineva să rămână liber de păcat sau nu face niciodată o greșeală. Cu toate acestea, dacă doriți să fiți un musulman bun, este important să reflectați asupra a ceea ce ați făcut, cereți lui Allah pentru iertare și lucrați pe să nu repetați din nou comportamentul. Puteți, de asemenea, să măriți puterea rugăciunilor dvs. pentru iertare, întrebându-vă în timpul potrivit și prin utilizarea unor cuvinte speciale. Dacă doriți să faceți și mai mult pentru a căuta iertare, puteți efectua acte de bunătate și de caritate pentru a vă ajuta să vă purificați inima.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând o cerere sinceră
  1. Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 1
1. Identificați greșeala sau păcatul dvs. Este foarte important să realizăm când ați răsturnat de îndrumarea lui Allah. Identificați ceea ce ați făcut, de ce ați făcut-o și cum a afectat dvs. și alți oameni. Gândiți-vă mintea, gândiți-vă în mod deschis și Accept Greșelile tale.Luați responsabilitatea pentru acțiunile dvs.
  • Amintiți-vă că aveți posibilitatea de a face alegeri și fiecare alegere pe care o faceți are consecințe, fie pozitive sau negative.
  • Păcatele creează un voal peste inimă, care vă poate separa de Allah. Cu toate acestea, solicitând iertare, puteți anula această separare.
  • Chiar dacă faceți o greșeală minoră, cereți lui Allah să vă ierte. Acest lucru vă va permite să învățați din ea și să îl utilizați pentru a vă îmbunătăți.
  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 2
    2. Cereți iertare pentru că doriți cu adevărat. Nu cereți iertare deoarece alți oameni vă presează să faceți acest lucru. Mulți oameni vă pot îndruma și vă pot spune ce este bine și ce nu este, și dacă știu că ați comis un păcat, vă vor sugera să cereți iertare. Dar cererea de iertare nu va avea nici un efect decât dacă vă pocăiți cu sinceritate și căutați iertare.
  • Încercați să vă rugați pentru iertare ca parte a rutinei zilnice de închinare. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că vă reflectați întotdeauna asupra acțiunilor dvs. și căutați să vă îmbunătățiți.
  • Imagine intitulată Întreabă Allah pentru iertare Pasul 3
    3. Promisiune să nu repet greșeala și fii sincer. Nu puteți cere iertarea cu intenția de a face din nou. Asigurați-vă că sunteți dedicat evitării comportamentului în viitor înainte de a cere iertare. În caz contrar, cererea de iertare este un act nesincer și este posibil să nu fiți iertați.
  • De exemplu, dacă ați mințit despre ceva pentru fratele tău, reflectați de ce acest lucru a fost greșit și nu se angajează să nu o mai facă niciodată.
  • Bacsis: Nu repetați aceleași păcate.Chiar și păcatele minore pot duce la păcate majore și care pot duce chiar la părăsirea pădurii islamului.

  • Imagine intitulată Întreabă Allah pentru iertare Pasul 5
    4. Recunoașteți dacă altcineva a fost afectat și de păcatele sau greșelile voastre. Ia ceva timp pentru a reflecta asupra faptului dacă acțiunile tale rănesc alți oameni și, dacă da, cine au fost acei oameni și ce rău ai le-ai cauzat. Odată ce identificați cine ar fi putut fi rănit de acțiunile dvs., va trebui să le întrebați și iertarea lor.
  • Dacă păcatul a încălcat drepturile oricărei alte persoane, cum ar fi dreptul de bani sau de proprietate, atunci este necesar să-și restabilească drepturile. De exemplu, dacă ați furat ceva de la cineva, dați-i înapoi.
  • Dacă păcatul a constat în calomnia pe cineva, atunci căutați iertarea cu toată inima. Îi cereți scuze pentru ceea ce ați spus și cereți-i să vă ierte.
  • Imagine intitulată Întreabă Allah pentru iertare Pasul 6
    5. Fii recunoscător că poți cere iertare. Nu luați niciodată iertarea lui Allah. Introducerea perioadei de pocăință fără a fi comise pentru Dumnezeul vostru nu va face nimic bun. Au credință în Allah și rugați-vă că va face lucrurile corecte. Amintiți-vă, Coranul spune:
  • "Într-adevăr, Allah îi iubește pe cei care se pocăiesc și se purifică."[Surah Al Baqarah, 2: 222]
  • "Apoi Adam a primit de la Domnul său [unele] cuvinte și a acceptat pocăința sa. Într-adevăr, el este cel care este acceptarea pocăinței, milostivul." [2:37]
  • El a spus, "Voi cere iertare pentru tine de la domnul meu. Într-adevăr, el este cel care este iertarea, milostivul." [12:98]
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea momentului exact și a modului de a vă ruga
    1. Imagine intitulată Întreabă Allah pentru iertare Pasul 8
    1
    Efectuați Salah. Rugăciunile tale cu cea mai mare sinceritate și reverență față de Allah. Efectuați cele cinci salaatul obligatoriu. Dacă puteți, încercați să le faceți la o moschee. Mediul calm și devotat vă poate ajuta. Nu ezitați să efectuați Sunnah suplimentar (recomandat) și NAFL (voluntar) rakats. Ei vor conta foarte mult în favoarea voastră, mai ales dacă le faceți în mod consecvent.
    • Salaat este cheia dezvoltării unei legături strânse cu Allah și trebuie să fie prioritizată în cadrul programului zilnic al fiecărui musulman.
  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 9
    2. Întreabă-l pe Allah pentru iertare după salaatul (rugăciunile). Odată ce ați terminat salaatul, acesta este un moment bun pentru a cere iertare. Oferiți-vă rugăciunilor la momentul potrivit și cu atitudinea corectă și devotamentul.
  • Allah spune în Coran, "Și să efectuați salaatul, la cele două capete ale zilei și în câteva ore ale nopții [I.E. cele cinci obligatorii obligatorii]."(HUD 11: 114).
  • Bacsis: Rugăciunea a doi Ra`kaah din Salaah poate, de asemenea, vă ajută să căutați iertarea.Profetul (e.A.W.S) a spus: "Cel care face abluția în mod corespunzător, apoi se roagă pe oricare dintre cei doi rak`aah (din Salaah) fără a fi fără îndoială, va primi toate păcatele sale anterioare iertate."(Ahmad).

  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 10
    3. Continuați să întrebați Allah pentru iertare zi și noapte. În funcție de severitatea păcatului dvs., este posibil să nu fiți iertați într-o zi. Căutarea iertării este un proces lent de îmbunătățire a acestora din interior. Căutând iertarea ar putea fi o cale lungă, obositoare, dar acest lucru va fi în beneficiul dvs. pe termen lung.
  • Profetul (e.A.W.S) a spus: "Allah, înălțimea, va continua să-și întindă mâna în noapte, astfel încât păcătoșii zilei să se pocăiească și să continue să-și întindă mâna în timpul zilei, astfel încât păcătoșii din noapte să se pocăiască, până când Soarele se ridică din Vest (începutul zilei judecății) ". [Sahih musulman].
  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 11
    4. Utilizați numele diferite ale lui Allah care îi atribuie bunătatea și iertarea. Cel mai potrivit dintre nume includ al -`afuww (cel care partoni), al-Ghafoor (cel care iartă) și al-GhaffAAR (Iertoring-ul). Folosind unul sau toate aceste nume ar putea ajuta la creșterea puterii rugăciunilor dvs.
  • "Și Allah are cele mai bune și perfecte nume, așa că închină-l și îl invocă de ei" (Al-A`raaf, 7: 180)
  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 18
    5
    Recitați DUA-urile să caute iertare. Duas sunt rugăciuni de rugăciune. Puteți recita Duas ca o modalitate specială de a cere lui Allah pentru iertare. Unele opțiuni includ:
  • "Au zis, "Domnul nostru, ne-am îndoit și dacă nu ne iertați și ne-ați milă de noi, cu siguranță vom fi printre cei învinși."" [7:23]
  • Recita Astaghfullah în mod constant. Spuneți-l de 3 ori după fiecare salat și minim de 100 de ori pe zi. Inseamna, "Căut iertarea de la Allah".
  • Mesagerul lui Allah (ﷺ) a spus, "Oricine spune: "Subhan Allah Wa Bihamdihi" de 100 de ori pe zi, va fi iertat toate păcatele sale, chiar dacă erau la fel de mult ca spuma marii. [Sahih al-Bukhari 6405]
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind acte pentru a căuta iertare
    1. Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 12
    1. Planificați să faceți rapid în luna Ramadanului. Este cel mai important moment pentru orice musulman să-și arate devotamentul față de Allah. Mai mult, este considerată "luna de iertare."Delve adânc în sinceritate și devoțiune în acest timp pentru a căuta iertare pentru păcatele tale.
    • Profet (S.A.W.S) a spus: "Cele cinci rugăciuni zilnice și un Jumu`ah la următorul, și un Ramadan în următorul Ramadan, este de expirație pentru ceea ce se află între ele, atâta timp cât o răsturnare din păcatele majore."[Sahih musulman]
  • Imagine intitulată Adresați-vă lui Allah pentru iertare Pasul 13
    2. Efectuați fapte bune pentru a șterge faptele rele. Concentrați-vă pe fapte bune pe care Allah îl apreciază. Într-adevăr, faptele bune fac departe cu greșeli.[11: 114] Căutați oportunități de a vă ajuta vecinii în viața de zi cu zi.
  • De exemplu, ați putea ajuta vecinul dvs. să poarte într-o bucată de mobilier greu, dați o plimbare unui coleg al cărui mașină este în magazin sau cumpărați o masă pentru o persoană fără adăpost.
  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 14
    3. Faceți caritate (Zakat). Zakat este o modalitate frumoasă de a vă spăla păcatele, ceea ce nu numai că vă va face să vă simțiți lumină, dar va face și viața altcuiva mai bună. Donați la o caritate în mod regulat sau oferiți-vă timp dacă nu vă puteți permite să dați bani, cum ar fi prin voluntariat la o bucătărie de supă locală.

    Bacsis: Țineți minte că dorința dvs. de a ajuta pe alții este mai importantă decât suma pe care o dați. Dacă vă puteți permite doar să donați $ 1 (USD), atunci este bine!

  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 15
    4
    Efectuați Hajj Dacă ați comis un păcat major și ați putea merge. Un hajj este un pelerinaj religios. Se spune că toate păcatele voastre ar fi spălate când mergeți la un hajj pentru prima dată. Cu toate acestea, un pelerinaj spiritual este o mare întreprindere, astfel încât aceasta ar putea să nu fie o opțiune realistă pentru toată lumea.
  • Acest lucru ar putea fi ceva ce ați face dacă ați comis un păcat major și căutați o purificare spirituală totală.
  • Imagine intitulată cere lui Allah pentru iertare Pasul 17
    5. Faceți lucruri mici care vă pot ajuta când căutați iertare. Mici momente de spirit în timpul rugăciunii, înconjurând-vă cu oamenii potriviți și cum vă îmbrăcați, de asemenea, să afecteze modul în care Allah primește cererea dvs. de iertare. Căutați lucruri minore pe care le puteți face pentru a vă susține viața spirituală.
  • Zicală "Ameen." Profetul (e.A.W.S) a spus: "Când Imaam-ul spune" Ameen ", spune" Ameen ", pentru că cel care coincide cu îngerii atunci când spune că Ameen va primi toate păcatele sale anterioare iertate."(Al-Bukhaari și musulman).
  • Fiind în jurul oamenilor, sau într-o adunare de oameni care se ocupă de Allah. Este foarte important să fii departe de o companie proastă sau de orice persoană care vă distrage atenția de la calea sfântă a islamului.
  • Urmând codul de îmbrăcăminte islamic vă va ajuta să vă amintiți Allah și să vă amintiți de nevoia de ascultare completă.
  • sfaturi

    Încercați să stați departe de oamenii care au o influență proastă asupra dvs. Acest lucru va face mai greu să rămâi pe calea ta spirituală.
  • Practicați auto-controlul Pentru a evita situații similare în viitor.
  • Avertizări

    Nu cereți niciodată iertarea cu jumătate de inimă. Întrebați numai dacă regreți cu adevărat ce ați făcut.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar