Cum de a alege un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție

Tulburarea de hiperactivitate a deficitului de atenție (ADHD) este una dintre cele mai frecvente tulburări neuropsihiatrice la copii și adolescenți, iar de multe ori persistă la vârsta adultă. Mulți copii, adolescenți și adulți se confruntă cu preluarea medicamentelor pentru a trata ADHD. Stimulentele pot contribui la creșterea focalizării, impulsivitatea și hiperactivitatea, creșterea performanțelor școlare și ajută copiii să fie mai puțin perturbatori. Medicatia nu vindeca Adhd - Cu toate acestea, poate ameliora unele simptome. Discutați cu medicul curant despre luarea medicamentelor pentru a trata ADHD.

Pași

Partea 1 din 3:
Discutați despre diferite opțiuni cu medicul curant
  1. Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea hiperactivității cu deficit de atenție Pasul 1
1. Alegeți între stimulente și non-stimulente. Medicamentul stimulativ pare să fie foarte eficient în tratarea simptomelor ADHD - cu toate acestea, unele medicamente non-stimulante sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata ADHD. Uneori, medicamentele non-stimulente vor fi utilizate după ce medicamentele stimulante au fost ineficiente.
  • Mulți oameni aleg stimulenți generici de metilfenidă, deoarece sunt eficienți și eficienți din punct de vedere al costurilor.
  • Stimulanții sunt primul tratament pentru adolescenți și copii peste șase cu ADHD.
  • Medicamentele stimulante includ metilfenidat (Ritalin, concerta, metadate, daytrana, generică), dexmetilfenidat (focalin, generic), amfetamină-dextroamphetamină (adderall, generică), dextroamphetamina (dexedrină, dextrostat, generică) și lisdexamfetamină (Vyvanse).
  • Unele non-stimulente includ strattera, antidepresive atipice și anumite medicamente de tensiune arterială. Non-stimulenții pot fi mai adecvați pentru un pacient care are un istoric de abuz ilicit de droguri, datorită stimulatorilor care se potrivesc obiceiului.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 2
    2. Discutați frecvența utilizării. Unele medicamente ar putea fi necesare pentru a fi luate în fiecare zi. Altele pot fi luate numai în zilele școlare. Luarea unei pauze de tratament poate fi benefică și este adesea recomandată. Înainte de a obține medicamente, discutați cu medicul curant despre cât de frecvent să utilizați medicamentele și dacă pauzele sunt în regulă.
  • Dacă sunteți (sau copilul dvs. este) un student, întrebați despre medicamente în timpul pauzelor școlare, cum ar fi pauzele de iarnă și de vară.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea hiperactivității cu deficit de atenție Pasul 3
    3. Determinați metoda de livrare. Majoritatea medicamentelor utilizate pentru tratamentul ADHD sunt luate ca o pilică, însă, sunt disponibile diferite metode, cum ar fi forma lichidă și un plasture zilnic. Patch-ul de zi cu medicamente este purtat pe șold care oferă metilfenidat timp de nouă ore. Quillivant XR este un metilfenidat în formă lichidă. Este aprobat pentru oamenii de vârsta de șase ani și peste care au dificultăți în înghițirea pastilelor. Un factor major de decizie în medicamentele cu acțiune îndelungată sau scurtă este momentul în care apar simptomele ADHD cel mai adesea.
  • Discutați despre opțiunile dvs. cu furnizorul dvs. și determinați ce metodă este cea mai bună pentru dvs. sau pentru copilul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 4
    4. Decide între medicamente cu acțiune scurtă sau cu acționare îndelungată. Medicamentele stimulante pot fi acționate de scurtă durată sau de lungă durată. Medicamente cu acțiune scurtă de vârf în termen de două până la trei ore și sunt luate de mai multe ori pe zi. Stimulente pe termen lung durează opt până la 12 ore și sunt luate o dată pe zi.
  • Pentru copii, ar putea fi nevoie de unele medicamente cu acțiune scurtă la școală.
  • Discutați cu medicul cu prescripție medicală pentru a decide care opțiune va funcționa cel mai bine pentru dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Gestionarea utilizării medicamentelor
    1. Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 5
    1. Fiți răbdători în găsirea potrivirii potrivite. De multe ori ia o încercare și eroare pentru a găsi un medicament eficient care se potrivește nevoilor dvs. Este posibil să fie necesar să încercați mai multe medicamente și doze diferite pentru a găsi potrivirea potrivită pentru dvs. Fiți cinstiți și comunicați deschis cu furnizorul dvs. Dacă un medicament nu este eficient, nu vă fie frică să încercați unul diferit.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 6
    2. Urmăriți efectele secundare. Ca și în cazul majorității medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală, stimulenții poartă riscul de efecte secundare. Uneori, efectele secundare pot diminua în timp sau pot persista cu utilizarea medicamentelor. Efectele secundare pot apărea în anumite doze sau în unele medicamente și nu altele. Din acest motiv, este adesea recomandat să înceapă la o doză mică și să mărească doza dacă este necesar. Rețineți că orice modificări pe care le aveți în timp ce luați medicamentele, inclusiv senzațiile fizice și stările de spirit. Unele efecte secundare frecvente includ:
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Dificultăți de dormit
  • Durere de cap
  • Sentimentul neliniștit sau jittery
  • Iritabilitate
  • TICII / MOVIMENTE JERCURI
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 7
    3. Căutați simptome grave din medicamente. În timp ce efectele secundare sunt neplăcute, căutați simptome periculoase legate de utilizarea medicamentelor. Aceste simptome includ dureri în piept, dificultăți de respirație, leșin, văzând sau auzind lucruri care nu sunt reale și paranoia. La băieți, se poate produce priapismul (erecțiile prelungite). Acestea sunt simptome grave care trebuie abordate imediat.
  • Dacă apar aceste simptome, contactați medicul cu prescripție medicală imediat.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 8
    4. Luați medicamente în mod responsabil. Luați medicamentele în mod regulat sau după cum este necesar, oricare dintre medicul dumneavoastră vă recomandă pentru dvs. Multe medicamente pentru a trata ADHD pot fi utilizate în mod recreat. Este important să utilizați medicamentul numai pentru a trata ADHD. Medicamentele stimulante pot deveni dependente și pot provoca simptome de retragere.
  • Nu împărtășiți medicamentul cu alții și nu îl utilizați ca un medicament de partid.
  • Nu dublează doza. Utilizați numai așa cum este indicat.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 9
    5. Păstrați medicamentele în siguranță. Dacă copiii pot avea acces la medicamente, luați măsuri de precauție suplimentare pentru a menține copiii și medicamentele în siguranță. Păstrați medicamentele securizate într-un dulap încuiat la domiciliu pentru a preveni orice abuz sau abuz.Dacă copilul dvs. ia medicamente, dați doze unice în fiecare zi și asigurați-vă că medicamentul a fost înghițit.
  • Dacă copilul dvs. ia medicamente la școală, renunțați la medicamente. Nu trimiteți medicamentele la școală cu copilul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Lucrul cu profesioniștii din domeniul sănătății mintale
    1. Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 10
    1. Discutați cu medicul curant. Singurii oameni care pot prescrie medicamente ADHD sunt psihiatri și unii practicanți generali instruiți care sunt bine-versați cu medicamente psihologice. Asigurați-vă că vorbiți despre orice preocupare pe care o aveți despre medicamente cu un medic prescriu. Înainte de numirea dvs., unele întrebări care trebuie luate în considerare includ:
    • Ce tratamente recomandăm?
    • Ce măsuri pot lua acasă și la școală pentru a îmbunătăți comportamentul și funcționarea?
    • Cât de eficientă este medicamentul la tratarea ADHD?
    • Cât timp va dura tratamentul medicamentelor?
    • Când se poate opri medicamentul?
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 11
    2. Alertați furnizorul dvs. la orice riscuri medicale sau psihologice. Există anumite riscuri asociate cu administrarea medicamentelor ADHD. Dacă aveți o problemă de inimă, lăsați-vă furnizorul să știe imediat. Stimulenții nu trebuie utilizați la persoanele care au probleme cardiace, cum ar fi hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă sau boala cardiacă congenitală. Spuneți furnizorului dvs. dacă aveți o tulburare bipolară, deoarece medicamentele pot provoca episoade mixte sau mani. Lăsați furnizorul dvs. să știe dacă aveți o tulburare psihotică, deoarece medicamentele pot aduce un comportament mai rău sau tulburări de gândire. Medicamentul poate, de asemenea, să crească agresivitatea și ostilitatea.
  • Întotdeauna comunicați în mod clar istoria medicală și psihologică cu furnizorul dvs. Acest lucru poate include istoricul medical și al sănătății medicale și familiale.
  • Discutați cu furnizorul dvs. despre orice vitamine, ierburi și suplimente pe care le luați. Observați orice alergii sau efecte adverse pe care le-ați întâlnit cu alte medicamente.
  • Chiar și la pacienții fără istoric de boală cardiovasculară, pot apărea condiții cum ar fi hipertensiunea și moartea cardiacă bruscă atunci când luați medicamente cu stimulență ADHD.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea hiperactivității cu deficit de atenție Pasul 12
    3. Monitorul Utilizați cu medicul cu prescripție medicală. Fiecare individ răspunde diferit față de medicamente. Fiecare curs de tratament ar trebui să fie adaptat individului și monitorizat îndeaproape de către medicul prescriu. Odată ce începeți medicamentele, păstrați-vă în contact strâns cu furnizorul dvs. Faceți întâlniri regulate pentru a discuta despre eficacitatea, doza și efectele secundare ale medicamentelor. Este posibil să aveți nevoie să vă ajustați doza sau să schimbați medicamentele dacă nu funcționează bine.
  • Fără o monitorizare atentă, medicamentele pot deveni nesigure și mai puțin eficiente.
  • Medicamentele stimulante sunt în general începute la cea mai mică doză decât poate produce un efect și au crescut treptat, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Alegeți un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție Pasul 13
    4. Vedeți un terapeut. Împreună cu medicamentele, aplicația comportamentală este extrem de eficientă în tratarea ADHD. Nu vă bazați singur pe medicamente numai pentru îmbunătățirea simptomelor. În schimb, lucrați cu un terapeut care vă va ajuta și / sau copilul dvs. pentru a construi abilități. Obiectivele terapiei pot diferi pe baza nevoilor: terapia poate include învățarea abilităților de reglementare emoțională, gestionarea stresului și furiei și controlul impulsurilor. Alții pot ajuta la predarea abilităților de gestionare a timpului, abilitățile organizaționale și lucrul cu un program. Multe probleme asociate cu ADHD pot fi rezolvate prin modificări strategice și crearea de noi.
  • O combinație de medicamente și intervenție comportamentală este recomandată pentru copiii de peste șase ani și adolescenți cu ADHD.
  • Copiii cu vârsta de șase ani, care sunt diagnosticați cu ADHD, de obicei, suferă un proces de terapie comportamentală pentru a vedea dacă este eficient înainte de a lua în considerare farmacoterapia.
  • Terapia poate ajuta, de asemenea, ușurința de stres și dificultăți asociate cu ADHD.
  • sfaturi

    Nu toate medicamentele vor lucra la fel.
  • Fiți conștienți de un profesionist pentru a vă asigura că puteți avea o rețetă pentru medicamente.
  • Avertizări

    Nu fiecare medicament adhd este ieftin.
  • Nu toate medicamentele ADHD vor fi la fel de utile ca și altele
  • Asigurați-vă că întrebați un profesionist sigur dacă puteți utiliza medicamentele, deoarece unele pastile nu funcționează la fel pentru toată lumea.
  • Luați doar suma solicitată de medic ca o doză zilnică.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar