Cum să încurajați independența la clienții în îngrijirea rezidențială

Oamenii pot trăi în îngrijiri rezidențiale din mai multe motive, inclusiv necesită asistență datorită dizabilităților fizice sau a vârstei generale. Oricare ar fi motivul pentru care au nevoie de îngrijire, încurajarea independenței este o parte esențială a oferirii unei vieți sănătoase și însoțitoare. În timp ce avem tendința de a ne gândi la independență ca fiind pur și simplu capabil să am grijă de tine acasă, independența include, de asemenea, lucruri care fac viața împlinirea, cum ar fi activitatea fizică și interacțiunea socială.

Pași

Metoda 1 din 3:
Furnizarea de instrumente și suport pentru independență
  1. Imaginea intitulată Încurajarea independenței la clienți în îngrijirea rezidențială Pasul 1
1. Furnizați instrumente adaptive pentru sarcinile zilnice. Una dintre cele mai ușoare căi de a promova independența este de a oferi oamenilor echipamentul de care au nevoie pentru a finaliza mișcări sau sarcini simple. De exemplu, furnizarea de rezidenți cu unelte de atingere le poate permite să apuce obiecte pe cont propriu că altfel nu au putut ajunge.
  • De exemplu, oferind unei persoane cu o întindere limitată de întindere și îndoire a unui baston sau grabber le poate ajuta Îmbrăcați-vă.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența la clienții în îngrijirea rezidențială Pasul 2
    2. Instalați echipamentul adaptiv în camera rezidentului. În plus față de utilizarea instrumentelor simple, pot fi instalate unele echipamente care vor ajuta o persoană să fie independentă. De exemplu, instalarea de balustrade într-un duș și lângă o toaletă poate ajuta un rezident la duș și să meargă la baie pe cont propriu fără un risc imens de rănire.
  • Alte exemple de echipamente adaptive care pot fi instalate includ ascensoare scaune de toaletă, banci de duș, rampe și paturi de spital electric.
  • Imaginea intitulată Încurajarea independenței la clienți în îngrijirea rezidențială Pasul 3
    3. Furnizați echipamente de mobilitate. În unele cazuri, locuitorii de îngrijire pot beneficia de echipamente de mobilitate care le permit să se miște pe cont propriu, cum ar fi Walkers și scaune cu rotile motorizate. Chiar și locuitorii care pot merge pot fi capabili să fie mai independenți dacă au acces la un scuter sau la alt ajutor de mobilitate.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența la clienți în îngrijirea rezidențială Pasul 4
    4. Încurajați rezidenții să utilizeze instrumente și echipamente adaptive. Există de obicei o varietate de sarcini zilnice pe care oamenii în îngrijirea rezidențială pot și ar trebui să se facă singuri. În timp ce nu puteți forța pe cineva să folosească instrumentele pe care le oferiți care fac aceste sarcini mai ușoare, le puteți încuraja ușor să le folosească. Acest lucru poate ajuta rezidentul să câștige încrederea de care au nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile.
  • Deși este o parte importantă a independenței pentru a permite locuitorilor să decidă ce vor și nu vor face, poate fi foarte benefică să ofere sprijin și încurajare. Trebuie să parcurgeți o linie frumoasă aici între a fi depășind și oferind persoanei încurajarea și stima de sine, trebuie să fie mai independente.
  • Metoda 2 din 3:
    Încurajarea activității fizice
    1. Imaginea intitulată Încurajarea independenței clienților în îngrijirea rezidențială Pasul 5
    1. Încurajați activitatea fizică zilnică și exercițiile fizice. Activitatea zilnică poate întări un corp și poate permite ca cineva să se miște mai independent. Chiar dacă o persoană are limitări fizice, ei ar trebui să obțină încă un nivel de activitate fizică în fiecare zi. Acest lucru poate varia de la mișcări mici sau de mers pe jos la câțiva metri la o varietate de exerciții, inclusiv yoga și exerciții de apă.
    • Exercițiul zilnic oferă oamenilor o creștere a forței fizice și poate fi, de asemenea, o activitate socială plină de viață. Încercați să încurajați opțiunile de exercițiu care sunt sociale, precum și fizice.
  • Imaginea intitulată Încurajarea independenței la clienți în îngrijirea rezidențială Pasul 6
    2. Oferiți acces la o varietate de activități fizice. Încurajarea independenței ar trebui să includă oferirea oamenilor abilitatea de a face o mare varietate de activități pentru distracție. Oferind o mare varietate de activități, cum ar fi grădinărit, plimbări și dansuri, va da o stimulare fizică și mentală rezidentă și va încuraja independența.
  • Acest lucru ar putea include activități la Centrul de îngrijire și furnizarea de transport și sprijin pentru activitățile în afara facilității.
  • Excursii săptămânale (sau mai des) reprezintă o modalitate bună de a oferi acces la activități fizice în afara instalației. Aceste excursii pot fi la o mare varietate de locuri, inclusiv a zonelor comerciale, a zonelor naturale, a punctelor istorice de interes sau a altor locații din apropiere.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența la clienții în îngrijirea rezidențială Pasul 7
    3. Asigurați-vă că activitățile fizice sunt aprobate. În timp ce încurajarea activității fizice independente este importantă, este imperativ să se asigure că activitățile pe care le încurajați nu vor provoca răni fizice. Luați în considerare limitele fizice ale rezidentului la planificarea activităților.
  • În general, prioritizați exercițiul cu impact scăzut, cum ar fi grădinăritul sau mersul pe jos, la exerciții de mare impact, cum ar fi funcționarea.
  • Metoda 3 din 3:
    Îmbunătățirea independenței sociale
    1. Imaginea intitulată Încurajează independența la clienți în îngrijirea rezidențială Pasul 8
    1. Încurajați interacțiunea socială. Ar trebui să existe o varietate de moduri pe care rezidenții într-o unitate de îngrijire rezidențială pot interacționa reciproc cu privire la propriul lor acord. De exemplu, mesele sunt un moment cheie în care un rezident poate interacționa cu alții și poate forma relații independente cu alții. În plus, având zone în instalația în care oamenii pot viziona TV, citiți sau pur și simplu stați împreună pot oferi oamenilor o deschidere pentru interacțiunea socială.
    • Unii oameni din îngrijirea rezidențială ar putea avea nevoie de ajutor la o zonă în care pot interacționa cu ceilalți. Cu toate acestea, în mod obișnuit merită efortul de a le obține acolo dacă au ocazia de a interacționa cu alții.
  • Imaginea intitulată Încurajează independența la clienții în îngrijirea rezidențială Pasul 9
    2. Face să mentine relații cât mai ușor posibil. Când cineva se mută într-un centru de îngrijire rezidențială, poate fi greu pentru ei să păstreze relațiile de lungă durată. Cu toate acestea, oferind transportul la vizitele cu vechi prieteni și încurajarea oaspeților din cadrul facilității poate merge mult spre rezident menținerea relațiilor pe care le au cu alte persoane.
  • Imaginea intitulată Încurajarea independenței clienților în îngrijirea rezidențială Pasul 10
    3. Oferiți acces la tehnologie care permite interacțiunea. Dacă un rezident este bedridden sau în imposibilitatea de a părăsi camera lor, ei încă mai pot interacționa cu ceilalți în lume. Investighează tipurile de tehnologii care le pot ajuta să obțină o anumită interacțiune cu ceilalți, cum ar fi un computer sau un comprimat cu conexiune la Internet.
  • Poate fi necesar să se ofere rezidentului instruirea pe tehnologia pe care o furnizați. Asigurați-vă că știu cum să o folosească cu experiență, astfel încât să o poată folosi chiar și atunci când nu sunteți în jur.
  • Ajutați la încurajarea activităților sănătoase în conversație

    Modalități de încurajare a activității fizice pentru seniori

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de încurajare a interacțiunii sociale pentru seniori

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar