Cum de a construi independența la copii în timp ce îmbătrânesc

Independența clădirilor în copilul dumneavoastră este esențială pentru a le pregăti pentru cerințele și responsabilitățile adultului. Acest lucru se face încet în timp, în timp ce copiii mici se deplasează dependența deplină de părinții lor pentru a completa independența. Pentru a ridica un copil care va deveni din ce în ce mai independent pe măsură ce ei îmbătrânesc, ar trebui să le înveți abilitățile de viață, să le dea responsabilități, să le permită să ia propriile decizii și să încurajeze încrederea în sine.

Pași

Metoda 1 din 4:
Predarea abilităților de viață independente
  1. Imagine intitulată Construiți copiii
1. Independența modelului pentru copiii dvs. Lăsați-i pe copiii dvs. să vă vadă că faceți tipul de sarcini pe care doriți să le învățați. Arătați-le cum vă decideți să vă alegeți hainele în dimineața, hrăniți câinele sau gătiți micul dejun. Cu cât copilul dvs. este mai conștient de faptul că vă completați sarcinile, cu atât sunt mai inspirate ca să fie să facă lucruri pentru ei înșiși.
  • Începeți copiii dvs. mai devreme, 2-3 ani este potrivit, astfel încât să poată învăța independența devreme.
  • Imagine intitulată Construiți copiii
    2. Efectuați sarcinile adecvate. Selectați sarcini pentru copilul dvs. care sunt adecvate în mod dezvoltat. Copiii mai în vârstă vor putea face mai multe lucruri tehnice pe care copiii mai tineri le pot lipsi de coordonare.
  • Pentru copiii mici, vârstele de 2-3 ani, le-au ridicat jucăriile după joc, și-au pus hainele în sertare sau au pus placemats pe masă.
  • Pentru preșcolari, vârstele de 4-5 ani, le ajută să setați masa cu supravegherea, puneți haine curate în coșul de spălătorie, haine separate în spălătorie după culoare, vă ajută să identificați produsele alimentare la magazinul alimentar sau să puneți unele dintre alimentele departe.
  • Pentru copiii de vârstă școlară, vârstele de 6-8 ani, le-au apăsat plantele, dau mâncare și apă animalelor de companie, contoare curate în bucătărie sau baie, ajutați hainele curate, scoateți gunoiul sau ajutați-vă cu masă.
  • Imaginea intitulată construirea independenței la copii în timp ce crește pasul 1
    3. A renunțat la timp pentru a învăța noi abilități. Copiii vor deveni mai independenți pe măsură ce îmbătrânesc și vor învăța cum să facă lucrurile pentru ei înșiși. De exemplu, ei vor învăța cum să-și pună propriile haine, să-și craie pantofii, să-și perie părul, să conduci o bicicletă, conduci o mașină etc. Aceste abilități de viață îi ajută să devină mai puțin dependente de părinți și mai dependenți. Pentru a preda noi abilități, trebuie să renunțați la timp.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. învață cum să se îmbrace, înseamnă că va trebui să renunțați la mai mult timp în fiecare dimineață pentru a vă pregăti. Treziți-vă la 15 minute mai devreme pentru a ține cont de acest timp adăugat.
  • De asemenea, puteți renunța la o parte a timpului de practică pentru abilități, cum ar fi echiparea unei biciclete, citirea sau conducerea unei mașini. De exemplu, anulați 30 de minute în fiecare zi pentru a învăța și a practica noi competențe.
  • Imaginea intitulată construirea independenței la copii în timp ce acestea cresc pasul 2
    4. Fii răbdător. Va avea nevoie de timp pentru copilul dvs. să stăpânească noi abilități. Asigurați-vă că sunteți răbdători și nu faceți pasi și completați-vă sarcinile. Înțelegeți că copilul dvs. va avea nevoie de timp suplimentar pentru a finaliza sarcini relativ simple. Să fie de susținere și să încurajeze astfel încât să câștige încredere în propriile abilități. Acest lucru vă va ajuta copilul să devină mai independent.
  • Coborâți la nivelul ochilor cu copilul dvs. pentru a vă atrage atenția. Contactul cu ochii ajută la eliminarea altor distras.
  • Aveți grijă de copilul dvs. să faceți mai întâi sarcina. Completați sarcina încet și în mod deliberat, astfel încât copilul dumneavoastră poate absorbi pe deplin ceea ce faceți. Descompuneți cât mai mult eventualele pași dificile.
  • Permiteți copilului dvs. să-și practice noua abilitate. Lăsați-i să știe că veți ajuta, dacă vor cere ajutor de la dvs. Da laudă pentru orice realizare de-a lungul drumului.
  • Amintiți-vă că sunteți Ghidul și modelul copilului dvs. Este important să practici răbdarea și abilitățile bune de comunicare pentru copilul dvs. pentru a învăța.
  • Imaginea intitulată Construirea independenței la copii în timp ce cresc pasul 3
    5. Evitați perfecțiunea. De asemenea, trebuie să renunțați la perfecțiune pentru a vă încuraja copilul să fie mai independent și să facă lucrurile pe cont propriu. De exemplu, când copilul dvs. învață să-și perie părul, este posibil să nu pară la fel de frumos ca atunci când o faci. Nu vă criticați copilul, deoarece acest lucru le poate face să se simtă ca și cum v-au dezamăgit. În schimb, să vă sprijiniți și să le încurajați să continuați să încerce.
  • Ai putea spune "faci o treabă minunată periajul părului tău, mă voi ajuta să ajungi la spate."
  • Alternativ, dacă aveți un copil mai în vârstă care învață să facă felurile de mâncare, ei nu le pot curata perfect la început. În loc să nișeze fiecare loc pe care le lipsește, ați putea spune "Încercați să utilizați acest burete dacă nu puteți obține toate alimentele." În acest fel le oferiți îndrumări, mai degrabă decât critici.
  • Metoda 2 din 4:
    Acordarea responsabilităților copilului
    1. Imaginea intitulată Construirea independenței la copii în timp ce crește pasul 4
    1. Adresați-vă copilului să ajute la completarea treburilor. Pentru a construi independența în copilul dvs., trebuie să le acordați sarcini și treburi pe care le pot completa singure. Acest lucru îi va ajuta să învețe să fie responsabili și mai puțin dependenți. Aceste treburi ar trebui să se schimbe ca și vârstele copilului.
    • De exemplu, copilul sau copilul tânăr să se îmbrace pe cont propriu, să-și perie dinții sau să-și pună jucăriile.
    • Cereți copiilor mai în vârstă să facă feluri de mâncare, îndoiți rufele sau faceți patul lor.
    • Obțineți adolescenți și adulți tineri pentru a ajuta la luarea cina, lopată pe drumul de acces sau să coace gazonul.
  • Imaginea intitulată Construirea independenței la copii în timp ce crește pasul 5
    2. Permiteți copilului să nu reușească. Eșecul este un aspect important al vieții. Dacă copilul dvs. a experimentat mici eșecuri de la o vârstă fragedă, vor fi mai puțin probabil să se dezvolte o teamă de eșec. O teamă de eșec poate duce la dependență, deoarece copilul tău va fi prea frică să facă lucrurile pe cont propriu în cazul în care nu reușesc.
  • Ca rezultat, explică copilului dumneavoastră că eșecul este o parte normală de învățare și că pot depăși eșecul prin muncă grea și rezolvarea problemelor.
  • Acest lucru semnalează și copilului dumneavoastră că sunteți încrezători în capacitatea lor de a lucra prin lucrurile pe cont propriu, ceea ce le va da încrederea de care trebuie să devină independenți pe măsură ce îmbătrânesc mai în vârstă.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. învață să călărească cu bicicleta, pot cădea de mai multe ori, determinând să se simtă înfrânți. Vrei să-i încurajezi să se întoarcă pe bicicletă și să încerce să încerce.
  • Imaginea intitulată Construirea independenței la copii în timp ce acestea cresc pasul 6
    3. Stabiliți orientări clare. Pe măsură ce vă dați mai multă responsabilitate copiilor dvs., trebuie să stabiliți orientări clare. În acest fel, copilul dumneavoastră va ști exact ce trebuie să facă și care vor fi consecințele pentru a nu-și îndeplini responsabilitățile. Acest lucru vă va ajuta copilul să înțeleagă că pentru a fi independent, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor.
  • De exemplu, spuneți copilului dvs. "Este responsabilitatea dvs. să vă purtați casca în timp ce călătoriți cu bicicleta. Dacă nu purtați casca, atunci bicicleta va fi luată pentru restul săptămânii."
  • Alternativ, pentru un copil mai în vârstă ați putea spune "sunteți responsabil pentru curățarea după cină. Dacă nu faceți acest lucru, nu veți putea să utilizați telefonul până când treburile dvs. sunt complete."
  • Metoda 3 din 4:
    Permițând copilului dvs. să ia decizii
    1. Imaginea intitulată construiește independența la copii în timp ce crește pasul 7
    1. Dați opțiunile copilului. Pentru a fi independenți, copiii trebuie să poată lua decizii pentru ei înșiși. Vă puteți ajuta copilul să devină încrezător în luarea deciziilor lor, permițându-le să ia decizii mici în timp ce sunt tineri. Acest lucru le învață că apreciați opinia lor. Pe măsură ce copiii îmbătrânesc, vor începe să ia decizii pe cont propriu.
    • Pentru un copil tânăr ați putea da două opțiuni de prânz și întrebați ce vor. Acest lucru vă permite să controlați situația, dar totuși dă copilului posibilitatea de a se simți implicat în procesul de luare a deciziilor.
    • Pentru copiii mai mari puteți crește importanța deciziilor pe care le fac. De exemplu, le permiteți să aleagă activitățile lor curriculare suplimentare sau ce cursuri vor lua în liceu. Puteți să le ghidați prin deciziile prin cântărirea pro și contra.
  • Imaginea intitulată Construiți independența la copii, în timp ce crește pasul 8
    2. Învață despre consecințe. Când vă învățați copilul să ia decizii, trebuie să le explicați consecințele deciziilor lor. Acest lucru vă va ajuta să vă îndrumați copilul să facă alegeri bune, spre deosebire de deciziile cutanate. Atâta timp cât decizia nu va avea un impact asupra sănătății și siguranței copilului, trebuie să le lăsați să facă alegeri proaste, astfel încât să poată înțelege mai bine consecințele.
  • De exemplu, dacă un copil tânăr dorește să ia zece dolari la școală pentru a cumpăra o gustare, ați putea sugera doar 5 dolari pentru că pot pierde o parte din banii lor.
  • În acest fel îi oferiți consecințele potențiale ale acestei decizii, dar în cele din urmă lăsând alegerea copilului.
  • Imaginea intitulată Construirea independenței la copii în timp ce crește pasul 9
    3. Dă-ți copilul singur. Singura timp este important pentru dezvoltarea independenței în copilul dvs., în primul rând pentru că permite copilului dvs. libertatea de a rezolva problema și ia decizii fără contribuția sau îndrumarea dvs. De asemenea, permite copilului dvs. să se simtă confortabil fără a avea un părinte în jur.
  • Pentru un copil mic, puteți da un timp structurat singur. De exemplu, și-au stabilit jucăriile în camera de zi și spune-le să joace independent în timp ce faceți cina. Acest lucru îi va oferi o oportunitate de a câștiga confort pe cont propriu într-un cadru sigur și controlat. Asigurați-vă că ați dovedit tot ceea ce nu doriți să intrați.
  • Pentru copiii mai mari le puteți lăsa să meargă sau să se plimbe cu bicicleta la școală singur sau cu un prieten. Asigurați-vă că înțeleg toate regulile de siguranță. Acest lucru îi va ajuta să se simtă mai independent în afara casei.
  • Pentru tinerii adolescenți, puteți încerca să le lăsați acasă singur. Începeți să le lăsați pentru perioade scurte de timp (10-20 minute) și apoi puteți crește timpul deoarece acestea devin mai confortabile.
  • Metoda 4 din 4:
    Încurajând încrederea în sine
    1. Imaginea intitulată construirea independenței la copii în timp ce cresc pasul 10
    1. Concentrați-vă pe punctele forte. Pentru a ajuta copilul dvs. să devină încrezător și în cele din urmă independent, ar trebui să vă concentrați asupra forțelor lor. Să acorde atenție activităților pe care le bucură și îi ajută să găsească o modalitate de a încorpora aceste activități în viața lor. Acest lucru poate ajuta la creșterea stimei lor de sine.
    • De exemplu, copilul dvs. poate excela la sporturile organizate. Asigurați-vă că au ocazia să participe la sport fie prin programe școlare, fie prin extracurrobari.
    • Încurajați-vă copiii să participe într-o activitate de agrement care sunt interesați, nu neapărat cel pe care îl doriți să fie în.
  • Image intitulată Construirea independenței la copii în timp ce crește cu pasul 11
    2. Lăudați-vă efortul. Când vă lăudați realizările copilului dvs., trebuie să vă concentrați întotdeauna pe recompensarea eforturilor lor, mai degrabă decât rezultatul. În acest fel, comunicați-le că munca grea și efortul sunt mai importante decât rezultatele reale. De asemenea, îi ajută să lucreze spre obiective. Dacă copilul dvs. înțelege că munca grea este recompensată, vor avea mai multe șanse să devină independente și să ia sarcini provocatoare.
  • În loc să spunem: "Sunt atât de mândru pentru că ai o alocare de matematică", spun "Sunt mândru de tine pentru a-ți practica problemele de matematică. Chiar vă lipiți cu el."
  • Imaginea intitulată Construiți independența la copii, în timp ce crește pasul 12
    3. Acceptați copilul pentru cine sunt. Puteți construi încrederea în sine în copilul dvs. prin acceptarea lor pentru cine sunt. Fiecare copil are propria lor personalitate unică. Îmbrățișați diferența și le face să se simtă complet confortabile în pielea lor. Evitați să fiți prea critici. Acest lucru le va da încrederea de care trebuie să se simtă siguri de ei înșiși și vor face mai ușor să devină independenți pe măsură ce îmbătrânesc.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar