Cum să fii mai independent ca o fată adolescentă

A deveni mai independent ca un adolescent simte uimitor - veți obține mai mult din alegerile voastre, decideți cine doriți cu adevărat să fiți și să învățați cum să vă bazați pe dvs. Dar cum deveniți mai independenți, mai ales când încă mai trăiți acasă și de-a face cu școala? Nu vă faceți griji - este total posibil! Acest articol vă va duce prin câțiva pași simpli pe care îi puteți lua pentru a începe să trăiți mai independent ca un adolescent.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând în serios planurile de educație și de carieră
  1. Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 1
1. Obține note bune. Dacă tu și părinții tăi sunteți mulțumiți de notele dvs., păstrați-vă munca bună! Dacă vă simțiți că notele dvs. au nevoie de îmbunătățire, faceți cunoscut faptul că lucrați pentru a le îmbunătăți. Părinții dvs. vor fi mult mai probabil să vă acorde mai multă independență dacă nu sunt îngrijorați de performanța școlară.
  • Încercați să rămâneți pozitiv - senzație de descurajare și înfrângere va interfera numai cu progresul dvs.
  • Adresați-vă profesorilor dvs. pentru ajutor de îndată ce observați că se încadrează în urmă. Nu așteptați până când nu sunteți atât de departe încât vă luptați sau va fi mai greu să vă prindeți.
  • Cereți părinților dvs. dacă ar fi dispuși să angajeze un student colegiu local pentru a vă ajuta cu cel mai dificil subiect.
  • Aduceți un stilou digital la clasă. Pixurile inteligente transferează notele dvs. la formularul digital în timp ce scrieți și înregistrați cursuri, astfel încât să le puteți asculta mai târziu la domiciliu.
  • Imaginea intitulată Fii mai independentă ca o fată adolescentă Pasul 2
    2. Călătoriți ori de câte ori este posibil. Călătoria este o modalitate excelentă de a experimenta independența. Verificați cu consilierul dvs. de orientare pentru a vedea ce oportunități sunt disponibile prin școala dvs. sau opțiunile comerciale de cercetare online.
  • Cluburile și echipele călătoresc adesea ca grup. Echipa de dezbateri călătorește de obicei din stat pentru turnee, iar echipele sportive călătoresc pentru finalele de stat.
  • Dacă școala sau clubul organizează o excursie pentru o organizație de caritate, ei vor invita studenții care au o anumită experiență cu munca voluntară.
  • Studierea în străinătate ca student de schimb este un mod minunat de a vă stabili independența. Cu o bună GPA și o transcriere bine rotunjită, vă puteți califica pentru o bursă care să ajute la acoperirea costurilor.
  • Luați în considerare un program lingvistic-imersie printr-o organizație ca API. Vei trăi într-o altă țară în timp ce studiați limba maternă.
  • Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 3
    3. Școlile de cercetare și căile de carieră care vă interesează. Aflați tot ce puteți despre locuri de muncă pe care le-ați putea bucura, și ce abilități și educație au nevoie. Școlile de cercetare pe care doriți să le participați și ce trebuie să faceți pentru a câștiga burse și granturi. Părinții dvs. vor fi mai dispuși să vă dea mai multă libertate dacă știu că vă gândiți la viitor.
  • Nu evitați să luați o decizie pentru că vă faceți griji că vă veți limita. Veți fi liber să faceți modificări ale planurilor dvs. mai târziu, deoarece întâmpinați noi oportunități.
  • Discutați despre opțiunile de carieră cu părinții dvs. Fiți cinstiți cu ei și vorbiți-le ca adult.
  • Vizualizați-vă viitorul. Imaginați-vă că aveți un anumit tip de loc de muncă sau studiați un anumit subiect și vedeți dacă se simte potrivit pentru dvs. Studiile arată că vizualizarea ajută la atingerea obiectivelor.
  • Imaginea intitulată Fii mai independentă ca o fată adolescentă Pasul 4
    4. Monitorizați prezența dvs. socială. Pe măsură ce este tentant, deoarece este de a posta lucrurile impulsiv, încercați să fiți atenți la ceea ce postați pe Internet. O bună reputație online este un activ definit. Pe măsură ce câștigați mai multă libertate și independență ca un adolescent, aveți grijă ca acțiunile dvs. actuale să nu afecteze negativ viitorul dvs.
  • Potențialii angajatori vă vor cerceta cu siguranță prezența socială și vor lua în considerare acest lucru atunci când decideți dacă vă angajează.
  • Școlile mai competitive pot dori să vadă și conturile dvs. de social media. Chiar dacă nu credeți că cineva va verifica direct conturile dvs., este mai bine să îl jucați în siguranță.
  • Tot ce postați pe Internet este acolo pentru totdeauna, și nu este posibil să nu fiți conștienți de faptul că este vizibil pentru public. Ia în considerare googling-ul singur și faceți un mic control de daune, dacă este necesar.
  • Partea 2 din 3:
    Învățarea abilităților practice de viață
    1. Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 5
    1. Îmbunătățiți-vă abilitățile sociale. Abilitatea de a interacționa cu alții și de a forma relații sănătoase este esențială pentru a deveni o fată adolescentă bine ajustată, independentă. Interacțiunea socială sănătoasă vă îmbunătățește încrederea în sine, vă învață cum să lucrați ca o echipă și să soluționați disputele și să vă îmbunătățiți chiar și abilitățile cognitive.
    • Luarea unei clase de teatru este o modalitate excelentă de a depăși timiditatea și de a se simți mai încrezător în toate domeniile vieții voastre.
    • Implicarea cu munca de voluntariat vă va ajuta să vă faceți o persoană mai bună și o persoană mai bună și vă va ajuta să vă relaxați mai bine oamenilor în general.
  • Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 6
    2. Data responsabilă. Majoritatea părinților se bazează pe vârsta pe care îi permit fiicelor lor până la nivelul lor de maturitate. Părinții dvs. trebuie să aibă încredere în tine să recunoască situații periculoase și să vină la ei pentru ajutor dacă este necesar. Dacă părinții voștri ți-au dat permisiunea până în prezent, înțelegeți că au încredere în tine cu o mare importanță.
  • Nu lăsați dating să interfereze cu școala dvs. Un bun prieten sau prietena va fi de susținere și nu vă va duce în jos sau vă distrați de obiectivele dvs. cu dramă inutilă.
  • Urmați întotdeauna orele de curfew și orice alte reguli pe care părinții dvs. le impun. Dacă părinții dvs. sunt în mod constant îngrijorați de locul în care vă aflați, ei vă vor limita independența cu reguli mai stricte.
  • Păstrați liniile de comunicare deschise cu părinții dvs. Introduceți-le prietenilor și datelor dvs., astfel încât ei vor ști că vă petreceți cu oameni buni.
  • Evitați situațiile periculoase și persoanele instabile. În SUA, se estimează că 25% dintre fetele adolescente au fost abuzate, fizic sau emoțional, de cineva cu care se întâlneau.
  • Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 7
    3. Ia mai multă responsabilitate în jurul casei. Va trebui să știți cum să aveți grijă de tine când plecați acasă pentru muncă sau colegiu, iar cel mai bun moment pentru a afla aceste abilități este acum. Adresați-vă părinților dvs. dacă există ceva ce ar dori să vă ajute și să oferiți în picioare. Ei vor fi foarte impresionați că v-ați oferit voluntar să vă ajutați fără a fi întrebat, ceea ce va merge mult pentru a dovedi cât de responsabili sunteți.
  • Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 8
    4. Invata sa gatesti. S-ar putea să fi auzit de "Freshman 15", cele cincisprezece kilograme mulți studenți își câștigă primul an de facultate, deoarece nu mănâncă decât mâncare junk. Nu va trebui să vă faceți griji dacă aflați cum să gătiți mese gustoase și sănătoase pentru dvs. acum.
  • Imaginea intitulată Fii mai independentă ca o fată adolescentă Pasul 9
    5. Practicați o gospodărie bună. Cu excepția cazului în care sunteți independent bogați, va trebui să faceți propriul dvs. menajă atunci când aveți propriul dvs. apartament, așa că ați putea învăța și să învățați aceste lucruri pentru dvs. acum. Deși menajele pot apărea simple, există de fapt multe lucruri mici pe care trebuie să le învățați.
  • Când faceți spălătorie, nu puneți culori strălucitoare sau blugi noi cu îmbrăcăminte de culoare deschisă, deoarece coloranții pot rula și distruge întreaga încărcătură.
  • Începeți întotdeauna să prafați pe raftul de sus și să vă deplasați în jos. Și întotdeauna praf înainte de aspirare sau vei bate praf peste tot podeaua curată.
  • Ca un bonus suplimentar, părinții dvs. pot crește chiar și alocația în schimbul unor treburi suplimentare - dar acest lucru nu ar trebui să fie singurul dvs. stimulent pentru a vă ajuta.
  • Imaginea intitulată Fii mai independentă ca o fată adolescentă Pasul 10
    6. Aflați să vă apropiați de dvs. Adolescenții de astăzi sunt mai puțin interesați de conducere decât generațiile anterioare, astfel încât să nu fie permisul de conducere să nu fie o prioritate de top pentru dvs. acum. Dar totuși veți avea nevoie să găsiți mijloace de a vă apropia când trebuie să faceți comisioane sau să mergeți la muncă. Nu vă veți simți puternic și independent dacă vă bazați pe părinții dvs. să vă conducă peste tot.
  • Bicicleta devine un mod din ce în ce mai popular de transport. Multe orașe adaugă benzi de biciclete pe străzi publice pentru a face ciclism mai sigur.
  • Dacă orașul dvs. are transportul public, învățați cum să ajungeți în siguranță cu trenul sau cu autobuzul. Transportul public este, de asemenea, bun pentru mediul înconjurător, deoarece există mai puține mașini pe drum.
  • Dacă este posibil, învățați să conduceți, chiar dacă nu intenționați să cumpărați o mașină - este o abilitate de viață valoroasă de a avea în caz de urgență.
  • Partea 3 din 3:
    Gestionarea muncii și a banilor
    1. Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 11
    1. Câștigați-vă banii. În loc să vă bazați pe alocația dvs., găsiți modalități de a vă câștiga propriile bani. Acest lucru vă va arăta părinților că sunteți dispuși să vă răspundeți. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea unui loc de muncă tradițional fără a avea experiență de lucru, există o mulțime de alte modalități pe care un adolescent îl poate face bani.
    • Digitizează fotografiile de hârtie ale oamenilor sau vechile videoclipuri. Prietenii părinților tăi ar putea să nu aibă timp să facă acest lucru, dar ar putea fi dispuși să vă plătească pentru a le face pentru ei.
    • Movie de peluze sau lucrează în curte. Aceasta este una dintre căile tradiționale pentru un adolescent pentru a câștiga bani și poate plăti destul de bine dacă sunteți un fel de outdoorsy.
    • Faceți bijuterii proprii și vindeți-l pe etsy. De asemenea, puteți cere magazinelor de îmbrăcăminte locale dacă ar fi dispuși să vândă creațiile pentru un procent din profituri.
    • Dacă vă excelezi la un anumit subiect de școală, oferiți studenților tineri Tutor.
    • Oferiți coaching sau lecții în orice sunteți bun la, cum ar fi halterofierea sau jucați chitara.
    • Lucrează ca ajutor al mamei, ajutând părinții ocupați cu menaj și îngrijirea copiilor.
  • Imaginea intitulată Fii mai independentă ca o fată adolescentă Pasul 12
    2. Aflați despre Banking personal. O parte a unui adolescent independent învață să-ți gestioneze propriile bani, dar este, de asemenea, o mare responsabilitate. Având conturile proprii vă vor economisi bani pe taxele de încasare și alte servicii financiare cu costuri ridicate. Cu toate acestea, va trebui să înțelegeți câteva concepte de bază înainte de a deschide un cont.
  • Deschideți un cont de economii și nu îl atingeți. Cu cât începeți mai devreme economisiți, cu atât mai puțini bani pe zi va trebui să salvați pentru a salva aceeași sumă.
  • Unele bănci oferă conturi speciale de verificare a adolescenților, cu taxe reduse și fără echilibru minim necesar.
  • Urmăriți echilibrul din conturile dvs., verificându-le în mod regulat online.
  • Memorați codul PIN al bancului și parolele online și nu le distribuiți niciodată cu nimeni.
  • Când achiziționați ceva cu un card de debit, gândiți-vă la el ca la numerar pentru a evita depășirea.
  • Imaginea intitulată Fii mai independent ca o fată adolescentă Pasul 13
    3. Creați un buget. Cea mai bună modalitate de a învăța cum de a gestiona banii este de a elabora un buget și de a rămâne la el. Știind câți bani aveți și înțelegeți unde vă cheltuiți este primul pas spre realizarea independenței financiare.
  • Încercați întotdeauna să puneți un procent din banii dvs. în economii, înainte de a face altceva.
  • Planificați-vă pentru cheltuieli mari precum gadget-uri sau excursii - cunoașteți suma de care aveți nevoie și când veți avea nevoie de ea, așa că veți ști cât de mult ar trebui să vă puneți deoparte pentru ea în fiecare săptămână.
  • Păstrați un jurnal de cheltuieli. Urmăriți fiecare penny pe care îl cheltuiți și ceea ce îl cheltuiți. Făcând acest lucru vă va arăta unde ați putea fi tăiat înapoi, deci veți putea salva mai mult.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar