Cum să fii independent ca utilizator de scaune cu rotile

Utilizarea scaunelor cu rotile a fost în creștere în ultimele două decenii. Pe măsură ce numărul de persoane care utilizează un scaun cu rotile a crescut, astfel că au oportunitățile de a se bucura de o viață completă și independentă. Explorând opțiunile dvs. pentru a ieși din casă, adaptarea stilului dvs. de viață și pentru a vă menține sănătatea și bunăstarea, puteți fi un utilizator independent de scaune cu rotile.

Pași

Partea 1 din 3:
Adaptarea stilului dvs. de viață
  1. Imaginea intitulată Fiți independentă ca un utilizator de scaun cu rotile Pasul 1
1. Luați o clasă de abilități pentru scaune cu rotile. Persoanele aflate în scaune cu rotile se pot simți limitate de lucruri cum ar fi mișcarea în timp ce țineți lucrurile. Multe locuri oferă cursuri de abilități pentru scaune cu rotile pentru a vă crește sentimentul de independență și pentru a vă inspira să regândiți ceea ce deține viitorul dvs. Aceste clase acoperă elementele de bază, inclusiv împingerea în față și înapoi, dar abordează, de asemenea, mișcări mai complexe cum ar fi împingerea cu 1 mână, mergând în sus și în jos rampe și chiar scări, și borduri de navigare.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră, terapeutului fizic sau altor utilizatori de scaune cu rotile, dacă știu despre orice clase de abilități pentru scaunele cu rotile din zona dvs.
  • Căutați programe online pentru a vă învăța abilitățile de scaune cu rotile. Organizații precum Universitatea din Washington sau Asociația SPINALĂ United Ofertă de formare online de abilități pentru scaune cu rotile. Asigurați-vă că aveți un terapeut fizic sau un spotter instruit la îndemână pentru a preveni căderile.
  • Imaginea intitulată Fiți independentă ca un utilizator al scaunului rulant pasul 2
    2. Urmăriți interesele dvs. Participarea la activitățile pe care le puteți bucura vă pot duce în afara casei dvs. și vă puteți ajuta să fiți mai independenți. De asemenea, vă poate fi angajat fizic și emoțional, ceea ce vă promovează sănătatea și bunăstarea.
  • Participați la activități de grup, cum ar fi cluburile de carte sau grupurile concentrate în sport. Luați în considerare obținerea împreună cu alți utilizatori de scaune cu rotile pentru lucruri precum o plimbare în jurul zonei dvs. locale în fiecare dimineață.
  • Imaginea intitulată fi independentă ca un utilizator al unui utilizator de scaune cu rotile
    3. Să mențină o perspectivă pozitivă. S-ar putea să simți că puteți face mai puțin într-un scaun cu rotile. Dar acest lucru nu este cazul: puteți face la fel de mult ca cineva care nu este într-un scaun cu rotile, să participe la curse la mâncăruri de gătit și chiar skydiving. Păstrarea perspectivelor dvs. pozitive și așteptările pentru dvs. Înalt poate ajuta la creșterea încrederii dvs. De asemenea, poate arăta altora cât de capabili sunteți, ceea ce îi va păstra să aștepte mai puțin de la dvs.
  • Luați timp pentru a explora toate lucrurile pe care le puteți face cu un scaun cu rotile, inclusiv lucruri pe care utilizatorii de scaune rulante nu pot să le facă. De exemplu, puteți încerca lucruri cum ar fi skydiving, parasailing, waterskiing, baschet, vânătoare, caiac, alpinism, golf, schi și bowling. A face aceste tipuri de activități vă poate spori starea de spirit - și încrederea dvs. Recunoașteți că puteți face și lucruri cum ar fi pregătirea unei mese mari pentru familia dvs., participați la concerte și chiar să mergeți la o vacanță.
  • Vorbind cu un grup de asistență colegială de alți utilizatori de scaune cu rotile vă poate ajuta să vă ajustați să fiți într-un scaun cu rotile și să aflați căi de a rămâne pozitiv.
  • Imaginea denumită este independentă ca un utilizator al scaunului rulant pasul 4
    4. Depășiți frică și preocupările. Fiind într-un scaun cu rotile este o ajustare mare pentru orice persoană. Te-ar putea provoca teamă, anxietate și îngrijorare cu privire la modul de navigare în lume. Recunoscând temerile și preocupările vă pot ajuta să le depășiți și să îmbrățișați viața și lumea din jurul vostru.
  • Amintiți-vă că există puține limitări într-un scaun cu rotile când vă puneți mintea la ceva. De fapt, noile tehnologii permit utilizatorilor de scaune cu rotile să împingă limitele limitărilor percepute.
  • Căutați încurajarea de la prieteni, membri ai familiei și alți utilizatori de scaune cu rotile. Acești oameni vă pot spori încrederea și vă pot ajuta să abordați tot ce vă puneți mintea.
  • Faceți cunoștință cu un terapeut care se specializează în lucrul cu utilizatorii de scaune cu rotile. Această persoană vă poate oferi tehnici pentru a vă depăși teama, îngrijorarea și anxietatea. De exemplu, terapeutul poate sugera scripting, care vizualizează modul în care se va juca ceva și apoi urmând prin acel scenariu în viața reală.
  • Imaginea intitulată este independentă ca un utilizator al unui utilizator de scaune rulante Pasul 5
    5. Acceptați ajutor atunci când aveți nevoie de ea. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de ajutor cu ceva. Nu este nimic în neregulă cu cererea sau acceptarea ajutorului atunci când este necesar. Acest lucru nu înseamnă că sunteți mai puțin dependent, dar înțelegeți limitele voastre. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, alții să știe când aveți nevoie de puțină asistență.
  • Recunoașteți că mulți oameni ar putea dori să ofere ajutor. Declinați persoana sau persoanele politicoase și cu un zâmbet. De exemplu, spuneți: "Mulțumesc atât de mult pentru oferta voastră, dar cred că am asta."
  • Ajungeți la asistență pentru cei dragi dacă aveți nevoie de ea. Poți să spui: "Hi Allie, îmi pare rău că te deranjez, dar serviciul meu de transport tocmai a sunat să anuleze. Ai putea să mă conduci la magazin sau să ridici câteva lucruri pentru mine. Eu sunt scăzut pe mâncare și alte necesități."
  • Imaginea denumită este independentă ca un utilizator pentru scaune cu rotile Pasul 6
    6. Faceți-vă casa mai manevrabilă. Una dintre cele mai ușoare căi de a fi mai independente este eliminarea obstacolelor care pot face mai dificil să se miște de-a lungul casei dvs. Acest lucru ar putea însemna instalarea de rampe și șine, eliminarea pragurilor, la stocarea elementelor la o înălțime ușor accesibilă. În multe cazuri, puteți subvenționa modificările pentru a vă face casa mai manevrabilă.
  • Verificați pardoselile pentru a vedea dacă vă puteți deplasa cu ușurință pe ea. Poate fi dificil să navigați cu covoare groase de covoare sau de suprafață. Căutați orice obstacole care ar putea intra în calea voastră. Acest lucru poate fi mese, scaune sau chiar colțurile articolelor din casa dvs.
  • Păstrați-vă necesitățile de bază în cadrul ARM`S REACH. Acestea includ articole de toaletă și medicamente, precum și produse alimentare și bucătărie. Adăugați rampe și apucați bare unde ați putea avea nevoie de ele, cum ar fi în baie și la intrare la casa dvs.
  • Luați în considerare lucrul cu un specialist de ergonomie sau cu terapeut ocupațional pentru a găsi adaptările care pot funcționa cel mai bine pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți independentă ca un utilizator al unui utilizator de scaune rulante Pasul 7
    7. Obțineți sprijin pentru modificarea casei dvs. Odată ce aveți o idee despre modificările la domiciliu, este posibil să începeți să vă faceți griji cu privire la costul. Poate fi costisitor să vă modificați casa pentru a fi mai independentă. Acest lucru nu ar trebui să aibă o preocupare semnificativă, deoarece există multe programe disponibile pentru subvenționarea costurilor de modificare necesară.
  • Consultați serviciul oferit de Centrul Național de Resurse privind locuințele de susținere și modificarea casei pentru informații despre modificarea casei în zona dvs. la http: // gero.USC.EDU / NRCSHHM / director /.
  • Vorbiți companiei dvs. de asigurări despre modificările pe care le va acoperi.Contactați programele locale, de stat și federale menite să ofere asistență financiară persoanelor care trebuie să facă modificări la domiciliu. Puteți găsi o listă completă a acestor resurse la http: // infinitec.org / cum-to-plata-pentru-it.
  • Luați în considerare trecerea la un centru de viață independentă (CIL), care este o agenție comunitare, bazată pe consumatori, transfrontaliere, nerezidențială, proiectată și operată de persoane cu dizabilități în cadrul unei comunități locale. Un CIL oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii independente de viață. Găsiți și obțineți informații de contact pentru CIL-ul local la http: // Ilru.Org / Proiecte / Cil-Net / Cil-Center-and-Asociation.
  • Partea 2 din 3:
    Ieșind și despre scaunul cu rotile
    1. Imaginea denumită este independentă ca un utilizator de scaune cu rotile Pasul 8
    1. Investighează conducerea adaptivă. Există multe opțiuni pentru șoferii cu dizabilități, inclusiv persoanele care utilizează un scaun cu rotile. Consultați un specialist în conversia vehiculelor accesibile la scaune cu rotile despre nevoile și dorințele dvs. Conducerea poate crește foarte mult independența și vă poate ajuta să aveți un stil de viață mai activ.
    • Consultați-vă medicul sau cu alți profesioniști din domeniul medical cu privire la orice modificări specifice de care aveți nevoie sau ar putea sugera pentru dvs. Puteți utiliza aceste informații atunci când căutați un dealer care poate face modificări ale mașinii dvs.
    • Urmăriți cu dealerii locali pentru a vedea dacă sunt capabili să vă modifice mașina pentru conducerea adaptivă. De asemenea, puteți găsi cu ușurință parteneri locali ai alianței de conducere adaptivă (ADA), care este un grup național de dealeri de modificare a vehiculelor care oferă soluții de transport. Găsiți site-ul ADA la http: // Adamobilitate.COM / consumatori.
    • Lăsați dealerul să știe despre nevoile și dorințele dvs. Adresați-vă dealerului dvs. despre opțiunile de finanțare, inclusiv programele de asistență Veteranii, Medicare, Medicaid, Reabilitare Profesională și Programe de reducere a producătorului.
  • Imaginea denumită este independentă ca un utilizator de scaune cu rotile Pasul 9
    2
    Găsiți un serviciu de transport. Multe localități oferă transport pentru persoanele care folosesc scaune cu rotile. Utilizarea serviciilor de transport public și / sau de transport vă poate oferi șansa de a ieși din casă pentru a face activități cum ar fi cumpărăturile, exercitarea sau menținerea unei vieți sociale active.
  • Apelați sistemul dvs. local de transport public sau adresați-vă profesioniștilor dvs. medicali informații despre serviciile disponibile pentru dvs.
  • Contactați Centrul Național de Transport (NADTC) pentru asistență în domeniul transportului public local sau al serviciilor de transport în zona dvs. locală. Apelați 1.866.983.3222 și apăsați 3 pentru a vorbi cu un specialist de transport Locator. Adresați-vă specialistului să vă puneți pe listă pentru a primi alerte de e-mail lunare ale NADTC despre cele mai recente tendințe tehnologice în transportul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, puteți contacta linia de informații de 2-1-1 pentru informații despre transportul accesibil local.
  • Imaginea intitulată Fiți independentă ca un utilizator pentru scaune cu rotile Pasul 10
    3. Stick în locuri cu acces la scaune cu rotile. În Statele Unite și multe alte țări, există o legislație care asigură o șansă egală față de persoanele cu dizabilități în domeniul ocupării forței de muncă, al statului și al serviciilor publice locale, a cazărilor publice, a facilităților comerciale și a transporturilor. Multe locuri sunt marcate cu simbolul de acces internațional, care este un pătrat albastru cu o persoană într-un scaun cu rotile în alb. Căutați aceste semne pentru a localiza caracteristicile de acces, cum ar fi rampele, deschiderea automată a ușilor sau ascensoarele.
  • Aflați opțiunile de locuri pe care intenționați să le faceți. Apelați înainte și întrebați dacă acestea sunt accesibile scaunelor cu rotile. Dacă nu sunt, atunci alegeți o locație care este astfel încât să nu trebuie să vă bazați pe ajutor.
  • Încărcați o aplicație pentru a găsi locuri accesibile pentru scaune cu rotile dacă aveți un telefon inteligent. Aplicații cum ar fi țâțe, Wheely, lingura urbană, și este accesibil vă pot ajuta să localizați birourile, restaurantele și alte locuri care sunt accesibile scaunelor cu rotile.
  • Cereți întreprinderilor sau organizațiilor să ia în considerare următoarele reglementări locale, de stat și naționale privind accesibilitatea utilizatorilor de scaune cu rotile și alții cu dizabilități.
  • Imaginea intitulată este independentă ca un utilizator al unui utilizator de scaune rulante Pasul 11
    4. Călătoriți în vacanță cu încredere. Fiind într-un scaun cu rotile nu înseamnă că trebuie doar să rămâi în zona dvs. locală sau în locuri pe care le puteți conduce. Decideți asupra unui loc pe care doriți să îl deplasați și să consultați un agent de turism care este specializat în călătoriile cu handicap sau are experiență de lucru cu utilizările scaunelor cu rotile.
  • Luați în considerare rezervarea unui pachet de vacanță destinat persoanelor aflate în scaune cu rotile.
  • Rezervați călătoria dvs. cât mai departe, după cum puteți. Acest lucru nu se poate asigura numai că aveți facilități accesibile, dar minimizează riscul unor situații potențial incomode în timpul călătoriei dvs. Transportul de carte prin telefon sau în persoană. Cereți să vorbiți cu un supraveghetor sau o persoană care se specializează în călătorie pentru cei cu dizabilități pentru a vă asigura că nevoile dvs. sunt îndeplinite.
  • Rezervați călătoria cu companii majore pe tot parcursul călătoriei dvs. Acestea sunt mult mai probabil să ofere facilități și servicii accesibile.
  • Consultați cu alți prieteni care sunt în scaune cu rotile despre călătorie. De asemenea, puteți consulta organizațiile precum mobilitatea International, care au sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru călătoria dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea sănătății și a bunăstării
    1. Imaginea intitulată Fiți independentă ca un utilizator de scaun cu rotile Pasul 12
    1. Activitatea fizică cele mai multe zile. Efectuarea de lucru oferă celor mai mulți oameni îmbunătățiți rezistența și tonul muscular, care vă pot îmbunătăți și capacitatea de a fi independenți. Multe programe de exerciții pot fi adaptate pentru utilizatorii așezați. Alternativ, puteți căuta oportunități de exerciții orientate special față de persoanele cu dizabilități, cum ar fi videoclipuri, clase sau evenimente sportive.
    • Scopul pentru un anumit tip de activitate fizică 5-6 zile pe săptămână. Amintiți-vă că activitatea vă poate energiza și de a îmbunătăți orice sentiment de izolare pe care îl puteți simți.
    • Consultați medicul sau terapeutul fizic despre cât de multă activitate fizică puteți face în fiecare săptămână. De exemplu, s-ar putea să vizați o jumătate de oră în fiecare zi. Puteți rupe timpul în bucăți gestionabile, cum ar fi antrenamentele de 3-10 minute. Nu uitați să începeți încet și să creșteți treptat nivelul de activitate pe măsură ce sunteți în stare.
    • Alegeți activități care vă provoacă corpul și că vă place fără durere. Este posibil să faceți un mic încercare și o eroare pentru a găsi ce funcționează și ceea ce vă place. Luați în considerare activitățile cum ar fi baschetul scaun cu rotile, folosind o bicicletă de mână, bowling, joc de tenis sau badminton. Dacă sunteți mai aventuros, puteți încerca, de asemenea, schi, surfing, alpinism și scufundări.
  • Imaginea intitulată este independentă ca un utilizator al unui utilizator de scaune cu rotile
    2. Face modificări după cum este necesar. Cele mai multe activități pot fi modificate pentru a vă adapta nevoilor. Consultați-vă cu un profesionist de fitness pentru modificări pe care le puteți face la activitățile pe care le bucurați. De exemplu, ați putea încerca să înotați cu o centură de flotare sau benzi de rezistență pentru a construi forța brațului.
  • Asigurați-vă că vă ascultați corpul și opriți dacă aveți vreo durere. Este normal să aveți niște disconfort dacă vă exercitați, dar dacă se transformă în durere, opriți ceea ce faceți.
  • Imaginea intitulată Fiți independentă ca un utilizator al unui utilizator de scaune rulante Pasul 14
    3. Dă-ți o șansă să te odihnești. Fiecare individ are nevoie de cel puțin o zi întreagă de odihnă în fiecare săptămână. Pentru că primiți mai multă activitate ca utilizator de scaune cu rotile, este posibil să doriți să vă dați 2 zile întregi. Obținerea unei odihnă suficientă poate ajuta corpul să construiască mușchi și să se recupereze.
  • Ia 7-9 ore de somn în fiecare noapte. Un pui de somn de 20-30 de minute vă poate reîmprospăta dacă vă obosiți în timpul zilei.
  • Imaginea denumită este independentă ca un utilizator de scaune cu rotile Pasul 15
    4. Mănâncă mese bogate în nutrienți. Consumul de alimente sănătoase este important pentru sănătatea și bunăstarea oricărei persoane. Acest lucru este deosebit de important pentru utilizatorii de scaune cu rotile. Obținerea unei varietăți de alimente bogate în nutrienți vă pot ajuta să vă mențineți și chiar să vă măriți sănătatea.
  • Selectați alimente din cele cinci grupuri alimentare de fructe, legume, boabe, proteine ​​și produse lactate. Variază alegerile la fiecare masă pentru a obține cât mai multe substanțe nutritive.
  • Imaginea intitulată Fiți independentă ca un utilizator al unui utilizator de scaune rulante Pasul 16
    5. Stai hidratat. Bea suficientă apă pe tot parcursul zilei este importantă pentru a vă menține sănătatea. De asemenea, vă poate împiedica să vă simțiți letargic și să obțineți dureri de cap. Beți aproximativ 3 litri în fiecare zi. Au mai mult dacă sunteți activ.
  • Stați departe de băuturile zaharoase, cum ar fi sifon, cocktailuri de suc, cafea de specialitate și alcool. Du-te pentru alegeri cu zahăr scăzut, cum ar fi ceaiul, cafeaua obișnuită sau apă spumantă.
  • Rețineți că consumul de fructe și legume crește, de asemenea, hidratarea, deoarece aceste alimente sunt făcute în cea mai mare parte a apei.
  • sfaturi

    Fii încrezător și răbdător. Amintiți-vă că mulți oameni nu se vor gândi la nevoile dvs. înainte de timp, dar sunt adesea dispuși să lucreze cu dvs.

    Avertizări

    Protejați-vă când ieșiți singur. Fiți conștienți de împrejurimile dvs., păstrați banii și obiectele de valoare din vedere și luați în considerare lipirea unor zone familiare până când sunteți complet confortabil, vă avertizați independent.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar