Cum să facă față orbului

Fiind orb sau cu deficiențe de vedere este cu siguranță dificil pentru mulți oameni. Cu toate acestea, în multe privințe, o persoană orb poate reuși să fie ca orice altă persoană care este privită. A venit să fie orbi, adaptarea stilului dvs. de viață și luând pași activi să rămână pozitivi, puteți trăi în continuare o viață fericită și independentă fără simțul vostru de vedere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se apropie de a fi orb
  1. Imaginea intitulată face față orbului Pasul 7
1. Aflați mai multe despre starea ochilor dvs., astfel încât să puteți înțelege mai bine. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre starea ochilor, mai ales dacă sunteți încă confuz și aveți nevoie de o explicație mai bună despre asta. Înțelegerea insuficienței dvs. vizuale cât mai mult posibil vă va ajuta în mod semnificativ să faceți față condiției dvs.
  • Înțelegeți că este normal să puneți întrebări despre starea ochilor dvs. și nu va fi considerată "prostie" sau "ciudată."
  • În afară de medicul dumneavoastră, puteți solicita, de asemenea, informații de la terapeuți, specialiști în îngrijirea ochilor și de viziune și organizațiile naționale care servesc persoane cu deficiențe vizuale.
  • Dacă știți nici un popor care au și o insuficiență vizuală, le puteți întreba și despre ceea ce are această afectare este ca.
  • Imagine intitulată Greve și treceți la pasul 15
    2. Permiteți-vă să vă întristați pierderea viziunii dvs. Mergând orb sau care se confruntă cu pierderea vederii poate fi profund supărătoare, deci este normal să se simtă afectat emoțional de ea. Oferindu-vă timp să experimentați aceste emoții este crucială pentru a putea accepta și de a vă ocupa de noua situație.
  • Nu există nici un timp stabilit că este nevoie ca o persoană să se întristeze pierderea viziunii lor. Este important să înțelegeți că nu există o perioadă de timp corectă sau greșită pentru a vă simți supărat despre deprecierea dvs. vizuală.
  • Vorbiți cu familia sau prietenii în timpul procesului de îndure. Va fi mult mai ușor să treceți dacă nu sunteți singuri. Vorbind cu alții despre modul în care simțiți poate fi foarte reconfortant și ameliorarea.
  • Imaginea intitulată face ca fiind orbul pas 3
    3. Amintește-ți că poți Fii independent fără viziunea ta. În timp ce pot exista momente în care veți dori o mână de ajutor, veți fi în continuare capabil să faceți multe lucruri pe cont propriu. Dacă sunteți îngrijorat de pierderea independenței dvs., faceți unele cercetări în diferitele instrumente și dispozitive care sunt disponibile pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
  • De exemplu, există o mulțime de dispozitive care ajută oamenii orbi și cu deficiențe de vedere fac sarcini de viață zilnice, cum ar fi mesele de gătit, obținându-vă în jurul casei dvs., făcând igienă de bază și călătorii.
  • Există, de asemenea, o mulțime de aplicații pe smartphone-uri și computere pe care le puteți utiliza care sunt făcute pentru orbii și persoanele cu deficiențe de vedere.
  • Imaginea intitulată face față orbului 2
    4. Recunoașteți că puteți trăi în continuare o viață fericită. Puteți avea în continuare multe dintre aceleași pasiuni și hobby-uri pe care le-ați fi în mod normal dacă nu ați fi orb. Este posibil să trebuiască să faceți câteva ajustări pentru a vă adapta la pierderea viziunii, dar chiar și așa, puteți fi în continuare ca orice altă persoană cu vedere și faceți lucrurile pe care le iubiți.
  • De exemplu, chiar și cu deprecierea dvs., puteți face lucrurile cum ar fi să participați la activitățile familiale, să călătoriți în întreaga lume și să lucrați voluntar în jurul comunității dvs.
  • Imaginea intitulată face față orbului pasului 6
    5. Acceptați-vă și starea dvs. pentru a face mai ușor să faceți față. La început, vă puteți simți ca și cum ați pierdut simțul identității sau cine sunteți. Cu toate acestea, este important să realizăm că pierderea viziunii tale nu înseamnă neapărat că nu poți fi același tip de persoană pe care ți-ai imaginat-o să fii.
  • De exemplu, orbul nu vă face mai puțin dintr-un membru al familiei sau comunității dvs. și nici nu trebuie să vă sacrificați obiectivele de carieră. Puteți să realizați în continuare aproape toate aceleași sarcini pe care o persoană o vorbă.
  • Bacsis: Știți că nu sunteți singuri - milioane de oameni de diferite vârste, curse și sexe sunt deficiențe de vedere. Înțelegerea faptului că nu sunteți singurul din lume care este orb poate face ușor să facă față pierderii vizuale.

    Metoda 2 din 3:
    Rămânând pozitiv și angajat
    1. Imagine intitulată face față orbului pasului 8
    1. Găsiți clase de ajustare și consiliere terapeutică pentru starea dvs. Pierderea viziunii poate fi un eveniment de viață major și vă poate face să vă simțiți deprimați, anxioși, singuri, neajutorați, nervoși, panichioși și chiar supărați. Găsirea și participarea la cursuri de ajustare și consiliere terapeutică care se concentrează pe ajustare vă poate ajuta să faceți față sănătății dvs. emoționale și, de asemenea, să obțineți resursele necesare.
    • Medicul dumneavoastră vă va putea să vă referiți la un consilier local sau la o organizație pentru persoanele cu deficiențe de vedere care vă poate ajuta să localizați aceste resurse.
    • Organizațiile profesionale, spitalele afiliate universitar și organizațiile naționale pentru persoanele cu deficiențe de vedere și vizuale sunt surse bune pentru a vă ajuta să obțineți sprijinul de care aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată face față orbului Pasul 11
    2. Faceți prieteni cu oameni care sunt, de asemenea, orbi sau cu deficiențe de vedere. Introducerea pe alții care sunt orbi și cu deficiențe de vedere vă va face să vă simțiți bineveniți și importanți și poate fi foarte reconfortant. Un prieten cu o insuficiență vizuală vă poate valida sentimentele și înțelege provocările pe care trebuie să le confruntați.
  • Ia măsuri pentru a fi angajate în comunitatea dvs. de orbie locală. De exemplu, înscrieți-vă pentru cursuri și activități de agrement cu asociația dvs. locală pentru orb pentru a interacționa și a satisface alte persoane cu deficiențe de viziune.
  • Prietenii care au o insuficiență vizuală pot oferi, de asemenea, o mulțime de sprijin emoțional, sugestii, sfaturi și resurse pentru dvs.
  • Întâlnirea cu alți oameni orbi sau cu deficiențe de vedere vă poate ajuta, de asemenea, să recunoașteți că nu sunteți singuri și că puteți avea o viață plăcută, plăcută.
  • Imaginea intitulată face față orbului Pasul 13
    3. Sărbătorește lucrurile pe care le poți face în continuare pentru a rămâne pozitiv. Nu vă concentrați asupra a ceea ce nu puteți face, ci în schimb, concentrați-vă asupra a ceea ce mai puteți face cu pierderea viziunii. Poate fi dificil uneori pentru a menține o atitudine pozitivă cu privire la starea dvs., dar acest lucru poate ajuta la a face viața mai bună și mai ușor pentru dvs.
  • De exemplu, ia notă de faptul că încă mai puteți avea grijă de tine în fiecare zi, petreceți timp cu oamenii pe care îi iubești și faceți lucrurile pe care le place să le faceți.
  • Este important să vă amintiți că, deși veți avea multe provocări, veți avea și multe realizări, la fel ca orice altă persoană cu vedere.
  • Metoda 3 din 3:
    Adaptarea stilului dvs. de viață
    1. Imaginea intitulată face față orbului Pasul 9
    1. Uitați-vă la dispozitivele și ajutoarele vizuale pe care le puteți utiliza pentru a vă ușura viața. Există multe instrumente pentru nevăzută și cu deficiențe de vedere pe care le puteți utiliza pentru a vă ajuta să faceți față condiției dvs. Discutați cu medicul sau membrii comunității locale cu deficiențe de vedere pentru a explora aceste ajutoare vizuale și a vedea dacă le puteți încorpora în viața de zi cu zi.
    • Unele instrumente utile pentru persoanele cu deficiențe de vedere includ ochelari telescopici, lentile care pot filtra lumina, amplificatoarele de mărire și prisme de citire.
    • De asemenea, puteți instala anumite software-uri pe telefon sau pe computer pentru a face texte mai ușor de văzut sau pentru a avea voci să prezinte anumite mișcări sau acțiuni cu voce tare.
  • Imagine intitulată Pregătiți-vă casa pentru pasul de toamnă 9
    2. Instalați echipamentul nou în casa dvs. pentru a face mai ușor să vă apropiați. Este important să nu vă mai ușurați să trăiți în casa dvs., ci și să o faceți mai sigură pentru dvs. Modificările pot include adăugarea de echipamente noi la domiciliu sau pur și simplu modificând schema de culori pentru a facilita identificarea obiectelor.
  • Echipamentele pe care le puteți adăuga sau instala în casa dvs. includ butoane mai mari pentru telefoane, iluminare mai luminoasă, software de afișare pe ecran pe computerul dvs. sau o alarmă purtată pe care o puteți utiliza în situații de urgență medicală.
  • Imaginea intitulată Stabilirea unui subiect de cercetare Pasul 2
    3
    Aflați Braille Pentru a vă păstra capacitatea de a citi. Braille este o formă de scriere special concepută pentru a fi folosită de oameni orbi și cu deficiențe de vedere. Se arată în modele de puncte care sunt simțite cu degetele. Discutați cu medicul dumneavoastră sau contactați agenția de sănătate a administrației locale pentru a localiza cursuri sau resurse pentru a învăța Braille.
  • Rețineți că Braille nu este utilă numai pentru activitățile literare. De asemenea, este folosit în astfel de articole de zi cu zi ca semne de ușă, butoane de ascensoare și etichete de îmbrăcăminte.
  • Imaginea intitulată face față orbului Pasul 4
    4
    Gaseste o slujba sau școală care este potrivită pentru starea dvs. Având o insuficiență vizuală nu înseamnă că nu puteți lucra un loc de muncă sau nu puteți rămâne în școală. Dacă aveți deja un loc de muncă sau sunteți deja la școală, vorbiți șeful dvs. sau personalului de administrare la școala dvs. pentru a afla ce ajustări pot face pentru a vă satisface nevoile.
  • De exemplu, dacă sunteți student colegiu, universitatea dvs. poate lucra cu dvs. și profesorii dvs. pentru a vă asigura că aveți resursele de care aveți nevoie pentru a afla materialul, cum ar fi prezentări accesibile PowerPoint în loc de prelegeri tradiționale.
  • Exemple de locuri de muncă pe care orbul le poate efectua cu ușurință includ predarea, serviciul pentru clienți, munca socială și vorbirea motivațională.
  • Vizitați site-urile de carieră pentru orbii și deprecierea vizuală pentru a găsi modalități de a facilita lucrul cu o insuficiență vizuală.
  • Bacsis: Dacă locuiți în Statele Unite, drepturile dvs. ca muncitor sau ca student cu pierderea viziunii sunt protejate de actul americanilor cu dizabilități (ADA).

  • Imagine intitulată Obțineți un câine de serviciu pentru copilul dvs. orb sau cu deficiențe de vedere Pasul 11
    5. Închiriați un ghid cu vedere sau un câine de ghidare pentru a vă ajuta să vă apropiați. Aceasta este cea mai eficientă metodă pentru a naviga pe locurile nefamiliare, în special în mulțimile mari. Dacă nu mai poți să te duci în jur, să te uiți la angajarea unui șofer personal care vă poate duce unde trebuie să mergeți.
  • Dacă nu vă puteți permite un serviciu de ghidare profesională, încercați să întrebați un prieten sau un coleg să vă conducă când trebuie să mergeți undeva (e.G., la magazinul alimentar sau la muncă).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar