Cum să-ți convingem părintele în vârstă să se mute la o reședință superioară

Nu este ușor ca nimeni să ia în considerare mișcarea părinților într-o reședință superioară. Tu și familia ta ar trebui să ia în considerare toți factorii înainte de a lua această decizie importantă. Ia în considerare aspecte ale vieții, cum ar fi sănătatea și finanțele. Dacă tu și familia ta decideți să vă mutați părintele dvs. într-o reședință senior, faceți cercetarea dvs.

Pași

Partea 1 din 6:
Recunoscând timpul potrivit pentru a vorbi cu părinții dvs. despre mutare
  1. Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință superior 1
1. Diagrama de îngrijorare a sănătății fizice. Să ia notă de afecțiuni fizice pe care părinții dvs. le suferă. Acestea ar putea fi tulburări cronice cum ar fi BPOC, diabet, boli de inimă sau hipertensiune arterială. Ia în considerare bolile precum pneumonia sau daune cauzate de cădere sau accidente. Acestea sunt preocupări că părinții nu pot să se vindece complet pe cont propriu și pot necesita asistență suplimentară a unei reședințe superioare.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință Senior Pasul 2
    2. Notați preocupările legate de sănătatea mintală. Tulburările mintale la vârstnici pot fi greu de diagnosticat. Să ia notă de orice lucru care pare din obișnuit cu părinții dvs., inclusiv uitarea, depresia sau anxietatea. Aceste tulburări mintale pot progresa cu vârsta și părinții dvs. pot necesita asistență suplimentară pentru a trăi o viață fericită și sigură. Semnele de primejdie mentală pot include:
  • Uitând datele sau întâlnirile
  • Având probleme cu reamintind numele
  • Provocări în planificarea sau rezolvarea problemelor
  • Dificultate cu sarcini sau rutine de zi cu zi
  • Confuzie generală
  • Dificultate de a spune timpul
  • Imposibil de vizualizarea imaginilor sau a relațiilor (de exemplu, ilustrarea sau descrierea elementelor de beton pot fi dificile.)
  • Probleme cu vorbirea și / sau scrierea
  • Retragerea din activitățile sociale
  • Schimbări în comportament, dispoziție și / sau personalitate
  • Imagine intitulată Convingeți părintele în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință superior 3
    3. Observați dacă au dificultăți în gestionarea activităților zilnice. Potrivit Centrului Național de trai asistată, 54% dintre vârstnicii în vârstă de 85 ani sau mai mult necesită cel puțin o anumită asistență cu sarcinile zilnice.. Dacă părinții sau cei dragi au dificultăți în următoarele sarcini, ar putea fi timpul să le luați în considerare într-o reședință senior.
  • Navigarea scărilor
  • Baie
  • Dressing
  • Mâncând
  • Menținerea unei case sau curte curate
  • A plati chitante
  • Tendința de animale sau plante
  • Luând medicamente
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la o reședință superioară Pasul 4
    4. Examinează schimbarea aspectului fizic. Semnele de nelegalitate pot fi semne de avertizare de început ale altor preocupări medicale mai problematice. Dacă vedeți o scădere a aspectului părinților dvs., cum ar fi schimbările în curățenia, este posibil să fie necesar să investigheze pentru alte probleme.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la o reședință superioară Pasul 5
    5. Fiți conștienți de preocupările financiare. Oamenii trăiesc mai mult și mai mult vieți. Părinții dvs. nu au planificat financiar un viitor. Sau, facturile medicale pot face dificil pentru părinții dvs. să trăiască pensionarea pe care au dorit-o. Oricare ar fi motivul, trecerea într-o casă asistată sau la domiciliu de pensionare poate ajuta sarcina datoriei. Uneori, companiile de asigurări pot plăti chiar și pentru o parte din cheltuielile de trai.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la o reședință superioară Pasul 6
    6. Discutați cu medicii lor. Dacă sunteți deja implicat în sănătatea părinților dvs., este posibil să puteți vorbi cu medicii lor și să obțineți o recomandare profesională. Ei pot fi capabili să ofere o perspectivă medicală specifică asupra a ceea ce ar fi cel mai bine pentru părinții dvs.
  • De asemenea, puteți solicita medicii pentru trimiterea diferitelor facilități de viață sau alte opțiuni de asistență medicală.
  • Partea 2 din 6:
    Cercetarea diferitelor opțiuni
    1. Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de ședere senior
    1. Luați în considerare asistența medicală la domiciliu. Uneori, mișcarea părinților dvs. într-un nou rezidenți poate să nu fie cea mai bună opțiune. Dacă părinții dvs. pot trăi încă pe cont propriu, dar necesită o asistență în sarcinile de zi cu zi, o asistentă sau asistentă medicală de familie ar putea fi potrivită pentru dvs. Acești asistenți vă pot oferi părinților ajutorul de care au nevoie, dar fără a fi nevoie să vă mișcați părinții din locul în care acestea sunt cele mai confortabile.
  • Imagine intitulată Convinge-ți părintele în vârstă să se mute la un pas de reședință superior
    2. Cercetare sisteme de alarmă personale. Aceasta poate fi o opțiune pentru dvs. dacă sunteți îngrijorat de siguranța părinților dvs. Ele pot fi purtate de persoana pentru a solicita ajutor în caz de urgență sau accident. Aceasta poate fi o opțiune bună dacă părinții dvs. pot gestiona în continuare un stil de viață zilnic sănătos.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință superior 9
    3. Comunități de pensionare de turism. Comunitățile de pensionare vin într-o gamă largă. Ele pot oferi puțină asistență, astfel încât locuitorii să poată trăi un stil de viață destul de independent. Sau, ei pot oferi îngrijire personalizată pentru fiecare rezident. Luați în considerare ceea ce părinții dvs. trebuie să trăiască un stil de viață fericit și sănătos. Comunitățile de pensionare pot fi excelente pentru nu numai asistență fizică, ci oferă și activități sociale mult necesare.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință superior
    4. Revizuiți viața asistată. Mai mult de 735.000 de persoane din Statele Unite, începând din 2010, trăiesc în viață asistată. Afacerea asistată este proiectată pentru îngrijirea medicală pe termen scurt sau pe termen lung pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu handicap. Este adesea personalizat pentru individ pe baza nevoii. Dacă părinții dvs. necesită mai mult ajutor decât puteți da, luați în considerare viața asistată.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință superior 11
    5. Luați în considerare facilitățile de viață de specialitate. Pe măsură ce vârstele de generare a bebelușului, progresul în îmbătrânire continuă să crească. Există acum facilități de specialitate care pot oferi ajutor specializat pacienților cu tulburări unice. Facilitățile de viață asistate pot avea o aripă dedicată pacienților Alzheimer. Dacă părintele dvs. are o nevoie sau o condiție specială, întrebați facilități care vă interesează dacă au grijă specializată.
  • Partea 3 din 6:
    Având discuția
    1. Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință superior 12
    1. Au conversații frecvente cu părinții dvs. Nu anunțați doar ideea din albastru. Părinții dvs. sunt probabil să se simtă răniți și nedoriți dacă este cazul. Ar trebui să fii cinstit cu privire la preocupările tale. Așezați conversația într-o manieră respectuoasă. Considera:
    • "Mamă, tată, putem vorbi despre viitor?"
    • "Văd că aveți probleme să mergeți pe toate aceste scări. Ar fi mai bine dacă ați trăi undeva mai ușor de navigat?"
    • "Știu că te-ai recuperat de la șoldul tău spart, dar [introduceți numele lui Sibling] s-ar simți mai bine dacă ai avea mai mult ajutor."
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință superior 13
    2. Adresați-vă părinților ce doresc. Poate că părinții tăi s-au gândit că este timpul pentru o schimbare pe cont propriu. Înainte de a face cereri sau oferiți sugestii, aveți o inimă pentru a vorbi despre inimă cu dorințele și nevoile lor. Utilizați o parte din următoarea conversație pentru unele idei:
  • "Te-ai gândit să te miști undeva unde poți obține mai multă sănătate?"
  • "Ați considerat angajarea unei asistență la domiciliu pentru a vă ajuta cu diabetul zaharat?"
  • "Unde vă vedeți în următorii câțiva ani?"
  • Imagine intitulată Convingeți părintele în vârstă pentru a vă deplasa la o reședință superioară Pasul 14
    3. Stai calm. Nici o decizie bună nu a fost făcută vreodată în căldura furiei. Decizia de a vă mișca părinții în viața superioară nu ar trebui să fie făcută singură. Nu încercați să forțați părerea dvs. despre părinții dvs. fără a vorbi mai întâi despre toate opțiunile și ascultând opiniile lor. Acest lucru ar putea ajuta la a face ideea de a se deplasa mai gustoasă și mai puțin combativă.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință senior
    4. Fi logic. Cercetarea, revizuirea și prezentarea faptelor vă poate ajuta să vă distanțezi de o decizie foarte emoțională. Acest lucru poate fi un timp greu în viața voastră și în viața părinților voștri. Încercați și examinați faptele cât mai degrabă decât puteți lua o decizie exclusiv asupra emoției.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință superior
    5. Respectați opiniile diferite. Părinții dvs. pot fi rezistenți la început la mișcare. Acest lucru poate fi valabil mai ales dacă au atașament la casa lor actuală. Ei au locuit acolo de mulți ani. Încercați să vă plasați în pantofii părinților dvs. Încercați să fiți amabili pentru dorințele lor și respectați ceea ce doresc. Acest lucru nu poate fi întotdeauna cazul având în vedere preocupările legate de sănătate, dar cel puțin ia în considerare punctul lor de vedere.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la o reședință superioară Pasul 17
    6. Înțelegeți că vă puteți întâlni cu rezistență. Aceasta este o situație stresantă. Părinții dvs. ar putea să nu fie de acord cu acest lucru la început. Păstrați calm și păstrați conversația deschisă. Amintiți-vă că le iubiți (și vă iubesc) și toată lumea vrea să fie cea mai bună pentru toți cei implicați.
  • Imaginea intitulată Convingeți părintele în vârstă să se mute la un pas de reședință superior 18
    7. Ține minte o minte deschisă. Nici o situație nu trebuie să dureze pentru totdeauna. Faceți cercetarea și încercați diferite opțiuni. Dacă tu și părinții dvs. nu vă place prima opțiune pe care ați ales-o, încercați una diferită.
  • Partea 4 din 6:
    Convingerea părinților că mișcarea este o idee bună
    1. Imaginea intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la o reședință superioară Pasul 19
    1. Prezentați fapte. Dacă părinții dvs. sunt rezistenți la schimbare sau în mișcare, primul pas pe care ar trebui să-l încercați să compilați o listă de motive de fapt pentru care ar trebui să se miște. Încercați să vă mențineți opinia cu privire la această listă. Încercați și prezentați motive logice pentru a face mai dificilă ca părinții dvs. să se opună mișcării.
  • Imagine intitulată Convinge-ți părintele în vârstă să se mute într-o reședință superioară Pasul 20
    2. Încredere în un prieten sau alt membru al familiei. Dacă părinții dvs. sunt rezistenți la ideea de a vă deplasa, încercați și înregistrați un prieten sau confidențial pentru a vă ajuta să vă alăturați conversației. Poate că părintele are un frate apropiat sau un doctor pe care îl confruntează.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință superior
    3. Afacere cu părinții tăi. Acest lucru nu pare ca cea mai bună opțiune, deoarece este posibil să nu o vedeți ca părinții dvs. de acord cu punctul dvs. de vedere. Cu toate acestea, acordați părinților o șansă de a se aclimatiza situația. Spune ceva de genul:
  • "De ce nu o încercați timp de șase săptămâni. Dacă nu vă place, putem căuta alte opțiuni "
  • "Dacă nu vă place facilitatea, ce zici de asta sau de asta?"
  • "Bine, înțeleg că nu vrei să vorbești despre asta acum. Vom vorbi despre asta mâine."
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință senior 22
    4. Prezentați un front unit cu toate părțile implicate. Dacă frații dvs. sau alți membri ai familiei sunt implicați în această decizie, este important să fiți de acord cu toți pașii următori. Prezentarea mai multor soluții sau opinie poate exacerba sau face situația chiar mai copleșitoare.
  • Partea 5 din 6:
    Asisând părinții dvs. în mișcare
    1. Imagine intitulată Convingeți-vă părintele în vârstă să se mute la un pas de reședință superior 23
    1. Rămâneți organizat. Mutarea este o situație stresantă pentru oricine. Când tu și familia ta îți mișcă părinții, asigurați-vă că rămâneți organizat.
    • Păstrați copii ale documentației importante (cum ar fi înregistrările de naștere, înregistrările medicale, procuratorul etc.)
    • Organizați articole după tip (haine, mobilier, articole personale etc.)
    • Păstrați medicamentele bine etichetate
    • Au o listă cu toate medicamentele și medicii
    • Furnizați o listă de nume de membri ai familiei, numere de telefon și relație
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință senior 24
    2. Au un itinerar clar în mișcare. Listează timpul când vă veți mișca astfel încât să aveți o idee clară despre elementele implicate. Faceți o copie a acestei liste și dați-o părinților, mișcărilor, medicilor sau directorului de facilități.
  • Imaginea intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință senior
    3. Pare obiecte în jos. Șansele sunt părinții dvs. se mișcă într-un spațiu mult mai mic decât înainte. Părinții dvs. s-ar fi putut acumula o mulțime de articole de-a lungul anilor. Ia timpul acum pentru a trece prin elemente și pentru a scăpa de, vinde, donați sau păstrați lucrurile. Această sarcină poate fi copleșitoare, așa că asigurați-vă că o faceți peste o perioadă de ceva timp.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de ședere senior 26
    4. Etichete de etichete. Dacă părinții dvs. se îndreaptă într-o unitate cu alți rezidenți, este important să etichetați elementele. Nu doriți ca articolele pierdute, furate sau greșite. Puneți inițial pe etichetele de haine și păstrați etichetele pe elementele personale. Asigurați-vă că sunt asigurate valoroase și sunt păstrate în locuri sigure.
  • Imaginea intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se deplaseze la un pas de reședință superior 27
    5. Întrebați ce este deja disponibil. Înainte de a face mișcarea mare, apelați la facilitatea de a întreba ce a fost deja furnizat. Intreaba despre:
  • Mobila
  • Feluri de mâncare, argintărie, articole de bucătărie
  • Prosoape, foi, pături etc.
  • Articole de toaletă
  • Imagine intitulată Convingeți-vă părintele în vârstă să se mute la un pas de reședință superior 28
    6. Discutați despre procura. Purtoria este desemnată, în esență, un alt individ pentru a acționa în numele dvs. Discutați cu părinții dvs. înainte de a vă deplasa pentru a vedea dacă doresc să semneze această putere cuiva din familie. Acest lucru poate contribui la deciziile financiare sau medicale. Acest lucru este deosebit de util în situațiile de sănătate sau mobilitate limitată.
  • Partea 6 din 6:
    Coping cu mișcarea
    1. Imagine intitulată Convinge Părintele în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință senior 29
    1. Fi în contact frecvent. Părinții dvs. pot fi nervoși sau îngrijorați în această mișcare. Nu le lăsați doar la propriile lor dispozitive. Efectuați contacte frecvente prin telefon sau vizite în timp ce se adaptează la spațiul nou.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință senior
    2. Ia părinții implicați în activități. Discutați cu directorul sau asistentele medicale ale personalului pentru a vedea ce activități se pot implica părinții dvs. Acest lucru le poate ajuta să aclimatizeze mai repede mediul, precum și să facă noi prieteni. Acest lucru poate fi, de asemenea, benefic pentru sănătatea și mobilitatea lor.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă să se mute la un pas de reședință superior 31
    3. Vorbiți cu personalul. Cunoașteți oamenii care se ocupă de părinții voștri. Cunoaște numele și istoria lor. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți mai bine grija că părinții dvs. vor primi și vor permite personalului să obțină o perspectivă asupra vieții pacientului.
  • Imaginea intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință superior 32
    4. Nu te simți vinovat. Efectuarea unei decizii despre mutarea unui părinte nu este o lumină care să facă. Probabil ați fost concentrați foarte mult pe proces și vă puteți simți că vă abandonați părintele sau iubiți unul. Știți că acesta este un sentiment foarte realist și ia în considerare modalitățile de a face față acestuia..
  • Există o mulțime de resurse online pentru a vă ajuta să includeți povestiri făcute de NPR, Forbes și timp.
  • Există organizații profesionale precum AARP, CDC, Consiliul de îngrijire a planului național care au programe special concepute pentru a ajuta familiile din această situație.
  • Imagine intitulată Convingeți părintele voștri în vârstă pentru a vă deplasa la un pas de reședință superior 33
    5. Căutați terapie sau alt ajutor. Dacă această situație este copleșitoare, luați în considerare căutarea unui ajutor profesional pentru dvs. și părintele dvs. Aceasta este o schimbare de viață mare și trebuie să vă simțiți confortabil cu ea, precum și cu părinții voștri. Discutați cu medicii care vă pot înțelege și vă pot ajuta cu un plan de coping.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar